- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
ALLAH AŞKINA yazımı çarpıtıp da dık dınız kelimelerine takılmayın. açıklama yaptım konuyu kısa tutmak tek sebebi.. YARIŞTA OLSAM NOTLARI BİLİR arttınız diyene boyu uzadı demem... 2 si yapabileceklerim konusunda fikri olan varsa suçlayıcı olmadan yazarsa sevinirim... Düşüncesiz olsam burada işim ne..
Şurada kız 99 öbürü de sanki 80 aldı gibi bir yorum yazmışsınız. 99 ve 99.1 zaten karne de bizim zamanımız da ondalıkli notlar olmazdı. 99.1 olan bir ortalama 99 a yuvarlandı. Yani bu iki çocuk eşit başarıda ve biri alkislanirken öbürü ona bakmış. Buradaki adaletsizligi 9 yaşındaki bir çocuk iliklerine kadar hissedip 5 saat ağlamış. Yazık günah
Hatta ne 99 u allah aşkına. Bizim ortalamaları 5 üzerindendi. 85 ve üstü 5 oluyordu. Yani 85 alan çocukta 90 alan çocukta aynı başarı seviyesinde sayılıyordu. Yani sınıfta ortalaması 85 ve üstü olan çocuklarin hepsi alkislanmaliydi. Hatta eğer 84 gibi hemen ardından gelen notlar varsa hoca kanaat notu verip onu 5 seviyesine tasimaliydi.
bimer'e şikayet edemem. öğretmen henüz ilk mezunlarını verdi, sonuçta genç idealist hata yapabilir. konuşmayı düşünüyorum en kısa zamanda. adamın çocuğumun üzerinde emeği var. ben kızımı çocuğumu bu yarışın dışında tutacak cümlelere.. sağlıklı olması için kendini yıpratmaması için yapabileceklerim konusunda sizden yardım istiyorum.
Peki ne yapmasını istersiniz öğretmenin?
En uygun çözümünüz nedir?
Çalışan, çabalayan ve başarı kazanan çocuğu diğerleri üzülmesin, kafaya takmasın diye ödüllendirmesek,
görmezden gelsek daha mı iyi olur?
Amaç başarıların pekiştirilerek devamlılığını sağlama, diğer öğrencileri de heveslendirmektir zaten.
İki çocuk alınacak, ağlayacak diye sizin çocuğunuzun başarısı görmezden gelinsin hoşunuza gider mi?
Bunu tam da çocuğunuz bunu yaşadığında konuşalım isterim.
Ben öğretmen değilim bunun eğitimini almadım ama ödüllendirilmeseler evet çocukların çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Ya da teşvik için alkış, ödül alacaklarsa hepsine uygulanmalı. Zaten çalışan emek veren çocuklar derslerinden, sınavlarından vb alacakları puanlar ile karşılığını almış oluyorlar. O ağlayacak, alınacak iki çocuktan biri sizin çocuğunuz veya benim çocuğum da olabilir. Ya da ileride çocuğum çok başarılı olabilir ve öğretmeni de bunu diğer çocuklar ve veliler arasında sürekli dile getirebilir. O zaman düşünüyorum daha da kötü olur. Belki de arkadaşları zamanla çocuğuma kin duymaya başlarlar ve çocuğum başarılı, hırslı ama yalnız kalabilir.
Bir kaç gün önce oğlumun arkadaşının öğretmen annesi kreşten çıkan çocuklarımızı kapıya yönlendirebilmek için yarış yaptırdı. Çünkü çocukları oyunlardan alıp bir türlü eve götüremiyorduk.Öğretmen arkadaşım Her kapıya ulaşan çocuğu alkışladı. Evet bir tanesi 1. olmuştu çocukların hepsi bunun farkındaydı. Ama sadece birinci olanı alkışlamış olsaydık bu çocuklar arasında her ne kadar yaşları küçük de olsa hırs oluşturabilirdi.
. inanın notlar umurum da değil.. kadın yok öyle değil 2. oldunuz demesine kızdım. yarışta değilim ama çocuğum üzerinde oyun oynanıyor açık açık belli.
Ben öğretmen değilim bunun eğitimini almadım ama ödüllendirilmeseler evet çocukların çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Ya da teşvik için alkış, ödül alacaklarsa hepsine uygulanmalı. Zaten çalışan emek veren çocuklar derslerinden, sınavlarından vb alacakları puanlar ile karşılığını almış oluyorlar. O ağlayacak, alınacak iki çocuktan biri sizin çocuğunuz veya benim çocuğum da olabilir. Ya da ileride çocuğum çok başarılı olabilir ve öğretmeni de bunu diğer çocuklar ve veliler arasında sürekli dile getirebilir. O zaman düşünüyorum daha da kötü olur. Belki de arkadaşları zamanla çocuğuma kin duymaya başlarlar ve çocuğum başarılı, hırslı ama yalnız kalabilir.
Bir kaç gün önce oğlumun arkadaşının öğretmen annesi kreşten çıkan çocuklarımızı kapıya yönlendirebilmek için yarış yaptırdı. Çünkü çocukları oyunlardan alıp bir türlü eve götüremiyorduk.Öğretmen arkadaşım Her kapıya ulaşan çocuğu alkışladı. Evet bir tanesi 1. olmuştu çocukların hepsi bunun farkındaydı. Ama sadece birinci olanı alkışlamış olsaydık bu çocuklar arasında her ne kadar yaşları küçük de olsa hırs oluşturabilirdi.
Herkes çocuğu hırslı yetiştirdiği için anneyi suçlamis. Yorumların geneline katılmak birlikte yarış ortamını anne tek başına hazırlamıyor. Öğretmen çok fena. Şimdi 4. Sınıf çocuğuna birinciyi alkislatmaya ne gerek var.
Biri 1. Olmuş ne var bunda demiş. Allah aşkına sen bir yıl çalış biri 99.1 alsın biri de 99 ve 0.1 puanla onu alkislasinlar sen de öyle şasir kal. Bir de bunu yaşayan 9 yaşında bir çocuk.
Öğretmenin tutumu çok yanlış. Okul Aile Birliği Başkanı annenin tutumu korkunc zaten. Kimin 1. Kimin 2. Olduğunu takmış kafaya önceden öğretmenler konuşup anlasmis. Neyse bizim annemiz ise kurulan tuzağa göz göre göre düşüyor. Yarışa girmiş haberi yok maalesef. Evet ayrıca hırslı bir insan ve çocuğuna sürekli bu duyguyu aşılması çok kötü. Neyse ama burada anneler cahil olabilir vs önemli olan öğretmenin tutumu. Ve o baştan sona yanlış. Bence öğretmen BİMER e şikayet edilmeli
Hatta ne 99 u allah aşkına. Bizim ortalamaları 5 üzerindendi. 85 ve üstü 5 oluyordu. Yani 85 alan çocukta 90 alan çocukta aynı başarı seviyesinde sayılıyordu. Yani sınıfta ortalaması 85 ve üstü olan çocuklarin hepsi alkislanmaliydi. Hatta eğer 84 gibi hemen ardından gelen notlar varsa hoca kanaat notu verip onu 5 seviyesine tasimaliydi.
ne yapabilirim diye sordum notlarını sormuyorum.. çalışmanın hayat boyu devam ettiği bilginin sonsuz olduğunu söyledim başka ne yapabilirim? zaten yazının amacı budur..[/QUOTE
Bence kızınla çok yapıcı konuş. Misal öğretmen benim birinci olmamı istemiyor galiba dediğinde. "Kızım olur mu hiç öyle şey birinci olmayan arkadaşların üzülmesin diye öyle yapmıştır yoksa çok sevinmişitr" gibi bi cümle kurabilirsiniz yada düzgün okuyamayan çocuğu götürdüğünde "belkide öğretmen onun çok çalışıp daha iyi olması için onu seçmiştir sen ve arkadaşların zaten iyisiniz maşallah" diyebilirsiniz yani misal veriyorum. daha tembel sınıfa gidip orda alkışlanmak lafları gerçekten hoş değil. Bunu kızınız söylerse de "böyle söylememelisin öğrencilerin başarıları değişebilir bu sene başarısız olan öğrenci seneye hepinizden daha başarılı olabilir insanları tembel çLışkan olarak ayırma" demelisiniz mesela. Mesela ödevlerini bitirdiğinde bazı Zaman'lar fazladan ders çalışması yerine beraber bişeyler yapın ödevin dersin herşey olmadığını gösterin. Mutlaka ama mutlaka tekil konusun. İşte örnek veriyorum. Bugün ödevimiz ne,sınavımız ne Zaman,kaç almışız bakalım... Gibi çoğul cümle kurmak çocuğun üzerinde fazladan bir sorumluluk baskısı oluşturur. Okul sadece ders sınav olmamalı kafasında mesela. Arkadaşlık yardımlaşma gibi seyleri de orda öğreneceğini kızınıza anlatın. Meselaa kızınıza okulda ki komik anlarınızdan bahsedin başarısız olduğunuz zamanları anlatın. Bublar şu an aklıma gelenler. Benim kızım 3 yaşında mesela işi gücü parktaki çocuklara cesaret vermek. Birime gider burdan koyabilirsin yapabilirsin sana güveniyorum der kayamayınva da bende önceden kayamıyordım artık öğrendim sende öğrenebilirsin der mesela :) ve bigün başarısız olduğu için 5 saat değil bir saat ağlasa aklıma gelen ilk sey kendi bi başarısızlığımı komik bi şekilde anlatıp onu hem rahatlatmak hemde üzerinde baskıdan kurtuluş bına gülünebileceğini göstermek olur.
Daha çok küçük. Lisede üniversitede hatta iş hayatında o kadar haksızlıklar görecek ki kalkıp daha iyi koşmayı öğrenmeli :)
Sınıftaki en başarısız çocuk bile yeri geldiğinde kendi potansiyeli doğrultusunda ödüller alır zaten.
Bu aynı anda olmaz.
Çünkü aynı anda herkesin alkış alamayacağı durumlar vardır.
Alırsa tezatlık ve anlamsızlık söz konusu olur.
Koşu yarışı başarısı ile deneme ya da mezuniyet başarısını bir tutamayız.
İnşallah anlatabilmişimdir.
4. sınıfta deneme 1. olan çocukla aynı sınıftaki okuma yazmayı yeni söken çocuğu aynı anda alkışlatmak komik ve tuhaf olur değil mi? İşte bunun gibi.
Başarısız öğrencileri çok gücendirmeden, başarılı öğrenciyi de gururlandırabilmek gerekir.
Başarısız öğrenci de o hep başarılı oluyor diye kin duyacağına, ben de onun gibi olabilirim duygusunu yaşamalı.
Burada veliye de çok iş düşüyor elbette.
ama işte bu gerçeklerden kaçmak değil mi
notlu sınavlı eğitim sistemi varsa bunun da gerçeğini görmek lazım
sistem not, puan üzerine kurulu, sonuçta X üniversitesi ile Y üniversitesi arasında binde 1 fark var
çocuk bu tarz farklılıkların olağan olduğunu, herkesin aynı olmadığnı da görebilmeli bence
Evet öğretmen olmamaniza rağmen güzel tespit
Yalnız 99.01 nedir ya? Ben ne öğrencilik ne ogretmenlik hayatımda böyle bir not görmedim duymadım
Diğer yorumunuzu beğendim. Ancak buradaki bakış açınızi doğru bulmadım. Yani bu çocuklar aynı değil herkes farklı farklı elbetteki. Ama hepsi eşit. Farklıyiz ama eşitiz. Buraya bir şeyler ogrenmeye geldik. Herkes kendi kapasitesi dahilinde bir şeyler öğrendi. Biz burada neyi tebrik ediyoruz. Öğrenmeyi. Ama herkes birsey öğrendi. Biz gittik en çok şey öğreneni tebrik ediyoruz. Ee öbür çocuklar da öğrendi gelişti. Üniversite sınavından örnek vermissuniz ama 9 yaşında çocuğun sevinirim kırmaya gerek yok. Kaldık ki madem böyle birşey yapıyorsun o zaman ada gibi yap. 0.1 puanla bu çocuk neyi eksik öğrenmiş neyi eksik başarmış olabilir ki?
Ayy 0.1 değil 0.01 bir de allahım. Konu Sahibi açıkça art niyet soz konusu olduğunu düşünüyorum. Sen öğretmen genç ve idealist demişsin ama kusura bakma bu ne biçim idealistlik anlamadım ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?