Öğretmen ile fırıncı evliliği

Maalesef işte ülke bu durumda ! Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan bilemiyorum ama bu ülke de sanırım bu kfalarin yüzünden bir türlü toplayamiyor.

Diyorsun adam okumuş yaptığı işe bak, eğitimli kadına bakıyorsun tek derdi daha çok para ve fors.... O yüzden saldım zaten benden geçti

Bemce sizde çok iyi biliyorsunuz ki etraf o adını koyamadigimiz evliliklerle dolu. Bu hanım için dedim vizyonları uyuyorsa olur belki adama bir pastahane actirir adam evrilir

Bazı arkadaşlar ne güzel dile getirmişler eğitimsizliğe güzelleme getiriyorlar diye çok katıldım . Herkes ekonomik duruma bakmış . Yok şöyle birini tanıdım da karısı ev hanımı ama çok rahat bir yaşam vs vs . Zaten okuyup da çok zengin olan kaç kişi var ki . Konu bu mu gerçekten ? Ha tabi aynı okullarda aynı eğitimi aldığımız ama cidden boş insanlarla da karşılaşıyoruz ama yüzdesel olarak daha düşük oranda oluyorlar . Bu devirdi eğitim almak daha da kolaylaştığı için lisans düzeyinde eğitim almamak bana kolaycılığı çağrıştırıyor. Meslek denkliğini bilemicem ama üniversite mezunu olmayanla işler zor bence .

Kesinlikle aynı fikirdeyim . Tabi ki Türkiye deki sayılı üniversitelerle diğerlerini eğitim olarak hele bir tutmamız mümkün değil . Ama hayat deneyimi olarak eminim ki orda da gençler çok değişiyor . Benim çevremden gözlemlediğim bu . Hatta bu benim alanıma girmiyor ama sosyologlar araştırırsa çok büyük bir kültürel değişimin habercisi . Aile evinden çıkıp şehir dışına giden çevredeki gençleri görünce açıkçası ben umutlaniyorum . Oldukları yerde kalmak istemiyorlar hepsi bir şekilde hayatına hedef koyuyor ve değişiyor . Annem ellisini aştı içinde hep ukte kaldı bu sene üniversiteyi kazandi okuyacak . O kadar mutluyuz ki açıktan olsa da bir işe başlamak için değil sırf kendisi için yapıyor .

Bu meslek sıfatlarına çok anlam yüklüyoruz biz. Öğretmen mühendis doktor hakim kaymakam olup da çok hödük çok çomar çok bağnaz gördüm ben. Okumak eşekliği almıyor

Yani bu tipler malesef ki hep varolacak. Onlarda birbirini bula bula inşallah azalirlar ne diyeyim ..

Ben iki univ mezunuyum eşim lise mezunu ve dukkan sahibi degil bir adamin yaninda kalfaydi...annem senelerce memur olmazsa vermem diyordu ama nasip iste ben aşık oldum ahlakini gorunce annemde sevdi evlendik kendine dukkan acti simdi ben bile isten ciktim onun maasi memurun iki kati eger biraraya geldiginizde konusabiliyor anlasabiliyorsaniz en onemlisi o

Bemce sizde çok iyi biliyorsunuz ki etraf o adını koyamadigimiz evliliklerle dolu. Bu hanım için dedim vizyonları uyuyorsa olur belki adama bir pastahane actirir adam evrilir
Vallahi benim çevremde çok fazla yok. Düşünüyorum ailemde de yok, arkadaşlarımda da yok. Herkes dengiyle yuva kurmuş. Yengem lise mezunuydu abimle evlendiğinde, sonradan okudu öğretmen oldu o da. Herkes üniversite mezunu demiyorum yanlış anlaşılmasın, herkes dengiyle evli diyorum. Gerçi anam ilkokul mezunu rahmetli babam üniversite mezunuydu ama 1940’larda doğmuş insanlar bunlar. Anacığımın da maşallahı var, şimdiki üniversitelilere taş çıkartır. Haftada en az iki kitap bitirir, hergün gazetesini alır satır satır okur, twitterdan gündem takip eder falan

Fırıncı da kadın degil baaagyan dıyordur muhtemelen.Bence olur uygundur.

Bu meslek sıfatlarına çok anlam yüklüyoruz biz. Öğretmen mühendis doktor hakim kaymakam olup da çok hödük çok çomar çok bağnaz gördüm ben. Okumak eşekliği almıyor
Açıkçası ben böyle düşünmüyorum çok saygı duyuyorum ya meslek sahibi olabilmiş bir insana . Çünkü eşek gibi çalışmak gerekiyor . O kadar öğrenci arasından o sınavı kazanmak için o okulu bitirebilmek için ..
Ama dediğiniz gibi bağnazı da hödüğü de her zaman var . En azından bulunduğu ortamda genellikle dikkat çekip sevilmeyen tipler oluyorlar .

Konu meslek isimleri değil ki. Bugün ülkede bambaşka bir durum yaşansa ve diplomalarımız geçersiz kalsa dahi ; okurken edindiğimiz bilgileri ve hayata bakış şeklimizi , sahip olduğumuz değerleri kimse elimizden alamaz.

Belli makamlara yetersiz olmasına rağmen yerleştirilmiş kişilere bakarak eğitimi küçümseyemeyiz.

Ailem de kesinlikle yok iki doktor kuzenim kendileri gibi doktorla, öğretmenler kendi denginde ya da bir tık ustundeyle evlendi ama özel sektördeki öğretmen tanıdığım çevrem artık hep esnaf ve ticaret ile uğraşan bakıyor

Sizin meslek ne?

Abi esnafın da işi garanti değil ki. Şimdi ifşa olmasın da çok yakınımda biri hayvan gibi para kazanırken, yurt dışlarına tatillere gidip saray gibi evlerde yaşarken 300 milyonluk işletmeyi batırdı bir süre önce. Öyle böyle bir batmak değil. Şimdi emekli anne babanın evinde yaşıyorlar. Tek bir şeyin ters gitmesi yetiyor bu tip işlerde, sonra tepe taklak.

Burada biri yazmıştı salak değilse ticaret yapan adam batmaz.... Evet buda var kesinlikle Bende babam salak demek demiştim iki kere batırdı

Burada biri yazmıştı salak değilse ticaret yapan adam batmaz.... Evet buda var kesinlikle Bende babam salak demek demiştim iki kere batırdı
Hayatımda gördüğüm en cin adamdı bu dediğim. 30 yılda sıfırdan getirdi bu hale işletmesini. Salaklıkla alakası yok. Bazen yanlış insanlara denk gelirsin, bazen yanlış zamanda büyürsün, bazen yanlış kararlar alırsın. İnsanız. Bu adam yanlış zamanda büyüdü mesela, nasıl tahmin etsin kriz olacak döviz tavan yapacak falan, müneccim olması lazım. Ha bakkal dükkanın vardır, gelirin artar azalır ama akmasa da damlar yaşar gidersin, batmazsın da. Ama işler büyüdükçe öyle olmuyor.

Konudaki sayfalarda çokça maddiyat üzerinden yorum yapılmış. Bu beni açıkçası biraz şaşırttı. Maddiyatın fazla olması direkt insandaki eğitimi, bilgi seviyesini, genel kültürü arttıran bir şey değil. Katkısı yadsınamaz hatta çok çok büyük bir yeri var. Fakat her ne kadar her okuyan insan iyi olmayabilir denildiği gibi maddiyatı iyi olan her insanın da kendini geliştirdiğini söyleyemeyiz ki. Kişinin maddiyatını nereye kullandığı önemli. Maddiyatını kişisel gelişime kullanmak için insanın bakış açısının da dar olmaması gerekir. Yani kültürü arttırmak maddiyata da bağlı ama maddiyatı kültürü arttırmak için kullanmak da kişinin vizyon sahibi olmasına vs etkenlere bağlı.

Ben denkliği lise mezunu ile lise mezunu, üniversite mezunu ile üniversite mezunu olarak görmüyorum. Ya da memur ile memur evliliği. Bunlar kağıt uzerinde bir denklik sağlayabilir sadece ama reelde bir denklik olmayabilir. Siz karşınızdaki insanla sohbet edebiliyorsanız, hayat görüşünüz aynı veya benzer doğrultudaysa, yaşantınız benzerse denksinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…