- 9 Ekim 2013
- 6.163
- 7.918
- 448
- Konu Sahibi BenAyKizim
-
kızınız daha çok küçük çocuk bilmezki neyi nerde yapıcağını,ne hakla vurur kafasına yaBiraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.
Oyle bir laf edeyim ki cuk otursun kapak olsun.kendine ceki duzen versin diye.
Hadi kizlar akil verin bana.
Tahammul edilemeyen veliler vardır illa ki. Ben de öğretmenlik yaptım bazıları insanı çileden çıkarır ama burada yavaş dokunmustur vurma sayılmaz demek ne demek aklım almıyor. Düşünüyorum kendi cocuguma yapıldığını ne kadar üzücü.Ogretmenler velilere genel olarak cok tepkili. Nefret ediyolar veliden. Hep ayni sey oluyo burda..
diğer konuda da çocuk tuvalette kaldığı için suçlu çıkıyordu
çocuk değil siz suçlusunuz
Tahammul edilemeyen veliler vardır illa ki. Ben de öğretmenlik yaptım bazıları insanı çileden çıkarır ama burada yavaş dokunmustur vurma sayılmaz demek ne demek aklım almıyor. Düşünüyorum kendi cocuguma yapıldığını ne kadar üzücü.
Öğretmenler baba mesleği sormasın dedik öğretmen linci dediler, çocuk kilitli kaldı az kalsın suçlu çıkacaktı. Yani ben anlamıyorum bu anlamsız savunmayı. Bir şey yanlissa yanlıştır senin meslegindekiler yaparsa yanlış doğru olmuyor.
Ben de kızdığım zaman ''Çeker uzatırım o kulakları, koparırım burnunu şaşkınnn'' diyerek dokunuyorum hafif..
Ya da ben yazdırmaya çalışırken başkasına bakıyor, beni dinlemiyorsa kafasına hafif dokunuyorum bana bak bana bana diye( size göre vuruyorum muhtemelen)
Çocuk da benimle gülüyor çoğu zaman.. Abartacak ne var anlamadım..
Geçen veli toplantısında dayanamadım aynen şu cümleleri kurdum.
Eskiden bizim annemiz okula bırakırdı bizi, eti senin kemiği benim hocam derdi.
Sıra dayağı bilmem neyse ne mutlaka haketmiş olurduk.
Annenin ya da öğretmenin bir bakışı yeterdi susturmaya, ne demek istediğini anlardık.
İyi de yapmış annem valla, psikolojim falan bozulmadı, ayaklarımın üzerinde dimdik durabilen,
ufacık şeyler için ağlamayan, güçlü biri oldum.
Şimdi aman çocuk psikolojisi diye diye psikolojisi bozuk anne, baba doldu ortalık.
Çocuk elinde oyuncak oldu ebeveynler. Ağlamaya, bağırmaya kumanda ediliyorsunuz.
Yaptıramıyorum, yazmıyor, dinlemiyor hocamlar..
İyi yapmasın madem, siz yapın, yerine okuyun yazın.
Üstüne ne isterse alın, ödüllendirin, yeter ki ağlamasın.
Bir kalemi kardeşimle bölüşür, açmaya korkardım.
Ama mutlu ve saygılı bir çocuktum.
Şimdiki çocukların her şeyi var ama mutsuz, doyumsuz ve saygısız neden acaba?
suçlu olan sizsiniz derken velilerden bahsediyorum..çocuklar ne bilsin iyiyi kötüyü dolayısıyla yaptıkları hiçbir hareket onların suçu değildir...benim de var 2 tane kızım onlar yanlış bir davranışta bulunuyorsa bu benim hatamdır.her zaman kabul ederim..asla öğrencime kızmam herzaman ailesinde bulurum suçu..ve üzülürüm çocuk adına..hayırdır neden?
sayın veliler çocuğunuzun öğretmenini tanıyın,eğer psikolojik bir rahatsızlığı yoksa çocukları her fırsatta dövmez zaten,ona psikolojik baskı yapmaz,mobbing uygulamaz..bu kadar öğretmen düşmanı olmayın,bunu da çocuklarınıza aktarmayın..çocukları okullarda eğitemez olduk..öğretmeniz diye el kadar çocuğun her yaptığına boyun eğecek değiliz..elbet bir şekilde tepki veriyoruz bazen(tabiki bu tepki dayak değil)inanın herkes (biz,idare,milli eğitim) şımarık velilerden o kadar bıktık ki..çocuğunuza okul kurallarını anlatın,öğretmene saygıyı anlatın,bizim yetişemediklerimizi siz tamamlayın..okulda 16 sınıfa giriyorum her sınıf 40 kişi,türlü türlü çocuk var..eğitim veli,öğrenci,öğretmen üçgeni arasında yürür..siz çocuğunuzu iyi yetiştirirseniz,zaten okulda hiçbir sorun yaşamazsınız..bizim de yok mu en az kızdığımız kadar hayran kaldığımız öğrencilerimiz..velileri geliyor onlar da mükemmel...inanın ki çocuğunuz sizin (AYNINIZDIR)....
suçlu olan sizsiniz derken velilerden bahsediyorum..çocuklar ne bilsin iyiyi kötüyü dolayısıyla yaptıkları hiçbir hareket onların suçu değildir...benim de var 2 tane kızım onlar yanlış bir davranışta bulunuyorsa bu benim hatamdır.her zaman kabul ederim..asla öğrencime kızmam herzaman ailesinde bulurum suçu..ve üzülürüm çocuk adına..
daha bir kez bile vurmamışımdır öğrencilerime,onlar ağlasa gözüm dolar çok da sever ve sahiplenirim onları..ama velilerin aşırı savunmacı hali çocukları yoldan çıkarıyor ... ve inanın onların bu savunma duvarının arkasında kaybolup gitmelerine tahammül edemiyorum,ödev yapmayan,dinlemeyen,kural tanımayan,anlamayan,işitmeyen bir nesil yetiştirmek istemiyorum...Sen kendinden eminsen kendi adina konus bitir. Gercek egitimci sinifa hakim olmasini bilir. Herkes mukemmel de olamayabilir. Zorlanabilirsiniz ogrenciyle ugrasirken. Ama vurmazsiniz heralde oyle umuyorum. Iyi ogretemeyebilirsiniz de bu da sorun degil. O kadar cok ogretmen degistirdim ki her cesidini gordum inanin. 6 yasinda kiz cocugu derste gulusunce basina vuruyor musunuz?
daha bir kez bile vurmamışımdır öğrencilerime,onlar ağlasa gözüm dolar çok da sever ve sahiplenirim onları..ama velilerin aşırı savunmacı hali çocukları yoldan çıkarıyor ... ve inanın onların bu savunma duvarının arkasında kaybolup gitmelerine tahammül edemiyorum,ödev yapmayan,dinlemeyen,kural tanımayan,anlamayan,işitmeyen bir nesil yetiştirmek istemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?