Öğretmen ile fırıncı evliliği

donanımlı eğitimli insana değer verilmediğinden dolayı zehir gibi beyinli gençler yurtdışına gidiyor ve onlara hizmet ediyorlar onlara buluşlar buluyorlar.çok üzücü bu.okumak da neymiş önemli olan karakter dedikce daha çok beyin göçü olur ve ülke kaybeder.o zehir beyinler el üstünde tutulmalı halbuki.

bu arada kimse alınmasın ama öğretmenlik yapmış bir kadın olarak ve veli olarak gözlemim eğitimli ailelerin çocuklarının okul başarısının kat kat fazla olması diğer ailelere göre.istisnalar çıkıyor sadece eğitimsiz aile çocuklarından.çoğunluk hep anne baba eğitimli çocuklar.gün gün saat saat o çocuklarla ilgileniyorlar.taa 3 sene sonrasını 5 sene sonrasını düşünüyorlar.

Zehir gibi beyin olarak nitelendirilebilen ve yurtdışına giden kaç kişi var, o da tartışılır ceycey.

Adı Avrupa olsun da ne olursa olsun diyen , yurtdışında garsonluk yaparım kral gibi yaşarım diyenler de çok.

Salt okumanın faydasız olduğu, lise ve üniversite mezunu bazı üyelerin konulara yaptıkları yorumlarda da açıkça görünüyor.

Okuduğunu anlamadıktan ve anlamaya çalışmadıktan sonra alınan diplomanın da arkası dolmuyor maalesef.

Pembe abla sen misin

haklısın o da var.sadece okul derslerine adapte olan hayattan bihaber dünyadan bihaber üniversite mezunları da var.ders kitaplarından başka kitap okumamışları da gördüm haklısın.ama donanımlı gençleri alıyor yurtdışı.bize de salla başını al maaşını diye düşünenlerimiz kalıyor geriye maalesef.

Avrupanın bu konuda belirlenmiş katı kuralları var. Bizim ülkemizdeki gibi İngiltereden geleni Dil kursuna yüksek ücretli öğretmen , kırık Türkçesiyle ortalıkta gezineni modacı , şef vs ilan edip baş tacı etmiyorlar.

Haberlerde ilan edilen sayılar ne denli gerçekçi tartışılır. 4 nesildir Almanya'da yaşayan insanları Türk gururu diye ilan etmek kandırmacadır.

Yurtdışında sonradan ilgili ülke vatandaşlığını alan kişiyi Türk asıllı Alman vatandaşı vb olarak tanıtıyorlar. Biz de ise 3 gün önce vatandaşlık verilen suçluyu, haberlerde Türk olarak ilan ediyorlar. Halbuki doğrusu Afgansa , Afgan asıllı Türk vatandaşı olarak söylenmesi.

Meslegine gelene kadar pek çok şeye bakmam lazım. Karakteri nasıl, ortak yonleriniz var mi, dürüst mu, arada çekim var mi vs...her şey uydu da sırf meslek kaldiysa geriye çok da mesele değil bence

Şu an fırsat bulsam garson olarak giderim ben gelişmiş bir ülkeye. Çünkü bunun geçici bir iş olduğunu düşünüyorum. Denklik alana ya da yeni bir meslek edinene kadar yaparım garsonluk ne olacak. Ben 35’imden sonra bunu yapabileceğime inanıyorsam 20’lerindeki gençler neler yapabilir. Garson olmak her zaman vizyon olmadığı anlamına gelmez.

Son bir yılda 150 bin doktor gitmiş sadece. Diğer meslek gruplarını da katarsak 1 milyon civarı okumuş, eğitimli, yabancı dili olan insan ülkeyi terketti. Kaç kişi gidebiliyor diye küçümsenecek bir durum değil bu. Korkunç endişe vermesi gereken bir durum.

Burada önemli olan hayattan ne beklediğiniz. Eğer diyorsan ki eşim benden fazla kazansın, o zaman tamam. Ama siz eğer gezmeyi seven, kültürel aktiviteleri seven, yurtdışına gitmek isteyen bir insansanız olmaz. Nasıl bir hayat istiyorsanız ona göre karar verin. Aile yapısına bakın mesela ki bence en önemlisi de o. Ben ataerkil bir üniversite mezunu ile evlenmek yerine mantıklı bir lise mezununu tercih ederim. Çok para kazanan bir hödük yerine bana saygı duyan bir adamı tercih ederim.

Yukarıda bir arkadaş yazmış öğretmenleri bir kalıba koymak gerçekten zor. Ben de 5 sene öğretmenlik yapmış biri olarak bu görüşe katılıyorum. Kimisi sadece evlenme odaklı ama bir arkadaşım vardı kızın gitmediği ülke kalmadı. Sürekli eğitimlere, kurslara katılan bir kadın. Şimdi bu kadında öğretmen ve kendi gibi olmayan bir adamla yapamaz. Fakat bazı arkadaşlarım da vardı, yaşamları daha standartti. Yanlış anlaşılmasın o iyidir bu kötüdür demiyorum fakat meslekten ziyade bakış açısı önemli

Gidenleri küçümsemiyorum. Haber içeriklerinin toplumu yönlendirme amaçlı kötüye kullanıldığını ve bilinçli olarak haberlerin hatalı sunulduğunu söylüyorum.

3 nesildir Almanya da yasayan ve Alman vatandaşı olan ve kendini Alman olarak tanıtan bir insanı milli gururumuz , beyin göçü olarak tanıtmak en hafif deyimiyle yanıltıcı habercilik.

Mesela sen garsonluğu geçici iş olarak göreceğini söylüyorsun. Ancak yeter ki yurtdışı olsun diye yola çıkan ve geçici iş olarak görmeyen ; birbirini yanlış yönlendiren onlarca insan var.

Yabancı dile ihtiyaç duymadan hangi ülkede kaç yıl yaşadığını anlatıp böbürlenen, Üniversite mezunu insanlar da var maalesef.

Şahsen eşimle araştırıyoruz fırsatını bulunca gideceğiz .. Şu an bir iş imkanı olsa eşyaları götürmem gider düzenimi kurarım

Üç nesilden falan değil son bir seneden bahsediyorum. Gençler gidiyor şekerim, fırsat yaratıp gidiyorlar. Öylesi böylesi zekisi aptalı falan yok, gidiyorlar.

Benim 17 yaşındaki yeğenim nasıl bir meslek seçersem, ne yaparsam en çabuk gidebilirim diye deli gibi araştırmalar yapıyor, anlatıyor, bazen bizlere soruyor falan. Öyle doktor mühendis olacak bir çocuk değil, zekadan kasıt buysa. Ama şahane bir sanatçı olur. Türkiyede olamaz, olamayacağının farkında.

Şahsen eşimle araştırıyoruz fırsatını bulunca gideceğiz .. Şu an bir iş imkanı olsa eşyaları götürmem gider düzenimi kurarım
Biz çok pişman olduk zamanında gitmediğimiz için. Fırsatınız varsa, şartlar iyileşecekse gidin. Biz zaten mokumuzda boğuluyoruz ünlü türk düşünürü barbaros abimizin dediği gibi

Biz çok pişman olduk zamanında gitmediğimiz için. Fırsatınız varsa, şartlar iyileşecekse gidin. Biz zaten mokumuzda boğuluyoruz ünlü türk düşünürü barbaros abimizin dediği gibi
Fırsat arıyoruz bir bulsak eşim benden de istekli çantaları alıp gideceğiz

Ben meslek planlaması yapan ve denklik almak için çabalayanlardan bahsetmiyorum zaten. Gerekli araştırmaları yapmadan gidenler umarım gittikleri yerlerde mağdur olmazlar.

Benim itirazım, haberlerdeki hatalı bilgilendirmelere; niteliksiz olmasına rağmen bir kesimin vazgeçemediği yabancı hayranlığı nedeniyle, ülkemizde baştacı edilen yabancılara ve yabancı hayranlığına kızıyorum.

Hayran olunmayacak gibi değil çünkü.

Hadi diyelim dediğin gibi niteliksiz biri gitsin türk dönercisinde garson olarak çalışsın, ömrü tamamen bu çizgide gitsin dil falan da öğrenmesin, kendi çevresinden çıkmasın. Bu o insanın yaşam standardının değişmediğini göstermez ki. Burada kalırsa kazanacağı paradan fazlasını kazanacak, daha gelişmiş haklara sahip olacak, emekli olduğunda açlık sınırının yarısını kazanmayacak, çocuk yaptığında çocuk yardımı alacak, çocukları devlet okullarında iyi eğitim alacak vs.

daha geçen yıl mezun yakınım başvurdu hemen aldı almanya.gidecek yakında.iş garantili hem de.donanımlı genci buldular mı kaçırmıyorlar.genç neden gidiyor.burada asgari ücretle hayata başlamak istemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…