Öğretmen olmanın yükü !

Yine fen-edt ve eğitim fk. kıyaslaması... yine eğitim fakültesini basit,yetersiz bulmalar... hedefi ingilizce öğretmenliği olan arkadaşlarım yetersiz puan aldıkları için fen edt'a yöneldiler. 1 yıl boyunca afedersiniz ama it gibi günde 8 9 saat ders çalışıp kazandım ben bu fakülteyi. Emek harcamayan çoğu kişi ise fen edt'a yöneldi ve birden bir zamanlar çok istedikleri o eğitim fakültelerini kötülemeye başlar oldular. Herkes kendi işini yapsın. Formasyon saçmalıktan başka bir şey değil. Ülkedeki öğretmen sayısı azmış gibi bide formasyon çıkartıp duruyolar

katılıyorum, ne yazık ki kalite yerlerde. ben de ilk 2 sene çok saçma sapan bir öğrencilik geçirdim, ekonomi okuyorum güya habire ezber, habire ezber dayıyorlar, sınava giriyoruz devamlı grafik çizdiriyorlar grafiği ezbere çiziyoruz filan.. kendi başıma haberlerden, oradan buradan öğrenmeye çalışayım dedim BECEREMEDİM. bakın gerçekten beceremedim çünkü bize dayadıkları teoriler ile gerçek yaşamdaki ekonomi ve sorunlar çelişiyordu, uyuşmuyordu. sonra bir hocamız geldi, ufkumuzu açtı. bir ders aldık ondan dünya ekonomisi diye... o dersin kitabı, defteri, müfredatı falan yoktu. ders tamamen güncel ekonomik gelişmeler, bunların yorumlanması gibi çok geniş kapsamlı ve dinamik bir dersti. işte o adam bize asıl ekonominin ne olduğunu, neyin nasıl yorumlanacağını öğretti. düşünüyorum da 4 sene boyunca o tarz dersler alsaydık şimdi inanılmaz derecede bilgili olurduk. hocamız söylerdi de inanmazdık, bu adam kendisini övüyor falan derdik. "iktisat (ekonomi) bölümlerinde bizim dersi (dünya ekonomisi) veren üniversite pek yok, isim yapmış okullarda bile yoktur, varsa da böyle işlenmez. siz onlardan daha fazla şey biliyorsunuz şu anda ve bölümün hakkını daha çok vereceksiniz.ne demek istediğimi sonradan anlayacaksınız" demişti, hakikaten öyle. ben başka üniversitelerde okuyan ekonomi mezunu arkadaşlarımla aynı ayarda konuşamıyorum, bilmiyorlar. ve çok da üzüldüm, yazık değil mi benim 2 senem boşa harcanan bir zaman gibiydi, daha düzgün bir eğitim neden verilmedi? çok daha dolu olabilmek varken... ha şimdi koskoca üniversite öğrencilerisiniz, hocaya ne gerek var kendiniz de araştırıp öğrenirsiniz diyebilirsiniz ama inanın ki hoca gibi saygı duyduğunuz insanın sadece "yolu açması" bile o kadar anlamlı ve değerli ki... hocalar biraz yolu açtıktan sonra zaten kendini geliştirme niyetinde olanlar daha çok cesaretlenip geliştirebiliyorlar. çok uzattım, içimi döktüm, uzun lafın kısası haklısınız. neden iki lafı bir araya getiremeden mezun oluyorlar? çünkü verilen eğitimde kalite yok.

bakın geçenlerde kişisel gelişim seminerine gittim, çok değerli bir konuşmacı vardı sahnede. sertifikalı bir eğitimdi, seminer tarzında ama. sertifikasının ne işe yarayacağı tartışılır ancak adı üzerinde KİŞİSEL GELİŞİM semineri bu... katılan kitle genelde üniversite öğrencisi ve mezunları. kadın sahneye çıktığında dedi ki biz bu seminerleri ülkenin dört bir yanında veriyoruz, hepiniz ücret ödeyip geliyorsunuz, sertifika alacaksınız, sizden tek ricam lütfen sesli/görüntülü kayıt yapmayın, dedi. yani kadın, seminerinin videosunun çekilmesini ve bu videoların orada burada paylaşılıp seminere gelmeyenlerin de oturdukları yerden faydalanmasını istemiyor,bu kadar basit. kadın bunu demesine rağmen insanlar seminer boyunca video çektiler, canlı yayın yaptılar. şimdi burada salon görevlileri hangi birinin kamerasına müdahale etsin? bu kadın sahnede 50 kere mi söyleyecek? bir ricada bulunmuş, yapma işte. ama yok, yaparlar.

Siz şanslısıniz ne güzel. Bende kesin atanirim diye hukuk puanimi yaktım gittim bir öğretmenlik okudum. Başta atanamadim. Şu saçma yeni eğitim sistemi sebebiyle. Ülkede neyin ne olacağı hiç belli olmuyor ne yazıkki

E ne ağlıyorsun o zaman ? Senin atanamamanin en buyuk sebebi zaten feflere parayla formasyon verilmesi. Benim ailemden biri 50sinden sonra fen edebiyat Türk dili ve edebiyatı kazandı. Çok akıllı demekki. E iyi o zaman böyle işte fefler formasyonla kadro doldurmaya devam. Siz eğitim fakultesndeki branscilar aglayin madem. Formasyonu bu kadar küçümseyen birinin öğretmen olması da şaşırtıcı. Eğitim fakültesinde pedagojik dersler çocuklara einsteinlik yapılsın diye değil her çocuk özeldir mantığıyla çocukların dönemlerine ve özelliklerine göre onları sıkmadan motive ederek eğitim verilsin diye var. Çocuk ,ergen psikolojisini bilmeden öğretmen mı olur ? İlla fefleri üstün görüyorsanız gitseydiniz feflere dedem okuyor siz de okurdunuz.

Yalnız sayfanın baslarına bakarsanız hor görülen fefler eğitim fakültesi değil. Üstelik öğretmen olamamanız feflerden dolayı değil.

Ne biçim bir üslup bu yahu ? Eğitim fakültesine mi fefe mi giydiriyorsunuz ben anlamadım şu anda sizi. Dedeniz okuyorsa okuyor fefte okuyor diye dedeniz aptal mı oluyor fefler ? İyice saçnaladınız he. Bir saattir su konuya bakıyorum artık dayanamayıp üye oldum. Ben de fef Türk Dili Edebiyatı mezunuyum şuan özel bir lisede öğretmenlık yapıyorum. Çocuk ergen psikolojisi bilen eğitim fakültelerini de görüyoruz .

Kimse kusura bakmasın da burada eğitim fakültesini aşağlıyorlar denmiş sayfanın başlarından beri fef yerden yere vurmuslar kim kimi aşağlıyor dönün bir bakın isterseniz.

Sizin gördüğünüz eğitimi biz de görüyoruz bizden fazla bir eğitim almıyorsunuz. Öğretmen atanmasında kadro sıkıntısı yerine dönüp fefleri aşağlayanlar kendi aşağlık komplekslerine baksınlar önce yeter be !

Kimse bi tarafını yırtmıyor eğitim fakültesine girmek için çok matah bir şey olsa sırasıyla 2. Öğretimlerini kapamazlardı fakültelerinin çoğu ders kaldırıldı bile.

Bıktık artık şu eğitim fak öğrencilerinin mezunlarının saçma sapan egosundan.

Sırf şuraya yazmak için üye oldun yani vallahi bravo. Ben bransci değilim bu bir. Ben konu sahibine yazdım , çünkü kendisi hem atama sorunundan bahsediyor hem feflere formasyon verilmesini onaylıyor. O halde aglamayacak. Bu iki. Üslubu size soracak değilim, konu başındakiler eğitim fakültelerine saydirirken iyiydi. Sukredin ülkede doğru düzgün eğitim planlaması yok da formasyonla öğretmen olup bunun ekmegini yiyorsunuz. Bırakın da hakkinizi yediğiniz insanlar bunu bari dile getirsin.

Benim kuzenim özel bir lisede rehber öğretmeni. Komsu cocugunu dershane kapatıldı son sene iyi şekilde üniye hazırlansın diye özel liseye verdiler. Hatta geçen sene tercih yaptıkları sırada ben de vardım cocugun yanında. Hiç dediğiniz gibi düşük bir puan göremedim. Zaten düşük olsa kontenjan kalır mı biraz mantık yani. En ücra ünide puanlar 300den baslıyordu. Çocukta fizik seçmişti zaten.

Üstelik bakarsanız fefi yerden yere vurmuslar eğitimi değil. Saygı gosterilmesini istiyorlarsa onlar da bizim okudugumuz seye saygı gosterecekler

Bir haftadır bu forumu takip ederim özellikle bu topiki. Böyle bir konu mesleğim gereği dikkatimi çekti ben de cevap vermek için üye oldum artık. Atama sorununun feflere formasyon verilmesiyle ilgisi yok. Feflere formasyon verilmese de eğitim fakültesindeki branşlarda her yıl alım olacak fakat kadro 3-4 senede bir en fazla 1000-1500 açılırsa tabiki yıgılma olur. Bunun feflerle ilgisi yok ki ? Zaten kpss denen bir şey var kim daha fazla yaparsa onun oluyor hak. Atanma kısmına gelince de zaten kpss puanına sıralamana göre oluyor kadro açılınca. Taktınız yani feflere. Madem olay feflerde bitiyor neden gecen yıl bütün eğitim fakültelerindeki 2. Öğretimleri kapadılar ? Konu basındakiler saydırmamıs dönün bakın mesajlara ilk saydıranlar eğitim fakültesindeki arkadaslar olmus. Tabiki konusacaklar ağzı olan konusursa karsılıgını alır.

Ben kırgınlık sevmem , sende kötü niyet sezmedim. Bu iş bizi aşar zaten bunun planlamasını devlet yapmalı. Fefleri günah kecisi ilan edemeyiz. Hepsini bilemem yorumların tüm sayfalari okudum desem yalan olur. Konu sahibi kendisi eğitim fakültesini ezmis ona kızdım ben. Bana kalsa kpss bile saçma bir sınav. Ben devletin yerinde olsam eğitimde atanmayi kaldırırım. Tüm devlet okullarında öğretmenleri performansla calistiririm. Tabii bu liyakatla olmalı. Mesela atananlara da bir rahatlık geliyor. Bu yanlış. Ya da kimi doğu görevini mecbur yapıyor kimi hiç zorluk görmeden büyükşehirin göbeğinde başlıyor bu da yanlış. Keske önce kar,kış terör bölgesi gormeyeni oraya gonderseler. Aslında bu kpss saçmalığı bitse okullara basvurulsa mesela iyi okullara hizmet puanı ile değil performans puanı ile girilse. Bakiyorusn 20 senelik öğretmen,mis gibi okulda, veliler etrafında pervane , saat ikide işten çıkıyor daha öğretmenlerin hakkı yok diyor vs. Asgari ücretle çalışan ölsün o zaman. Yani bunları ortadan kaldırmak için bence en etkilisi yaşı geleni emekli yapıp sonra da sınavsız alım yapmak. Sanıyorum Avrupa'da böyle. Üniversiteyi bitirmiş insanları ortaokul çocuğu gibi sınavdan sınava sürüklemek hoş bir şey değil. Tevekkeli değil ülkede genç nüfusun mutsuzluğu çok ,bu şartlarda Mutlu olmak için ya çok şanslı ya çok zengin olmak lazim.

Konu sahibi eğitim fakültesinde zaten. bir arkadas fefler yüzünden onlar kim ki öğretmen oluyor deyince kızmış. Mantıklı konusmus fefleri günah keçisi ilan etmiş çünkü. Konu sahibi de niye öyle diyorsunuz biz onlardan eğitim alıyoruz yeri gelince demiş. Yani yerden yere vuran konu sahibi değil tek tek okudum hepsini.

Diğer dediklerinize katılıyorum. Kpss saçma bir sınav ihtiyac doğrultusunda öğretmen olursa kpssye gerek kalmaz yani. Biz zaten yeterince ugrasıyoruz bir de kpss belasıyla ugrasıyoruz. O zaman alım yapmayın niye kontenjan açıp bunca insanı bekletıyorsunuz ki kpssde kolay bir sınav değil.

Atıyorum ben Türkçe öğretmeniyim bana niye kpssde matematık sorup bir de onunla yoruyorsunuz brans öğretmeniyim ben buna ihtiyacım yok ki değil mi ? İşte sistemde bütün pislik. O bakımdan eğitim fakültelerinin fefleri aşağlamaya hakkı yok. Kimse kimseden üstün değil. Tamam eğitim fakültesine biraz daha fazla puanla giriyosun ama onu da okumak kolay. Fen edebiyata biraz daha azla giriyosun ama inan o fakülteyi okumak ölüm yani. Eğitim fakültesi öğrencilerinde genelde bu var ne yazıkki. Sanki bizler baba parasıyla girmişiz gibi davranıyorlar. İnan daha 3 sene öncesine kadar fen edebiyattaki bir bölüme en aşağı 330-340 la giriyordun. Sonradan puanlar biraz cekti. Yani burda dedikleri gibi 200lerde puanla girmiyorsun.

Ben eğitim fakültesini bitirdim ama az daha uzatiyordum çok zordu okuması yaz okulu yok, bütün yok , 70 geçme notu vs. Hocalarımız çok çektirdi. Alanin en tanınmış hocaları vs. Tabii ben hiç iyi anmiyorum onları ,son sınıfta bile surundurduler çünkü. Mesela ben şimdi bir yere basvursam okul bana 4luk sistem mezuniyet verince 100 Luk sistem için YÖK çevirisi istiyor başvurduğum yer. YÖK geçme notunu 50 alıyor benim zaten kuş kadar olan ortalamami iyice çekiyor. Ama başkası 45 le geçmiş diyelim ona ödül veriyor. Ülkede her şey haksızlık. En iyisi sinavsizlik ama illa atama bekleticem diyorsa da meb aslında tüm öğretmenlik kaynaklarını kapatmalı. Sonra da mesela açık kacsa sayı belirleyip yıldan yıla yasa göre atama yapmalı. Yaş geçtikçe insanlara zor geliyor çünkü sınav , psikolojileri yerle bir oluyor. Zaten bu şekilde en fazla üç seneye atanamayan kalmaz, yeni mezunlar da o arada özelde çalışır en azından atanma garantisi oldugunu bilirler. Ama hayal tabii bunlar bastakilerin oğlu kızı memur olmaz zaten , o yüzden kendilerine dokunmadikca hiç takmazlar bile. Bir arada sınıfci bransci tartışması vardı. Eğitim camiası kendi içinde catisirken asıl iş yapması gerekenler eğitim hariç her şey yapıyor.

Tepkinizi sınavdan 90 üstü puan alıp atanarak gösterin. Konuşmak işe yaramıyor bence...

İşte sorunda bu. Neden birbirinizi hedef gösteriyorsunuz karsı tarafa saldırınca sorun çözülüyor mu hayır. Fefçi nasıl elinde koca bi hiçlikle atanamıyorsa sende öylesin bunun sebebi fefçi değil devlet. Önünüzü kesen fefçi değil yine devlet. Yani insanları küçülterek amacına ulasamazsın. Onlar da öğretmen sen de . Eğitim fakültesinden 3 tane arkadasım var yüksek puanlarıyla kadro az diye 3 senedir bekliyorlar hala atamayı. Neden çünkü devlet 1000 tane kadro açtı 4 sene sonra kime yetecek o ? Ben desen yine özelde çalısıyorum hiç ugrasamam kpss ile. Sokak basına üni açtı ortalık diplomalı işsiz kaynıyor.

Tepkinizi sınavdan 90 üstü puan alıp atanarak gösterin. Konuşmak işe yaramıyor bence...

Kadro açıldıgı zaman o puanla zaten atanılır kadro açılmadıkça puan alsa ne yazar ki ?

Kadro açıldıgı zaman o puanla zaten atanılır kadro açılmadıkça puan alsa ne yazar ki ?

Genel yazdın sanırım ben atandım zaten de bransci da değilim. İş devlette bitiyor işte keşke düzgün bir planlama yapsa ama nerdee. Herkesin hakkında hayırlısı. Her yere üniversite açılması bence de doğru değil haklısın. Cook uykum geldi hayırlısı olsun ben yatayım yavaştan iyi gecelerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…