öğretmen+veli iletişimleri

Kiziniza haksizlik edilmis burada hem fikirim. Ama hayati boyunca boyle haksizliklara maruz kalacak. Cok yuksek puanla, iyi gecen bir mulakata ragmen istedigi kuruma atanamayacak mesela. Hocaya yalakalik yapan ogrencilere daha cok soz hakki verilecek daha cok onemsenecek vs. Hepimiz yasadik. Kiziniza sadece kendisiyle yarismasini, baskalarinin davranislarini bu kadar onemsememesi gerektigini ogretin. En yuksek notu aldi diye alkislanmanin, baskalarinin sozlerinin onu aglatmamasi gerektigini herkesin kendisi icin calisip gelecek kuracagindan bahsedin. Takdir edilmek tabiiki guzeldir ama her zaman takdir edilmeyi beklememeli.

Boşanmış bir velisiniz diye öğretmeninizle iletişim kurmamanızı çok yadırgadım.
Millet ne der, laf söz olur nedir yani, çok saçma bir düşünce kusura bakmayın.
Size öğretmenin kapısında yatın, yolunu gözleyin diyen mi oldu?
Toplantılara katılıp herkesin içinde yavrunuzun durumunu sormanın nesini laf edebilirler?

Diğer velinin sizin çocuğun notlarını bilmesi çok saçma ve anlamsız elbette.
Öğretmen mi söylemiş, yoksa kızınızın karnesini görüp kendimi bakmış bilemeyiz.

Ben her iki tarafta da hata gördüm.

Hayır ben konu sahibine yazmadım bu yorumu.
Bu durumda bence de ikisi de ödüllendirilmeli.
Böyle küçük bir fark için ayrım yapmak anlamsız.

Ama bazı yorumlar çok saçma başarılı çocuklar ödüllendirilince diğerlerinin zoruna gidiyor gibi bir mantık mı olur yahu?

Saçmalamanın alemi yok.

Tabi burda bariz bir ayrım olmuş. Yanlış olmuş ama konu sahibinin boşanmış bayan olduğu için veli toplantılarına bile gitmemesi çok saçma geldi bana. Zihniyet tuhaf yani.

Herkesin içinde yavrusunun başarı durumunu sordu diye kim ne laf söz etcek Allah aşkına.

Bu konuyu bile burda açmak yerine öğretmeni ile konuşması gerekirdi.
İletişimsiz olmaz bu işler.

Evet ben de böyle düşünüyorum.
Bu konuda hem fikiriz zaten.

Ama ben öğretmen kadar konu sahibinde de hata görüyorum.
İletişimsizliği seçtiği ve çocuğunu da kendi hırsının kurbanı ettiğini düşündüğüm için.
Bu sebeple 5 saat ağlaması normal değil çocuğun.
Nasıl bir baskı varsa üzerinde artık..

O zaman öğretmen ile görüş. Ama şunu söyleyeyim nasıl bir telafi planı hazırlayacak onu sorgula lütfen. Çünkü küçük çocuk bir haksızlığa uğradı. Madur oldu. Bu maduriyeti kabullenip hazmetmek bir çözüm olmakla beraber. Buna bayrak kaldırmak zararının tazmin edilmesini istemek için harekete geçmekte bir baska çözüm. Çocuğunuz hak aramayı ögretmelisiniz.

Ben öğretmen değilim bunun eğitimini almadım ama ödüllendirilmeseler evet çocukların çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Ya da teşvik için alkış, ödül alacaklarsa hepsine uygulanmalı. Zaten çalışan emek veren çocuklar derslerinden, sınavlarından vb alacakları puanlar ile karşılığını almış oluyorlar. O ağlayacak, alınacak iki çocuktan biri sizin çocuğunuz veya benim çocuğum da olabilir. Ya da ileride çocuğum çok başarılı olabilir ve öğretmeni de bunu diğer çocuklar ve veliler arasında sürekli dile getirebilir. O zaman düşünüyorum daha da kötü olur. Belki de arkadaşları zamanla çocuğuma kin duymaya başlarlar ve çocuğum başarılı, hırslı ama yalnız kalabilir.
Bir kaç gün önce oğlumun arkadaşının öğretmen annesi kreşten çıkan çocuklarımızı kapıya yönlendirebilmek için yarış yaptırdı. Çünkü çocukları oyunlardan alıp bir türlü eve götüremiyorduk.Öğretmen arkadaşım Her kapıya ulaşan çocuğu alkışladı. Evet bir tanesi 1. olmuştu çocukların hepsi bunun farkındaydı. Ama sadece birinci olanı alkışlamış olsaydık bu çocuklar arasında her ne kadar yaşları küçük de olsa hırs oluşturabilirdi.

Vay yöntem çok güzelmiş

Şu saatten sonra ne yapmalısınız?
Bence çocuğunuza şunları aşılamalısınız.

1) Amacımız başkalarını değil kendimizi geçmektir. Arkadaşınla değil kendinle yarışmalısın.
2) Alkış almak ya da ödüllendirilmek için başarmıyoruz, kendimiz için başarıyoruz ve çalışıyoruz.
3) Hayatımızda haksızlığa uğradığımız dönemler olur, engeller de olur. Bunlar karşısında güçlü kalabilmeliyiz.
4) Başarısız da olsan sen benim biricik yavrumsun, sana karşı sevgim asla değişmeyecek.
Benim gözümde en iyisi hep sen olacaksın.

Evet bunları verebilmelisiniz.

Bence de değiştirin ama haddini de bildirin siz gidersiniz başka çocuklara yapar bunlar..

. inanın notlar umurum da değil.. kadın yok öyle değil 2. oldunuz demesine kızdım. yarışta değilim ama çocuğum üzerinde oyun oynanıyor açık açık belli.

Notlar umrunuzda ve yarıştasınız, neden aksini iddia ettiğinizi anlamadım.

Tamamı notu yüksek öğrencilerden seçilmiş bir sınıfım vardı, 98 alan sinir krizi geçirirdi, not çocuğun umrunda değil, sebep anne baba.

Velisi arkadaşlarıyla yarıştırdığı için 100 alanlara düşman olurdu birkaç puanla kaçıranlar, yardımlaşmaktan hiç hoşlanmazlardı çünkü bir konuda yardım etmek arkadaşına puan kazandırmak demekti, biri hasta olup rapor alsa kendilerinden daha düşük not aldı diye sevinirler, arkadaşları gözden düşsün diye birbirlerini sürekli şikayet eder, suni sorunlar yaratırlardı.

Üç yıl birlikte okudular ama arkadaş olamadılar çünkü ailelerin hırsları onları azılı birer rakip hatta adeta düşman yapmıştı.

Dışarıda bir faaliyetleri de yoktu, kurslar ve yarışmalarda derece kazanırlardı ama selamlaşmayı, parkta oynamayı, birbirlerine destek olmayı bilmiyorlardı yani başarılı birer makineye, robota dönüşmüşlerdi.

Bulunduğum yerin en yüksek not ortalaması olan okulundayım, bu örnekteki gibi bir sürü sınıfımız var, başarı tavan, ahlak, nezaket, görgü notlara oranlarsak taban.

İşte bu yüzden misafire hoşgeldin diyemeyen, sizinle dertlenemeyen, sosyal ilişkileri kuzenlerle sınırlı bir nesil ve işinde başarılı ama birbirinin gözünü oyup kuyusunu kazmada ondan daha iyi insanlar yetişiyor, bu kadar hırs çocukların kalbine sığmıyor, taşıyor, kişiyi taşlaştırıyor.

Sınıftaki en başarısız çocuk bile yeri geldiğinde kendi potansiyeli doğrultusunda ödüller alır zaten.
Bu aynı anda olmaz.
Çünkü aynı anda herkesin alkış alamayacağı durumlar vardır.
Alırsa tezatlık ve anlamsızlık söz konusu olur.

Koşu yarışı başarısı ile deneme ya da mezuniyet başarısını bir tutamayız.
İnşallah anlatabilmişimdir.

4. sınıfta deneme 1. olan çocukla aynı sınıftaki okuma yazmayı yeni söken çocuğu aynı anda alkışlatmak komik ve tuhaf olur değil mi? İşte bunun gibi.

Başarısız öğrencileri çok gücendirmeden, başarılı öğrenciyi de gururlandırabilmek gerekir.

Başarısız öğrenci de o hep başarılı oluyor diye kin duyacağına, ben de onun gibi olabilirim duygusunu yaşamalı.
Burada veliye de çok iş düşüyor elbette.

genel hatlarda haklısınız

ama alkışlanan konu sahibinin kızı olsa idi diğerleri üzülür ne gerek var alkışa demeyecekti

zira matematikte başarısının ayrıca tebrik edilmemesine de bozulmuş

yani sistem temelden yanlış ama birincinin alkışlanması da çok abes değil yani

onu disneyland a tatile göndermemişler ki alkışlamışlar, diğerlerinin başarısını takdir etmeyi de öğrenmemiz lazım

ama işte bu gerçeklerden kaçmak değil mi

notlu sınavlı eğitim sistemi varsa bunun da gerçeğini görmek lazım

sistem not, puan üzerine kurulu, sonuçta X üniversitesi ile Y üniversitesi arasında binde 1 fark var

çocuk bu tarz farklılıkların olağan olduğunu, herkesin aynı olmadığnı da görebilmeli bence

Ben bir olay üzerinden örnek verdim.Durumları zaten bir tutmuyorum 4.sınıfta denemede en iyi yapan çocuk zaten 1.olarak mükafatını almıştır. Bütün çocuklar da bunun farkındadırlar. Kin duyanlar zaten başarısız ve tembel öğrenciler de olmuyor. Diğerleri de çalışıp sadece bir tık aşağısını almış oluyorlar. Ama hırslar öyle bir raddeye çıkmış ki küsürlü puan farkları hem çocuklar hem veliler arasında gerilime neden olmuş.Ayrıca tezahüratın gerekli olmadığını düşünüyorum.

Evet öğretmen olmamaniza rağmen güzel tespit

Yalnız 99.01 nedir ya? Ben ne öğrencilik ne ogretmenlik hayatımda böyle bir not görmedim duymadım

Diğer yorumunuzu beğendim. Ancak buradaki bakış açınızi doğru bulmadım. Yani bu çocuklar aynı değil herkes farklı farklı elbetteki. Ama hepsi eşit. Farklıyiz ama eşitiz. Buraya bir şeyler ogrenmeye geldik. Herkes kendi kapasitesi dahilinde bir şeyler öğrendi. Biz burada neyi tebrik ediyoruz. Öğrenmeyi. Ama herkes birsey öğrendi. Biz gittik en çok şey öğreneni tebrik ediyoruz. Ee öbür çocuklar da öğrendi gelişti. Üniversite sınavından örnek vermissuniz ama 9 yaşında çocuğun sevinirim kırmaya gerek yok. Kaldık ki madem böyle birşey yapıyorsun o zaman ada gibi yap. 0.1 puanla bu çocuk neyi eksik öğrenmiş neyi eksik başarmış olabilir ki?

Evet öğretmen olmamaniza rağmen güzel tespit

Yalnız 99.01 nedir ya? Ben ne öğrencilik ne ogretmenlik hayatımda böyle bir not görmedim duymadım

Ayy 0.1 değil 0.01 bir de allahım. Konu Sahibi açıkça art niyet soz konusu olduğunu düşünüyorum. Sen öğretmen genç ve idealist demişsin ama kusura bakma bu ne biçim idealistlik anlamadım ben.

Yumurcağın kendini bu şekilde saatlerce üzülmesi ve kıymetsiz hissetmesi başarısız damgasına değinmesi, sadece kendi edindiği hırs ile değil.. Çevresi ile ilgilidir (hangi derecede ve ne şekilde ima ettiğimin açıklaması lüzumsuz).

O bir Çocuk, başarı derecesini kılmaya görülen bir Tahta değil.
Başarı var ise onun başarısı, onun gururu, ona ait olan bir sevinçtir.

Öğretmen, Okul Müdürü ve Başkan olan akrabalarım amcalarım ben küçükken dedikleri bir cümleyi asla unutmam; Sınıf arkadaşların ve yaşıtların arasında asla rekabet olmaması gerekir. İlla 1.ci veya 2.ci olman gerekmez. Her zaman önünde hayallerin olsun..

Bir Gurbetcinin evladı olarak bizde birincilik gördük, yeri geldi 20.ciliğide gördük ama hiç bir Zaman bunu ne Babam nede Annem bir sorun olarak gördü ve ben ağlamak mı? Neyine hani? Çocuk olarak arkadaşlarımında başarısına sevindim elbet..

puan konusunda yerden göğe kadar haklısınız

ama benim oğlum anasınıfına gidiyor

yarışmalı oyun oynuyorlar en basitinden sandalye kapmaca

ve bir birinci var bunu biliyorlar

eğlenseler de ahmet birinci oldu diyebiliyorlar

ben bir oyunda birinci oldum, diğerinin ortasında oyundan çıktım, bir başka oyunda son ikiye kaldım diyor

yani çocuk bunun ayırdımında

4. sınıf çocuğu da somut dönemden soyut döneme geçme çağında ve ilkokul bitiyor

bence birinci alkışlanabilir bu diğerlerinin başarısız olduğu değil, onun en başarılı olduğunu gösterir

belki de düşüncem hatalıdır, ben de böyle bir sistemde büyüdüğüm için bana olağan geliyordur onu da bilemem

ama ben ilkokulun ikinci haftasında "ben çizgileri düzgün çiziyorum ama herkes düzgün çizemiyor diye öğretmen bize de çizdiriyor, ben sıkıldım artık" diyen cins bir çocukmuşum

belki de o hırslı çocuklardan biriyimdir

okul birinciliğim vs yok zira not almak için doğrularımdan şaşmazdım mesela

Ayy 0.1 değil 0.01 bir de allahım. Konu Sahibi açıkça art niyet soz konusu olduğunu düşünüyorum. Sen öğretmen genç ve idealist demişsin ama kusura bakma bu ne biçim idealistlik anlamadım ben.

Daha bir sıfır daha mi varmış öyle not mu olur yaa?

Idealist öğretmenler mesleklerinin başında hata yapabilirler yeni mezun iyi bir öğretmen olabilir ama belli ki tecrübesiz...

Karne gününde her miniğime ayrı ayrı sarilirim aferin sana ama seneye daha iyi olmalisin sen akıllı bir çocuksun derim

Iyi mi yapiyorum bilmiyorum ama mümkün olduğunca hırs olayını yok etmeye çalışıyorum

Konu sahibi de çocuğunu teselli etmelisin ağlamasin böyle şeyler için ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…