- 12 Ekim 2016
- 184
- 230
- 18
Her bir bölümün, fakültenin kendine has zorlukları vardır. Yok şu zor yok bu zor demeyle olmuyor bu işler. İlber Ortaylının dediği gibi "dağın başına sağa sola okul üniversite açmayın" demesinden anlarsınız.
15 yaşımdan beridir Güzel sanatlar okuyorum. Liseyi güzel sanatlarda tamamladım. Şu zamana kadar güzel sanatların tüm bölüm derslerini aldım. Ve güzel sanatlar Fakültesi okuyorum. Hayatım boyunca Eğitim fakültesi hiç düşünmedim. Öğretmen olmak hiçbir zaman hayallerim arasında yer almadı.
Resim okuyorum yani okuduğum fakülte akademi. Resim iş öğretmenliği eğitim fakültesi değil. Ve ben akademiyi severek isteyerek seçtim.
İnsanlar bana sorduklarında "resim okuyorum" dediğimde "en kolay bölüm neden bunu seçtin" diyorlar.
Eğitim hayatımda bütün sınavlarıma 2-3 saat uykuyla girdiğim hatta bazen hiç uyumadan girdiğimi iyi bilirim. Sabahlara kadar ressamların hayatı tabloları tabloların ikonlarını okuyacağım araştıracağım diye canım çıkıyor. Kültür seviyemi artmak için ressamlarla iç içe oluyorum okuyorum, biriktiriyorum, çabalıyorum.
Ganom 4 üzerinden 3,93 yüksek lisans çalışmalarıma şimdiden başladım. Araştırma görevlisi ve bölümüm dalında yüksek doçent dr. unvanlarına sahip olmak için çabalıyorum. Bunu seve seve yapıyorum çünkü araştırmayı seviyorum. Fakat benim eğitimden mezun olan resimci arkadaşlarımın fazla çabalamadıklarını da görüyorum uykuya doyup sınavlara girdiklerini de görüyorum.
Diyeceğim o ki herşey ÖĞRETMENLİK değil. Bu kutsal mesleği ağlaya ağlaya yerlerde süründürmeyin artık.
Herkes okuduğu sevdiği bölümün dalında kendisini geliştirmek için çabalasın sarfetsin. Okumaya yıllar mı dayanır demeyin! Çabalayın akademik kariyer yapın yükseldikçe yükselin daha da çok yükselin. Kpss kpss diye birbirinizi yırtmayın.
Facebookta severek takip ettiğim öğretmenler sayfasında o kadar çok atanamayan o kadar çok açıkta kalan öğretmenlerin hikayelerini okumaktan bıktım. Biri markette fotoğraf çekmiş biri başka yerde çalıştığını anlatıp atanamadım diye bitirmiş yazısını.
Artık kendinizi dramatikleştirmeyin.
Bu devirde artık sizin lisans mezunu olup kpss nize bakmıyorlar. Sorarlar adama "kaç dil biliyorsun?" "Yüksek lisans veya doçent unvanına sahip misiniz" veya "kaç üniversite bitirdiniz?"
Daha çok başarılara ulaşmanız dileğiyle!!!!!
Yalnız sayfanın baslarına bakarsanız hor görülen fefler eğitim fakültesi değil. Üstelik öğretmen olamamanız feflerden dolayı değil.
Kimse kusura bakmasın da burada eğitim fakültesini aşağlıyorlar denmiş sayfanın başlarından beri fef yerden yere vurmuslar kim kimi aşağlıyor dönün bir bakın isterseniz.
Sizin gördüğünüz eğitimi biz de görüyoruz bizden fazla bir eğitim almıyorsunuz. Öğretmen atanmasında kadro sıkıntısı yerine dönüp fefleri aşağlayanlar kendi aşağlık komplekslerine baksınlar önce yeter be !
Kimse bi tarafını yırtmıyor eğitim fakültesine girmek için çok matah bir şey olsa sırasıyla 2. Öğretimlerini kapamazlardı fakültelerinin çoğu ders kaldırıldı bile.
Bıktık artık şu eğitim fak öğrencilerinin mezunlarının saçma sapan egosundan.
Kimse bir tarafını yırtmıyor mu? İnsaflı olun ya. Eğitim fakültesini eleştiricez diye onca insanın emeğini aşağılamayan bari. Öğretmenlik kazanabilmek için günde 8 saat ders çalıştığımı bilirim. Yazık
Ben anlamadım siz bölüm okumussunuz öğretmen değilsiniz kiDertleşmek istedim arkadaşlar son zamanlarda beni içten içe bunalıma sokan bir durum bu. Bu ülkede niye zor öğretmenlik ? Onca çileyle okuyorsun, üstüne KPSS belası ile uğraşıyorsun o da yetmezmiş gibi yıllarca atama bekliyorsun. 3. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Benim alanımın kadrosu zaten az. 90'la atanamayanı gördüm. İsteyerek, severek seçtim bu bölümü. Ganom yüksek derslerim iyi. Sadece benim alanım için değil, tüm branş ve sınıf öğretmenleri için söylüyorum bunu. Boğuluyoruz !
Bölümümü sorduklarında söylüyorum, 'Başka bölüm mü yoktu niye öğretmenlik seçtin' diye aşağlamaya başlıyorlar. Yahu ben doktor olmak istemiyorum, avukat olmak istemiyorum ben yapamam onları. Bunu seçtim niye aşağlar gibi konuşuyorsunuz ki ? 'Atanamayacaksın devlet zorla mı seçtiriyor size' demiyorlar mı bütün hevesim, hayallerim uçuyor gidiyor deli oluyorum. Atanamıyorsak bu bizim suçumuz değil, atayamayacağı bölümlerde alım yapmasın o zaman devlet. Bu yığılma yok olana kadar kapasın bölümleri ya da 2000 tl formasyon parasını cebe atıp öğretmen yapmasın insanları onların da umutlarıyla oynamasınlar. Neden suçlu bizler oluyoruz ? Daha geçen gün atanamadığı için intihar eden Coğrafya Öğretmeninin haberini okudum gazetede.
'Herkes öğretmenlik yapmak zorunda değil, öğretmen olanlar başka işler de yapabilir' diyen sayın devlet büyükleri, sayın çok bilmiş insanlarımız (!) Bizler lisanslı sekreter olmak için okumuyoruz, lisanslı polis olmak için de. Bizler bu bölümü istediğimiz için okuyoruz. Eğer bu alımı yapıp, bu bölümde kontenjan açıyorsanız, siz de bizim emeklerimizin karşılığını vermek zorundasınız. Artık bize önyargıyla bakmaktan vazgeçin, aşağlamaktan da !
Her bir bölümün, fakültenin kendine has zorlukları vardır. Yok şu zor yok bu zor demeyle olmuyor bu işler. İlber Ortaylının dediği gibi "dağın başına sağa sola okul üniversite açmayın" demesinden anlarsınız.
15 yaşımdan beridir Güzel sanatlar okuyorum. Liseyi güzel sanatlarda tamamladım. Şu zamana kadar güzel sanatların tüm bölüm derslerini aldım. Ve güzel sanatlar Fakültesi okuyorum. Hayatım boyunca Eğitim fakültesi hiç düşünmedim. Öğretmen olmak hiçbir zaman hayallerim arasında yer almadı.
Resim okuyorum yani okuduğum fakülte akademi. Resim iş öğretmenliği eğitim fakültesi değil. Ve ben akademiyi severek isteyerek seçtim.
İnsanlar bana sorduklarında "resim okuyorum" dediğimde "en kolay bölüm neden bunu seçtin" diyorlar.
Eğitim hayatımda bütün sınavlarıma 2-3 saat uykuyla girdiğim hatta bazen hiç uyumadan girdiğimi iyi bilirim. Sabahlara kadar ressamların hayatı tabloları tabloların ikonlarını okuyacağım araştıracağım diye canım çıkıyor. Kültür seviyemi artmak için ressamlarla iç içe oluyorum okuyorum, biriktiriyorum, çabalıyorum.
Ganom 4 üzerinden 3,93 yüksek lisans çalışmalarıma şimdiden başladım. Araştırma görevlisi ve bölümüm dalında yüksek doçent dr. unvanlarına sahip olmak için çabalıyorum. Bunu seve seve yapıyorum çünkü araştırmayı seviyorum. Fakat benim eğitimden mezun olan resimci arkadaşlarımın fazla çabalamadıklarını da görüyorum uykuya doyup sınavlara girdiklerini de görüyorum.
Diyeceğim o ki herşey ÖĞRETMENLİK değil. Bu kutsal mesleği ağlaya ağlaya yerlerde süründürmeyin artık.
Herkes okuduğu sevdiği bölümün dalında kendisini geliştirmek için çabalasın sarfetsin. Okumaya yıllar mı dayanır demeyin! Çabalayın akademik kariyer yapın yükseldikçe yükselin daha da çok yükselin. Kpss kpss diye birbirinizi yırtmayın.
Facebookta severek takip ettiğim öğretmenler sayfasında o kadar çok atanamayan o kadar çok açıkta kalan öğretmenlerin hikayelerini okumaktan bıktım. Biri markette fotoğraf çekmiş biri başka yerde çalıştığını anlatıp atanamadım diye bitirmiş yazısını.
Artık kendinizi dramatikleştirmeyin.
Bu devirde artık sizin lisans mezunu olup kpss nize bakmıyorlar. Sorarlar adama "kaç dil biliyorsun?" "Yüksek lisans veya doçent unvanına sahip misiniz" veya "kaç üniversite bitirdiniz?"
Daha çok başarılara ulaşmanız dileğiyle!!!!!
Ben anlamadım siz bölüm okumussunuz öğretmen değilsiniz ki
Ay şaka mısın ya adam öğretmen olmak için okumuş doç olmak için değil neden istemediği bişeyi okusun yabancı dil de bilmek zorunda değil Bransı değilse.sen çok iyi gitar çalabilir misin?çalmadın diye bu senin eksiğin değilse mat hocasının ingilizce bilmesi de onun eksiği değil.
Yüksek lisans yapiyorum bölümüm 20 kişi aldı sadece doktorada ise sadece 1.anlatabiliyor muyum?sayısı 500bini bulan öğretmenleri hangi bi doktora kadrosuna yerleştireceksin?
Ayrıca o yar doç vs alımlarının sanki şahsa açıldığını bilmiyoruz. Hepi topu 1 kadro var onu mu kovalayalım?
Bankacı adam gelip dinkültürü dersi anlatıyor iibf li gelip türkçe dersine giriyor
Bu kadar açık olduğu halde düzgün bi atama yapılmıyor olan da mülakatla!!!!!
Gelsem senin mesleğini icra etsem ve sen işsiz kalsan o çok sevdiğin mesleği yapamasan ne yapardın!!!!
Kimse ağlamıyor senden bizi anlamanı beklemiyoruz bayan idealist!!!!
Böyle öğretmen antipatisi olan bi kesim var anlamıyorum dertlerini!!!
15 sayfayı okudum.
Çıkardığım sonuç birbirinin ne dediğini anlamayan, anca kendi fakültelerini e övmeye çalışan öğretmenlerimize emanet bir eğitim sistemi.
Konunun başında kimse fefleri aşağılamamış, eğitim fakültesinde bu kadar yığılma varken niye parayla formasyon veriliyor demiş arkadaşlar.
Ama çok sevgili fef mezunu arkadaşlarımız bunu fakültelerini aşağılamak olarak algılamışlar.
Bu sistemin suçlusu tabiki fefliler değil, bu sistemi oluşturan devlet, gereksiz savunmaya girmeden önce bunu anlamalısınız.
İşin garip tarafı sağlıkçılarda durumundan memnun değil.atananı da atanamayanı da.aslında yine öğretmenler şanslı bu konularda inanın,
kısmen seslerini duyuruyorlar,
puan muhabbeti olmuş önceki sayfalarda, mesela 2000 yılında üniversiteye başladığımda radyo-tv-sinema bölüm puanları eğitim fakültesinin çok üzerindeydi, %1-2 lik yüzdelik dilimlerle girdiler insanlar o bölüme,
ve benimle mezun olan rts mezunu arkadaşlarımın belki 3-5 tanesi alanında çalışma şansı buldu, diğerleri çağrı merkezi, mağaza, banka vs ne iş buldularsa yaptılar, ama kimse seslerini bile duymadı.
yani olay ne puanda ne alınan eğitimde, temel sorun istihdamda.
bu ülkede sağlık dışında işsizliğin olmadığı sektör yok ki.
ama lafa gelince kimse iş beğenmiyor aslında iş var oluyor adı...
Işte bende onu söylüyorum.konu sahiesini bolum okuyor sandim herkes formasyon alıp öğretmen oluyor o zaman tabi mezun olup işsiz kalınır.onceden muhendisinden isletme mezununa kadar aliyorlardi formasyon .herkes bölümü neyse neyse onun üstüne yogunlassinlar.Konu sahibi eğitim fakültesinde. Kendisi de demiş. Kaldı ki bölüm okusa bile formasyonla öğretmen oluyorlar zaten.
İşin garip tarafı sağlıkçılarda durumundan memnun değil.atananı da atanamayanı da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?