- 14 Mayıs 2011
- 2.082
- 2.014
- 103
Etsem ne olacak ki? Alışveriş merkezinin içinde bilinmemesi mümkün değil.O zaman şikayet et
İyi yere dükkan açmışEtsem ne olacak ki? Alışveriş merkezinin içinde bilinmemesi mümkün değil.
Ankara'da bir alışveriş merkezi var, eski. Görünmeyen taraflarında bu tarz mağazalar var. Keşke ceza alsa, dürüst adamım, haram yemem diyor bir de. GUcci'yi sanki kendi üretiyor.İyi yere dükkan açmış
hay klavyene sağlık...Şu konularda ülkemizin durumuna çok üzülüyorum . Eğitimli olmak çokta önemli değilmiş algısı yaratılmasından. Üniversite bile başlı başına kültürdür. Kendi adlarıyla "... Üni. kültüründe " diye bir durumu vardır . Giden insanlar yabancı ülkelerden insanlarla arkadaşlık yapar . Başka şehrin çocukları tanışır birbirinin bile kültürünü öğrenirsin . Bir vizyon getirir . Hayat görüşünü değiştirir . Az parayla yaşamayı öğrenirsin . Onun haricinde alınan lisans eğitimini ,bir alanda uzmanlaşmayı söylemiyorum bile. Hayatında hiç gitmedigin yerlere gitme fırsatı bulursun . Azıcık vizyonun varsa şimdi imkansız ama bizim dönemde hem şehirleri hemde ülkeleri dolaşma imkanın vardı.
Velhasıl kelam lisans mezunu ile lise mezunu bir değildir. Bu kötü birşey de değildir . Bence sorun öğrencisine vizyon katması gereken bir eğitmenin hala görücü usulü bir fırıncı ile tanışmayı istemesinde . Bir öğretmen kendisi okuyacak ,geliştirecek ve vizyonu sürekli değişecek ki öğrencilerine yeni şeyler katabilsin . Mühendisim bir mühendisle evlendim bu sayede onun aldığı eğitimlerden de faydalanıyorum . Bana bir şeyler katıyor . Araştırma yapmayi seviyor . Kitap okumayı gereksiz görmüyor . Fırıncı adam sabahin kör vaktinde çıkacak bedenen yorulacak akşam bir öğretmen ile ne paylaşacaklar merak ettim .
Bu ülkede böyle öğretmenler kaldıysa eyvallahhay klavyene sağlık...
Her mesleğin iyisi de var kötüsü de. Burada bile bir sürü işini hakkıyla yapan öğretmen arkadaşımız var.Bu ülkede böyle öğretmenler kaldıysa eyvallah
Evet akrabanın kızı öyle elit gözükür ki ama gitti kabapçıyla evlendi. Kızın ailesi bakın aile diyorum abad oldu abad…. Bildiğin kebapçı karışı yorulmasın diye otelde misafir ağırlatıyormuş
Ben de öğretmenim ve ben sizler gibi dusunerek evlendim bundan 6 yıl önce ama bakıyorum bunun hiçbir değeri kalmadı.Her mesleğin iyisi de var kötüsü de. Burada bile bir sürü işini hakkıyla yapan öğretmen arkadaşımız var.
İnsanlar eşittir de eğitimi aşağılamak bana tuhaf geliyor niye sürekli egitimsizlige güzelleme yapılır ki?hay klavyene sağlık...
Bak ben gelisoyorum eşim ben mühendisim diyorsun ama ben gayet iyi kazanan iyi donanımlı iki mühendis bey tanıyorum ikiside okumamış yaşça kendinden küçüklere evlendiler , birini ki lise bile bitirmemiş ....İnsanlar eşittir de eğitimi aşağılamak bana tuhaf geliyor niye sürekli egitimsizlige güzelleme yapılır ki?
Ben herhangi bir konuda uzman görünce konunun cahiliysem ilgiyle dinliyorum kendimi ne kadar çok geliştirmem gerektiğinin de farkındayım . Okumayı ve gelişmeyi bu kadar küçümsememek lazım
Ekonomik endişeyi herkes duyabilir, ben de zama zaman duyuyorum. Ama bu beğenmediğimiz, sosyo-kültürel açıdan uyuşmadığımız, ilgi alanlarımızın farklı olduğu insanlarla evlenmemizi gerektirmez ki. Mutlu bir evlilik olmaz zaten o. Ha adam/kadın eğitimsizdir ama anlaşıyorlardır, uyumlulardır amenna. Ya da kadın/adam eğitimli ve para kazanan adamla/kadınla olabilecek kapasitede değildir, o insanlar bunları kültürel açıdan zayıf görüyordur mecburen diğerleriyle bir hayat kurmak zorunda kalıyordur. Ama sadece para için böyle bir tercihi yapıyorsa insan onun adına evlilik denmez, başka bir adı var.Ben de öğretmenim ve ben sizler gibi dusunerek evlendim bundan 6 yıl önce ama bakıyorum bunun hiçbir değeri kalmadı.
Özellikle çevremde görüyorum yani öğretmen çevremde sürekli ekonomik getirisine bakılıyor! Maalesef hayat şartları diycemde oda değil farklı birşey arıyorlar....
Sonuçta iki öğretmen gayet geçinir şu durumda ama bu insanları artık kesmiyor...
Ben neden evlendikleri mi söyleyim çünkü baş edebilecekleri kadın istiyorlar. Kendilerine hizmetçi arıyorlar ne kadar ekonomik özgürlük sahibi değilse o kadar iyi .Adam hele okumamış bir aileden geliyorsa çevresindeki gibi edebileceği annesine hizmet ettirecegi bir kadın arıyor . Burda hep gördüğümüz gibi .Bak ben gelisoyorum eşim ben mühendisim diyorsun ama ben gayet iyi kazanan iyi donanımlı iki mühendis bey tanıyorum ikiside okumamış yaşça kendinden küçüklere evlendiler , birini ki lise bile bitirmemiş ....
Acayip kafalar var , özellikle şu dönemde eğitim değil, cüzdan onemli
Ben bunu ya okumamış insanların yaptığını ya da okumuş ama yerinde sayan, okumasaydı da olurmuş türünden insanların yaptığını düşünüyorum.İnsanlar eşittir de eğitimi aşağılamak bana tuhaf geliyor niye sürekli egitimsizlige güzelleme yapılır ki?
Ben herhangi bir konuda uzman görünce konunun cahiliysem ilgiyle dinliyorum kendimi ne kadar çok geliştirmem gerektiğinin de farkındayım . Okumayı ve gelişmeyi bu kadar küçümsememek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?