Eziklik kalitesizlik meslekle degil,soyle izah edeyim: iki kisiyi kiyaslama olayi basladigi anda her ikisinin de ozelliklerini siralariz normal olarak. Aynen bu konudaki gibi yazayim.
Lise mezunu,garsonluk yapan,namusuyla ekmek parasi kazanan yurdum insani bir tarafta
Diger tarafta da universite bitirmis,senelerce dirsek cürütmüs okumus,bir yerlere gelmeye calisan (kpssdir,yuksek lisanstir,doktoradir vb) insan.
İki taraf bu sekilde karsi karsiya geldigimizde halk her zaman eksik olani savunmaya geciyor cunku az evvel o eksik olarak tanimladigimiz kisiyi elestirdik biz. Hemen gardimizi aliyoruz “amaaan avukati bizim tanidik,karisini dövüyordu (cunku dunyadaki tek avukat o,en kotu ornegi almamiz lazim her zaman)”, “okumakla adam olunmuyor varsin garson olsun helalinden ekmeginiz kazansin (cunku okumus olan haram yiyor)”
Boyle boyle kaliteli olmayani,ezik yurdum insanini guzellemis oluyoruz.
Bu ikisini konu sahibinin ailesi haksizca elestiriyor,garson parcasi vs seklinde. Bu cumleleri elbette tasvip etmiyoruz.
Son olarak benim ugradigim yerlere ugramayabilirsiniz,herkes ayni sekilde dusunmek zorunda degildir,ugradiginiz yerlerde bunu ogrenmek yeterli