öğretmen+veli iletişimleri

Tamamdır naçizane yapabileceklerinizi söylüyorum.

1)çocuğunuzun 5 saat ağlamasını aşırı bi tepki.sonuçta birinci olan çocuğun not ortalaması ondan daha yüksek.çoxugunuza başarısızlığın da hayatın bir parçası olduğunu öğretin.ondan daha başarılı biri varsa onu tebrik etmeli,kendi en başarılı olmak istiyorsa daha çok çalışmalı.başarız olduğunda beş saat ağlamak doğru çözüm değil,yanlış bi davranış.

2)seni daha tembellerin olduğu sınıfa alırız seni hep alkışlarlar dedik???!!!! İnsanlar arasında tembel/çalışkan ayrımı yaparak çocuğunuza başkalarını aşağılamayı,kendinin hep alkışlanacak insan olduğunu aşılamayın.Saygı duyulacak olayın okul başarısı olduğunu değil kişilik olduğunu öğretin.başarıları be olursa olsun o çocuklar EŞİT.

3)hırslarınızı azaltın,ben notlarını bile bilmiyorum demişsin,e birincinin notunu biliyorsunuz.çocugunuzu bu hırs batağına çekmeyin,büyüklerin oyununa geliyo çocuğum diyorsunuz.siz de o ıyunun içindesiniz,sınıf öğretmeninden hırs almak için bir yıl boyunca ders çalışsan çocuğunu fotoğraflayıp Facebook üzerinde İngilizce öğrenenime teşekkür ediyorsunuz.

4)çocuğun görevi çalışmak.bunun doğal bi şey olduğunu empoze edin.yarışmak öne çıkmak için değil kendisinin daha iyi bi birey olması için çalışıyor.

5)bizlikten çıkın.o yaptı o sonucunu aldı.siz ve kızını ayrı bireyler.

Bakın sizi kesinlikle yargılamıyorum,bu sistem içindeki öğrenciliğinde bunlarla karşılaşmış biri olarak bence bun noktalar düzeltilmesi gereken yerler

size sadece şunu soruyorum bana öğretmenden önce birinin gelip ders notlarımı söylemesi doğumudur. burada öğretmenin suçu var mıdır?

ben bilmiyorum notları, kadın gelip söylüyor hanımefendi.. bizlik benim kızımın kısaltılmışıdır. çalışırken yazıyorum 3 kez açıklama yaptım.

size sadece şunu soruyorum bana öğretmenden önce birinin gelip ders notlarımı söylemesi doğumudur. burada öğretmenin suçu var mıdır?
Bakın hala ortada suçlu birimi bulup konuyu kapatmaya çalışıyorsunuz. Evet öğretmen haksız burda kimse öğretmen haklı demiyor ki. Ama etrafınızda ki insanlarım haklı haksız olmasını. Vicdanını siz değiştiremezsiniz. Bizim dememiz de değiştirmez. Ama sizin tavrınızı değiştirmek sizin elinizde. Kızınızın 5 saat ağlaması anormal işte anlayın artık. Sizin anne olarak 5 saat ağlamasını normal görmeniz anormal. Bu hayat haksızlıklarla dolu bu şekilde kızınız ne kadar başarılı olsa da Mutlu olamaz. Kızınızı su an bir kişilik değil iki kişilik başarısıxlık olduğunu düşündüğünden bu kadar ağladı bence. Çünkü siz yapışıksınız tek bireysiniz.
Öğretmende hatalı,diğer Veli de hatalı Evet ama onların umrunda değil kızınız. Sizde hatalısınız ve sizin umurunuzda olmalı

bunun bir de "tayinimiz çıktı" versiyonu var

ben ilk duyduğumda şok olmuştum

çıkan tayin babanın tayini sizin tayininiz çıkmamış ki diye

eşimin annesi ev hanımı

çocukları değil de eşinin işi ile ilgili her şeyi dık şeklinde anlatır

belki çocuklar küçükken de onlar hakkında da öyledir ya da eğitim olarak onlara yetişemediği için o konuda bir şey diyememiş olabilir ama

hep adamın tayinin, terfisini vs dık diye anlatır şu tarihte emekli olduk gibi

ben bilmiyorum notları, kadın gelip söylüyor hanımefendi.. bizlik benim kızımın kısaltılmışıdır. çalışırken yazıyorum 3 kez açıklama yaptım.
Anladım hanımefendi,ben de sözde olsa dahi dikkat etmeniz daha sağlıklı olur diyorum.
Evet öğretmenin hatası notları Veli'ler ile paylaşmak o noktada haklısınız.bunu öğretmen ile konuştunuz mu?

yok af edersiniz yanlış yazdım uzun yazamıyorum yanlış oluyor kusura bakmayın öyle olsa çocuğuma tepkiyi verirdim.. bir gün önce bu şiiri çalışın diye verip ertesi gün x okuyamıyor ama o seçmelere gidiyor. benimki değil ama daha iyi okuyan başka çocuklar var.

bizim deneme sonucumuz al diye verildi.. öğretmenim sanki üzüldü benim 1. olmama (bu kızımın yorumu)

nasıl vermesi gerekirdi peki

ayrıca bunu diyen çocuğa ne dediniz mesela

öğretmenin onun birinci olmasına neden üzüleceğini deştiniz mi olmaz öyle şey dediniz mi

yoksa içinize atıp beklediniz mi

bakın ne sizi ne öğretmeni tanımam belki okul aile birliğinde diye diğer çocuğa torpil yapmıştır, belki sizin kızınızın babası müdür diye ona düşük vermiştir

öğretmen değilim ama öğretmen olsam mevki sahibi insanların çocukları başarılı olmasın isterim bu sistemde

ortalama olsunlar ki göze batmasınlar arkamdan X okulunun müdürünün kızına torpil geçmiş, okul aile birliği başkanının çocuğuna puan vermiş denmesin isterim

bu aşamadan sonra da mükemmel değil yeterli olmanın yeteceğini kızına anlatın ve dersleri ile de siz ilgilenin

tamam babası ile ilişkiniz iyi olabilir ama tüm yıl çocuk ile siz ilgilenip öğretmen ile görüşmeye baba gidince olmaz ki

belki öğretmenin söylemek istediği bir şey var ama ayrı olduğu için eski eşinize dile getiremiyor

ne bileyim annesi baskı yapıyor, çok gevşek bırakıyor, mız mız yapmasına izin veriyor ya da despot gibi bir şey söylemedi zira size söylese uygun dille anlar çözüm arasınız ama eski eşe söylerse kavga çıkar

bu aşama tamamlanmış önümüzdeki aşamalarda kızınız başarıyı da başarısızlığı da tadabilecek şekilde geliştirsin kendini

Canim cok üzüldüm. Burada kritik bazı şeyler var. Önce bu konuyu BİMER e şikayet et. Sonra yeni gelen öğretmen ile geçmişte çocuğumu ve beni bu kadın ve eski öğretmen bir rekabete çekmeye çalıştı. Çok rahatsız olduk de.

Bu arada çocuk üzerinde bu durumun etkileri olacak. Rekabet kötü bir şey değil hatta bence sağlıklı bir şey. Ama herhangi biri seni kendine rakip seçti diye onunla yarışa gitmen gerek yok. Senin tek rakibin yine kendin. Her zaman geçmiş başarını ileriye taşımayı hedefle ve çocuğuna da bunu göster bence. Bu senin için bir sınav niteliği taşıyor. İyi düşünüp öyle hareket et. Kızına lütfen konuş biz başkaları bizi taktir etsin diye değil her zaman kendimizi geliştirmek için çalışırız. Bizim calisma askimizin altinda yatan ogrenme sevkimiz. Baskqsinin bizi alkislamasi degil. Boyle bir yaklasim ile onun qnlayacagi seviyede konusun bence.

Öğretmenin başkasını alkislatmasi senin küçük kızının başarısını eksiltmiyor ve hatta gerçeği değiştirmiyor.

İngilizce Öğretmeni için yaptığın bu şey kesinlikle ileri değil. Çok doğru ve yerinde bir tepki öğretmene 10 numara olmuş.

ne yapabilirim diye sordum notlarını sormuyorum.. çalışmanın hayat boyu devam ettiği bilginin sonsuz olduğunu söyledim başka ne yapabilirim? zaten yazının amacı budur..

ilk sorunun cevabını vereyim sınavlar insanı değerlendirmez insanlar sınavı değerlendirir kızım öğretmenin beklediği sonuçları sınıf genelinde elde edememiştir. çok iyi anlattığı konuda çok yanlış çıkmıştır ona üzülmüştür dedim..

Peki ne yapmasını istersiniz öğretmenin?
En uygun çözümünüz nedir?

Çalışan, çabalayan ve başarı kazanan çocuğu diğerleri üzülmesin, kafaya takmasın diye ödüllendirmesek,
görmezden gelsek daha mı iyi olur?

Amaç başarıların pekiştirilerek devamlılığını sağlama, diğer öğrencileri de heveslendirmektir zaten.
İki çocuk alınacak, ağlayacak diye sizin çocuğunuzun başarısı görmezden gelinsin hoşunuza gider mi?

Bunu tam da çocuğunuz bunu yaşadığında konuşalım isterim.

Anladım hanımefendi,ben de sözde olsa dahi dikkat etmeniz daha sağlıklı olur diyorum.
Evet öğretmenin hatası notları Veli'ler ile paylaşmak o noktada haklısınız.bunu öğretmen ile konuştunuz mu?
karne günü curcunası maalesef fırsatım olmadı

Okullar başarısız öğrenciyi iyice dibe atan başarılı öğrenciyi de hırs küpü yapan kurumlar haline dönüştü. Öğretmenlerin, velilerin yaptığı davranışlar tabi ki yanlış. Bu tavırlar karşısında çocuk etkilenir ama sizin etkilenmemeniz gerek. Sizin moralinizin bozulması çocuğunuzu daha çok etkiler. Bir konuda başarısız olduğu zaman sizi üzdüğünü hayatta hiçbir şeyi beceremediğini düşünür. Çocuğunuzu sonucu değiştirseler bile hep takdir edin. Yaptıklarının gayet büyük bir başarı olduğundan bahsedin. Arkadaşlarını sürekli rakibi olarak görmesin. Şunu geç, bunu geçemedin gibi konuşmalar yapmayın. Öğretmenleri alkışlamadı ise siz alkışlayın. Kutlama yapın, gezmelere götürün. O zaman kendini geri planda kalmış hissetmez. Güveni gelir. Öğretmenlerin yanlışını da azaltmış olursunuz.

Herkes çocuğu hırslı yetiştirdiği için anneyi suçlamis. Yorumların geneline katılmak birlikte yarış ortamını anne tek başına hazırlamıyor. Öğretmen çok fena. Şimdi 4. Sınıf çocuğuna birinciyi alkislatmaya ne gerek var.

Biri 1. Olmuş ne var bunda demiş. Allah aşkına sen bir yıl çalış biri 99.1 alsın biri de 99 ve 0.1 puanla onu alkislasinlar sen de öyle şasir kal. Bir de bunu yaşayan 9 yaşında bir çocuk.

Öğretmenin tutumu çok yanlış. Okul Aile Birliği Başkanı annenin tutumu korkunc zaten. Kimin 1. Kimin 2. Olduğunu takmış kafaya önceden öğretmenler konuşup anlasmis. Neyse bizim annemiz ise kurulan tuzağa göz göre göre düşüyor. Yarışa girmiş haberi yok maalesef. Evet ayrıca hırslı bir insan ve çocuğuna sürekli bu duyguyu aşılması çok kötü. Neyse ama burada anneler cahil olabilir vs önemli olan öğretmenin tutumu. Ve o baştan sona yanlış. Bence öğretmen BİMER e şikayet edilmeli

Cocugunuzu bu sekilde yetiştirmeyin lütfen. Henuz daha cok kucuk hirsli olmasi guzel ama saatlerce aglama boyutu cok tehlikeli. Üniversite sinavina girdiginde cocugunuz 2 milyon ogrenciyle yarisacak mesela. Deli gibi calismis olmasina ragmen belki heyecandan sorulari yapamayacak belki bekledigi gibi gecmeyecek. Cocugunuz yarış atı degil.

Maalesef öğretmen yarışa zemin hazırlamış çoğu da böyle. Ama size tek tavsiyem kizinizin mükemmeliyetçi ve hırslı davranislarini torpuleyin. Yoksa ilerde bu duygular yerini kaygiya bırakabilir. Hayat not ve okuldan ibaret değil.

Şurada kız 99 öbürü de sanki 80 aldı gibi bir yorum yazmışsınız. 99 ve 99.1 zaten karne de bizim zamanımız da ondalıkli notlar olmazdı. 99.1 olan bir ortalama 99 a yuvarlandı. Yani bu iki çocuk eşit başarıda ve biri alkislanirken öbürü ona bakmış. Buradaki adaletsizligi 9 yaşındaki bir çocuk iliklerine kadar hissedip 5 saat ağlamış. Yazık günah

bimer'e şikayet edemem. öğretmen henüz ilk mezunlarını verdi, sonuçta genç idealist hata yapabilir. konuşmayı düşünüyorum en kısa zamanda. adamın çocuğumun üzerinde emeği var. ben kızımı çocuğumu bu yarışın dışında tutacak cümlelere.. sağlıklı olması için kendini yıpratmaması için yapabileceklerim konusunda sizden yardım istiyorum.

Hatta ne 99 u allah aşkına. Bizim ortalamaları 5 üzerindendi. 85 ve üstü 5 oluyordu. Yani 85 alan çocukta 90 alan çocukta aynı başarı seviyesinde sayılıyordu. Yani sınıfta ortalaması 85 ve üstü olan çocuklarin hepsi alkislanmaliydi. Hatta eğer 84 gibi hemen ardından gelen notlar varsa hoca kanaat notu verip onu 5 seviyesine tasimaliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…