Öğretmen ile fırıncı evliliği

Ortada fol yok yumurta yok,konu sahibi adamla tanışmamış bile.

emlakçı elbette her evini övecek satmak için ya da kiralamak için.burada haklısın.ama içine taşınmadan da bilemez kimse apartmanın tam durumunu.
Aklınızı kullanın derken zaten akılsızlık anlamında kullanmadım. Burada daha çok maddi durum belirler oturacağın evi. Durumun uygunsa apartman değilde, daha nezih ve sakin siteler var, orada bunu yaşama ihtimalin çok daha düşüktür.

Burada değil, konu sahibinin evinde rekabete sokuldular. Olay burada başlamadı aslında.

residanslarda ne olaylar oluyor.gürültü yapıyor diye komşusunu öldürenler mi dersin.yasadışı işlerle uğraşanlar mı dersin.yani pahalı semtte sitede oturmakla da kurtulamıyorsun bunlardan.parası olanlar düzgün insanlar değil sadece.

Ben mesleğinizden değil, anlattığım yaşamdan haberiniz olmamasından, insanlara olan çirkin davranışlarınızdan çıkarım yaptım.

Evet maaşım var, maaşım olmasa da hayatta kalacağım kadar planlarımı da gerçekleştirdim.

Uzak olursanız beni de çok mutlu edersiniz. Zira burada yanlış da yazabilirim, kelimelerin aslını da unutabilirim bazen. Bu başkası için bu kadar sorun olmamalı.

Ben rezidans demedim. Her dediğim çok yanlış anlaşılıyor. Daha sakin elit sitelerden bahsediyorum.

Anlattığınız yaşam tarzından haberim var ve bunu “kültürlü bir hayat” olarak adlandırmıyorum maalesef.

Profilime giriyorsunuz, gözardı et sekmesini tıklıyorsunuz ve sürpriiiz bundan sonra yazdıklarımı görmüyorsunuz. Şahane değil mi?

Ben rezidans demedim. Her dediğim çok yanlış anlaşılıyor. Daha sakin elit sitelerden bahsediyorum.
işte elit yerlerde de var her tür insan.ha varoş diyebileceğimiz semtlerde çok çok fazla var orası ayrı konu.ama zengin muhitte oturmayınca elit olmayan insanlarla oturuyoruz demek değil.

x sitesinde oturuyoruz x maaşımız var denildiğinde kültür fışkıracağını sananlar varmış
o kadar kolay çünkü kültür ve donanımına sahip olmak

bazılarını para bile kurtarmaz sıfır vizyon...
birde şu mesleğe sahip olanlar evlenmesinde denilmiş
evlenebilir meslek grupları: en alt limit xxxxx $

Gerçekten şaka bi yana kültür çok kapsamlı bi kavram. Param olursa istediğim yerde otururum, sinemaya tatile giderim de kültürlü olmuş olur muyum sadece bunlarla. Bunlar salt ölçüt değil

işte elit yerlerde de var her tür insan.ha varoş diyebileceğimiz semtlerde çok çok fazla var orası ayrı konu.ama zengin muhitte oturmayınca elit olmayan insanlarla oturuyoruz demek değil.
aaa sen kültürü parayla satın almıyor musun ? aşkolsun sana

karnım acıktı gece gece.sıcak bir ekmek olsa arasına peynir koysam da yesem.
Bir konu vardi daha önce Borellus80 bilir kk ikiye bölünmustu bizler pilav tarifi verirken diğer kısım tam bir kaos içindeydi bu konu biraz ona benzedi yemek yemek cok güzel hadi bi koşu mutfaga ceyy. Bende öğlen yaptığım kısıri yiyicem

iyi geceler.dağılalım evet.konu bambaşka yerlere gitti.bak sonunda kısıra kadar geldi

Şu konularda ülkemizin durumuna çok üzülüyorum . Eğitimli olmak çokta önemli değilmiş algısı yaratılmasından. Üniversite bile başlı başına kültürdür. Kendi adlarıyla "... Üni. kültüründe " diye bir durumu vardır . Giden insanlar yabancı ülkelerden insanlarla arkadaşlık yapar . Başka şehrin çocukları tanışır birbirinin bile kültürünü öğrenirsin . Bir vizyon getirir . Hayat görüşünü değiştirir . Az parayla yaşamayı öğrenirsin . Onun haricinde alınan lisans eğitimini ,bir alanda uzmanlaşmayı söylemiyorum bile. Hayatında hiç gitmedigin yerlere gitme fırsatı bulursun . Azıcık vizyonun varsa şimdi imkansız ama bizim dönemde hem şehirleri hemde ülkeleri dolaşma imkanın vardı.

Velhasıl kelam lisans mezunu ile lise mezunu bir değildir. Bu kötü birşey de değildir . Bence sorun öğrencisine vizyon katması gereken bir eğitmenin hala görücü usulü bir fırıncı ile tanışmayı istemesinde . Bir öğretmen kendisi okuyacak ,geliştirecek ve vizyonu sürekli değişecek ki öğrencilerine yeni şeyler katabilsin . Mühendisim bir mühendisle evlendim bu sayede onun aldığı eğitimlerden de faydalanıyorum . Bana bir şeyler katıyor . Araştırma yapmayi seviyor . Kitap okumayı gereksiz görmüyor . Fırıncı adam sabahin kör vaktinde çıkacak bedenen yorulacak akşam bir öğretmen ile ne paylaşacaklar merak ettim .

Benim gibi bilmeyen ve daha önce duymayanlar için ;

Abad kelimesi Farsça bir kelime olup farklı anlamları mevcuttur. En bilinen manası ise edebi, sonu olmayandır.

Abad Ne Demek?

Farsça olan abad kelimesi; şen, iyi ve güzel olan, sonsuz ve rahatlık gibi manaları içerir.

Türk Dil Kurumu'na göre abad kelimesi Farsça bir kelime olup, anlamları ise şöyle sayılmaktadır

Ebedi, sonu olmayan, hiç bitmeyen

Ölçülemeyecek kadar büyük ve çok olan

Sonu sınırı olmayan şey

Sonu düşünülemeyen

İyi ve güzel olan

Şen, mamur ve bayındır.

Abad kelimesini cümle içerisinde kullanarak açıklamak gerekirse abad eylemek için: " O güzel gönlümü abad eyledi ( şen )."

Abad olmak için ise şu örnek cümleyi vermek gerekir: " Bu işyerinde Levent abad oldu ( mamur )"

*Netten alıntıdır.

Böyle bir evlilik teoride tabi ki mümkün. Uyum da pekala saglanabilir. Ama pratikte uzun vadede olmaz. Üniversite eğitimi almış birisini o vizyonu kazanamamış biri anlamaz. Ve bunun dolaylı birçok etkisi olur o sebeple olmaz diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…