- 10 Nisan 2014
- 43.714
- 116.234
- 798
çocuk zeki ise ki öğretmeni öyle söylüyor bu tip çocuklara 1 2 yol gösteren olunca çok başarılı oluyorlar okuyorlar.benim vardı bir çğrencim baba terketmiş anne ağır psikolojik hasta gelirleri yok ama çocuk zehir gibi.o zaman bir fırsat çıktı çocuğun şansına iletişime geçince ünlü bir işadamı burs verdi.sonra çocukla iletişimim kesildi.yıllar sonra doktor olarak karşım açıktı ankara da.meğer o işadamı sonuna dek okutmuş çocuğu.keşke bu çocuk için de yatılı okul vs imkanlar olsa da kendini kurtarsa.zeki çocukların okullarda belirlenip ailesi de okutamıyorsa yeterli ilgilenemiyorsa bunlara uygun yatılı okullar olması taraftarıyım darüşşafaka ayarında mesela.hem ülkemiz kazanır hem de çocuklar kazanıroff çok üzüldüm içimden birşeyler koptu sanki. Allah yardımcısı olsun yavrucağın. Anne babasına akıl fikir merhamet versin
Yanlış hatırlamıyorsam anneleri çalışmasını sebep göstermiş..Bakacak kimse yoksa bakıcıya verecek parası da yoksa...Kadın 2 çocuğunu da neden babaya verdi ki? Acaba gerçekten maddi imkanı yoktu da bari orda rahat etsinler mi dedi?
Hadi bu gene okula gidip geliyor siz farketmişsiniz halinden tavrından peki diğeri kaç yaşında acaba...
Bence çocuk babada çok mutsuz annesi ile ilgili çaktırmadan sorular sorsanız, üvey anne nasıl falan diye sorsanız. Ayrıca çocuğu doktora götürmekten bence çekinmeyin hatta rehber öğretmeni ile görüşüp beraber götürün eğer Dr bişey yok derse ozaman da rehber öğretmeni ilgilensin...
Çocuğun eğer gerçekten psikolojik sorunları varsa anneyi ararsınız bu konuda çekinmeyin. Anne aranmasin diye uyaracağına babalık yapsın denyo...
Bir yorumumda yazmıştım,o annenin ne yaşadığını bilmiyoruz aldatılmış büyük ihtimalle ve çocukları atacak kadar ne travmalar yaşamış kim bilir dedim ben de.
Ben de bosaniyorum benim de çocuğum var hiç büyük laf etmeyim.
Burada esas haksızlığa uğrayan çocuk neyazikki
Sayfalar dolusu ve konu içeriğinde de yazdım ya "Nihayet gelip alabildi " vs..dedim ya..Babayı ak kaşık yapan kim baba bir doktora götürmek nedir ki götürmüyor dedim ya kaç yerde..Halen konuyu anlamiyorsun. Ihale halen sadece anneye atiyorsun. Bu çocuğun sorunu 'annesizlik' değil. Sorun, hiçbir zaman stabil olmamiş bir ev ortami. Ve bunun tek sorumlusu anne değil. Babanin ayni oranda ayni sorumluluğu var.
Yani cocuk babaya yollaniyorsa, baba cocuğa iyi bakmali. Cocuğu babaya yollamak kötü birşey değil çünkü. Normal şartlarda.
Ancak ne oluyor? Ne anne, ne baba sorumluluğunu almak istemiyor ve çocuğu birbirine pasliyorlar. Yani hem anne, hem bana ikiside eşit oranda hatali.
Olabilir,buyuk bir ilgi eksikliği çekiyor belliİlgi ihtiyacından olabilir. İlgi görmek isteyen çocuklarda başım ağrıyor, karnım ağrıyor, midem bulanıyor şikayetleri olabiliyor. Arkadaşların da söylediği gibi rehber öğretmenle gorusturmeniz fayda sağlayabilir.
Teşekkür ederim inşallah onun için iyi bir şeylere sebep olabilirimNe guzel bir ogretmensiniz keske butun ogretmenler boyle ilgili olsa
Rehberlik öğretmenine yönlendirebilirsinizMerhabalar arkadaşlar,ya gerçekten taktim bu konuyu.Sinifima 3 ay kadar önce katılan bir erkek ogrencim var.Anne babası 1.5 yıl önce boşanmış,babası başkasıyla evlenmiş,evlendiği eşinin iki kızı var,şu an hamile,benim öğrenciye yeni kardeş geliyor yani..
Geldiginde okuma-yazma bilmiyordu ama zehir gibi çocuk masallah,okumayı kolayca öğrendi.
Çocuk iki erkek kardeş,annesi ben bakamıyorum deyip babaya göndermiş.Bosanma süreci diye de çocuğu ne yüz yüze ne uzaktan hiçbir şekilde eğitime katmamis.
Şimdi çocuk çok hevesli ama sık sık (hatta bir defasında iki hafta üst üste) midem bulanıyor diye ağlıyor eve gitmek istiyor gönderiyorum.Bir gidince de bayağı gelmiyor.En son Perşembe günü midem bulanıyor diye ağladı babasına söyledim gekmek istemedi dayansın dedi,ikinci kez arayınca nihayet tmm dedi geliyorum.Dedim bu çocuk sürekli midem bulanıyor diyor doktora götürdünüz mü hiç?Hocam onun bişeyi yok dedi.İki hafta üst üste midesi bulanip gelmediği oldu doktorluk bence dedim.Hocam dedi eşim çok et yiyor yemesin sebze yesin dedi,denedim o sıra midesi bulanmadi gerçekten dedi.Neyse kapattik ama o çocuk ne yaşıyor kim bilir psikolojik mi.. Çocuklar öz annesi başında olmayınca bitiyor gerçekten Allah annesiz bırakmasın çocuklarımızı..Ah çocuklar olan size oluyor
Yarın öyle yapacağım,sonuçta bu onun işi,bakalım ne söylerRehberlik öğretmenine yönlendirebilirsiniz
Evet inşallah olumlu gelişmeler olurYarın öyle yapacağım,sonuçta bu onun işi,bakalım ne söyler
Çok doğru yazmışsınız ama bahanelerin arkasına sığınıp o şekilde yaşamaya devam eden o kadar çok insan var ki bunlar insanın sinir sistemini alt üst ediyorSakin
Sakin sakin pes etmeyin.
Bu algı biçimi çok eskide kaldi.
Böyle bir dünya yok.
Hatta çevremde ne kadar bilinçli anne varsa çocuğuna evdeki o kavga gurultuyu yaşatmiyor.
Ve anne güçlü ise cocuguna sahip çıkıyorsa olmuyor o büyük krizler.
Geçende veli ile görüştüm durumunu anlattı oğlu benim sinifta suan.
Onlarda boşanma asamasindaymis.
Kadın aşırı bilinçli bir anne ve o kadar güzel yetiştirmiş ki oğlunu çocuk gayet normal cizgide.
O etiketler eskide kaldi.
Rehber öğretmenle görüştüğüm bir sürü ogrencim var ve çoğunun yaşam penceresinde hep aile içi kavgadan yakinip ders çalışmadıklarini yazmislar.
Bazı şeyler artık toz olsun gitsin hayatımızdan.
Onların yanak yanağa gezmesinin senin hayatın ile alakası var? Herkes kendi seçimlerinin sonucunu yaşar. Sanki aldatan döven adamla aynı evde sen yaşayacakmışsın gibi, neden bu stres?Çok doğru yazmışsınız ama bahanelerin arkasına sığınıp o şekilde yaşamaya devam eden o kadar çok insan var ki bunlar insanın sinir sistemini alt üst ediyor
Ekonomik özgürlüğü olmayanları biryere kadar gerçekten anlıyorum ama ya olanları ne yapmalı
Okulumda bir öğretmen var eşi aldattı siddet de uyguladı güya boşanacaktı şimdi kocasıyla aşk pozları paylaşıyor seviyormuş çocukları icin boşanmazmış
Bu tipler insana kendini sorgulattırıyor ben neden boşandım o zaman diye ?
Asla pişman değilim o davarı bin kere olsa bin kere boşardım ama toplum baskısı ve su bahanelerin arkasına sığınan tipler beni yıprattı bu süreçte
Hayır yahu stres degil ama sorgulattırıyorlar bazen bazı şeyleri insanaOnların yanak yanağa gezmesinin senin hayatın ile alakası var? Herkes kendi seçimlerinin sonucunu yaşar. Sanki aldatan döven adamla aynı evde sen yaşayacakmışsın gibi, neden bu stres?
1 gün iyiyse 5 gün kötü oluyorlar. Gelip beni darlıyorlar dertleri ile. Sorsan kocaları olmadan da yaşarlar, ama kocayı da bırakamıyorlar. Masaları çiçeksiz kalmaz hiç. Benim eşim 1 kere işyerime çiçek yollamamıştır. Gözün kaldıysa buyur git al geri.Hayır yahu stres degil ama sorgulattırıyorlar bazen bazı şeyleri insana
Çok çeşit insan var çünkü.Çok doğru yazmışsınız ama bahanelerin arkasına sığınıp o şekilde yaşamaya devam eden o kadar çok insan var ki bunlar insanın sinir sistemini alt üst ediyor
Ekonomik özgürlüğü olmayanları biryere kadar gerçekten anlıyorum ama ya olanları ne yapmalı
Okulumda bir öğretmen var eşi aldattı siddet de uyguladı güya boşanacaktı şimdi kocasıyla aşk pozları paylaşıyor seviyormuş çocukları icin boşanmazmış
Asla pişman değilim o davarı bin kere olsa bin kere boşardım ama toplum baskısı ve su bahanelerin arkasına sığınan tipler beni yıprattı bu süreçte
Bir arkadaşım var,o da aldatıldı,arada tokat yedi, adam at yarışında her şeyi batırdı,alkol de alıyor..Ark çocukları için bosanamiyordu pozlar veriyordu ama en sonunda boşandı,coj surmuyo çocuk için de olsa bir yere kadarÇok doğru yazmışsınız ama bahanelerin arkasına sığınıp o şekilde yaşamaya devam eden o kadar çok insan var ki bunlar insanın sinir sistemini alt üst ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?