öğretmenimin yaptıklarını unutamıyorum

ragy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
827
1.095
158
Bugün büyük oğlum karne aldı. mükemmel bir öğretmeni vardı. Ayrılırken hem öğretmen hem veliler hepimiz duygulandık, ağladık. öğretmenimiz bir de mektup yazmış bütün velilere ve çocuklara. eve geldikten sonra mektubu okudum. göz yaşlarına boğuldum. böyle öğretmenlerde varmış demek ki dedim. Aklıma ilkokul öğretmenim geldi. Hergün dayak atardı öğrencilerine. tahtaya kaldırırdı. matematik sorardı. bilemediğimiz an tekme tokat dalardı. yüzümüze tükürürdü. yüzümüzden salyaları akardı. korkumdan anneme babama tek kelime birşey anlatamadım yıllarca. okula gitmek bir işkenceydi. anneme imrenirdim. ne güzel o okula gitmiyor, dayak yemiyor, büyük olmak ne güzel derdim. şimdi benimde çocuklarım var. biri çocuklarımın kılına zarar verse dünyayı başına yıkarım. düşündükçe geçmişi göz yaşlarıma hakim olamıyorum. 17 kg mışım ilkokula başladığımda. 17 kg lık bedenimle ne dayaklar yemişim. nedeni ise soruyu yanlış cevaplamam, kitabımın yırtılması vs gibi şeyler. 6 yaşıma yeni girmiştim daha. annemden babamdan görmediğim eziyeti öğretmen olacak o kadından gördüm. saçlarımı yolardı. hakkımı helal etmiyorum. o zamanlar 45 yaşlarında falandı. şimdi 65 -70 yaşında vardır yaşıyorsa. onu görmeyi, yüzüne tükürmeyi, suratından salyalarımın akmasını ne çok isterim. ama ben yapamamki.., ben insanım çünkü...Öteki dünyada Allah hakkımı alsın. kim bilir benim gibi kaç çocuğun canını yakmıştır. Allah öyle hayvanlardan korusun çocuklarımızı.

Insanliktan yoksun bi mahlukatmis.
Gunah su yaptigi be.
Ne demek dovmek, tukurmek ya.
Merak etme hic canim, Allah gordu ve goruyor herseyi. Elbet hakkini sorucak Allah.

psikopatmış. Allah bildiği gibi yapsın.

benim de kötü bir öğretmenim vardı ilkokulda. fiziksel şiddet uygulamazdı da insan gibi davranmayı bilemezdi. kötü anılarım var gudubetle. kadını arada görüyordum lanet suratını gördükçe geçmiş geliyordu aklıma. hiç selam sabah vermeden geçiyordum yanından. artık görmüyorum da şükür.

Yeni jenerasyon çok şanslı bu konuda. Yeni nesil öğretmenler de çok bilgili ve hoşgörülü,en azından karşısındaki kişinin çocuk olduğunu biliyor şuur sahibi. Eminim çok kişi öğretmenden çekti hatta bilirim öğretmen yüzünden okulu bırakıp da iş hayatına atılanı. Kız öğrencisi okuldan kaçınca, öğrencim için ne yapabilirim dusuncesi olacağına tam tersi sınıf arkadaşlarına o yollu gibi cümleler kullananı da gordum. Benimde hakkımı helal etmediğim öğretmenlerim var ve tam tersine okulu ve dersleri bana sevdirdi diye sonuna kdr helal ettiklerimde var... Öğretmen olmayı elinde sopa ağzında kufur ile birşeyler öğretmek olarak görenlerin hepsinin Allah cezasını versin

Allah iyilerle karşılaştırsın. Benimde ilk okul öğretmenim çok iyiydi. 5. Sınıf biterken hep beraber ağlamıştık. Öğretmen, veliler, biz öğrenciler... öğretmenim erkekti..

Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza , çok kötü şeyler yaşamışsın ve seninle birlikte daha kaç çocuk bunları yaşadı kim bilir
Çok yazık , yarın bu insanlar Allahın huzuruna çıktıkarında ne cevap verecekler

Bendede vardi o soyledigin ogretmenden artik korkudan hastayim deyip kacardim taki babam evde beni girunceye kadar bide okuldan kactigim icin babamdan dayak yemistim

O adam yuzunden ikula korka korka giderdim

Gecen gub markette gordum gidip oyle cok soyleyesim geldi gidip siyleyemedim niye mi korkumdan cunku onca insanin icinde nasil tepki verecdgini bilemedim

Ama ilahi adalete inananlardanim emin ol ne o kadin ne bu adam hesabini odemeden rahat etmeyecekler ama burda ama otelerde

acaba kızımın öğretmeni mi diye düşündüm biran..60-65 yaşlarında kendisi..bu kadar ileri bpyuta götüremedi tabii ki olayı ünlü bir özel okul grubunda çalışınca...ama sırtıma vurunca canım acıyacak korkusuyla şakır şakır okuduğu şiiri okulda okuyamadı mesela kızım..bir seferinde bana demişti ne kadar şanslısın sen okula gitmiyorsun sana bağıracak bir öğretmenin yok diye..biraz gecikmeli öğrendik biz bu olayları..şiddet olayını ispat edemiyoruz kızımın anlattıklarından başka birşey yok elimizde..öğretmenimizden çooook memnun veli grubumuz olduğu için aklımda da hep bir acaba var..kızım mı yanlış algılıyor acaba diye..ama öyle bir çocukta değil..konunuzu okuyunca çok etkilendim içimi döktüm bende..

benimde ortaokulda öyle bir hocam vardı.
facebooktan aratttırdım. bulursam iki çift lafım var dedim ama bulamadım
şimdiki öğretmenler mi iyi, veliler mi bilinçli bilemiyorum

aynen bende buna benzer bir öğretmene sahip idim ben bir iki kere söylediğimde evdelere bu öğretmen kaç tane dotor kaç tane mühendis yetiştirmiş öğretmenin o senin diye diye nefret ederek okul hayatıma başladım
hakkımı helal etmiyorum
her sene hem anneler gününde hem öğretmen gününde bilezik alınırdı o zaman ailem o parayı denkleştirmek için uğraşır dururdu

ha bu arada ne doktor ne mühendis oldum

30 yaşıma geldim, ben de öğretmenim.Hala aklıma gelir yaptığı ayrımcılıklar, ona altın para yediren velilerin öğrencileri kayırmalar, haksız yere attığı dayaklar, sırtımda kırdığı cetvel, 5. sınıfta zorla denklemleri öğretmeye çalışması, sadece ondan özel ders alanlara iyi davranması, henüz öğretmediği bir konudan soru sorarken saf gibi atlayıp doğru cevap vermem ve sen bu soruyu nasıl doğru yaptın deyip benim başka bir öğretmenden özel ders aldığımı farkettiğinde yediğim dayak. Allah bildiği gibi yapsın ben de göreyim inşallah. Kaldı ki akıllı, saygılı ve çok çalışkan bir öğrenciydim, ama bu beni kurtaramadı...Hala içimdedir izleri. Hala maddi durumu yüksek kişilerle arkadaşlık kuramam.Çekinirim. O zamanlarda da kuramazdık çünkü, onlar ayrı çocuklardı. Ortalama üstü olmamıza rağmen bile öğretmenden aldıkları güçle bizi dışlarlardı. Belki o sebepten arkadaşlarımda hatta kocamda bile hep kendimden maddi olarak daha aşağıda olanları seçtim. Beni sevmezler diye. Ezerler diye. Ayrımcılık, ayrımcılık.....Hakkım bin kez haram olsun.
Şimdi görüyorum özel okulda. Kimbilir ne kadar terbiyesizce davranışlara sabrediyordur. Şeytanlığını gizliyordur.
Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. Bir kin hiç mi geçmez, geçmiyor.. Çünkü izleri hala karakterimde, hayatımda, ruhumda.

Cok uzuldum yasadiklariniza.
Yasitiz buyuk ihtimalle, benim de kizim ana okuluna gidiyor.
Sansliymisim ki hep cok iyi ogretmenler cikti karsima, o kadar iyiydi ki bazilari onlardan etkilenip öğretmen oldum ben de.
Bu tarz seyler su an asla yok ama bir sebepten ogrencilerimin aklinda kötü biri olarak kalsam kahrolurum sanirim.

Pislik karı. Bir bardak su vereni olmaz inş. Benim de boyle ma yak bir din kültüru ogretmenim vardi. Agir vaka idi. Az cetvelle dayak yemedim kendisinden. Dua yi yanlis hatta yabas okumam dayak sebebiydi. Allah cezasini versin boyle ogretmenlerin.

benim öğretmenime ( öğretmenim demek bile istemiyorum aslında) de her özel günde altın birşeyler alınırdı. çünkü bana çiçek getirmeyin hepsini çöpe atıyorum gördüğünüz gibi derdi. getirdiğimiz çiçekleri gözümüzün önünde çöpe atardı. birinde hiç unutmuyorum altın yüzük almıştık sınıfça. "aldığınız yüzüğü hiç beğenmedim kapıcının kızı evleniyordu ona hediye ettim " dedi. böyle bir insan olamaz

Canım çok şanslısın oğlunun böyle bir öğretmeni olduğu için.:)
Senin ilkokulundaki iğrenç yaratığa diyecek söz bulamadım. Allah onun yüzüne tükürttürsün diyeyim. İğrençmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…