Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Bu dediğiniz üniversite okumamış insan için de geçerli yalnız.Üniversite okumayıp kendini farklı alanlarda geliştirmiş olabilir.Dil öğrenmiş olabilir,binlerce kitaplık kütüphanesi olabilir,dünyayı gezmiş olabilir.Bunlar için üni okumanıza,üniversite sınavında matematik fizik yapmanıza gerek yok.Madem bahsettiğiniz argüman kendisini geliştirenler içindi,bir de bu açıdan bakın.
Henüz karşılaşmadım binlerce kitaplık kütüphanesi olan, dünyayı gezmiş, dil öğrenmiş bir lise terk veya lise mezunu ile ama tanışırsamda hem çok memnun olup hemde çok saygı duyacağıma eminim. Yoksa aynı sınıfta okuduğum ama daha yazı yazmayı beceremeyen insanlarda var. Mesele insanın kendini geliştirmeye açık olması.

Bazı yorumlara şok geçirdim. Ne yani atanılmayınca öğretmen olunmuyor mu? Bu diplomanın sahibi herkes öğretmendir. Atanamamış olması, belki de limon satıyor olması onun öğretmen olduğu gerçeğini değiştirmez. Ayrıca diploma sahibi "öğretmen adayı" değil öğretmendir. Okulu devam ediyorsa öğretmen adayıdır

Katılıyorum
Burası Muz Cumhuriyeti mi, okulların verdiği diplomalar paçavra mı, mezunlar meskeklerini icra etmekten aciz mi...Yorumlardaki cehalet düzeyi komedi gerçekten.

İşi gücü önemli değil bence iyi kalpli biri olması efendi olması önemli
Ben şöyle bir şey diyeceğim atanacaksın işin en geç beşte bitecek ama eşin gece geç saatlere kadar çalışacak belki bir yemeği bile beraber yiyemiyeceksiniz sen yazın tatile gireceksin o en yoğun yazın olacak sen yine yalnız kalacaksın bunlar tekken aşılır ama çocuk olunca zor olur çünkü zamanlar birbirine zıt

Katılıyorum
Burası Muz Cumhuriyeti mi, okulların verdiği diplomalar paçavra mı, mezunlar meskeklerini icra etmekten aciz mi...Yorumlardaki cehalet düzeyi komedi gerçekten.
Her 10 evli-cocuklu kadindan 9 tanesinin KPSSye girdigini gordugumuz su platformda garson kocayi al baskisi yapiliyor resmen ;) e siz olun garson ,ne atama derdine dusuyorsunuz degil mi ama?

Eziklik kalitesizlik meslekle degil,soyle izah edeyim: iki kisiyi kiyaslama olayi basladigi anda her ikisinin de ozelliklerini siralariz normal olarak. Aynen bu konudaki gibi yazayim.

Lise mezunu,garsonluk yapan,namusuyla ekmek parasi kazanan yurdum insani bir tarafta

Diger tarafta da universite bitirmis,senelerce dirsek cürütmüs okumus,bir yerlere gelmeye calisan (kpssdir,yuksek lisanstir,doktoradir vb) insan.
İki taraf bu sekilde karsi karsiya geldigimizde halk her zaman eksik olani savunmaya geciyor cunku az evvel o eksik olarak tanimladigimiz kisiyi elestirdik biz. Hemen gardimizi aliyoruz “amaaan avukati bizim tanidik,karisini dövüyordu (cunku dunyadaki tek avukat o,en kotu ornegi almamiz lazim her zaman)”, “okumakla adam olunmuyor varsin garson olsun helalinden ekmeginiz kazansin (cunku okumus olan haram yiyor)”
Boyle boyle kaliteli olmayani,ezik yurdum insanini guzellemis oluyoruz.
Bu ikisini konu sahibinin ailesi haksizca elestiriyor,garson parcasi vs seklinde. Bu cumleleri elbette tasvip etmiyoruz.

Son olarak benim ugradigim yerlere ugramayabilirsiniz,herkes ayni sekilde dusunmek zorunda degildir,ugradiginiz yerlerde bunu ogrenmek yeterli
Hanımefendi genel olarak kıyaslama esnasında dirsek curutmemis kişi ezilmeye başlandığı için karşıt dusuncedekiler atağa geciyor olabilir mi? Yinede yanlış tutum. Okuyorum diyorlar ki; garson kampus hayatı gormemis insan kampuste kac farkli insanla karsilasiyor al sana kültür farkı diye yazılmış ama o garsonda musterilerle birlikte yüzlerce insan görüyor. Ben şunu anlamıyorum aslında neden bi tarafı yuceltirken bi tarafi dibine kadar gommek zorundayız. Az önce örnek verdim kimin ne olduğu belli değil cafeye gittiginizde garson kıza bu şekil dusuncede insan o malum bakışı atar yada herhangi bir tartismada yüzüne vurur (vurmam demeyin az önce daha bu kişiler için eksik olanin yaninda diyerek onlara eksik dediniz) ama dedigim gibi nerden belli kimin aslında ne okuduğu. Birde okumak kriteri kültürle aynı denklemde değil zaten insanın alabildiği kadardır manevi degerler. Benim uğradığım yerlerde insanların karakterine bakarak yorum yapılır, degerlendirilir Meslek, vasıfa bakılarak eksik, ezik,kalitesiz diyen bir ortam bana göre değil anlamissinizdir. Her görünüşe saygi duyarım ama meslek yüzünden eksik, kalitesiz,ezik diyen bir görüşe saygı duyamam. İyi günler diliyorum geri dönüş için teşekkürler.

Hanımefendi genel olarak kıyaslama esnasında dirsek curutmemis kişi ezilmeye başlandığı için karşıt dusuncedekiler atağa geciyor olabilir mi? Yinede yanlış tutum. Okuyorum diyorlar ki; garson kampus hayatı gormemis insan kampuste kac farkli insanla karsilasiyor al sana kültür farkı diye yazılmış ama o garsonda musterilerle birlikte yüzlerce insan görüyor. Ben şunu anlamıyorum aslında neden bi tarafı yuceltirken bi tarafi dibine kadar gommek zorundayız. Az önce örnek verdim kimin ne olduğu belli değil cafeye gittiginizde garson kıza bu şekil dusuncede insan o malum bakışı atar yada herhangi bir tartismada yüzüne vurur (vurmam demeyin az önce daha bu kişiler için eksik olanin yaninda diyerek onlara eksik dediniz) ama dedigim gibi nerden belli kimin aslında ne okuduğu. Birde okumak kriteri kültürle aynı denklemde değil zaten insanın alabildiği kadardır manevi degerler. Benim uğradığım yerlerde insanların karakterine bakarak yorum yapılır, degerlendirilir Meslek, vasıfa bakılarak eksik, ezik,kalitesiz diyen bir ortam bana göre değil anlamissinizdir. Her görünüşe saygi duyarım ama meslek yüzünden eksik, kalitesiz,ezik diyen bir görüşe saygı duyamam. İyi günler diliyorum geri dönüş için teşekkürler.
Rica ederim ben de tesekkur ederim,herkesin fikri farklidir,bu platformda bunlari konusmak icin variz zaten,herkes ayni goruste olsa niye yazalim burada? Saygi duymak hepimiz icin zorunluluk burada,kurallar geregi.

:KK43:Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık:KK43::KK43:
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım:KK61::KK61:
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin

Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak

Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Konuyu okuyunca aklıma gelen ilk soru şu ne garsonu garson var garson var günlük 50 tl alan da var aylık geliri net 8000 olan garson da gördü bu gözler şimdi işinde nasıl ? Nasıl bir yerde çalışıyor bunlar önemli

Rica ederim ben de tesekkur ederim,herkesin fikri farklidir,bu platformda bunlari konusmak icin variz zaten,herkes ayni goruste olsa niye yazalim burada? Saygi duymak hepimiz icin zorunluluk burada,kurallar geregi.
Tabiki öyle farklı görüşler her zaman farklı bakış açıları sağlar bizlere ve gelismemize yardımcı olur. Kimseye görüşünden kaynaklı saygısızlık etmem zaten ben. Ama bir saygı duymak vardır, birde saygısızlık etmemek bana göre tabii:KK52:

Tabiki öyle farklı görüşler her zaman farklı bakış açıları sağlar bizlere ve gelismemize yardımcı olur. Kimseye görüşünden kaynaklı saygısızlık etmem zaten ben. Ama bir saygı duymak vardır, birde saygısızlık etmemek bana göre tabii:KK52:
Aramizda saygisizlik eden kimse oldugunu dusunmuyorum zaten,paylasim yapiyoruz boyle iyiyiz hep birlikte

Meslek belirtmeyeceğim ama erkek arkadaşımla aramdaki eğitim farkı sizinkine benzer. Kendisi lise mezunu, ayrıca tanıştığımızda ikimiz de lise mezunuyduk. Ben sonradan eğitimime devam etme kararı aldım, kendisinden de destekten başka bir şey görmedim. Bu konudaki yorumların çok büyük bir bölümü aşırı genelleme içeriyor bence. Statü değişkendir, yarın ne olacağımızı hiç kimse bilemez.

Seviyorsan seviliyorsan değer görüyorsan yürü gitsin ya
Milleti mutlu edicem diye kendi mutluluğundan vazgeçme
Adam atıyorum mühendis olur sana saygısı olmaz ne yapıcan
Çocuk Çalışkan çalışıyorsa bitmiştir
Namusuyla para kazanılan her meslek kutsaldır

Siz öğretmen o garson olur mu olur ama ailen böyle diyosa olmaz.Ailenin istemediğinde diretmemek gerek.Direttim pişmanım :)

:KK43:Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık:KK43::KK43:
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım:KK61::KK61:
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin

Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak

Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Meslekle evlenilmez kisilikle karakterle evlenilir.. toplum baskisini düşünmeyin. Eminseniz ilişkinizden kimseyi dinlemeyin. Ornek veriyorum 2 dr 2 muhendis evleniyorlar 1 yila bosanma oluyor. Yani meslek mutluluga garanti mi, toplum bunu aşmalı artikkk

Kalitesizlik dedigim nokta tam olarak su, konu sahibinin ailesi garson damat adayini kucuk goruyor,kalitesiz ve kendi kizlarina munasip bulmuyor ya,toplum olarak bunu duydugumuz an hemen o kisiden yana oluyoruz onu anlatmaya calisiyorum. Ezilmisi seviyoruz,konu sahibinin ailesi garsonu ezdigi icin. Ezmeseydi kimse o garsonu boyle yuceltmeyecek avukatla ogretmenle bir ,hatta daha ustun gormeyecekti. Ben insanlari cok iyi analiz ettigime inaniyorum,avmlerde kimse temizlik gorevlisine,guvenlik gorevlisine,kendisine yemek getiren garsona selam dahi vermezken birileri onlari elesirdigi zaman hemen guzellemeye basliyor. E noldu daha once gormemezlikten geliyordunuz,o zaman tamam kapansin o bahsettiginiz universiteler herkes garson olsun demek istiyorum. Umarim dogru sekilde anlatabilmisimdir. Sonuc garson kotudur degil,avukat iyidir degil. Sonuc denklik onemli.

Adam garson ve karisina karsi cok iyi bir insan olabilir diyorken neden avukat ogretmen yeriliyor? Avukat ve ogretmen ille karisini mi dovecek,verdigimiz orneklere gore su kadar sayfada yazan anafikir hep buna cikiyor. “İyi es olabilen garson” tanimlamasinin zit anlamlisi “kesinlikle kotu es olacak avukat” midir diye tepki gosteriyorum.

Hay sen çok yaşa ya.
Dönüp kendi tepsisini bile kaldırmıyorlar AVMde.
Neden? Nasılsa temizlikçi toplar o bıraktıkları leş masayı.
İnsan utanır da öyle bırakmaya.
Veya bir keresinde memura gülümsedim, "çok teşekkür ederim çok uzun vaktinizi aldı kusura bakmayın" dedim
Kadın şok + mutlu oldu
Direkt kağıdı uzatıp bunu hallet tavrında itici itici insanlar geçtiği için tabi önümden :olamaz:
Sen yüz yüze gelince böyle davran, bi' kibarlık bi' şey yok sonra "garson başımızın tacı" modu
Bu çalışanlar da insan değil miydi yani?

Back
X