öğretmen+veli iletişimleri

23 nisanda şiir okuma yarışı yapılacak x kekeliyor okuyor öğretmen onu yolladı (bu başka öğrencinin yorumu)

bizim deneme sonucumuz al diye verildi.. öğretmenim sanki üzüldü benim 1. olmama (bu kızımın yorumu)

biz demem onun hayatı olmadığı anlamına gelmesin.. ben+kızım kısaltma kullanmak adına kullandım.. benim kızımın kısaltılmışıdır.. yoksa sınavlara tabi ki yalnız girdi onun başarısı.

siz biliyorsunuz siz arkasındasınız ögretmen alkıslatmıs alkıslaymamıs ne önemi var.bu kadar üzülmesi yanlıs .ilerde hırs zarar verir

çocuk öğretmen başkasını alkışlattı diye 5 saat ağlıyorsa bence bence sizde bi dönüp kendinize bakın. ortada bi yarış varsa siz de buna dahilsiniz, çocuğunuzu da dahil etmişsiniz.

bu yoruma kesinlikle katılıyorum
hirsi icine siz koymussunuz .
birincilik bu kadar mi onemli . ????
mutluluk nerde ????
baskalari alkislasin diye olmaz ki bu isler.

samimiyetle söylüyorum. siz bi an once degisin hirsi birinciligi unutun ki kiziniz da degissin. yazik daha ilkokulda o . ilerde ileriki hayatinda ne olacak

Ya bide sunu önce kendinize kabullendirin. öğretmenİMİZ değil öğretmeni,mezun OLDUK değiş mezun oldu. Matematiği fullLEDİK değil matematiği fulledi.
Ya ayrıca bir yıl boyunca çalışmalarını resimlemek çok anormal gerçekten. Farzedelim ki resimleri var eee ne olacak ki bazısı 5 saat çalışır bazısı 1 saatte halleder.
Sizin ciddi ciddi bu konuda destek aşarak çocuğunrahatlatmanız lazım. Sizi çok hırslı gördüm. Çocuğunuz bir birer yapışık değilsiniz ki.

23 nisanda şiir okuma yarışı yapılacak x kekeliyor okuyor öğretmen onu yolladı (bu başka öğrencinin yorumu)
Doğru mu anladım ben şu mesajı:şiir okuma için kekeme bir çocuğun seçilmesi,hem arkadaşlarını hem sizin kızını hem sizi rahatsız mı ediyor?
Kekeliyor diye çocuk şiir okumayacak mı??
Daha çok teşvik edilmesi gerek,helal olsun bu karara

bizim deneme sonucumuz al diye verildi.. öğretmenim sanki üzüldü benim 1. olmama (bu kızımın yorumu)
Hala aynı yazıyorsunuz bakın. BİZİM deneme sonucumuz değil,kızımın deneme sonucu.
İşte bu bilinç altınızda ki durumu gösteriyor. İstemli yapmıyor olabilirsiniz ama gerçekten yanlış bi tutum

sanki dersin grup calismasi ulkeler arasi yarisa hazirLANDILAR

yani anladık x'e açık açık bi torpil yapılıyor olabilir.

ama bizim demek istediğimiz şey başarısızlık yüzünden 5 saat boyunca ağlanmaz. siz çocuğa bu durumu öğretmeye bakın.

sanki dersin grup calismasi ulkeler arasi yarisa hazirLANDILAR
Bu ciddi bi problem ve genelde bebeklikten başlıyor.
Ek gıdaya geçtik,tuvaleti öğrendik,babamız geldi,bugün uslu durduk.... Çok çok yanlış böyle Bebek'ten başlayınca devam esiyor tabi. Okumayı öğrendik,deneme sınavı sonucumuz geldi ...

Bu dediginizi anlamak icin bilincli anne olmak lazim
Sirf anne olupda millete hava atmakla olmuyo bu is

siz biliyorsunuz siz arkasındasınız ögretmen alkıslatmıs alkıslaymamıs ne önemi var.bu kadar üzülmesi yanlıs .ilerde hırs zarar verir

üzüldüğüm nokta tam burası çocuk yarış halinde üstelik büyüklerle.. biz güldük seneye en tembel sınıfa aldıralım seni hep alkışlan istersen dedik sadece.

Çocuğunuzu öyle özgüvenli yetiştirin ki, okulda olduğu 1. ' liğin çok da öneminin olmadıgını, onu her başarısıyla ve her başarısızlığıyla seveceğinizi hatırlatın.

Notlar, rakamlardan oluşmuş, çok da önemi olmayan sayılar...

Ben de hep başarılıydım, her okuduğum okuldan dereceyle mezun oldum. Ama asıl mutluluk insanın içinde, kendini sevmesinde, kendiyle barışık olmasında, özgüveninde, kendini ifade edebilme yetisini kazanmasında...

Yapması gereken yarış, başka öğrencilerle değil de, kendiyle olmalı. Ancak bu şekilde başarıya ulaşacaktır kızınız. Siz de bu zamanlarda onun en büyük destekçisi olacaksınız.

+1
Ben de ilkokulda caliskandim, sinifimizda ogrmenimizin kizi da vardi, hic birinci falan olmadim, hic aglamadim ama ailem beni baskalariyla cok kiyasladi daha o yaştan. Ona ragmen umrumda degildi. Bu cocugu yetistiren kişi sizsiniz ve dikkat edin:

Mükemmelliyetçi şekilde yetiştiriyorsunuz... Bunun sonuçlari sadece 'başari' olmaz, kizinizin bu basit olaya bu kadar fazla ve gereksiz 'anlam yuklemesi' ve dahasi olur...

Özeleştiri zamani gelmiş bence

ALLAH AŞKINA yazımı çarpıtıp da dık dınız kelimelerine takılmayın. açıklama yaptım konuyu kısa tutmak tek sebebi.. YARIŞTA OLSAM NOTLARI BİLİR arttınız diyene boyu uzadı demem... 2 si yapabileceklerim konusunda fikri olan varsa suçlayıcı olmadan yazarsa sevinirim... Düşüncesiz olsam burada işim ne..

En çok hatayı ben öğretmende buldum. Hepinizi gaza getirmiş. Günümüz eğitim sisteminde malesef çocuklar ve veliler arasında yarış var ama öğretmen ortamı daha da bulandırmış. Alkış tutturmak, ödüllendirmek vb bunlar çocuklar arasında daha da hırs yapabilir. Özellikle kız çocukları daha çok kafaya takıyorlar.

Kusura bakmayin ama bence tamda dusuncesiz oldugunuz icin burdasiniz
sizin yaptiginiz seyi ben ONAYLAMIYORUM bakin ONAYLAMIYORUZ demiyorum, ki burada cogu kisiyle ayni dusuncedeyiz kisisel konusmayi bi ogrenin kizinizla bi grup olusturmus dunyayi kurtacaksinizda sinifta bu muameleyi gordu diye kin gutmusunuz bunuda burada herkesin onaylamasini bekliyosunuz
once bi durun soyle bi sorun kendinize
kizinizi hep on planda tutmaya calisirsaniz ilerde bocalar cunku hayat herzaman sizin dusundugunuz gibi kizinizi on planda tutmaz

Bakın burda yanlış yaptığımız şeyi söylüyoruz yazımı çarpıtmayın diyorsunuz. Yaptığınız yanlış işte. Bilinçli yapmıyor olabilirsiniz ama yanlış işte. Bu şekilde yapan insanlar var biliyorum görüyorum. Bi uzman desteğiyle bunu yenebilirsiniz sonuçta. Ne yapalım illa öğretmen haksız mı diyelim konu çarpmış olmaması için. Sizi suçlamıyorum ki ben farkında değilsiniz ama tavrınız yanlış sonuçta bende öğretmenim ve pedagojik olarak bunların dersini aldım okudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…