Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Hayretler içerisindeyim şu atanamama muhabbeti yapanlara, yok şu mühendislik bitirmiş ama işsiz diyenlere. Yada şu garsonmuş da öğretmenden çok kazanıyormuş. E Allah bereket versin daha çok olsun. Fakat üniversite hayatı neresinden bakarsanız (Almak isteyene) birsürü şey öğretiyor. En basitinden, yurtta yada evde kalırken çeşit çeşit insana rastlıyorsunuz, ve onlarla anlaşmayı öğreniyorsunuz. Onlardanda birşeyler kapıyorsunuz. Sonra hocalar, kimi çok sert, ağır ödev veriyor. Bazen 20 kaynak okuyup bir sayfa makale yazıyorsunuz. Sonra cebinizdeki parayı idare etmeyi öğreniyorsunuz. Millet uyurken ağlaya ağlaya ders çalıştığınız oluyor. Dirsek çürütmek dedikleri işte bu. Hani bu insan 5 sene işsiz kalır, olabilir. Ama konuşma şekli bile bambaşka olacaktır. Herşey para değil. Ülke şartları denmiş, şartlara göre kendimizi ayarlayacaksak hırsız, yankesici falan olalım. E nede olsa onlar daha çok kazanıyor!

Gecen haberlerde bi kadin vardi okumus avukat olmus kendine denk olsun diye bi doktorla evlenmis ..adam doktor olmus ama ama adamliktan yoksun kadini oglunun önünde öldurmuş...
Karakter önemli, insanlik önemli diyorum ...okumus okumamis hiccc bu devirde
Peki kadın cinayetleri ve eğitim durumuyla ilgili bir araştırma yapılsa sonuç ne çıkar sizce?

Çalışıp ailesine bakmış. Ailesine kim bakacak şimdi? Öteki oğullarında yaşayacaklar da onların da bütçeleri kendilerine göredir. Ayrıca bu kadar yıl bakmış, şimdi birden yardımı kesecek mi? Muhtemelen asgari ücret alıyordur. Bunun bir kısmıyla ailesine yardım etse, geri kalanıyla anca kendi kişisel harcamalarını karşılayabilir. İleride ev giderlerine, kiraya, faturalara, çocukların gıda, giyinme, kreş, okul, tatil masraflarına minimum katkı yapabilir, belki de yapamaz.

Yani, ileride atanabilirseniz sizin üzerinizde çok yük olacak. Buna içerler misiniz? İleride atıyorum ailesi yüzünden tartışsanız, ben onun için nelere katlanıyorum, o neler yapıyor der misiniz?

Ailesi öteki gelinleriyle tartışırsa, eşiniz de sokağa mı atayım derse, onlarla yaşar mısınız? Veya kreşe verecek paranız olmasa, eşiniz çocuklara annesinin bakmasını istese vs. Kocanızla başbaşa kalamasanız, ayaklarınızı uzatıp bir film bile izleyemeseniz, işten gelip bir de ev işlerine boğulsanız vs. Dünyanın bin türlü hali var. Tüm bu ihtimaller olsa ne yaparsınız, ne hissedersiniz, ona göre düşünün.
Evet ama memleketlerinde annesinin babasının kendi evi de var zaten. Yani abisi gil anne babasının evinde oturuyor. Artık anne baba olarak oraya yerleşecekler ki zaten abisi gil de birlikte yaşamak istiyorlar... Zaman gösterecek tabi ki ama buraya döneceklerini sanmıyorum zaten yaşlı insanlar.. Ben bunu dert etmedim çünkü böyle bir ihitimal görmüyorum şimdilik 😟😟 bilemiyorumm. Ayrıca anne babasının orada az da olsa küçük bir gelirleri var. Sevgilimin düşük ücretle çalışıyor ama evlendikten sonra anne babası memleketlerine dönecek bundan dolayı onlar içim harcama yapmasına gerek yok..

Gecen gün okudum. Adam öğretmen insaatta çalışıyor muteahhit geliyor oğluyla bak diyor calismazsan bunun gibi olursun bir şey diyemedim demiş. Nerden baktığına bağlı o kim daha iyi olayı.
9 çocuklu kitkaanat geçinen adam kendini bilmeyip bu dünyada bakamayacaginj doğurtmuş oluyor. Ama calisilan mesleklerle eziklik olayının ilgisini ben çözemedim.
Ezilmis kalitesiz demissiniz bu mu sizin kültür 😃
İnsanlari mesleginden kaliteli, kalitesiz ezik diye nitelendiren bir kültürü ben üniversiteye giderken almadm siz nerden aldınız söyleyin de oraya ugramayalim
Eziklik kalitesizlik meslekle degil,soyle izah edeyim: iki kisiyi kiyaslama olayi basladigi anda her ikisinin de ozelliklerini siralariz normal olarak. Aynen bu konudaki gibi yazayim.

Lise mezunu,garsonluk yapan,namusuyla ekmek parasi kazanan yurdum insani bir tarafta

Diger tarafta da universite bitirmis,senelerce dirsek cürütmüs okumus,bir yerlere gelmeye calisan (kpssdir,yuksek lisanstir,doktoradir vb) insan.
İki taraf bu sekilde karsi karsiya geldigimizde halk her zaman eksik olani savunmaya geciyor cunku az evvel o eksik olarak tanimladigimiz kisiyi elestirdik biz. Hemen gardimizi aliyoruz “amaaan avukati bizim tanidik,karisini dövüyordu (cunku dunyadaki tek avukat o,en kotu ornegi almamiz lazim her zaman)”, “okumakla adam olunmuyor varsin garson olsun helalinden ekmeginiz kazansin (cunku okumus olan haram yiyor)”
Boyle boyle kaliteli olmayani,ezik yurdum insanini guzellemis oluyoruz.
Bu ikisini konu sahibinin ailesi haksizca elestiriyor,garson parcasi vs seklinde. Bu cumleleri elbette tasvip etmiyoruz.

Son olarak benim ugradigim yerlere ugramayabilirsiniz,herkes ayni sekilde dusunmek zorunda degildir,ugradiginiz yerlerde bunu ogrenmek yeterli

Hayretler içerisindeyim şu atanamama muhabbeti yapanlara, yok şu mühendislik bitirmiş ama işsiz diyenlere. Yada şu garsonmuş da öğretmenden çok kazanıyormuş. E Allah bereket versin daha çok olsun. Fakat üniversite hayatı neresinden bakarsanız (Almak isteyene) birsürü şey öğretiyor. En basitinden, yurtta yada evde kalırken çeşit çeşit insana rastlıyorsunuz, ve onlarla anlaşmayı öğreniyorsunuz. Onlardanda birşeyler kapıyorsunuz. Sonra hocalar, kimi çok sert, ağır ödev veriyor. Bazen 20 kaynak okuyup bir sayfa makale yazıyorsunuz. Sonra cebinizdeki parayı idare etmeyi öğreniyorsunuz. Millet uyurken ağlaya ağlaya ders çalıştığınız oluyor. Dirsek çürütmek dedikleri işte bu. Hani bu insan 5 sene işsiz kalır, olabilir. Ama konuşma şekli bile bambaşka olacaktır. Herşey para değil. Ülke şartları denmiş, şartlara göre kendimizi ayarlayacaksak hırsız, yankesici falan olalım. E nede olsa onlar daha çok kazanıyor!

Yanlış anlamayın ama Türkiye'de artık böyle bir durum mevcut değil.Şu üni meselesi aşırı abartılıyor,sıralamada çok kötü bile yapsanız azıcık para verip çoğu bölümü okuyabiliyorsunuz bir dershane binasında,o yüzden ''üniversitede okumuş insan'' tabiri Türkiye'de bir şey ifade etmiyor artık.

Eziklik kalitesizlik meslekle degil,soyle izah edeyim: iki kisiyi kiyaslama olayi basladigi anda her ikisinin de ozelliklerini siralariz normal olarak. Aynen bu konudaki gibi yazayim.

Lise mezunu,garsonluk yapan,namusuyla ekmek parasi kazanan yurdum insani bir tarafta

Diger tarafta da universite bitirmis,senelerce dirsek cürütmüs okumus,bir yerlere gelmeye calisan (kpssdir,yuksek lisanstir,doktoradir vb) insan.
İki taraf bu sekilde karsi karsiya geldigimizde halk her zaman eksik olani savunmaya geciyor cunku az evvel o eksik olarak tanimladigimiz kisiyi elestirdik biz. Hemen gardimizi aliyoruz “amaaan avukati bizim tanidik,karisini dövüyordu (cunku dunyadaki tek avukat o,en kotu ornegi almamiz lazim her zaman)”, “okumakla adam olunmuyor varsin garson olsun helalinden ekmeginiz kazansin (cunku okumus olan haram yiyor)”
Boyle boyle kaliteli olmayani,ezik yurdum insanini guzellemis oluyoruz.
Bu ikisini konu sahibinin ailesi haksizca elestiriyor,garson parcasi vs seklinde. Bu cumleleri elbette tasvip etmiyoruz.

Son olarak benim ugradigim yerlere ugramayabilirsiniz,herkes ayni sekilde dusunmek zorunda degildir,ugradiginiz yerlerde bunu ogrenmek yeterli

Kaliteyle ne alakası var darkmore ?
Yanlış anlamayın ama tam olarak bu kafa yüzünden herkes bir şekilde üniye girmeye çalışıyor,sonucunda milyonlarca üni mezunu ve işsiz.Bırakın insanları artık,isteyen gitsin istemeyen gitmesin,neyse ne.Sanırsınız dünya çapında eğitim veren binlerce üniversitemiz var da kalite diyorsunuz.Doğru dürüst kitap okuyan yok memlekette,ne kalitesinden bahsediyorsunuz ? Türkçe yazamayan Türkçe öğretmenleri var,diploma bir şey ifade etmiyor bu ülkede.

Kuzenim M üniversite okurken okuduğu şehirde K ile tanışıyor.K lise mezunu iş hayatına yeni atılmış geleceği belirsiz iyi bir adam.M fazlasiyla idealist geleceği parlak ve kendisi gibi birini tercih edecegine o kadar eminiz.Neyse bir gün K çıkıp geliyor bizim M'de ilkten en ufak bir etkilenme yok.Gel zaman git zaman aklı,zekası ve kişiliği ile kendini sevdiriveriyor K.Geliyoruz zurnanın zirtladığı yere.Aile bu şartlarda kabul etmiyor K'yı.Tabi K akıllı kendini kabullendirmeye uğraşmak yerine dısardan üniversite okuyor hatta bununla yetinmeyip polislik ve astsubaylık sınavlarına giriyor ve hedefine ulaşıp çelik gibi bir asker oluyor.Tabi kızımız M geleceği sandığı gibi parlak olmayıp ne atanabiliyor ne iş bulabiliyor.Sevgileri galip gelip evleniveriyorlar.
Birbirlerini ölesiye seven bu çift uzun zaman sonra anlaşamayıp kanlı bıçaklı olup bir çocukla ayrılıveriyorlar.
K çok gecmeden yeniden evleniyor hatta yeni evlilikte çocugu oluyor ve mutlu.
Çocuğun velayeti kuzen M'de, şansı ayrıldıktan sonra açılıyor ve atanıyor şuan memur ama mutsuz.
Bu hikayeden size lazım olanı alın.
Hayat yolunda size başarılar diliyorum.

Yanlış anlamayın ama Türkiye'de artık böyle bir durum mevcut değil.Şu üni meselesi aşırı abartılıyor,sıralamada çok kötü bile yapsanız azıcık para verip çoğu bölümü okuyabiliyorsunuz bir dershane binasında,o yüzden ''üniversitede okumuş insan'' tabiri Türkiye'de bir şey ifade etmiyor artık.
Parantez içinde belirttim zaten "Almak isteyen, yani kendini geliştirmek ve yetiştirmek isteyen" gibisinden. İlerlemeyi hedef edinmek çok önemli burda.

:KK43:Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık:KK43::KK43:
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım:KK61::KK61:
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin

Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak

Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
etrafimda böyle bir evlilik var cok.mutlular herkes eleştirdi zamanında ama biz görünce karakterini anlamıştık annem destek oldu kıza şimdi eşi bizimle çok iyi arası hiç pişman olmadı

Parantez içinde belirttim zaten "Almak isteyen, yani kendini geliştirmek ve yetiştirmek isteyen" gibisinden. İlerlemeyi hedef edinmek çok önemli burda.

Bu dediğiniz üniversite okumamış insan için de geçerli yalnız.Üniversite okumayıp kendini farklı alanlarda geliştirmiş olabilir.Dil öğrenmiş olabilir,binlerce kitaplık kütüphanesi olabilir,dünyayı gezmiş olabilir.Bunlar için üni okumanıza,üniversite sınavında matematik fizik yapmanıza gerek yok.Madem bahsettiğiniz argüman kendisini geliştirenler içindi,bir de bu açıdan bakın.

Kaliteyle ne alakası var darkmore ?
Yanlış anlamayın ama tam olarak bu kafa yüzünden herkes bir şekilde üniye girmeye çalışıyor,sonucunda milyonlarca üni mezunu ve işsiz.Bırakın insanları artık,isteyen gitsin istemeyen gitmesin,neyse ne.Sanırsınız dünya çapında eğitim veren binlerce üniversitemiz var da kalite diyorsunuz.Doğru dürüst kitap okuyan yok memlekette,ne kalitesinden bahsediyorsunuz ? Türkçe yazamayan Türkçe öğretmenleri var,diploma bir şey ifade etmiyor bu ülkede.
Kalitesizlik dedigim nokta tam olarak su, konu sahibinin ailesi garson damat adayini kucuk goruyor,kalitesiz ve kendi kizlarina munasip bulmuyor ya,toplum olarak bunu duydugumuz an hemen o kisiden yana oluyoruz onu anlatmaya calisiyorum. Ezilmisi seviyoruz,konu sahibinin ailesi garsonu ezdigi icin. Ezmeseydi kimse o garsonu boyle yuceltmeyecek avukatla ogretmenle bir ,hatta daha ustun gormeyecekti. Ben insanlari cok iyi analiz ettigime inaniyorum,avmlerde kimse temizlik gorevlisine,guvenlik gorevlisine,kendisine yemek getiren garsona selam dahi vermezken birileri onlari elesirdigi zaman hemen guzellemeye basliyor. E noldu daha once gormemezlikten geliyordunuz,o zaman tamam kapansin o bahsettiginiz universiteler herkes garson olsun demek istiyorum. Umarim dogru sekilde anlatabilmisimdir. Sonuc garson kotudur degil,avukat iyidir degil. Sonuc denklik onemli.

Adam garson ve karisina karsi cok iyi bir insan olabilir diyorken neden avukat ogretmen yeriliyor? Avukat ve ogretmen ille karisini mi dovecek,verdigimiz orneklere gore su kadar sayfada yazan anafikir hep buna cikiyor. “İyi es olabilen garson” tanimlamasinin zit anlamlisi “kesinlikle kotu es olacak avukat” midir diye tepki gosteriyorum.

Niye garson ama iyi karakterli adamın karşılığı meslek sahibi ama kötü karakterli adam oluyor? Meslek sahibi iyi karakterli adamlar yok sanki ortada. Ya meslek sahibi olacak ya karakterli olacak, iki özellik birden olmuyo heralde.
Kesinlikle verilen örnekler çok uclarda...sanki eşini doven, söven,psikolojik şiddet uygulayan,"anneme kardeşlerime köle olmazsan seni kapının önüne koyarım" diyen , hatta üç kuruş fazla kazandığı bir işe girince "sana hesap mı vericem eşsek gibi çalışıyorum at gibi yiyeceğim" diyerek parasını çocuklarına eşine değil kumara ..karıya kıza harcayan erkeklerin hepsi universite mezunu!!

Kalitesizlik dedigim nokta tam olarak su, konu sahibinin ailesi garson damat adayini kucuk goruyor,kalitesiz ve kendi kizlarina munasip bulmuyor ya,toplum olarak bunu duydugumuz an hemen o kisiden yana oluyoruz onu anlatmaya calisiyorum. Ezilmisi seviyoruz,konu sahibinin ailesi garsonu ezdigi icin. Ezmeseydi kimse o garsonu boyle yuceltmeyecek avukatla ogretmenle bir ,hatta daha ustun gormeyecekti. Ben insanlari cok iyi analiz ettigime inaniyorum,avmlerde kimse temizlik gorevlisine,guvenlik gorevlisine,kendisine yemek getiren garsona selam dahi vermezken birileri onlari elesirdigi zaman hemen guzellemeye basliyor. E noldu daha once gormemezlikten geliyordunuz,o zaman tamam kapansin o bahsettiginiz universiteler herkes garson olsun demek istiyorum. Umarim dogru sekilde anlatabilmisimdir. Sonuc garson kotudur degil,avukat iyidir degil. Sonuc denklik onemli.

Adam garson ve karisina karsi cok iyi bir insan olabilir diyorken neden avukat ogretmen yeriliyor? Avukat ve ogretmen ille karisini mi dovecek,verdigimiz orneklere gore su kadar sayfada yazan anafikir hep buna cikiyor. “İyi es olabilen garson” tanimlamasinin zit anlamlisi “kesinlikle kotu es olacak avukat” midir diye tepki gosteriyorum.

Buna katılıyorum,kusura bakmayın o zaman yanlış anladığım için.

Back
X