Öğretmen olmanın yükü !

edebiyat fakültesi mezunuyum. formasyon aldım öğretmen oldum atandim. formasyonu okuduğum uninin eğitim fakültesinden aldım. ingilizce dil öğretimi diye bi ders aldık ing nasıl öğretilir onu ogrenicez sözde. bu dersi bile hoca türkçe anlatıyordu. bide arada edb. fak. geçiriyordu. siz eksiksiniz buraya geliyorsunuz o yüzden gibi. beğenmediği benim bolumumde ben hiçbir dersi türkçe almadım. tüm hocalarim 90 dk. kesintisiz ing anlatırdı. şimdi kim eksik oluyor düşünün bakalım. he bide eğitim fak.nden olanların kucumsemesinden bahsedilmis kendi hocaları böyle yetiştiriyor çünkü. siz onlardan ustunsunuz daha cok puanla girdiniz bakın bize derse geliyorlar gibi.

Her bir bölümün, fakültenin kendine has zorlukları vardır. Yok şu zor yok bu zor demeyle olmuyor bu işler. İlber Ortaylının dediği gibi "dağın başına sağa sola okul üniversite açmayın" demesinden anlarsınız.
15 yaşımdan beridir Güzel sanatlar okuyorum. Liseyi güzel sanatlarda tamamladım. Şu zamana kadar güzel sanatların tüm bölüm derslerini aldım. Ve güzel sanatlar Fakültesi okuyorum. Hayatım boyunca Eğitim fakültesi hiç düşünmedim. Öğretmen olmak hiçbir zaman hayallerim arasında yer almadı.
Resim okuyorum yani okuduğum fakülte akademi. Resim iş öğretmenliği eğitim fakültesi değil. Ve ben akademiyi severek isteyerek seçtim.
İnsanlar bana sorduklarında "resim okuyorum" dediğimde "en kolay bölüm neden bunu seçtin" diyorlar.
Eğitim hayatımda bütün sınavlarıma 2-3 saat uykuyla girdiğim hatta bazen hiç uyumadan girdiğimi iyi bilirim. Sabahlara kadar ressamların hayatı tabloları tabloların ikonlarını okuyacağım araştıracağım diye canım çıkıyor. Kültür seviyemi artmak için ressamlarla iç içe oluyorum okuyorum, biriktiriyorum, çabalıyorum.
Ganom 4 üzerinden 3,93 yüksek lisans çalışmalarıma şimdiden başladım. Araştırma görevlisi ve bölümüm dalında yüksek doçent dr. unvanlarına sahip olmak için çabalıyorum. Bunu seve seve yapıyorum çünkü araştırmayı seviyorum. Fakat benim eğitimden mezun olan resimci arkadaşlarımın fazla çabalamadıklarını da görüyorum uykuya doyup sınavlara girdiklerini de görüyorum.
Diyeceğim o ki herşey ÖĞRETMENLİK değil. Bu kutsal mesleği ağlaya ağlaya yerlerde süründürmeyin artık.
Herkes okuduğu sevdiği bölümün dalında kendisini geliştirmek için çabalasın sarfetsin. Okumaya yıllar mı dayanır demeyin! Çabalayın akademik kariyer yapın yükseldikçe yükselin daha da çok yükselin. Kpss kpss diye birbirinizi yırtmayın.
Facebookta severek takip ettiğim öğretmenler sayfasında o kadar çok atanamayan o kadar çok açıkta kalan öğretmenlerin hikayelerini okumaktan bıktım. Biri markette fotoğraf çekmiş biri başka yerde çalıştığını anlatıp atanamadım diye bitirmiş yazısını.
Artık kendinizi dramatikleştirmeyin.

Bu devirde artık sizin lisans mezunu olup kpss nize bakmıyorlar. Sorarlar adama "kaç dil biliyorsun?" "Yüksek lisans veya doçent unvanına sahip misiniz" veya "kaç üniversite bitirdiniz?"
Daha çok başarılara ulaşmanız dileğiyle!!!!!

Arkadaşlar kimse bu düzeni destekleyecek kadar delirmemiştir umarım.
Siz de çok iyi biliyorsunuz ki eğitim sistemi denen hiç bir şey yok.
Üniversiteler dahil öğretmen kalitesi yerlerde. Onların yetiştirdiği öğrenciden ne bekliyorsunuz ki?
Çoğu zaman burada denk geliyoruz öğretmenim diyenlere ne kadar sığ ne kadar basit, kültürsüz olduklarını görüp hayrete düşüyoruz. İki kelimeyi bir araya getiremiyor. Zayıf karaktersizlikten, özgüvensizlikten kullanılıyorlar.
Bu insanlar azımsanamayacak çok. Bir zamanlar belli şartları(!) yerine getirdikleri için atanmış gitmişler işte.
Yazık bu insanlar sürünedursun.
Özel okullar desen hepsinde not için rüşvet, baskı, haksız puanlama, öğretmene saygısızlık, şiddet, ağır çalışma şartları gırla gidiyor.

Ama yumuşak 'G' nin şapkasını kullanmayı bilemeyen insanları sevelim olur mu..
Cehaleti alkışladıkca daha çok yakınacağız.

Sen güzel bir sanatsın.

Yalnız sayfanın baslarına bakarsanız hor görülen fefler eğitim fakültesi değil. Üstelik öğretmen olamamanız feflerden dolayı değil.

Atanmada sorun çıkmazsa öğretmen olucam inşallah... şuanki konuda herkes kendi fakültesini savunuyor tabiki. Ama fen edt. fakültesini savunmak için eğitim fakültesini basit görüp bunu eleştirmek hoş değil. Derslerin kolaylığını ya da zorluğunu öğrenci belirlemez sonuçta. Evet derslerimiz,sınavlarımız belki edt fakültesininki kadar zor değil ama bizde onca proje,sunum hazırlıyoruz emek veriyoruz. Ayrıca toplum gözünde de eğitim seviye artık böyle görülüyor maalesef

Kimse bir tarafını yırtmıyor mu? İnsaflı olun ya. Eğitim fakültesini eleştiricez diye onca insanın emeğini aşağılamayan bari. Öğretmenlik kazanabilmek için günde 8 saat ders çalıştığımı bilirim. Yazık

Eğitim fakültesini kazanamayıp fefe gidenler eğitim fak kazanmak için bi tarafını yırtanlar demissiniz ona dedim onu. Emeğinizi aşağlamadım. Sayfa basında feflere ilk hakareti eden yine eğitim fakültesinden bir arkadas olmus ondan bu tartısma zaten. Aşağı gören onlar aldıgı eğitimi küçümseyenler de onlar. Ben de size biraz el insaf diyorum. Siz çalısıyorsunuz da iyi bir ünide fefe giren insan çalısmıyor mu o da bi tarafını yırtıyor. Kimse kimsenin emeğini aşağlamamalı. Demek istediğim bu. Sistem bozuk. Bunun sebebi fefçiler değil ki

Ben anlamadım siz bölüm okumussunuz öğretmen değilsiniz ki

Öğretmen kelimesi içeren bir konuda kavga çıkmasa dişimi kırarım zaten..

Konu sahibi, sistem bu ve şartlar ağlamakla, buraya konu açmakla değişmeyecek ne yazık ki.
Ya geç olmadan ikinci bir bölüm okuma peşine düşün.
Ya da devlet ısrarından vazgeçerek özelde yol almak için adımlarınızı atın.
Her zaman bir B planınız olsun.
Başarılar.

Ay şaka mısın ya adam öğretmen olmak için okumuş doç olmak için değil neden istemediği bişeyi okusun yabancı dil de bilmek zorunda değil Bransı değilse.sen çok iyi gitar çalabilir misin?çalmadın diye bu senin eksiğin değilse mat hocasının ingilizce bilmesi de onun eksiği değil.
Yüksek lisans yapiyorum bölümüm 20 kişi aldı sadece doktorada ise sadece 1.anlatabiliyor muyum?sayısı 500bini bulan öğretmenleri hangi bi doktora kadrosuna yerleştireceksin?
Ayrıca o yar doç vs alımlarının sanki şahsa açıldığını bilmiyoruz. Hepi topu 1 kadro var onu mu kovalayalım?
Bankacı adam gelip dinkültürü dersi anlatıyor iibf li gelip türkçe dersine giriyor
Bu kadar açık olduğu halde düzgün bi atama yapılmıyor olan da mülakatla!!!!!
Gelsem senin mesleğini icra etsem ve sen işsiz kalsan o çok sevdiğin mesleği yapamasan ne yapardın!!!!
Kimse ağlamıyor senden bizi anlamanı beklemiyoruz bayan idealist!!!!
Böyle öğretmen antipatisi olan bi kesim var anlamıyorum dertlerini!!!

15 sayfayı okudum.
Çıkardığım sonuç birbirinin ne dediğini anlamayan, anca kendi fakültelerini e övmeye çalışan öğretmenlerimize emanet bir eğitim sistemi.
Konunun başında kimse fefleri aşağılamamış, eğitim fakültesinde bu kadar yığılma varken niye parayla formasyon veriliyor demiş arkadaşlar.
Ama çok sevgili fef mezunu arkadaşlarımız bunu fakültelerini aşağılamak olarak algılamışlar.
Bu sistemin suçlusu tabiki fefliler değil, bu sistemi oluşturan devlet, gereksiz savunmaya girmeden önce bunu anlamalısınız.

Ben de sizinle aynı düşünüyorum fakat sakin olun. Sizin 20 kişi almıslar yine iyi bizde ödenek yok diye 5 kişi aldılar. Zaten yuksek lisansta merkezi alım nerdeyse kalktı torpille dönüyor işler.

Okumayı bilmiyorsunuz herhalde. Konunun basında arkadasın biri çok istiyorlarsa eğitimde okusunlar düşün puanla fefe girip öğretmen olamazsınız demiş. Tartısmada ordan basladı zaten.

İşin garip tarafı sağlıkçılarda durumundan memnun değil.atananı da atanamayanı da.

Konu sahibi eğitim fakültesinde. Kendisi de demiş. Kaldı ki bölüm okusa bile formasyonla öğretmen oluyorlar zaten.
Işte bende onu söylüyorum.konu sahiesini bolum okuyor sandim herkes formasyon alıp öğretmen oluyor o zaman tabi mezun olup işsiz kalınır.onceden muhendisinden isletme mezununa kadar aliyorlardi formasyon .herkes bölümü neyse neyse onun üstüne yogunlassinlar.

Vallaha bence sizler zaten öğretmen falan olmayın.daha duzgunce tartışamayan gerizekalilari sen hademe bile olamazsinlari akilsizlari ağzına sakız gibi alan insanlar olarak bir nesile aciyin lütfen.dusunemiyorum bile oğlumun böyle öğretmenleri olduğunu.insan önce kendi kaliteli olmalı ki kaliteli sistem istemeye hakkı olsun.vesselam...

İşin garip tarafı sağlıkçılarda durumundan memnun değil.atananı da atanamayanı da.

tabi onların çalışma koşulları da felaket,
ama en azından doktor kesimi işsiz kalmıyor, iyi de olsa kötü de.
ama diğer tüm fakültelerde durum çok daha kötü,
mezun olduğu alanda çalışabilenler şanslı azınlık artık.

Arkadaşlar burası bir derdim var bölümü değil mi? Niye ağlama diyip duruyorsunuz. İnsanlar işsizliğini dert etmiş ve zorluklarını paylaşıyor. Burada bir de hala yüksek lisans yap, yok doktora yap. Ne alakası var. Sanki doktora yapınca kpss ye girip atanman garanti mi? Bu insanlar öğretmen olmak istiyor. Anlaşılmaz olan ne?Doçent, kasiyer, inşaatçı, memur, polis vs. değil. Amaçları öğretmen olmak. Dertleri bu yani.
Sistem baştan sona çarpık her yerde üni. ve çok yüksek kontenjanlar ve üstüne formasyon da veriliyor. Verilmesin. Verilmezse insanlar ona göre seçim yapar. Yığılma biraz olsun azalır. Kontenjanlar azaltılmalı. Mesleki eğitim desteklenmeli ama lafta değil.
Çalıştığım okulda 22 öğretmenin 3ü ücretli. Arkadaşım çalıştığı okulda felsefe, din kültürü, coğrafya, beden eğitimi derslerine aynı anda girmek zorunda kalıyor öğretmenleri eksik olduğu için. Niye uzmanı olmadığı alanlarda ders vermek zorunda kalsın.
Bu kadar mezun veriyorsa öğretmenlik ve övünülüyorsa şu kadar üniversite mezunumuz var diye onların iş imkanlarını da belli bir oranda devlet düşünmek zorundadır. Herkes atanacak diye bir şart yoktur. Ama özel sektörde imkan oluşturulması gerekmektedir. Ve bu imkanlar insani olmalıdır. O zaman herkes atanacağım diye uğraşmaz.
Sadece öğretmenlerin bu kadar sızlanır gibi görünmesinin sebebi çok büyük bir oranda öğretmenin işsiz olması. Ayrıca üniversite bitirmek = iş değildir. Tamam ama bukadar işsizlik de normal değildir. Bir insanı 23 yaşına kadar bir meslekte uzmanlaştırıp sonra başka bir meslek yap demek de mantık sınırlarını zorlar.

Ben şunu söylemek istiyorum sadece.

Konu sahibi eğitim fakültesinde okumasına rağmen feflilerin daha zor bir bölüm okuduğunu söylerek hakkaniyetli davranmış. Bu çok önemli bir meziyet, konu sahibini takdir ettim. Kendine adalet kolay iş ama karsidakine karşı adaletli olmak zor ve degerli olandır.

Sistemin suçunu çaresiz diğer mezunlara atıp sinir harbi yaşamaktansa el ele verip hak aramalisiniz.

Mesela hem eflilerin hem feflilerin atanacağı başka is alanları getirilse, sadece hala çok isteyenler öğretmen olsa ne guzel olurdu. Zira isim olsun diye değerlendiriliyor belki ama öğretmenlik cok ama çok zor bir meslek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…