- 29 Mayıs 2016
- 173
- 274
- 103
- 39
size sadece şunu soruyorum bana öğretmenden önce birinin gelip ders notlarımı söylemesi doğumudur. burada öğretmenin suçu var mıdır?Bakın burda yanlış yaptığımız şeyi söylüyoruz yazımı çarpıtmayın diyorsunuz. Yaptığınız yanlış işte. Bilinçli yapmıyor olabilirsiniz ama yanlış işte. Bu şekilde yapan insanlar var biliyorum görüyorum. Bi uzman desteğiyle bunu yenebilirsiniz sonuçta. Ne yapalım illa öğretmen haksız mı diyelim konu çarpmış olmaması için. Sizi suçlamıyorum ki ben farkında değilsiniz ama tavrınız yanlış sonuçta bende öğretmenim ve pedagojik olarak bunların dersini aldım okudum
Tamamdır naçizane yapabileceklerinizi söylüyorum.
1)çocuğunuzun 5 saat ağlamasını aşırı bi tepki.sonuçta birinci olan çocuğun not ortalaması ondan daha yüksek.çoxugunuza başarısızlığın da hayatın bir parçası olduğunu öğretin.ondan daha başarılı biri varsa onu tebrik etmeli,kendi en başarılı olmak istiyorsa daha çok çalışmalı.başarız olduğunda beş saat ağlamak doğru çözüm değil,yanlış bi davranış.
2)seni daha tembellerin olduğu sınıfa alırız seni hep alkışlarlar dedik???!!!! İnsanlar arasında tembel/çalışkan ayrımı yaparak çocuğunuza başkalarını aşağılamayı,kendinin hep alkışlanacak insan olduğunu aşılamayın.Saygı duyulacak olayın okul başarısı olduğunu değil kişilik olduğunu öğretin.başarıları be olursa olsun o çocuklar EŞİT.
3)hırslarınızı azaltın,ben notlarını bile bilmiyorum demişsin,e birincinin notunu biliyorsunuz.çocugunuzu bu hırs batağına çekmeyin,büyüklerin oyununa geliyo çocuğum diyorsunuz.siz de o ıyunun içindesiniz,sınıf öğretmeninden hırs almak için bir yıl boyunca ders çalışsan çocuğunu fotoğraflayıp Facebook üzerinde İngilizce öğrenenime teşekkür ediyorsunuz.
4)çocuğun görevi çalışmak.bunun doğal bi şey olduğunu empoze edin.yarışmak öne çıkmak için değil kendisinin daha iyi bi birey olması için çalışıyor.
5)bizlikten çıkın.o yaptı o sonucunu aldı.siz ve kızını ayrı bireyler.
Bakın sizi kesinlikle yargılamıyorum,bu sistem içindeki öğrenciliğinde bunlarla karşılaşmış biri olarak bence bun noktalar düzeltilmesi gereken yerler
size sadece şunu soruyorum bana öğretmenden önce birinin gelip ders notlarımı söylemesi doğumudur. burada öğretmenin suçu var mıdır?
Bakın hala ortada suçlu birimi bulup konuyu kapatmaya çalışıyorsunuz. Evet öğretmen haksız burda kimse öğretmen haklı demiyor ki. Ama etrafınızda ki insanlarım haklı haksız olmasını. Vicdanını siz değiştiremezsiniz. Bizim dememiz de değiştirmez. Ama sizin tavrınızı değiştirmek sizin elinizde. Kızınızın 5 saat ağlaması anormal işte anlayın artık. Sizin anne olarak 5 saat ağlamasını normal görmeniz anormal. Bu hayat haksızlıklarla dolu bu şekilde kızınız ne kadar başarılı olsa da Mutlu olamaz. Kızınızı su an bir kişilik değil iki kişilik başarısıxlık olduğunu düşündüğünden bu kadar ağladı bence. Çünkü siz yapışıksınız tek bireysiniz.size sadece şunu soruyorum bana öğretmenden önce birinin gelip ders notlarımı söylemesi doğumudur. burada öğretmenin suçu var mıdır?
Bu ciddi bi problem ve genelde bebeklikten başlıyor.
Ek gıdaya geçtik,tuvaleti öğrendik,babamız geldi,bugün uslu durduk.... Çok çok yanlış böyle Bebek'ten başlayınca devam esiyor tabi. Okumayı öğrendik,deneme sınavı sonucumuz geldi ...
Anladım hanımefendi,ben de sözde olsa dahi dikkat etmeniz daha sağlıklı olur diyorum.ben bilmiyorum notları, kadın gelip söylüyor hanımefendi.. bizlik benim kızımın kısaltılmışıdır. çalışırken yazıyorum 3 kez açıklama yaptım.
yok af edersiniz yanlış yazdım uzun yazamıyorum yanlış oluyor kusura bakmayın öyle olsa çocuğuma tepkiyi verirdim.. bir gün önce bu şiiri çalışın diye verip ertesi gün x okuyamıyor ama o seçmelere gidiyor. benimki değil ama daha iyi okuyan başka çocuklar var.Doğru mu anladım ben şu mesajı:şiir okuma için kekeme bir çocuğun seçilmesi,hem arkadaşlarını hem sizin kızını hem sizi rahatsız mı ediyor?
Kekeliyor diye çocuk şiir okumayacak mı??
Daha çok teşvik edilmesi gerek,helal olsun bu karara
bizim deneme sonucumuz al diye verildi.. öğretmenim sanki üzüldü benim 1. olmama (bu kızımın yorumu)
uzatmamak için en kısa şekliyle yazıyorum. ben 9 yaşında bir kızı olan bekar bir anneyim, kızımla yalnız yaşıyorum fakat bütün veli toplantılarına kızımın babası gitti. çünkü öğretmenimiz bekar burası küçük yer ufacık hareketiniz yanlış anlaşılabilir. anne baba sınırları içinde baba ile zaten konuşuyorum ve baba zaten başka bir okulda müdür.
sorunumuz tamamen kurtlar sofrası olmuş veliler. çocuğum 4. sınıf öğrencisi ve mezun olduk.. fakat 3. sınıf olması gerekli yani yaşı ufak erken başladı. başarılı bir çocuk 99 ortalama+ deneme sınavı 1. liği+ her faaliyete katılma.. şuan elimde olan veriler bunlar. fakat öğretmenimiz son gün 99.01 olan bir öğrenciyi en başarılı karne diye alkışlattı (deneme 5. miz ve okul aile birliği başkanının kızı.) sorun şu ki deneme sonrası matematik cevap anahtarı olmasına rağmen bize sadece 'al belgeni' demesi, çocuğumda kötü etki yarattı. çok çalışmış olmamız silindi gitti. kızım 5 saat son gün öğretmenin başkasını alkışlatmasına ağladı.
Ben de 1 yıl çocuğumun ders çalışırken çekilmiş resimlerini (bu albüm hazırdı sonucu tahmin ettim) yayınlayıp ingilizce öğretmenine ağladığımızda sen 'yapabilirsin dediğiniz' için teşekkürler yazdım. yani aslına bakarsanız sınıf öğretmenimiz çalıştı bizde İngilizce öğretmenini alkışladık gibi düşünün. ilerimi gittim bilmiyorum.
asıl katlanamadığım velinin yanıma gelip, kızınız bu dönem arttı demesi.. bende saf saf evet boyu uzadı diyorum. inanın notlar umurum da değil.. kadın yok öyle değil 2. oldunuz demesine kızdım.. ortada karne yok öğretmenden önce. sonucumu ortalamamı benden iyi biliyor öğretmende buna prim vermiş. bende dedim denemede matematiği de fulledik. kadın bozuldu. yarışta değilim ama çocuğum üzerinde oyun oynanıyor açık açık belli. seneye öğretmen değişecek+müdür değişecek okul aile birliği yine bu kadınların elinde
ne yapabilirim diye sordum notlarını sormuyorum.. çalışmanın hayat boyu devam ettiği bilginin sonsuz olduğunu söyledim başka ne yapabilirim? zaten yazının amacı budur..Bakın hala ortada suçlu birimi bulup konuyu kapatmaya çalışıyorsunuz. Evet öğretmen haksız burda kimse öğretmen haklı demiyor ki. Ama etrafınızda ki insanlarım haklı haksız olmasını. Vicdanını siz değiştiremezsiniz. Bizim dememiz de değiştirmez. Ama sizin tavrınızı değiştirmek sizin elinizde. Kızınızın 5 saat ağlaması anormal işte anlayın artık. Sizin anne olarak 5 saat ağlamasını normal görmeniz anormal. Bu hayat haksızlıklarla dolu bu şekilde kızınız ne kadar başarılı olsa da Mutlu olamaz. Kızınızı su an bir kişilik değil iki kişilik başarısıxlık olduğunu düşündüğünden bu kadar ağladı bence. Çünkü siz yapışıksınız tek bireysiniz.
Öğretmende hatalı,diğer Veli de hatalı Evet ama onların umrunda değil kızınız. Sizde hatalısınız ve sizin umurunuzda olmalı
nasıl vermesi gerekirdi peki
ayrıca bunu diyen çocuğa ne dediniz mesela
öğretmenin onun birinci olmasına neden üzüleceğini deştiniz mi olmaz öyle şey dediniz mi
yoksa içinize atıp beklediniz mi
bakın ne sizi ne öğretmeni tanımam belki okul aile birliğinde diye diğer çocuğa torpil yapmıştır, belki sizin kızınızın babası müdür diye ona düşük vermiştir
öğretmen değilim ama öğretmen olsam mevki sahibi insanların çocukları başarılı olmasın isterim bu sistemde
ortalama olsunlar ki göze batmasınlar arkamdan X okulunun müdürünün kızına torpil geçmiş, okul aile birliği başkanının çocuğuna puan vermiş denmesin isterim
bu aşamadan sonra da mükemmel değil yeterli olmanın yeteceğini kızına anlatın ve dersleri ile de siz ilgilenin
tamam babası ile ilişkiniz iyi olabilir ama tüm yıl çocuk ile siz ilgilenip öğretmen ile görüşmeye baba gidince olmaz ki
belki öğretmenin söylemek istediği bir şey var ama ayrı olduğu için eski eşinize dile getiremiyor
ne bileyim annesi baskı yapıyor, çok gevşek bırakıyor, mız mız yapmasına izin veriyor ya da despot gibi bir şey söylemedi zira size söylese uygun dille anlar çözüm arasınız ama eski eşe söylerse kavga çıkar
bu aşama tamamlanmış önümüzdeki aşamalarda kızınız başarıyı da başarısızlığı da tadabilecek şekilde geliştirsin kendini
En çok hatayı ben öğretmende buldum. Hepinizi gaza getirmiş. Günümüz eğitim sisteminde malesef çocuklar ve veliler arasında yarış var ama öğretmen ortamı daha da bulandırmış. Alkış tutturmak, ödüllendirmek vb bunlar çocuklar arasında daha da hırs yapabilir. Özellikle kız çocukları daha çok kafaya takıyorlar.
karne günü curcunası maalesef fırsatım olmadıAnladım hanımefendi,ben de sözde olsa dahi dikkat etmeniz daha sağlıklı olur diyorum.
Evet öğretmenin hatası notları Veli'ler ile paylaşmak o noktada haklısınız.bunu öğretmen ile konuştunuz mu?
Peki ne yapmasını istersiniz öğretmenin?
En uygun çözümünüz nedir?
Çalışan, çabalayan ve başarı kazanan çocuğu diğerleri üzülmesin, kafaya takmasın diye ödüllendirmesek,
görmezden gelsek daha mı iyi olur?
Amaç başarıların pekiştirilerek devamlılığını sağlama, diğer öğrencileri de heveslendirmektir zaten.
İki çocuk alınacak, ağlayacak diye sizin çocuğunuzun başarısı görmezden gelinsin hoşunuza gider mi?
Bunu tam da çocuğunuz bunu yaşadığında konuşalım isterim.
Şurada kız 99 öbürü de sanki 80 aldı gibi bir yorum yazmışsınız. 99 ve 99.1 zaten karne de bizim zamanımız da ondalıkli notlar olmazdı. 99.1 olan bir ortalama 99 a yuvarlandı. Yani bu iki çocuk eşit başarıda ve biri alkislanirken öbürü ona bakmış. Buradaki adaletsizligi 9 yaşındaki bir çocuk iliklerine kadar hissedip 5 saat ağlamış. Yazık günah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?