- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
Elbette her meslekte magdurlar var ama 400 bin kpss ye giren öğretmen varken 20.000 tanesi atanıyorsa kalan 380 bin kişi hak etmiyor mu? Bunun yerine en azından öğretmen olmayan kişilere 3000 tl ile formasyon vermeseler , cebe atmasalar. Her şehirde eğitim fakültesi açmasalar. Hem kalite artar hem de bukadar mezun öğretmen birikmez. Sistemin savunulacak yani yok atanamayanlar da haketmedi diye bir genelleme yok.genel olarak düşük. O aralıkta çok öğrenci var. Ayrıca bunun böyle olacağını biliyosanız yazmasaydınız? Zorla sokmuyorlar ki. Kaldı ki tek öğretmenlikle ilgili bir sorun yok. Sadece tek mağdur sizmişsiniz gibi konuşmayın bence. Kpssde sizden yüksek alanlar atanıyor demek ki onlar hak ediyor. Siz de alın siz de atanın.
Aslında son cümleniz yine özetliyor. Eğitime ve dolayısıyla öğretmene değer verilmezse bir ülkede. Aşağılanırsa. O zaman haliyle böyle olur :))Bu sadece ogretmenlik icin gecerli degil ki...
Bu ulkede gazetecilik mezunlarinin kaci gazetecilik yapiyor?
Sosyoloji mezunlarinin ne kadari sosyolog, kimya mezunlarinin kaci kimyager, arkeoloji mezunlarinin kac tanesi arkeolog, iibf mezunlarinin kaci alaninda calisiyor?
Emin olun hicbiri lisans mezunu sekreter olmak icin okumuyor ama bu ulkede egitimin degeri bu...
Aslında son cümleniz yine özetliyor. Eğitime ve dolayısıyla öğretmene değer verilmezse bir ülkede. Aşağılanırsa. O zaman haliyle böyle olur :))
Eğer 10 sayfada bile birbirinize küçük beyinli hadi atanamadın ağla diyecek kadar düşüyorsanız öğretmenliğinizi ef le fef le falan ispatlayamazsınız demektir.
Öğretmenler kadar birbirini yiyen bir meslek grubu var mı?
7 yıllık öğretmenim. Binlerce kez derslerimde insani değerleri ve ideal sahibi olmayı müfredat konularından önce öğretmeye, hissettirmeye, düşündürmeye çalıştım. Kaç öğrenciye dokunabildim bilmiyorum, bazen boşuna uğraştığımı hissediyorum. Mesela şimdi. Okudukça utanç duydum.
Siz önce kendi mücadelenizi verin, kendi yapmanız gerekenleri yapın. Hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız elbette arayın da. Ama bir sitede tanımadığınız bir insanla birbirinize hakaret ederek mesleğin itibarını geri getiremezsiniz, atanamazsınız da..
Fen edebiyat fakülteleri öğretmen yetiştirmek için değildir.Öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesi yazacak yani.Formasyon hak değil devletin para kaynağı sadece kusura bakmayınBen fen-edebiyat fakültesi mezunuyum evet formasyon aldım çalıştım ve 3 sene önce kpssde 87 alarak coğrafya öğretmeni oldum atandım. O sıra alım vardı çünkü yıllar sonra.
Konu sahıbı haklı . Birkaç kişi Fen Edebiyat bölümü okuyanların kendılerinden daha az zekada ya da eğitim fak okuyan arkadaslar kendılerını dahi olarak görüyor herhalde. Daha fazla çalıssaymıs eğitim fakültesıne gıtseymış. Sen yata yata eğitim fakultesınde gecerken fen edebıyattakılerın canı çıkıyor o formasyonu siz alın bence. Öğretmen yıgılmasının fen edebıyatla ne ılgısı var eğitim fakultesındekı işsizleri de goruyoruz. KPSS'de kim daha fazla alırsa onun oluyor zafer. Sorun kadro çok bilmişler. Sen kadroyu bıkac yılda bır acarsan ama her sene eğitim fak veya fen edebıyat fakultelerınden alabıldıgıne kontenjan acarsan tabı yıgılma olur.
Devletın eksıklıgıne sıstemın körlüğüne saldıracaklarına fen edebıyatçılara saldırırlarsa tabıkı atışma olur. Öğretmen öğretmene bunu yaparsa olacagı bu. Kıza bak daha çok çalıssaymıs egıtıme gırseymıs eğitim fakultesındekıler bizim fakulteye gelıyorlar egıtılmeye canım.
Konu sahıbı 3. sınıfta daha atama beklemıyor atama bekleyen egıtım fakultesındekılerı de goruyoruz. Üstelık türk dili eğitim fakultesınde de var bılmeyen agzı olan konusuyor. Cehalet yerlerde.
Tamam da siz de bu sıkıntıları cekeceginizi bile bile secmediniz mı bu bölümüDertleşmek istedim arkadaşlar son zamanlarda beni içten içe bunalıma sokan bir durum bu. Bu ülkede niye zor öğretmenlik ? Onca çileyle okuyorsun, üstüne KPSS belası ile uğraşıyorsun o da yetmezmiş gibi yıllarca atama bekliyorsun. 3. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Benim alanımın kadrosu zaten az. 90'la atanamayanı gördüm. İsteyerek, severek seçtim bu bölümü. Ganom yüksek derslerim iyi. Sadece benim alanım için değil, tüm branş ve sınıf öğretmenleri için söylüyorum bunu. Boğuluyoruz !
Bölümümü sorduklarında söylüyorum, 'Başka bölüm mü yoktu niye öğretmenlik seçtin' diye aşağlamaya başlıyorlar. Yahu ben doktor olmak istemiyorum, avukat olmak istemiyorum ben yapamam onları. Bunu seçtim niye aşağlar gibi konuşuyorsunuz ki ? 'Atanamayacaksın devlet zorla mı seçtiriyor size' demiyorlar mı bütün hevesim, hayallerim uçuyor gidiyor deli oluyorum. Atanamıyorsak bu bizim suçumuz değil, atayamayacağı bölümlerde alım yapmasın o zaman devlet. Bu yığılma yok olana kadar kapasın bölümleri ya da 2000 tl formasyon parasını cebe atıp öğretmen yapmasın insanları onların da umutlarıyla oynamasınlar. Neden suçlu bizler oluyoruz ? Daha geçen gün atanamadığı için intihar eden Coğrafya Öğretmeninin haberini okudum gazetede.
'Herkes öğretmenlik yapmak zorunda değil, öğretmen olanlar başka işler de yapabilir' diyen sayın devlet büyükleri, sayın çok bilmiş insanlarımız (!) Bizler lisanslı sekreter olmak için okumuyoruz, lisanslı polis olmak için de. Bizler bu bölümü istediğimiz için okuyoruz. Eğer bu alımı yapıp, bu bölümde kontenjan açıyorsanız, siz de bizim emeklerimizin karşılığını vermek zorundasınız. Artık bize önyargıyla bakmaktan vazgeçin, aşağlamaktan da !
Fen edebiyat fakülteleri öğretmen yetiştirmek için değildir.Öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesi yazacak yani.Formasyon hak değil devletin para kaynağı sadece kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?