Öğretmen ile fırıncı evliliği

Benim arkadaşım üniversitede muhasebe bölümünden mezun oldu. Eşi ortaokul mezunu. Eşinin unlu mamüller üzerine bir işyeri vardı. Arkadaşım altı yıldır orda çalışıyor. Beş altı yılda evlerini son model arabasını onun harici yine ekstra bir dükkan aldılar. Onun haricinde bunundukları ilde sütekli en lüks resteronlarda yemek yerler aksatmadan. Çocukları özel okula gidiyor. Gram para sıkıntısı yok. Bu işin maddi yönü. Arkadaşım eşiylede severek evlendi, kültürleri bir ve anlaşıyor o yüzden güzel bir evlilikleri var. Fakat siz aşık olarak evlenirseniz tamam. Ama mantık evliliğinde bence yürümez gibi geliyor. Eğitime kültüre takıntılı bir insansanız tümden uzak durun derim. Tabi fırıncının kültür ve kendini geliştirmişlik seviyesi önemli bu durumda. Ama yanlış da anlaşılmasın fırıncı akademisyen olma hayallerindeyken kendini bir fırın işletirken bulamamıştır herhalde diye düşünüyorum. İyice tanıyın öyle karar verin yinede.

Aklıma Fırıncının Karısı filmi geldi.

hay klavyene sağlık...

Eğer seviyorsanız kimseyi dinlemeyin ben eşimden 7 yaş büyüğüm evliliğimize hem benim tarafım hem de onun annesi karşı çıktı özellikle onun annesi olmaması için epey çaba sarfetti fakat biz kimseyi dinlemedik. Şimdi 5 yıldır evliyiz iyi ki kimseyi dinlememişiz dünyaya bir daha gelsek yine birbirimizle evlenirdik :) Ama kişiyi tanımıyorsan yeterince ve sevmiyorsan aileni dinlemende fayda var. Yine de bu tür şeylerde sosyal statü belirleyici olmamalı beni yanlış anlamayın lütfen ama ülkemizde öğretmenlerin de kazancı belli bir fırıncı muhtemelen sizden fazla kazanacaktır. Statü anlamındaysa ülkemizde artık statü sahibi güruh sadece kısa paçalı dar pantolonla gezen, nargileyi ağzından düşürmeyen, üniversite dahi okumamış müteahhitler maalesef öyle bir hale geldik ki üniversite okumanın bir manası kalmadı

Abad oldu ne demek

Her mesleğin iyisi de var kötüsü de. Burada bile bir sürü işini hakkıyla yapan öğretmen arkadaşımız var.
Ben de öğretmenim ve ben sizler gibi dusunerek evlendim bundan 6 yıl önce ama bakıyorum bunun hiçbir değeri kalmadı.
Özellikle çevremde görüyorum yani öğretmen çevremde sürekli ekonomik getirisine bakılıyor! Maalesef hayat şartları diycemde oda değil farklı birşey arıyorlar....

Sonuçta iki öğretmen gayet geçinir şu durumda ama bu insanları artık kesmiyor...

hay klavyene sağlık...
İnsanlar eşittir de eğitimi aşağılamak bana tuhaf geliyor niye sürekli egitimsizlige güzelleme yapılır ki?
Ben herhangi bir konuda uzman görünce konunun cahiliysem ilgiyle dinliyorum kendimi ne kadar çok geliştirmem gerektiğinin de farkındayım . Okumayı ve gelişmeyi bu kadar küçümsememek lazım

Bak ben gelisoyorum eşim ben mühendisim diyorsun ama ben gayet iyi kazanan iyi donanımlı iki mühendis bey tanıyorum ikiside okumamış yaşça kendinden küçüklere evlendiler , birini ki lise bile bitirmemiş ....

Acayip kafalar var , özellikle şu dönemde eğitim değil, cüzdan onemli

Herkes bir dünya şey yazdı

Ama konu sahibi öyle bakıyor
Ne oldu sonuç ne
Ne karar aldı firinciyla konuştu mu
O ne dedi
Duygular varmı
Kararı ne oldu
Firinci öğretmen aşkı devam mi yoksa sona mi erdi
Bugün haftasonu kahvaltıya sıcak bir ekmek alıp tereyağı reçel çay oh mis keyifle kahvaltı yapıldımı eğer aşk varsa

Konu sahibi deniz hanım aşk var mı aşk
Gel bi anlat son durum nedir

D denizzz51

Kendi konuna zorla çağırıyorum kusura bakma

Ekonomik endişeyi herkes duyabilir, ben de zama zaman duyuyorum. Ama bu beğenmediğimiz, sosyo-kültürel açıdan uyuşmadığımız, ilgi alanlarımızın farklı olduğu insanlarla evlenmemizi gerektirmez ki. Mutlu bir evlilik olmaz zaten o. Ha adam/kadın eğitimsizdir ama anlaşıyorlardır, uyumlulardır amenna. Ya da kadın/adam eğitimli ve para kazanan adamla/kadınla olabilecek kapasitede değildir, o insanlar bunları kültürel açıdan zayıf görüyordur mecburen diğerleriyle bir hayat kurmak zorunda kalıyordur. Ama sadece para için böyle bir tercihi yapıyorsa insan onun adına evlilik denmez, başka bir adı var.

Ben neden evlendikleri mi söyleyim çünkü baş edebilecekleri kadın istiyorlar. Kendilerine hizmetçi arıyorlar ne kadar ekonomik özgürlük sahibi değilse o kadar iyi .Adam hele okumamış bir aileden geliyorsa çevresindeki gibi edebileceği annesine hizmet ettirecegi bir kadın arıyor . Burda hep gördüğümüz gibi .

Çalışma ortamımda
da mühendis çok fazla hödük gördüm afedersiniz . Çok büyük firmalarda çalışan mühendisler arasında da. Mesele iyi bir üniversite mezunu olmak ya da iyi bir para kazanmak değil ki. Cüzdana göre evlenmek de kişiye göre bir kriter demek ki birşey diyemiyorum .

Ben bunu ya okumamış insanların yaptığını ya da okumuş ama yerinde sayan, okumasaydı da olurmuş türünden insanların yaptığını düşünüyorum.

Ünüversite bambaşka bir dünya çünkü. Üç beş tanesi insana ciddi vizyon katıyor onlar ayrı kategori ancak kaldırım üniversitesi, küçük şehir üniversitesi bile olsa insana çok şey katabilecek, vizyonunu geliştirebilecek, farklı bir yaşam tarzını deneyimlemesini sağlayacak bir ortam üniversite ortamı. Ha ben dört sene okula gittim geldim, ne sosyal olarak, ne kültürel olarak, ne akademik olarak kendime bişey katmadım, derslerimi geçip kağıt parçası olarak diplomamı elime alıp geldim diyorsa zaten lise mezunu ile de anlaşır okuma yazması olmayanla da.

Rahat bir hayat için, ülke işgaldeyken işgal kuvvetlerinin askerleriyle birliktelik yaşamayı seçen kadınlar da vardı.

Neymiş eğitim değil cüzdan önemliymiş. Sene 2022 , buraya bu cümleleri yazanlar da en az lise ve hatta üniversite mezunu kadınlar. İnsan yazarken mahçup olur.

Herkes tercihlerini yaşar. Tercihlerinizin arkasında durduğunuz ve ilerde tercihleriniz için ekonomiye , coğrafyaya ,ailenize , topluma suç atmadığınız bir hayat yaşamanızı dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…