valla konuyu tam okumadim suclu sucsuz aramiyorum...ama ahtim var kendi cocugum yegenim gibi birinci derece yakinlarima bir daha herhangi bir kadin veya erkek ogretmen eli degerse..yermisin yemezmisin girismeyi planliyorum...allaha buyuk soz olmasin bu konudada gayet ciddiyim...
kimsenin cocugu deneme tahtasi degil yapamiyorsan bu isi birak bizde gun icersinde tonlarca stresin altinda kliayorus mudur amir dovmuyorus..gucu bir cocuga yetecek akli dengesi bozuk insanlar yapmasinlar ogretmenlik...
ben tabiki bu işkence yöntemlerini uygulayan öğretmenleri savunamam. ben 5. senem köy okullarındayım. sizin uzaktan gördüğünüz gibi değil. elimden gelen her türlü fedakarlığı yaptım. cebimden çok kere para harcadım. kıyamadım elimde iki büsküvi varsa onlara ısıttırdım. burnu aktı sizin ıyyyy diceğiniz şeyleri yaptım burnunu sildim. sümkür kızım dedim. onlara üzülüp ağladım.düştü öptüm bağrıma bastım. karşımda burnundan kan akan çocuğa koşup tampon yaptım. onlarla oynadım onlarla güldüm.
ama yeri geldi cezamı da verdim. önce üzüldüler,zil çaldı öğretmenim diye sarıldılar özür dilediler. çünkü biliyorlar suçlarını. asla vahşice şeyler yapmadım asla. kıyamam. ama bazı davranışlarında ufakça dokundurttum. canları asla acımadı. eminim minik kalpleri de kırılmadı. kırılsa yanıma gelip sarılmazlar. uslu durdukları gün bugün seni hiç üzmedik öğretmenim dimi öğretmenim demezler.boynuma atlamazlar. sen çok iyisin öğretmenim demezler. şekerlerini alınca dünyalar onların olmaz.
gerçekten dediğiniz şiddet yöntemlerini uygulayan öğretmenlerle hiç karşılaşmadım. muhakkak vardır. bizlerde belki meslekte ilk yıllarımız olduğu için sabırsızız. inşallah ilerleyen zamanlarda sabrımızı kontrol etmeyi öğrenicez.
ben bi öğretmenin bi çocugu hafifce azarlamasına karşı değilim acıkcası. azarlamamnında vurmanında yaramazlığında bi derecesi olmalı. öğretmen sınıfta yokken 2 katlı bi okulun 2. katından aşağı atlayan öğrenci biliyorum ben. sırf yaramazlığından. öğretmenleride biraz dinleyip öyle yargılamak gerekir bence. bazı çocuklar sinir kat sayısını epey zorluyor olabilirler. tabi ki dayak olmamalı ama düzeni bozan çocuklarda cezasız bırakılamaz ki daha ılımlı alternatif cezalar verilebilir. asıl sorun bazı ruh hastası insanların öğretmen olması. bizim 3. sınıfta bi öğretmenimiz vardı Allah onu bildiği gibi yapsın. arkamızdan gelir sırtımıza güümmmmmmmm yumruğunu indirirdi sebep bi harfi yanlış ya da çirkin yazmışmışız sebep buydu bi de !! ona göre çirkin olan bi harfti sebep. sonra bi de şu kulağımızın yanında ki saçlarımızdan (favoriler) işte onlardan tutup yukarı doğru asılırdı geberesice ve en sadistçe olan şeyse güya çok titizdi kendileri dolabından sabununu aldırtır sonra kapıyı açtırtır sonra bi de tuvaletin kapısını açtırtır sonra musluğu açtırtır sonra elini yıkar sonra musluğu kapattırır, kapıyı açtırtır kapattırır açtırtır kapattırır....... sabununu dolabına koydurturdu namussuz. bunu günde defalarca yaptırtırdı öğrencilerine.
ha birde kendi görevi oldugu halde tahtayi öğrenciye sildiren öğretmenlerinde vicdanından hiç emin olamadım . dayaktan önce sorgulancak o kadar şey var ki.
o söylediğiniz sadece bir film filmlerle gerceği karıştırmayalım lütfen ayrıca bir çocuğun kişiliği ilk 6 yılda olusur yani sizler cocuklarınıza 6 yasına kadar ne öğretirseniz hayatının sonuna kadar aynı sekilde devam eder yani çocuğunuza saygılı olmayı okula baslayana kadar siz öğreteceksiniz bizlerde bu zeminle bize gelen öğrencilere matematik fen türkçe vs gibi dersleri öğreteceğiz işimizi yapacağız yani
ben tabiki bu işkence yöntemlerini uygulayan öğretmenleri savunamam. ben 5. senem köy okullarındayım. sizin uzaktan gördüğünüz gibi değil. elimden gelen her türlü fedakarlığı yaptım. cebimden çok kere para harcadım. kıyamadım elimde iki büsküvi varsa onlara ısıttırdım. burnu aktı sizin ıyyyy diceğiniz şeyleri yaptım burnunu sildim. sümkür kızım dedim. onlara üzülüp ağladım.düştü öptüm bağrıma bastım. karşımda burnundan kan akan çocuğa koşup tampon yaptım. onlarla oynadım onlarla güldüm.
ama yeri geldi cezamı da verdim. önce üzüldüler,zil çaldı öğretmenim diye sarıldılar özür dilediler. çünkü biliyorlar suçlarını. asla vahşice şeyler yapmadım asla. kıyamam. ama bazı davranışlarında ufakça dokundurttum. canları asla acımadı. eminim minik kalpleri de kırılmadı. kırılsa yanıma gelip sarılmazlar. uslu durdukları gün bugün seni hiç üzmedik öğretmenim dimi öğretmenim demezler.boynuma atlamazlar. sen çok iyisin öğretmenim demezler. şekerlerini alınca dünyalar onların olmaz.
gerçekten dediğiniz şiddet yöntemlerini uygulayan öğretmenlerle hiç karşılaşmadım. muhakkak vardır. bizlerde belki meslekte ilk yıllarımız olduğu için sabırsızız. inşallah ilerleyen zamanlarda sabrımızı kontrol etmeyi öğrenicez.
Vah vah... neler de biriktirmişler içlerinde... Çok üzüldüm... Mesleğini doğru yapmayanlar var diye her öğretmeni de aynı kefeye koyamazsınız. Ayrıca öğretmenler sabır taşı da değildir.Bir öğretmen olarak dayağı kesinlikle tasvip etmiyorum ama bizim de duygularımız var. öğretmen kızmasın, öğretmen bağırmasın, mesleği bıraksın, döverim vs. gibi ithamlar hiç yakışmıyor. Eleştirdiğiniz dayakçı öğretmenden ne farkınız kalıyor o zaman? Hani dayak çözüm değildi? İşini hakkıyla yapamayan her meslek dalı mesleği bıraksın o zaman. İyi muayene etmedi diye de doktoru dövmeyi düşündünüz mü hiç?
Vah vah... neler de biriktirmişler içlerinde... Çok üzüldüm... Mesleğini doğru yapmayanlar var diye her öğretmeni de aynı kefeye koyamazsınız. Ayrıca öğretmenler sabır taşı da değildir.Bir öğretmen olarak dayağı kesinlikle tasvip etmiyorum ama bizim de duygularımız var. öğretmen kızmasın, öğretmen bağırmasın, mesleği bıraksın, döverim vs. gibi ithamlar hiç yakışmıyor. Eleştirdiğiniz dayakçı öğretmenden ne farkınız kalıyor o zaman? Hani dayak çözüm değildi? İşini hakkıyla yapamayan her meslek dalı mesleği bıraksın o zaman. İyi muayene etmedi diye de doktoru dövmeyi düşündünüz mü hiç?
ben de bir edebiyat öğretmeniyim.tabi bir lisede çalışıyorum biraz farklı ama.biz de velilerle görüşmeler yapıyoruz.veliler için şunu söyleyebilirim ki işler dışardan gözüktüğü gibi değil.çocuklara fazla inanmayın öğretmeni dinleyin.sonuçta bu insan ruh hastası değilse böle bi sebepten çocuk dövmez.başka bi neden vardır.ayrıca eğitim sistemi kabul etmese de hafif bir tokat ceza eğitimin özünde vardır.ha ben öğrenci dövdüm mü.bir kez çileden çıkıp 67 kişilik bir sınıfta öğrencime bir tokat attım.ama hala bunu nasıl yaptım inanamıyorum.atar atmaz içim cız etti.tokatın sesiyle kendime geldim.çok pişmanım.ama aradan çok zaman geçti.bu pişmanlık alınacak cezadan değil,yapmamalıydım.işin garibi ben öğrencilerimi dövmem,sövmem,okulumun en genç hocasıyım ama öğrencilerim benden deli gibi korkuyorlar.anlayamıyorum ama hoşuma da gidiyor:))))
ben de bir edebiyat öğretmeniyim.tabi bir lisede çalışıyorum biraz farklı ama.biz de velilerle görüşmeler yapıyoruz.veliler için şunu söyleyebilirim ki işler dışardan gözüktüğü gibi değil.çocuklara fazla inanmayın öğretmeni dinleyin.sonuçta bu insan ruh hastası değilse böle bi sebepten çocuk dövmez.başka bi neden vardır.ayrıca eğitim sistemi kabul etmese de hafif bir tokat ceza eğitimin özünde vardır.ha ben öğrenci dövdüm mü.bir kez çileden çıkıp 67 kişilik bir sınıfta öğrencime bir tokat attım.ama hala bunu nasıl yaptım inanamıyorum.atar atmaz içim cız etti.tokatın sesiyle kendime geldim.çok pişmanım.ama aradan çok zaman geçti.bu pişmanlık alınacak cezadan değil,yapmamalıydım.işin garibi ben öğrencilerimi dövmem,sövmem,okulumun en genç hocasıyım ama öğrencilerim benden deli gibi korkuyorlar.anlayamıyorum ama hoşuma da gidiyor:))))
yazdığım msjda dayağa karşı olduğumu yazmıştım.
ailesinde dayak yiyerek büyümüş öğrencilerim benim onlara vurmayacağımı bildiklerinden neler neler yaptılar da dövmedim..
ama bi konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen.
yaşlıysa emekli olsun kafası götürmüyosa bıraksın..
o kitaplarda okudğunuz cümleleri yazıyosunuz dayağın olumsuz etkileri vs.
bir sınıfa 30-40 hatta 50 öğrenciyi doldurmak hangi kitabın neresine uyuyo bi bakın bakalım..
öğretmene kızıp emekli olsun dikkatli olsun vs demekle olmuyo herşey.
çarpıklıkları görmek lazım
ucu dokunmadıktan sonra fikir bile yürütmediğimiz konularda birden ahkam kesmeye başlıyoruz.
o öğretmene kız, dövmesin, sabrı da taşsa dövmesin.
ama düşünmeden bilmeden söylediğiniz laflarınıza dikkat edin bence.
öğretmen fedakardır ever, ama neden bi dr fedakar olmazken öğretmen olmak zorundadır?
doktorun mesleği de kutsal.
emanet ettiğininz çocuklara devlet ve toplum ne kadar değer veriyosa öğretmene de o değeri verir.
düz düşünüp kızıp sövmekle hiç bişey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?