- 17 Ekim 2020
- 222
- -185
- 13
- Konu Sahibi Kupakizi555
-
Siz diye hitap etmenin üniversite mezunu olmakla ne alakası var zorunda mıyım ben sana siz diye diye hitap etmeyeKarşısındaki siz diye hitap ederken sen demezler manasında. Öğrencilerim yetişkin değiller, gençlikle yetişkinlik arasındalar. Toplumsal kuralları kimi erken kimi geç öğreniyor. Sözlü normlara uyum sağlamayı o yaşlarda benimsiyorlar. 23 yaşına gelmiş biri bu aşamaları tamamlamış saygı göstermeyi öğrenmiştir artık manasında dedim.
bunun meslek grubu ile alakası yok bence, daha ziyade erkeğin kompleksi ile alakalı. yani adam okuyup mühendis, eczacı vs de olsa, eşit zeka ve eğitim düzeyinde bir kadını "yarın öbür gün yükselir, benden iyi geliri ve title ı olur" diye istemeyebiliyor.
o noktada diploma değil de bireysel kendini küçük görme duygusu baskın oluyor bence.
Evet özellikle öğretmenler de bu var illa ki denklik olsun diye esinin de öğretmen olmasını istiyor ,daha cazip geliyorSen masallarda ki külkedisi, o da yakisikli prens değil.
Gerçek hayatta okumuş etmiş mesleği olan biri, yine kendi gibi birini istiyor. Hele ki öğretmenler. Çoğu kendi gibi öğretmen biri ile evleniyor. Belki de sevgilisi bile var.
Konu sahibinin üni. mezunu olduğunu iddia etmesiyle benim öğrencilerim bile böyle cevap vermez cümlesi arasındaki bağı anlayamadım. Kusura bakmayın bence pek bağlantı yok. Burda kendi öğrencilerini küçümseme var onlar bile yapmaz derken.... Bence üniversitelilerden bu hareketin beklenmemesi gayet doğal. “Bile” lik bir durum yok.Konu sahini üniversite mezunu olduğunu iddia ediyor çünkü
Ohhh en sevdiğim yere geldik. Gidip çekirdeğimi alayım çok heyecanlı [url=https://hizliresim.com/vu6QwI]Atsana litfen
Ben siz diye hitap ediyorsam siz de aynı şekilde karşılık vermelisiniz saygı gereği.Siz diye hitap etmenin üniversite mezunu olmakla ne alakası var zorunda mıyım ben sana siz diye diye hitap etmeye
En beğendim yorum bravo teşekkür ederimAynen öyle. Konu sahibi başka meslek grubundan olsaydı şöyle yap canımlar, böyle bak cicimler konuşulurdu burada. Ama şu kadar saat burada sadece ve sadece statü, denklik mevzusu “haddini bil” minvalinde sıralanıyor. Sözde okul mezunu, hatta eğitimci kişiler kibar kibar “aşağı tabaka seni” diyebiliyor, ama konu sahibi “sanane” diyince “ay sen ne biçim üniversite mezunusun” oluyor. Sanki bütün üniversite mezunları 7 kuşak istanbul hanımefendisi, beyefendisi gibi konuşup oturuyor. Aşağılamayı kendine hak görenler temizlik görevlisinin cevap yazmasını saygısızlık olarak nitelendiriyor. Beş üniversite bitirilse de hani şu birbirini koluyla dürtüp ihiihihih yapanlar var ya, işte onlardan öteye geçememektir bu. Üzgünüm.
Siz düşünün ben yazarım efenimTam düşündüğümü yazdin cinnet
YoooBen siz diye hitap ediyorsam siz de aynı şekilde karşılık vermelisiniz saygı gereği.
Yoooo hanımefendi boşanmış bir hanımefendi olduğu için şaşırdı çoğu üye! Nasıl böyle bir çay sorusuyla adamın sende gönlü olduğunu anladin diye? Sonuçta sütten yanmış yoğurdu üfler diye umuyoruzAynen öyle. Konu sahibi başka meslek grubundan olsaydı şöyle yap canımlar, böyle bak cicimler konuşulurdu burada. Ama şu kadar saat burada sadece ve sadece statü, denklik mevzusu “haddini bil” minvalinde sıralanıyor. Sözde okul mezunu, hatta eğitimci kişiler kibar kibar “aşağı tabaka seni” diyebiliyor, ama konu sahibi “sanane” diyince “ay sen ne biçim üniversite mezunusun” oluyor. Sanki bütün üniversite mezunları 7 kuşak istanbul hanımefendisi, beyefendisi gibi konuşup oturuyor. Aşağılamayı kendine hak görenler temizlik görevlisinin cevap yazmasını saygısızlık olarak nitelendiriyor. Beş üniversite bitirilse de hani şu birbirini koluyla dürtüp ihiihihih yapanlar var ya, işte onlardan öteye geçememektir bu. Üzgünüm.
Hayır, baska pencereden bakiyoruz tamamen çünkü anlasamayacgimiz net. Ben dostlariminda egitim ve maddi duzeyinin benimle ayniliığına onem vermem.eğitimi arkadaşlıkta başka ilişki de evlilik de başka bana göree.Ayrıca arkadaşlıkla dostluk kavramları da bambaşkaa.dostum dediğim insanlarla aynı dilden konuşur ortak zevkleri paylaşırız evet.Ama sanal da ya da reelde o an beni mutlu eden sohbetinden hoşlandığım insan dostum değildir .aynı eğitime de maddi yata da sahip olmamıza hiç gerek yoktur ki.Zaten sınırlıdır ilişki düzeyi.Mesela apartman görevlimi çok severim dürüsttür çalışkandır nerde görsem halini hatrını sorarım kolay gelsin derim ama adamla ve ailesiyle yemeğe konsere ev oturmasına hatta avm ye bile gitmiyoruz bilmem anlatabildim mi size?
Kupakızı banlanacaksın haberin olsun .d
Teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar hemen beğenmedime yüklenmiş.Karşısındaki siz diye hitap ederken sen demezler manasında. Öğrencilerim yetişkin değiller, gençlikle yetişkinlik arasındalar. Toplumsal kuralları kimi erken kimi geç öğreniyor. Sözlü normlara uyum sağlamayı o yaşlarda benimsiyorlar. 23 yaşına gelmiş biri bu aşamaları tamamlamış saygı göstermeyi öğrenmiştir artık manasında dedim.
Açıklamasını yaptım. Öğrencilerimi aşağılamak değil yaş itibariyle konu sahibinin onlardan ilerde olması gerektiğini ifade ettim. Üniversite çağında kanları deli akıyor. Kimlik yerleşene dek karmaşa yaşadıkları için siz ve sen gibi ufak ayrıntıları oturtuyorlar manasında. Kendimi yanlış ifade ettiysem afedersiniz.Konu sahibinin üni. mezunu olduğunu iddia etmesiyle benim öğrencilerim bile böyle cevap vermez cümlesi arasındaki bağı anlayamadım. Kusura bakmayın bence pek bağlantı yok. Burda kendi öğrencilerini küçümseme var onlar bile yapmaz derken.... Bence üniversitelilerden bu hareketin beklenmemesi gayet doğal. “Bile” lik bir durum yok.
Anaokulu yada ilkokul öğretmeni olan birisi benim öğrencilerim bile yapmaz dese yaş küçüklüğü, çocukluk gibi sebepleri kast ettiğini bilirim.
Ayrıca mesajım bir soruydu sadece neresi beğenmediniz bilemiyorum.
Ya boş yapiyosun suanYoooo hanımefendi boşanmış bir hanımefendi olduğu için şaşırdı çoğu üye! Nasıl böyle bir çay sorusuyla adamın sende gönlü olduğunu anladin diye?
Burada bu zamana kadar üyeyim neredeyse hiçbir forum uyesinde bu tavırları görmedim. Bizim hanımlar atara atar yapar ! Konuyu başından takipleyiniz!
sizi severim bilirsiniz çok konuda karşılaştık konuşuyoruz bunda da farklı fikirlerimiz olsun ne çıkar değil mi?Ne kadar tartışsak da irdelesek de konu sahibini ben fikrimden siz de fikrinizden vazgeçmeyecek siniz zaten.Hayır, baska pencereden bakiyoruz tamamen çünkü anlasamayacgimiz net. Ben dostlariminda egitim ve maddi duzeyinin benimle ayniliığına onem vermem.
Ask iliskini kurduğum beyinde onemsemem.
Ayni dil ,ortak zevkler benkm icin kafi.
Kapicimin karısının sohbetini seviyorsam evime kahve icmeye cagirabilirim misal.
Yemege, konsere , avm ye gidecegim insan samimi arkadasim olmali kafamiz uyuyorsa o da olabilir. Neden olmasin diye bakanlardanim ben. Sizin anlatamamanizla alakali bir durum degil yani. Teşekkürler
Ne okudun kupa kızı merak ettim.daha da çok gencsinKız en sonunda diplomamin resmini çekip attircan
Peki. Arzunuz bilir. Bunun diplomayla veya meslekle alakası yok yalnız. Öz benlik ve saygı söz konusu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?