Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Şimdi de meslekleri mi kıyaslayacağız?
Garsonluk mu daha kutsal,öğretmenlik mi?

Uzun yıllardır özel eğitim kurumlarında öğretmenlik ve yöneticilik yapıyorum,
devlette hiç çalışmadım,öğretmenliğin kutsal olduğunu düşünenlerden de değilim.
Tercih ettik,okuduk,öğretmen olduk,
yaptığımız işin karşılığında maaş alıyoruz,
mesleğimiz şu veya bu meslekten daha önemli veya değerli diye bir iddiam da yok kişisel olarak.
Bununla birlikte devlette çalışan meslektaşlarımız da 5 ay yatmıyor.
Hesap ortada 15 gün yarıyıl tatili,
Haziran sonuna kadar seminer
(ne kadar verimli olduğu tartışılır)
Temmuz-Ağustos tatil
Eylül'de tekrar seminer
yani ortama senede 2,5 bilemedin 3 ay tatil.
5 ay yatıyorlar diye abartmaya gerek yok.

Ayrıca kimseye engel olmuyoruz,
madem bu kadar kolay hakedilen ve rahat
icra edilen bir meslek, buyrun siz de öğretmen olun,yarım gün çalışın,3 ay yatın.
Ne çok öğretmen düşmanı var şu forumda.

Yorumunuz için teşekkür ederim 😍😍 çok güzel yazmışsiniz Hocam 😚
en sinir olduğum iki tip
1) atanamamış özelde çalışana öğretmen değil diyen
2) mebdekilere ohh 3 ay tatil ne yatıyorsunuz ya diyen
millet öğretmen düşmanı olmuş 😂

Hocam bu şekilde laf etmeleri öyle can sıkıcı bir olay ki benim sesimin düzelmesi ancak geçiyor yaz tatilinde ...dediğiniz gibi ergenlerle uğraşmak kafa beyin patlatmak hiç kolay değil 5 ay hiç tatil yapmadım nedense ben 😁
Zaten burdan baslamadi mi itibar kaybetmeye bu meslek hocam..bizim anne babamiz hiç bir öğretmenimiz hakkında böyle yorum yapmadılar, hep saygı duydular. Şimdi çocuk evde anne babasindan bunlari duyuyorsa gel de saygi bekle. Öğretmeni ancak öğretmenlik yapmis biri anlar gerisi de böyle boş konuşur

en sinir olduğum iki tip
1) atanamamış özelde çalışana öğretmen değil diyen
2) mebdekilere ohh 3 ay tatil ne yatıyorsunuz ya diyen
millet öğretmen düşmanı olmuş 😂
Hiç demeyin hocam ya öğretmenliği bu şekilde hafife alan insanlara karşı kan beynime sıçrıyor hiçbir memurluk ta kimse çalışmaktan ölmüyor yani kiii bizler insan yetiştiriyoruz böyle düşüncede olan insanların çocuklarını yetiştiriyoruz .. küçükken öğretmenlerimize öyle saygı duyardık ki velilerde dahil ağzından çıkan bizim için en önemli bilgiydi.. üzülüyorum bu şekilde bizi yerle bir eden yorumları görünce ..

Zaten burdan baslamadi mi itibar kaybetmeye bu meslek hocam..bizim anne babamiz hiç bir öğretmenimiz hakkında böyle yorum yapmadılar, hep saygı duydular. Şimdi çocuk evde anne babasindan bunlari duyuyorsa gel de saygi bekle. Öğretmeni ancak öğretmenlik yapmis biri anlar gerisi de böyle boş konuşur
Bende onu diyorum hocam annem öğretmenimin karşısında eğilip bükülürdu durumumuzu sorarken .. edep vardı, saygı vardı çok yazık ne diyeyim ki bu şekilde yaparak kendi çocuklarına yapıyorlar ama farkında değiller maalesef..

Bu şekilde öğretmenliğe olan kininizi kusarken köyde öğretmenlik yapan öğretmenleri de gözünüzün önüne getirin duvar boyayan, karda kışta demeden okuluna ulaşmaya çalışan,kapı kapı gezip öğrenci toplayan , bu uğurda şehit olan öğretmenlerimizi de düşünün ama önce elinizi vicdaniniza koyup düşünün...

Hiç demeyin hocam ya öğretmenliği bu şekilde hafife alan insanlara karşı kan beynime sıçrıyor hiçbir memurluk ta kimse çalışmaktan ölmüyor yani kiii bizler insan yetiştiriyoruz böyle düşüncede olan insanların çocuklarını yetiştiriyoruz .. küçükken öğretmenlerimize öyle saygı duyardık ki velilerde dahil ağzından çıkan bizim için en önemli bilgiydi.. üzülüyorum bu şekilde bizi yerle bir eden yorumları görünce ..
ben sana özelde yaşadıklarımı anlatsam roman olur 😂
bana ee siz atanamamışsınız verdiğiniz eğitim iyi değildir diye çocuğunu yazdırmayan veli geldi 😂😂😂
bi tanesi siz üniversite mezunu musunuz diye sordu 😂
memnun kalmayan bir veli zaten iyi olsaydınız atanırdınız dedi 😂😂😂 daha niceleri...
bir de tam tersi var bize gelip paso okuldaki öğretmenleri çekiştiren.
ama şu da bir gerçek ki mebde öğretmen olup çok bilsen atanırdın zaten diye aşağılayanı da gördü bu gözler ne yazık ki ben en çok ona üzülüyorum.

ben sana özelde yaşadıklarımı anlatsam roman olur 😂
bana ee siz atanamamışsınız verdiğiniz eğitim iyi değildir diye çocuğunu yazdırmayan veli geldi 😂😂😂
bi tanesi siz üniversite mezunu musunuz diye sordu 😂
memnun kalmayan bir veli zaten iyi olsaydınız atanırdınız dedi 😂😂😂 daha niceleri...
bir de tam tersi var bize gelip paso okuldaki öğretmenleri çekiştiren.
ama şu da bir gerçek ki mebde öğretmen olup çok bilsen atanırdın zaten diye aşağılayanı da gördü bu gözler ne yazık ki ben en çok ona üzülüyorum.
Hocam bu cahiliyete sadece gülün ve geçin ben insanlara anlatmaktan yoruldum eminim çok üzülüyorsunuzdur böyle yorumları duyunca .. öğretmen tektir atanmış,atanmamis, ücretli, sözleşmeli,kadrolu böyle kategoriye ayirmayacaklardi .. siz gurur duyun kendinizle.. mesleğimizi hakkıyla yaptıktan sonra herşeyin teferruat olduğunu düşünüyorum ben ..

Hocam bu cahiliyete sadece gülün ve geçin ben insanlara anlatmaktan yoruldum eminim çok üzülüyorsunuzdur böyle yorumları duyunca .. öğretmen tektir atanmış,atanmamis, ücretli, sözleşmeli,kadrolu böyle kategoriye ayirmayacaklardi .. siz gurur duyun kendinizle.. mesleğimizi hakkıyla yaptıktan sonra herşeyin teferruat olduğunu düşünüyorum ben ..
çok teşekkür ederim hocam benim de aklıma hep şu gelir: Atatürk mezardan kalkıp halimizi bir görse dirilir herhalde sinirden.

çok teşekkür ederim hocam benim de aklıma hep şu gelir: Atatürk mezardan kalkıp halimizi bir görse dirilir herhalde sinirden.
Kemikleri sızlıyordur atamızın..😣 kendisi de BAŞÖĞRETMEN di yanlış zamanda öğretmen olduk hocam .. ilkokul öğretmenim gecenin köründe kalkar bize poğaça pasta yapar getirirdi anne gibi görürdük öğretmenimizi.. bizim mesleğimiz çok kıymetli hocam hep iyi ki diyorum öğrencilerimin gözündeki bana karşı olan sevgiyi gördükçe de iyi ki demeye devam edeceğim.. YouTube da atanmamis atanmayi tercih etmemis öğretmenlerden oluşan kpss yks videolar var bilirsiniz nasıl bir anlatım.. nasıl bir üslup.. onların sayesinde nice öğretmenlerimiz atandı ..

Kemikleri sızlıyordur atamızın..😣 kendisi de BAŞÖĞRETMEN di yanlış zamanda öğretmen olduk hocam .. ilkokul öğretmenim gecenin köründe kalkar bize poğaça pasta yapar getirirdi anne gibi görürdük öğretmenimizi.. bizim mesleğimiz çok kıymetli hocam hep iyi ki diyorum öğrencilerimin gözündeki bana karşı olan sevgiyi gördükçe de iyi ki demeye devam edeceğim.. YouTube da atanmamis atanmayi tercih etmemis öğretmenlerden oluşan kpss yks videolar var bilirsiniz nasıl bir anlatım.. nasıl bir üslup.. onların sayesinde nice öğretmenlerimiz atandı ..
konuyu da baya saptırdık ama inşallah bizim yetiştirdiklerimiz bu algıyı bu cehaleti değiştirir diye umudumu kaybetmiyorum ben.

konuyu da baya saptırdık ama inşallah bizim yetiştirdiklerimiz bu algıyı bu cehaleti değiştirir diye umudumu kaybetmiyorum ben.
Aynen hocam konu baya saptı ama kendini tutamıyor insan .. umutlu olalım hocam yeni nesil bilinçli olacak İnsAllah

Ben öğretmen olsam derken?? :-)Duyanda doç. dr. prof. dr. sanacak. Öğretmenliğe saygım sonsuz ama garsonla kıyaslanacak kadar zor ve ulaşılamaz bi meslek gibi konuşuyor herkes. Senenin 5 ayı evde yat. Haftasonu yok. Yarım gün çalış. Valla öğretmenler paşa gibi yatıyor kimse kusura bakmasın. Bence garsonluk bin kat daha kutsal meslek zorluk konusunda.

Canım ben mühendisim.konu sahibiyle empati kurmak adına öğretmen olsam dedim.yazdıkların ve düşünce tarzın aşırı komik olduğu için başka herhangi bir şey yazma gereği duymuyorum sana.
Off..ilköğretim mezunu ev hanımıymışsın bir de..sana bu kadarını bile yazmaya gerek yok ama,oldu bir kere.

Peki bundan size ne sizde öğretmen olsaydınız kpss ye girip atansaydiniz yani niye bu mesleğimize karşı kininiz anlamadım ben :) çocuklarınızı okula da yollamayin bu kadar nefret ediyorsunuz bizden:)
Nefret ettigimi kim söyledi. Boyle rahat ve kolay elde edilen meslege ne bu abarti onu anlamiyorum.

5 ay tatil mi? cehaletiniz varsa yorum yapmasaydiniz bari konu başka diye yazmak istemedim ama hala uzattikca uzatmışsınız. Bir gunlugune ogretmen olun o ergen cocuklarin sizi nasil kale almadan hareket ettiklerini görün de bakalim tatilsiz yapilabilir miymis bu meslek? daha bu donem yasadigimi soyleyeyim okulun en haylaz sinifina 6 saat dersim vardi. 12.siniflar ve okula tamamen zorla gelen kalmış cocuklar. Çoğu 20 ,21 yaşında ve asla umirsamiyorlar kendi kendime ders anlattim yine de oturmiycam pes etmiycem dedim.. bir iki kisi bazen dinledi 32 kisilik sinifta bazen onlarda dinlemedi..donem boyle bitti..ben ders anlattikca onlar konustu hatta ustune "ya hocam moraliniz bozulmuyor mu biz dinlemiyoruz ki" dediler ama su an delilik halleri ileride beni anlarlar diye devam ettim anlatmaya..konu bu olmadığı icin uzatmiycam..anne babalarinin ilgilenmedigi ya da tamamen şımarıkca yetiştirdiği cocuklara gelin de tatilsiz dayanin bakalim..
Sen de amelelik yap o zaman cok zorsa. 5 ay tatilsiz ve 12 saat mesai ama baştan söyliyim :halay:

Canım ben mühendisim.konu sahibiyle empati kurmak adına öğretmen olsam dedim.yazdıkların ve düşünce tarzın aşırı komik olduğu için başka herhangi bir şey yazma gereği duymuyorum sana.
Çok sevinirim zira ben de cevap vermeye daha fazla tenezzül edemeyeceğim.

Nefret ettigimi kim söyledi. Boyle rahat ve kolay elde edilen meslege ne bu abarti onu anlamiyorum.
Abartı yok konu sahibi mühendis, hemşire vs olabilirdi öğretmen olduğu için onu vurgulamış netice itibariyle eğitim durumları hakkında soru sormuş yada sevdiği adam garson değil de esnaf olabilirdi

Back
X