Öğrencimin derdi beni gerdi..

Arkadaslar uvey anne kotudur diye bisemi var bilmiyorum ben anlamadim

Benim 11 yasinda kizim var, esiminde kizi ayni yasta.

O oz annenin yapmadiklarini ama abartisiz soyluyorum ben yaptim yahu.
Buna kimseye inandirmak mecburiyetinde degilim Allah biliyo.

Annesi cani istediginde esyalari topluyo valize koyuyo kapinin onune koyuyo.
Ayri sehirlerde yasamiyoruz. Kizin okuluyla bizim ev 1 saat mesafede. Her sabah erkenden kalkip guzelce beslenme hazirliyodum, kiz bana aksam kendisi soyluyodu cok guzel seyler koymusun karnim doydu annem hic koymaz diye.
Dersleri berbat durumdaydi, kendim kitap aldim oturdum onunla ders calistim. Annesi kalkipda evinin 150 metre uzaklilta olan okula toplantiya bile gitmez.
Camiye goturup getirdim dini egitimini vermek icin dualar ezberledik beraber. Yani ben uvey anneyim kotuyumde o oz anne oldugu icinmi iyi anlamadim

Ayni sekilde ben ayrildigimda kizim 6aylikdi. Babasiyla cok super bi bagi yok ama esiyle cok iyi anlasiyo ve buna cok seviniyorum. Kizim ona karsi cok saygilidir, oraya kardesleri ve babasinin esi icin gidiyor. Budami kotu uvey anne...

Cocugun durumuna gelirsek. Psikolojik olma ihtimali yuksek ama illaki uvey anneden olacak diye bise yok belki yeni ortami belki annesinin onu yok saymasini kabullenemiyordur.

Olsbilir kimseyi de kinayamiyorum ki,o kadın da çocuğunu atacak kadar ne travmalar yasadiysa artık..Aile tel bilgileri istedik çocuğun annesininkini verdi ama aranmasin kesinlikle dedi.
Cocugu atacak hic bir travma bilmiyorum ben
Ha olum olmustur, cok agir atlatiyodur tedavi oluyo dur o baska

Uvey anne hakkında pek yorum yapılmadı aslında niye bu kadar icerlediniz.Annesinin atıp babasınının da muhtemelen umduğu ilgiyi gostermediginden bir ilgi sevgi açlığı olabileceği üzerinde yogunlasildi genel olarak.

Oyle hissetmis olabilirim :)

Aynen iste demek istediğim buydu katip bu kadın ağlar zırlar kendini acındırır sonra çok sever kocasını
Anlatma da kocandan bari midemiz bulanmasın boşanmayacaksan

Cocugu atacak hic bir travma bilmiyorum ben
Ha olum olmustur, cok agir atlatiyodur tedavi oluyo dur o baska
Yani büyük konuşmak istemiyorum ama şahsen ben de bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Ornegin ben de bir yıldır çok da çekişmeli bir boşanma davası yürütüyorum,karşı taraf benim işimle dahi uğrasiyor beni aşırı sinirlendiriyor üzmeye devam ediyor ama bir yandan 3 yaşındaki oğlumun sağlık sorunlarını da fark edip karşı tarafla da bu konuda iletişime geçebiliyorum, muhatap olmak istemiyor olmama rağmen,çocuğu ameliyat ettirecegiz.Benim öfkem gün gelir geçer ama çocuğun sağlığı giderse geri gelmez.Egitim de sağlık kadar önemli..kadının kesin psikolojisi bozuldu,aksi durumda aklım almıyor

Bilmiyorum ya psikolojim bozuldu diyipde cocugumu babasina birakmak bana tuhaf geliyo. Ha su yanlis anlasilmasin. Bir gun kizim benim evimde huzursuz mutsuz oldugunu dile getirip babamda yasiyacagim daha mutlu olurum derse onune geçmem, oda babasi elbette.
Ama cocukla birbebir ilgilenen annedir, calisan annede olsam her daim cocuguma gore programimi yaptim. Ama baba oyle olmuyo, kapasiteleri yetmiyor... Anne her zaman her daim gucludur. Guclu olmalidir.

Yeni eşin çocuklarına bakacağına benimkilere de baksın ,biraz rahatlari bozulsun düşüncesi mi var bilmiyorum ama var böyleleri..Mesela kardeşim..Eşine kızar bosanicam der iki oğlanı başına birakicam kızı alıp cikacam ayak bağı olsun ona der..Herkesin çok değişik düşünceleri var bize garip gelse de..

Bir de düşünsenize üvey anne kızlarına sevgi şevkat gösterirken baba oğluna bunu yapmıyorsa (ki anneler gibi sevkatli olamıyorlar) çocuk çok içerler,çocuğun yani öz annesinin yanı.

Var boyleleri birebir yasadim
Esimin ilk evlendigi kisi, kizini aylarca bize yolladigi oldu.kapanma doneminde 3ay kaldi. Sonralari her hafta sonu yada rahatsizlik vermek amacla gecenin korunde gel al gotur veya bizimle yaz tatiline Turkiyeye gonderdi. Ben hic bir zaman yadirgamadim, sadece kendisi pozitifken kizini bize yollamasinda kablolar bende biraz yanmisti :)
Sonra baktiki kizi burada mutlu oluyo bizi seviyo bu sefer ters tepmeye basladi. Kizini doldurusa getiriyodu mesela
Bizim evdeki kurallara uymamaya basladi, mesela telefon gunde en fazla 1 saat iste hafta sonunda belirli saatte kalkmalar vs... Bu tur insanlar tam toksik insanlar.

Bir de düşünsenize üvey anne kızlarına sevgi şevkat gösterirken baba oğluna bunu yapmıyorsa (ki anneler gibi sevkatli olamıyorlar) çocuk çok içerler,çocuğun yani öz annesinin yanı.
Sonrada toplumda neden bukadar bozuk insan var diyoruz
O cocuk gelecekde icinde tuttugu sevgiyi disariya siddet olarak yansitabilme potansiyeli var

Aynen iste demek istediğim buydu katip bu kadın ağlar zırlar kendini acındırır sonra çok sever kocasını
Anlatma da kocandan bari midemiz bulanmasın boşanmayacaksan
Yarayı sarmak değil marifet, yara açmamaktır. Benim canımı yakıp durduktan sonra, yollayacağı çiçekleri hediyeleri alsın kendine monte etsin. Ama bazıları da böyle seviyor işte, hem yara bandım hem yaram diye. Bana ters bi sevgi anlayışı.

Mastershef, kızımın sınıfında da sıkıntılı bir çocuk var, diğer veliler gitmesinden yana. Çocukta hiperaktivite bozukluğu var, özellikle erkek çocuklara saldırıyor. Babası tedavi görmesinden yana değil. Öğrencine olan yaklaşımın beni etkiledi, senden bir şeyler öğrendim bugün.

+1
Purpplee duyarli bi ogretmensin

O bahsettiğin öğrenciden bende de var,o da yeni gelenlerden, sınıf değişikliği ile geldi.Kiz erkek dinlemeden herkese saldırıyor ; kafalarına vuruyordu, tekme atıyordu, yumruk atıyordu,kızların saçlarından tutup duvara yapıştırıyordu filan..sınıfa geldiği ilk günden başlamıştı.Her teneffüs dönüşü ağlayan ağlayana,şikayet eden edene,dersin yarısi kayniyordu.Aile psikoloğa götürdü hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliği teşhisi koyup ilaç verdiler.Kucuk yaşta ilaca başlaması üzücü ama davranışları yüzde 80 düzeldi.Simdiki sorunu arkadaş edinemiyor olmak.Onceki davranışları yüzünden malesef dışlanıyor.Artik onu sınıfta yucelterek kabul edilmesini sağlayabiliriz ama bir aferin deyince nazar değiyor sanki,saniyesinde olay.
Sizin sınıftaki çocuğun babası keşke tedaviyi kabul etse, zamanla kademeli olarak biraktirilir zaten ilaç,böyle daha kötü, arkadaşı olmuyo,akademik başarısı olmuyor,kişiliği olumsuz etkileniyor.Kar zarar hesabı yapmak lazım.

Keşke...
Evet üvey anneyle ilgili aynı şey aklımdan geçti.Kendi çocuğu aynı şeyi bu kadar uzun süre yaşasa doktora götürmeyip çareyi eti az yedirmekte buur muydu acaba
Ya yadırgamak yada kötü üvey anne yaftası yapıştırmak istemiyorum ama yazık ya. Bir çocuk sürekli midem ağrıyor diyor,istifra ediyorsa doktora götürülür o karar verir bedensel mi psikolojik mi olduğuna,psikolojik olsa dahi boşverip düzelmesini beklemek olmaz ki. Belli ki yardıma ihtiyacı var çocuğun.
Et yemesin,geçer vs demekle çözüm olmaz ki.
Yazık günah.
Annesine mi,babasına mı yoksa üvey annesine mi daha çok kızayım bilemedim. Annesinin değer verip koruyup kollamadığına çok vicdanlı,merhametli ve Allah korkusu olan biri ancak sahip çıkar. Hamile bir kadın o da hormonları dengesizdir bilemiyorum.

Öğretmene söz vermiş güya babası, öğretmen umutluydu. Sözünü tutacağını hiç sanmıyorum.

Anne baba catismasi arasında olan hep çocuğa oluyor. Benim kaynimda ayrıldı başkası ile evlendi çocuk yaptı. Eltimde o hayatını yaşıyorsa bende yaşadım kafasinda gitti başkasıyla evlendi. Çocuk babannede kalıyor. Okadar üzülüyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…