Öğretmen olmanın yükü !

Az önce bi konu okudum normalde sınıfta kalacak öğrenci torpil bulup sınıfı geçiyor. Eğitim sistemimiz kepazelikten başka bişey değil. Öğretmenlik gibi kıymetli bi mesleğin hali içler acısı. Puan konusuna ise bişey diyemeyeceğim çalışıp o puanı almaktan başka çare yok. Benim bölümümde de devlete girmek isteyen (mühendisim) 90+ almalı ne yazık ki.

Elbette her meslekte magdurlar var ama 400 bin kpss ye giren öğretmen varken 20.000 tanesi atanıyorsa kalan 380 bin kişi hak etmiyor mu? Bunun yerine en azından öğretmen olmayan kişilere 3000 tl ile formasyon vermeseler , cebe atmasalar. Her şehirde eğitim fakültesi açmasalar. Hem kalite artar hem de bukadar mezun öğretmen birikmez. Sistemin savunulacak yani yok atanamayanlar da haketmedi diye bir genelleme yok.

Ya atamaları arttırmaları gerekiyor ya da feflilere ve diger bölümlere formasyon vermemeleri gerekiyor. Çünkü kusura bakmayın bir tus kadar zor bir sınav değil kpss. Disiplinli bir sekilde çalışıldıgında formasyon alan fefliler de eğitim fakülteleri de atanır. Cok da belirleyici bir sınav degil yani.

Atama bekleyen kisilerin arasından atanma olasılığından yola çıkarsak, sadece eğitim fakültelerindekilere öğretmen olma hakkı verilse şuan atanamayan öğretmen sayısı cok cok düşük olurdu ne kadar atanma oranı düşse de..

Bence fefliler için bölümlerine uyan is kolları açılmalı. Formasyon olayını da kaldırmalılar. Ama olur mu? Sanmıyorum.

Sadece öğretmenler degil benim bildigim pek cok mühendislik kolunda da devlete atanabilmek için yüksek kpss puanı almak gerekli.. zor herkes için.

Aslında son cümleniz yine özetliyor. Eğitime ve dolayısıyla öğretmene değer verilmezse bir ülkede. Aşağılanırsa. O zaman haliyle böyle olur :))

Biraz vizyon sahibi olun.

Universite=is bulmak demek degildir

Okulu bitirdiniz diye is kapinizda hazir bulunmaz ki... siz kendinizi gelistirin zaten istediginiz isi -becerebiliyorsaniz- yaparsiniz.

Eğer 10 sayfada bile birbirinize küçük beyinli hadi atanamadın ağla diyecek kadar düşüyorsanız öğretmenliğinizi ef le fef le falan ispatlayamazsınız demektir.
Öğretmenler kadar birbirini yiyen bir meslek grubu var mı?
7 yıllık öğretmenim. Binlerce kez derslerimde insani değerleri ve ideal sahibi olmayı müfredat konularından önce öğretmeye, hissettirmeye, düşündürmeye çalıştım. Kaç öğrenciye dokunabildim bilmiyorum, bazen boşuna uğraştığımı hissediyorum. Mesela şimdi. Okudukça utanç duydum.
Siz önce kendi mücadelenizi verin, kendi yapmanız gerekenleri yapın. Hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız elbette arayın da. Ama bir sitede tanımadığınız bir insanla birbirinize hakaret ederek mesleğin itibarını geri getiremezsiniz, atanamazsınız da..

Atansan bir dert atanmasan bir dert. Şimdi de 657 yi değiştirmeye çalışıyorlar. Ara ara yine sınavlar yapılacak. Atandım bitti olmayacak yani.

Eğitim camiasının sorunlarından sadece birine üzülerek hoş geldin canım. Çok haklısın. Bende meb teyim. Bu mesleği sevdiğim doğru ancak daha çok sevdiğim alanda çalışmıyorum malesef. Arkeoloji hastasıyım. Gel gör ki sektörü berbat ötesi olduğu için buna alternatif alanı bitirdim. Camianın içine girince de ayrı sorunlarla boğuşuyorsun bitmiyor, bitirmiyorlar. Eğitim politikasından tutta, öğrenci, veli, öğretmen detayına kadar sorun yumağı. Sana kolaylıklar diliyorum. Ancak lütfen umutsuzluğa kapılma alanına alternatif bölümleri de es geçme. Bu ülkede başka türlüsü mümkün olmuyor çoğu zaman

Evet atama az kadro sıkıntı

Ülkenin dördüncü büyük şehrinde şehrin göbeğinde bile birçok derse o dersin öğretmeni olmayan kişiler giriyor

Planlama hatamız var zaten eğitimde

Lakin eğitim fakültesi yani öğretmen yetiştirme fakültesi var iken bilim Ada'mı yetiştirecek fakültede okuyana " aman çok bilim adamı lazım değil ama her ile fef açtık artık zaten " deyip öğretmenlik imkanı verirsen yığılma artar

Aslında son cümleniz yine özetliyor. Eğitime ve dolayısıyla öğretmene değer verilmezse bir ülkede. Aşağılanırsa. O zaman haliyle böyle olur :))

aslında yine öğretmenler şanslı bu konularda inanın,
kısmen seslerini duyuruyorlar,
puan muhabbeti olmuş önceki sayfalarda, mesela 2000 yılında üniversiteye başladığımda radyo-tv-sinema bölüm puanları eğitim fakültesinin çok üzerindeydi, %1-2 lik yüzdelik dilimlerle girdiler insanlar o bölüme,
ve benimle mezun olan rts mezunu arkadaşlarımın belki 3-5 tanesi alanında çalışma şansı buldu, diğerleri çağrı merkezi, mağaza, banka vs ne iş buldularsa yaptılar, ama kimse seslerini bile duymadı.
yani olay ne puanda ne alınan eğitimde, temel sorun istihdamda.
bu ülkede sağlık dışında işsizliğin olmadığı sektör yok ki.
ama lafa gelince kimse iş beğenmiyor aslında iş var oluyor adı...

Canım seni çok iyi anlayabiliyorum. Bende bir yıl kpss belası ile uğraştım. Çok şükür atandım. Ama o bir yıl bile cileydi. Eğer atanamasaydim muhakkak başka bi iş bulup çalışırdım. İnşallah sende atanırsın. Ama olmuyorsa lütfen kendini üzme. İnsanlar Prof olsan bile konuşacak bişey bulurlar. Kendini üzme

En büyük sorun insanların istediği mesleği yapamıyor oluşu. Maslow un piraminde alt sınıfta bir ülkeyiz. Ekmek peşinde koşmaktan diğer ihtiyaçları görmüyoruz bile.

Ben fen-edebiyat fakültesi mezunuyum evet formasyon aldım çalıştım ve 3 sene önce kpssde 87 alarak coğrafya öğretmeni oldum atandım. O sıra alım vardı çünkü yıllar sonra.

Konu sahıbı haklı . Birkaç kişi Fen Edebiyat bölümü okuyanların kendılerinden daha az zekada ya da eğitim fak okuyan arkadaslar kendılerını dahi olarak görüyor herhalde. Daha fazla çalıssaymıs eğitim fakültesıne gıtseymış. Sen yata yata eğitim fakultesınde gecerken fen edebıyattakılerın canı çıkıyor o formasyonu siz alın bence. Öğretmen yıgılmasının fen edebıyatla ne ılgısı var eğitim fakultesındekı işsizleri de goruyoruz. KPSS'de kim daha fazla alırsa onun oluyor zafer. Sorun kadro çok bilmişler. Sen kadroyu bıkac yılda bır acarsan ama her sene eğitim fak veya fen edebıyat fakultelerınden alabıldıgıne kontenjan acarsan tabı yıgılma olur.

Devletın eksıklıgıne sıstemın körlüğüne saldıracaklarına fen edebıyatçılara saldırırlarsa tabıkı atışma olur. Öğretmen öğretmene bunu yaparsa olacagı bu. Kıza bak daha çok çalıssaymıs egıtıme gırseymıs eğitim fakultesındekıler bizim fakulteye gelıyorlar egıtılmeye canım.

Konu sahıbı 3. sınıfta daha atama beklemıyor atama bekleyen egıtım fakultesındekılerı de goruyoruz. Üstelık türk dili eğitim fakultesınde de var bılmeyen agzı olan konusuyor. Cehalet yerlerde.

mesaj tekrarı

konu sahıbınde değil problem diğer arkadaslarda. Sadece kendılerınde sanıyorlar bazı hakları konu sahıbı eğitim fakultesınde olmasına rağmen objektıf bakıp olabıldıgınce anlatmaya calısmıs diğerleri de saldırıya gecmıs. Bu ne hadsızlık yanı insanlara düşük zeka muammelesi yapmakta nedir

Fen edebiyat fakülteleri öğretmen yetiştirmek için değildir.Öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesi yazacak yani.Formasyon hak değil devletin para kaynağı sadece kusura bakmayın

Tamam da siz de bu sıkıntıları cekeceginizi bile bile secmediniz mı bu bölümü

Fen edebiyat fakülteleri öğretmen yetiştirmek için değildir.Öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesi yazacak yani.Formasyon hak değil devletin para kaynağı sadece kusura bakmayın

O zaman eğitim fakultelerı öğretmen yetıstırmek ıcınse egıtım fakultelerı fen edebıyattan ders almaya gelmeyecek hanımefendı. Çoğu egıtım fakultesınde olmayan bolum fen edebıyatta var. Turkıyede cok az unıversıtede eğitim fakultesınde turk dılı edebıyatı öğretmenlıgı kaldı keza cografya ogretmenlıgı de öyle. Demekki suc fen edebıyatcılarda değil devlette. devlete parlasınlar o zaman. Fen edebıyatın egıtımının eğitim fakultesınden daha kalıtelı oldugunu da kabul etsınler.

Atanamayan o kadar çok bölüm var ki, sadece siz değilsiniz. Ayrıca atanamama yada zor atanma tüm öğretmenliklet için de geçerli değil. Bazı branşlar gayet güzel atanıyor.

Öğretmenlerin atanma sorunları yıllardır gündemde. Bundan haberiniz olmalı. Hem sıkıntılı bir bölüm seçip hem de geçip devlet atamak zorunda derseniz pek rasyonel olmazsınız.

Deliler gibi severek resim bölümü yada tiyatro Vs okuyor insanlar. Devlet kadrosunda istihdam edilmelerinin neredeyse imkansız olduğunu bilerek. Ve onlar gelip ağlasalar(ki hiç bir bölüm öğretmenlik kadar ağlamıyor) onlara yanıtınız: bilmiyor muydunuz durumun bu olduğunu, olacaktır.

Eğer çok severek seçtim diyorsanız o zaman kendiniz geliştirip hep bir adım önde olacaksınız.

Ben kişisel olarak artık gerçekten öğretmenlerin ağlamasından usandım. Her meslek zorluğuyla kolaylığıyla kendi yağında kavruluyor fakat bir öğretmenler bu derece ağlıyor.

Öğretmelik kazanması okuması kolay atanması zor bir bölümdür. Bunu da herkes bilir.

Hiç atanmak gibi bir derdim olmadı. Öğrenciyken başladım ve Özelde çalıştım. Ama hiç boşdurmadım. Çalışmalar, projeler... falan filan bir sürü çalıştım.
10 yıldan fazlabir süre sonra üniversiteye geçtim. Cidden kendi hakkımla kabul aldım.
Kpss ile uğraşan arkadaşlarım ya atanamadı ağlıyor yada atandı ama memnun değil.
Kimsenin sözüne bakmayın. Kendinize bir değil bir kaç hedef belirleyin. Allah inşallah yolunuzu açacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…