Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Bir de siz atanirsaniz tatiller vs.cok sıkıntı olacak ilerde.
Çocuğunuza vakit ayırması sıkıntı olacak.
Bi süre sonra tanıştığınız insanlara eşinizin mesleğini söylemek sizi rahatsız edebilir.
3 5 öğretmen arkadaş ve eşleri toplanınca süregelen muhabbet ve eşinizin dahil olamamasi sizi üzebilir.
Maddi acıdan sıkıntıları boşverin para kazanilir ama sosyal acidan sorunlar daha sıkıntı.
Mesela şu an hem çalışıp hem okuyabilir açık öğretimde olsa bi üniversite bitirebilir.
Kendini geliştirip hobiler edinebilir o zaman kimsenin sesi çıkmaz zaten.

Katılıyorum.
Benim kardeşim de üniversite sınavlarına girecek bu yıl, ona diyorum, istemezsen okumazsın.
Yemek yapmayı falan sever, biz aşçı ol diyoruz mesela ne güzel mis, öğrenir, iyi bir yerde işe girdi mi de güzel paralar kazanır.

Beni geren mesele de okumaya, diplomaya paçavra muamelesi yapılması.
Tepeden bir ÖSSye girerek olmadı sonuçta, oğlunuzdan biliyorsunuzdur ne kadar stresli bir süreç olduğunu.
Ben daha yükseğine devam edeceğim zaman 1 sene içinde 0dan dil öğrenmek için kahveyle ayakta duruyordum 3lere kadar :))
Araştırma önerim üzerinde aylarca çalıştım mükemmel olsun diye.
Ne kadar kolay bir şeymiş gibi silinip atılıyor ya, ben bu kadar çabalarken beraber olacağım beyefendileri de azıcık umursasın geleceğini değil mi?

Ek olarak ben denedim, boş keseden atmıyorum yani.
Lise mezunu flörtüm ikide bir üniversiteme hapis derdi, kafanızı boşaltıyorlar okulda falan diyordu ahhshsa :KK70:

İkinci örnek annemin bir arkadaşı seviyordu beni, "çok güler yüzlü, bizim oğlana alacağız" diye tutturdu :KK70:
Annem, "yok evlenmez daha o doktora yapmak istiyor" deyince adam
"Hmm, bize gitmez" deyip vazgeçmiş :KK70:

Daha yapmadım, doktora yapma hayalim bile istenmeme sebebim erkekler tarafından...
Komik, çok komik gerçekten bizim ülkemizdeki insanların egosunun bu kadar kolay ezilmesi.
Bende 15 yaşından beri aşık olduğum ilk ve en büyük aşkımla üniversite 3. Sınıfta tekrar görüşmeye karar vermiştim. Çok zengin olduğundan üniversiteyi birşeye tutmazdı ve aynı sizinkinin tarzda konuşurdu. Birgün bana şöyle sormuştu "Şimdi bu doktora yapanların hepsi doktor mu oluyor? Sende mi başıma doktor çıkacan?". İstemsiz bir kahkaha atmışım ki, o aşkın sonu oldu. Yine başka çok zengin ama lise terk vardı. Ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum senin paran beni ilgilendirmez, dediğimde demişti ki" Kız ben sana en iyisinden bir ayakkabı alayım yine dur kendi ayakların üzerinde, benim ayağımın üstünde duracak değilsin ya! " Neyse, canlarım benim az şenlendirmediler günlerimi.

Bende 15 yaşından beri aşık olduğum ilk ve en büyük aşkımla üniversite 3. Sınıfta tekrar görüşmeye karar vermiştim. Çok zengin olduğundan üniversiteyi birşeye tutmazdı ve aynı sizinkinin tarzda konuşurdu. Birgün bana şöyle sormuştu "Şimdi bu doktora yapanların hepsi doktor mu oluyor? Sende mi başıma doktor çıkacan?". İstemsiz bir kahkaha atmışım ki, o aşkın sonu oldu. Yine başka çok zengin ama lise terk vardı. Ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum senin paran beni ilgilendirmez, dediğimde demişti ki" Kız ben sana en iyisinden bir ayakkabı alayım yine dur kendi ayakların üzerinde, benim ayağımın üstünde duracak değilsin ya! " Neyse, canlarım benim az şenlendirmediler günlerimi.

"Kız ben sana en iyisinden bir ayakkabı alayım yine dur kendi ayakların üzerinde, benim ayağımın üstünde duracak değilsin ya!"

Öff bu söz mesela nasıl cehalet aktı ekranımdan şu an görünce bile :D
Kültür farkı derken bunu kastediyordum işte, adamdaki anlayış bu kadar...

Bunu bugün söylemediler herhalde madem soru işareti var aklınızda 4 yıl önce bitseydi. Eğer bunu burada soruyorsanız sizde böyle düşünüyorsunuz.

Ben çok uygun olacağını düşünmüyorum. Evlilikten sonra bence aşk da bitiyor ne yazık ki. Eğer hem maddi hem de kültürel uyum söz konusu ile aşk bittikten sonra da bir şekilde devam eder ama bınşar da yolda ver elini kavra gürültü sonunda boşanma. Maddi olarak sıkıntı çekeceksiniz eşinizin de en az sizin kadar kazanması lazım. Eğitim de hayata bakışı açısından önemli bence

Kendini geliştirmeye açık mı, daha iyi bir iş bulmayı düşünüyor mu? Planları neler bu insanın?

Helal olsun hakkıyla işini yapıyor şikayet etmeden, ama sizin hayatınızın seyrine de ayak uydurabilmesi lazım. Yarın öbür gün tayininiz çıksa başka yerde dikiş tutturabilecek mi aynı şekilde? Veya hayatının tutkusunu buldu diyelim, yeni bir kariyere başlayacak olursa sizin sabrınız çocukları ertelemeye, gerekirse dönem dönem kıt kanaat yaşamaya yetecek mi?

Biraz gerçekçi sorular sorun kendinize karakteri ve hayata bakışı ile ilgili. Çok çalışkan olan insanlar da olsanız ikiniz, ayak uyduramama ihtimali düşünülmesi gereken en önemli konu.

sen seviyorsan,eminsen kimseyi duymazsın zaten... annemin dişhekimi kadının eşi dolmuş şöförüydü... ona da çok laf saymış ailesi arkadaşları ama kimseyi karıştırmamış... hayat senin kimsenin söz hakkı olmasın

:KK43:Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık:KK43::KK43:
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım:KK61::KK61:
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin

Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak

Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
O iş olmaz bir süre sonra çatırdar herşey senin üstüne kalır herşeye trip atar vs aileni dinle

Esim ilk okul mezunu ve benden daha akilli bunun meslekle ne ilgisi var kafalar uyusuyor ve seviyorsaniz sorun yok ama bunu takacak bi insansiniz belli biri bisey dese siz onu dusunursunuz hic bulasmayin adamin basi agrimasin yazik o sizi dusunurken siz bunu

:KK43:Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık:KK43::KK43:
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım:KK61::KK61:
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin

Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak

Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...

Çok yazık öyle dusunmeleri erkek arkadaşın için üzüldüm. Kuzenimde üni mezunu. Bir garsonla evlendi. Ama hiç kimsede o garson neden evleniyorsun demedi. Şimdi çok mutlular.

İlk paragraf yanlışlıkla geldi silemedim , ikinci cümle ise dayak yazmıyor da iyi biri çıkmaz anlamında yazmıştınız en fecisi siddettir o yüzden öyle dedim
Önemli olan karakter demek istedim. Eğitimli nice insanlar var eşlerine ne hakaretler eziyetler eden. Her topluluktan çürük elma çıkıyor

Bu şey değil mi ya, " sana telefon alacam" reis? 😂

Okumuş etmiş ancak eşeklik baki kalmış bir sürü insan var diploma karaktere referans değil maalesef
Eğitim önemli evet ancak okuyamamış olmayı tercih etmemiş , buna mecbur kalmış.
Çalışıp ekmeğini taştan çıkaran insanlar hor görülmemeli , ayrıca nice öğretmen var işsiz umarım siz bunlardan biri olmazsınız.
Elaleme kulak asmayın elalem susmaz
Ailenizde kararlı durursanız saygı duyacaktır.

Dört yıllık üni mezunuyum iki yıllık da başka bi fakülte okudum eşimin anne baba ayrılınca iyi bi liseyi ikinci sınıfta bıraktırıp işe sokmuşlar eşim liseyi dışardan bitirmiş askerden gelince bi fabrikada işe başlamış işe giderken ceplerine hep İngilizce kelimeler Notlar yazar boş vakitlerin de çalışırmış açık öğretim de dış ticarete yazılmış ama bi dersi veremedi diplomasız on beş yıldır 😂sonra bi firmanın dış ticaret bölüme getir götür işlerine başlamış ana bilinçli bi yerden girmesi lazım orda bakmışlar mezunlardan İngilizcesi daha iyi almışlar birime sonra yabancı bi müşteri bana iş yap demiş üç ortak sıfır sermaye sadece o müşterini verdiği kaparoyla işe girmişler iki ortak takımları yapmış mobilya bu arada eşim de pazarlamış derken Sudan dokuz yolluk firma 30 çalışanı var iki mağazamız var çok şükür su gibi de İngilizce yeterki istesin erkek arkadasın sende destek ol geriye olur Allah’ın izniyle

Kusura bakmayın ama sizin henüz mesleğiniz öğretmenlik değil. Kpss den yeterli puanı alıp atanmış durumda değilsiniz, ama karşı taraf her ay sonu geçimini sağlayacak yeterliliğe sahip.. İyi yürekler için dua ediliyor artık, karektere ağırlık verin. Sonrası nasip...
[/QUOTE]
Bir eğitim fakültesi insana bunu demeyin lütfen... Diplomada dahi öğretmen yazarken atanamadin sen öğretmen değilsin demek doğru mu sizce ? Eğitim fakültesi bitirmiş her insan bir öğretmendir.

Henüz karşılaşmadım binlerce kitaplık kütüphanesi olan, dünyayı gezmiş, dil öğrenmiş bir lise terk veya lise mezunu ile ama tanışırsamda hem çok memnun olup hemde çok saygı duyacağıma eminim. Yoksa aynı sınıfta okuduğum ama daha yazı yazmayı beceremeyen insanlarda var. Mesele insanın kendini geliştirmeye açık olması.

Bill Gates ,Mark Zuckerberg,Michael Dell, Jack Dorsey ve daha sayamayacağım onlarca isim . Dünya gördüğünüz kadar küçük degil .

Kusura bakmayın ama sizin henüz mesleğiniz öğretmenlik değil. Kpss den yeterli puanı alıp atanmış durumda değilsiniz, ama karşı taraf her ay sonu geçimini sağlayacak yeterliliğe sahip.. İyi yürekler için dua ediliyor artık, karektere ağırlık verin. Sonrası nasip...
Bir eğitim fakültesi bitirmiş bir insana bunu demeyin lütfen... Diplomada dahi öğretmen yazarken atanamadin sen öğretmen değilsin demek doğru mu sizce ? Eğitim fakültesi bitirmiş her insan bir öğretmendir.

Olmaz bence.
İş ailedeki en önemli konularin başinda gelir.
Düzgün işi olmayan biriyle evli ogretmen arkadaslarim teker teker bosandi.
Onlarda evlenirken cokkk seviyordu.
Anne baba cevreye kulak tikadilar.
Karakter insanlik dediler.
Fakat olmadi yürümedi

Back
X