Maalesef işte ülke bu durumda ! Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan bilemiyorum ama bu ülke de sanırım bu kfalarin yüzünden bir türlü toplayamiyor.Ben neden evlendikleri mi söyleyim çünkü baş edebilecekleri kadın istiyorlar. Kendilerine hizmetçi arıyorlar ne kadar ekonomik özgürlük sahibi değilse o kadar iyi .Adam hele okumamış bir aileden geliyorsa çevresindeki gibi edebileceği annesine hizmet ettirecegi bir kadın arıyor . Burda hep gördüğümüz gibi .
Çalışma ortamımda
da mühendis çok fazla hödük gördüm afedersiniz . Çok büyük firmalarda çalışan mühendisler arasında da. Mesele iyi bir üniversite mezunu olmak ya da iyi bir para kazanmak değil ki. Cüzdana göre evlenmek de kişiye göre bir kriter demek ki birşey diyemiyorum .
Bemce sizde çok iyi biliyorsunuz ki etraf o adını koyamadigimiz evliliklerle dolu. Bu hanım için dedim vizyonları uyuyorsa olur belki adama bir pastahane actirir adam evrilirEkonomik endişeyi herkes duyabilir, ben de zama zaman duyuyorum. Ama bu beğenmediğimiz, sosyo-kültürel açıdan uyuşmadığımız, ilgi alanlarımızın farklı olduğu insanlarla evlenmemizi gerektirmez ki. Mutlu bir evlilik olmaz zaten o. Ha adam/kadın eğitimsizdir ama anlaşıyorlardır, uyumlulardır amenna. Ya da kadın/adam eğitimli ve para kazanan adamla/kadınla olabilecek kapasitede değildir, o insanlar bunları kültürel açıdan zayıf görüyordur mecburen diğerleriyle bir hayat kurmak zorunda kalıyordur. Ama sadece para için böyle bir tercihi yapıyorsa insan onun adına evlilik denmez, başka bir adı var.
Kesinlikle aynı fikirdeyim . Tabi ki Türkiye deki sayılı üniversitelerle diğerlerini eğitim olarak hele bir tutmamız mümkün değil . Ama hayat deneyimi olarak eminim ki orda da gençler çok değişiyor . Benim çevremden gözlemlediğim bu . Hatta bu benim alanıma girmiyor ama sosyologlar araştırırsa çok büyük bir kültürel değişimin habercisi . Aile evinden çıkıp şehir dışına giden çevredeki gençleri görünce açıkçası ben umutlaniyorum . Oldukları yerde kalmak istemiyorlar hepsi bir şekilde hayatına hedef koyuyor ve değişiyor . Annem ellisini aştı içinde hep ukte kaldı bu sene üniversiteyi kazandi okuyacak . O kadar mutluyuz ki açıktan olsa da bir işe başlamak için değil sırf kendisi için yapıyor .Ben bunu ya okumamış insanların yaptığını ya da okumuş ama yerinde sayan, okumasaydı da olurmuş türünden insanların yaptığını düşünüyorum.
Ünüversite bambaşka bir dünya çünkü. Üç beş tanesi insana ciddi vizyon katıyor onlar ayrı kategori ancak kaldırım üniversitesi, küçük şehir üniversitesi bile olsa insana çok şey katabilecek, vizyonunu geliştirebilecek, farklı bir yaşam tarzını deneyimlemesini sağlayacak bir ortam üniversite ortamı. Ha ben dört sene okula gittim geldim, ne sosyal olarak, ne kültürel olarak, ne akademik olarak kendime bişey katmadım, derslerimi geçip kağıt parçası olarak diplomamı elime alıp geldim diyorsa zaten lise mezunu ile de anlaşır okuma yazması olmayanla da.
Bu meslek sıfatlarına çok anlam yüklüyoruz biz. Öğretmen mühendis doktor hakim kaymakam olup da çok hödük çok çomar çok bağnaz gördüm ben. Okumak eşekliği almıyorBen neden evlendikleri mi söyleyim çünkü baş edebilecekleri kadın istiyorlar. Kendilerine hizmetçi arıyorlar ne kadar ekonomik özgürlük sahibi değilse o kadar iyi .Adam hele okumamış bir aileden geliyorsa çevresindeki gibi edebileceği annesine hizmet ettirecegi bir kadın arıyor . Burda hep gördüğümüz gibi .
Çalışma ortamımda
da mühendis çok fazla hödük gördüm afedersiniz . Çok büyük firmalarda çalışan mühendisler arasında da. Mesele iyi bir üniversite mezunu olmak ya da iyi bir para kazanmak değil ki. Cüzdana göre evlenmek de kişiye göre bir kriter demek ki birşey diyemiyorum .
Yani bu tipler malesef ki hep varolacak. Onlarda birbirini bula bula inşallah azalirlar ne diyeyim ..Maalesef işte ülke bu durumda ! Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan bilemiyorum ama bu ülke de sanırım bu kfalarin yüzünden bir türlü toplayamiyor.
Diyorsun adam okumuş yaptığı işe bak, eğitimli kadına bakıyorsun tek derdi daha çok para ve fors.... O yüzden saldım zaten benden geçti
Ben iki univ mezunuyum eşim lise mezunu ve dukkan sahibi degil bir adamin yaninda kalfaydi...annem senelerce memur olmazsa vermem diyordu ama nasip iste ben aşık oldum ahlakini gorunce annemde sevdi evlendik kendine dukkan acti simdi ben bile isten ciktim onun maasi memurun iki katiBen öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Vallahi benim çevremde çok fazla yok. Düşünüyorum ailemde de yok, arkadaşlarımda da yok. Herkes dengiyle yuva kurmuş. Yengem lise mezunuydu abimle evlendiğinde, sonradan okudu öğretmen oldu o da. Herkes üniversite mezunu demiyorum yanlış anlaşılmasın, herkes dengiyle evli diyorum. Gerçi anam ilkokul mezunu rahmetli babam üniversite mezunuydu ama 1940’larda doğmuş insanlar bunlar. Anacığımın da maşallahı var, şimdiki üniversitelilere taş çıkartır. Haftada en az iki kitap bitirir, hergün gazetesini alır satır satır okur, twitterdan gündem takip eder falanBemce sizde çok iyi biliyorsunuz ki etraf o adını koyamadigimiz evliliklerle dolu. Bu hanım için dedim vizyonları uyuyorsa olur belki adama bir pastahane actirir adam evrilir
Fırıncı da kadın degil baaagyan dıyordur muhtemelen.Bence olur uygundur.Ben öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Açıkçası ben böyle düşünmüyorum çok saygı duyuyorum ya meslek sahibi olabilmiş bir insana . Çünkü eşek gibi çalışmak gerekiyor . O kadar öğrenci arasından o sınavı kazanmak için o okulu bitirebilmek için ..Bu meslek sıfatlarına çok anlam yüklüyoruz biz. Öğretmen mühendis doktor hakim kaymakam olup da çok hödük çok çomar çok bağnaz gördüm ben. Okumak eşekliği almıyor
Okumamak alıyor mu?Bu meslek sıfatlarına çok anlam yüklüyoruz biz. Öğretmen mühendis doktor hakim kaymakam olup da çok hödük çok çomar çok bağnaz gördüm ben. Okumak eşekliği almıyor
Keşke uremeseler çok fazla. Böyle umalımYani bu tipler malesef ki hep varolacak. Onlarda birbirini bula bula inşallah azalirlar ne diyeyim ..
Bu meslek sıfatlarına çok anlam yüklüyoruz biz. Öğretmen mühendis doktor hakim kaymakam olup da çok hödük çok çomar çok bağnaz gördüm ben. Okumak eşekliği almıyor
Ailem de kesinlikle yok iki doktor kuzenim kendileri gibi doktorla, öğretmenler kendi denginde ya da bir tık ustundeyle evlendi ama özel sektördeki öğretmen tanıdığım çevrem artık hep esnaf ve ticaret ile uğraşan bakıyorVallahi benim çevremde çok fazla yok. Düşünüyorum ailemde de yok, arkadaşlarımda da yok. Herkes dengiyle yuva kurmuş. Yengem lise mezunuydu abimle evlendiğinde, sonradan okudu öğretmen oldu o da. Herkes üniversite mezunu demiyorum yanlış anlaşılmasın, herkes dengiyle evli diyorum. Gerçi anam ilkokul mezunu rahmetli babam üniversite mezunuydu ama 1940’larda doğmuş insanlar bunlar. Anacığımın da maşallahı var, şimdiki üniversitelilere taş çıkartır. Haftada en az iki kitap bitirir, hergün gazetesini alır satır satır okur, twitterdan gündem takip eder falan
Sizin meslek ne?Ben iki univ mezunuyum eşim lise mezunu ve dukkan sahibi degil bir adamin yaninda kalfaydi...annem senelerce memur olmazsa vermem diyordu ama nasip iste ben aşık oldum ahlakini gorunce annemde sevdi evlendik kendine dukkan acti simdi ben bile isten ciktim onun maasi memurun iki katieger biraraya geldiginizde konusabiliyor anlasabiliyorsaniz en onemlisi o
Abi esnafın da işi garanti değil ki. Şimdi ifşa olmasın da çok yakınımda biri hayvan gibi para kazanırken, yurt dışlarına tatillere gidip saray gibi evlerde yaşarken 300 milyonluk işletmeyi batırdı bir süre önce. Öyle böyle bir batmak değil. Şimdi emekli anne babanın evinde yaşıyorlar. Tek bir şeyin ters gitmesi yetiyor bu tip işlerde, sonra tepe taklak.Ailem de kesinlikle yok iki doktor kuzenim kendileri gibi doktorla, öğretmenler kendi denginde ya da bir tık ustundeyle evlendi ama özel sektördeki öğretmen tanıdığım çevrem artık hep esnaf ve ticaret ile uğraşan bakıyor
Burada biri yazmıştı salak değilse ticaret yapan adam batmaz.... Evet buda var kesinlikleAbi esnafın da işi garanti değil ki. Şimdi ifşa olmasın da çok yakınımda biri hayvan gibi para kazanırken, yurt dışlarına tatillere gidip saray gibi evlerde yaşarken 300 milyonluk işletmeyi batırdı bir süre önce. Öyle böyle bir batmak değil. Şimdi emekli anne babanın evinde yaşıyorlar. Tek bir şeyin ters gitmesi yetiyor bu tip işlerde, sonra tepe taklak.
Hayatımda gördüğüm en cin adamdı bu dediğim. 30 yılda sıfırdan getirdi bu hale işletmesini. Salaklıkla alakası yok. Bazen yanlış insanlara denk gelirsin, bazen yanlış zamanda büyürsün, bazen yanlış kararlar alırsın. İnsanız. Bu adam yanlış zamanda büyüdü mesela, nasıl tahmin etsin kriz olacak döviz tavan yapacak falan, müneccim olması lazım. Ha bakkal dükkanın vardır, gelirin artar azalır ama akmasa da damlar yaşar gidersin, batmazsın da. Ama işler büyüdükçe öyle olmuyor.Burada biri yazmıştı salak değilse ticaret yapan adam batmaz.... Evet buda var kesinlikleBende babam salak demek demiştim iki kere batırdı
bazen alıyorBu meslek sıfatlarına çok anlam yüklüyoruz biz. Öğretmen mühendis doktor hakim kaymakam olup da çok hödük çok çomar çok bağnaz gördüm ben. Okumak eşekliği almıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?