Öğrencileri bir yere birakma

bakın iyi niyetli birine benziyorsunuz..
ben yukarıda alıntıladığım mesaja yaptım o yorumu..
eksik mesajınızı okumadım .. hatta daha dürüstçesi evet mesajımda ima vardı ama erkek öğretmenler alıyor kadınları alırken görmedim dediğiniz içindi o ima.. zira benim anladığım erkek oldukları hani diğer kadın öğretmenler almıyormuş ya siz alırsanız laf söz olur mu diye idi..
ha diğer yorumlarınızdan sonra fikrim değişti.. silah, çakı bulundurmalar cinsel içerikli şakaların yapıldığı bir okulun öğrencilerinden bahsediyormuşsunuz.. keşke bunları ilk mesajınızda belirtseydiniz derken de bunu kastetmiştim..

ama açık yüreklilikle şunu da yazayım ki pekiştirici diğer mesajlar olmasa lise öğrencilerin bu şekilde olduğuna inanmakta güçlükte çekebilirdim.. bizim zamanımızda liselerde böyle şeyler olmazdı.. ben 90 senesinde liseden mezun oldum .. değil çakı vb aletler sigara vs bile içilmezdi .. kızlar makyaj yapmazdı vs vs..

ve evet günah derken de lise öğrencilerinin o masum çocuklar olduğunu düşünerek demiştim..

ama kaba ve bencil olduğunuzu ima etmeye çalışmadım .. uslubunuzdan sığ olmadığınızda belli ..

iyi akşamlar..

Ilk çalıştığım okul taşımalı egitim veren bir ilköğretim okuluydu ve evim de hemen okulun yanindaydi.
Bir ogrencim hastalandi, ailesi koyde, babasini ariyoruz acmiyor. Cocugu hastaneye goturduk ama baba hala dönmüyor telefonlara. Benim dersim erken bitti eve gidecegim ama cocuk ortada kaldi, servisi beklemek zorunda koye donmek icin.
Aldim eve goturdum,karnini doyurdum, yatti uyudu servis saatine kadar.
Sonrasında basi her sıkışan ogrencim evin kapisimni calmaya basladi. Hatta abartip bugun ogleden sonra okula gitmeyip size oturmaya geleceğiz teklifiyle karsilasinca bir ayar vermek zorunda kaldim cocuklara.
Yani siz ne kadar iyi niyetli olsanız da cocuklar bunu suistimal edebiliyor.
Ders saatleri disinda gorusmemek en mantiklisi.
Okulda, cevrede bazi ogrencilerini kayiriyor gibi dedikodular donuyormus o sebeple kimseyi arabama almiyorum gibi bahaneler one surebilirsiniz.

Almak istememekte haklısınız. Yalan söylemeden halledebilir misiniz?

Duygusal yaklaşınca , " al ne olacak ki , öğrenci sonuçta " denilebilir .

Ancak gerçekten etik değil. Yarın iftira atılabilir, Allah korusun kaza olursa yine sıkıntı olur, dedikodu çıkarılabilir, hergun arabamıza aldığınız gençlerden biri kaybolabilir, kaçabilir . Aklıma onlarca ihtimal geliyor.

Bir iki defa ret ederseniz onlarda artık teklif etmeyecektir. Evliyseniz , eşim izin vermiyor, :) değilseniz , " ben kuralcı bir öğretmenim, okul yonetmenligine ters denilebilir, etik değil denilebilir v.s

Ortaokul da ve gayet nezih denilen bi yerde çalışmama rağmen çakı, bıçak, sigara, makyaj bol miktarda mevcut . liseyi hayal bile edemiyorum

Müdürünüzle konuşun durum bu diğer öğretmenler öğrencileri götürüyo bendende istiyolar ama başına bişey gelse bizim başımız yanar...

Siz sabah tüm öğrencilerin önünde söyler misiniz öğrenciler öğretmenlerle gelip gidemez vs şeklinde

Kökten çözülür

Teşekkür ederim. Siz de yürekli biriymissiniz

Servis ihtiyacı varsa ayarlansa ya hocam. Hem siz mağdur olmazsınız hem çocuklar. İçiniz de rahat olurdu
Şimdi okudum servis varsa kullansınlar boşverin ben de lisede öğretmenim ben olsam almazdım bu ortamda.
Ayrıca Allah kolaylık versin. Anlattığınız okula bakılırsa araç dışında daha birçok sıkıntınız vardır

Hem de ne dertler...
Çocukların kimi genelde 9 lar servis kullaniyor. Geç çıkanlar 11 ler. Onlar da servise binmezler, havalarını bozar:)

Al benden de o kadar canım pes !!!
Bir de belli bir yere kadar düzgün anlatabildiysem, devamını da getiririm. Demek ki bir şey olmuş. Bunu da düşünemiyor. Ooof of. Kimisi sadece cevap vermeye geliyor buraya. Anlamak gibi bir kaygısı yok.

Ben de şahsen almıyorum. Öğrencilere cevabım da şu oluyor: seni alırsam diğerlerine haksızlık olur. En iyisi kimseyi almamak. Sana ayrıcalıklı davrandığımı sanmasınlar diyorum. Haklısınız hocam diyorlar.

Ayrıca şunu da belirteyim. Bir öğretmen arkadaş ,öğrencisini arabasına almış ve yolda kaza olmuş. Malesef ki çocuk ölmüş. İnsan vicdanen yıkılır ve de bunun soruşturma ayağı filan derken ... en iyisi almamak. Doğru yapıyorsunuz bence de.

Öğretmen olarak mecbur degilsiniz tabiiki.Ancak bende baska bi sehirde okuyorum, hergun servisle gidip geliyorum ve inanilmaz maliyetli. Ogrencilerin cogu otostopla gidip geliyor ve hocalarimiz otostop ceken ogrencileri aliyor. 2 kiz 2 erkek seklinde alabiliyorsaniz lütfen alin. Servislerin tekellesmesine küçük bir tepki gosterin :)

Açıkçası almayi uygun görmüyorsaniz bunu kibarca anlatin. sonucta birini alıp birini almamak haksizlik olur diyerek..
(Kaygilarinizi anliyorum,her an bir iddiaya bile soz konusu olabilirsiniz)

Keşke üniversite öğrencileri kadar bilinçli olsalar...

araba benim özel alanım ve arabaya öğrenci almayı etik bulmuyorum deyin

Öğrencileri arabama almayı gereksiz buluyorum deseydiniz tamam diyecektim de erkek öğrenci diye rahatsız olmanız garip geldi.kiz öğrenci de olsa her seferinde öğrenci taşımak zorunda değilsiniz.yurusunler daha lise öğrencisi ne olacak.ama siz sanırım kız öğrenci olsa almakta sakınca gormuyorsunuz .o zaman erkek öğrenci olsa ne olacak gerçekten garip buldum.Artık bu kız erkek ayrımları ne kadar fazlalasti ya.imamhatipler arttı,haremlik selamlık cogaldi

Okul meslek lisesi; serseri ruhlular, silah taşıyorlar, öğretmenlerle ilgili bile fantazilere sahipler, bunları sadece ben demiyorum meslek lisesinde çalışan öğretmenler ve okuyan öğrenciler diyor, yorumlardan bulabilirsiniz. Yoksa imam hatip ruhu ile işim olmaz benim.

İşte zaten kız da olsa başka sakıncaları var bence öğrenciyi arabaya almak doğru değil.gereksiz yüz göz olmak olur.Okulca konuşulsa ,hiç kimse almasa arabaya,mudur de bir konuşma yapar,ogrencilerin öğretmenin arabasına binmesi yasak artık diye.belki kimse de almayinca biter bu dert.benim eşim de bir ara lise öğretmeniydi,ogrencileri gerekli gereksiz oraya buraya gotururdu arabayla çok kizardim.gereksiz bir iyilik bu diye.cunku lise öğrencisiyle fazla yüz göz olmak iyi olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…