- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Malum analık izni bana hediye gelmeyecek bu yıl ben de eşimden fidan bağışı istedim çünkü biliyorum gidip çiçek alacak bir Buket kalıp orda kuruyacak en azından ülkemize geleceğimize katkımız olsunBen öğretmen olsaydım böyle bir hediye isterdim
4 sene önce fidan bağışını teklif edince katılmayanlar öyle hediye mi olur diyenler öğretmenin memnuniyetini görünce pişman olmuşlardı
Oo harikaMalum analık izni bana hediye gelmeyecek bu yıl ben de eşimden fidan bağışı istedim çünkü biliyorum gidip çiçek alacak bir Buket kalıp orda kuruyacak en azından ülkemize geleceğimize katkımız olsun
En doğrusu bu . Ben 5 kuruş toplamadım sınıfın cüzi bütçesinden aldım uygun bir şeyler . Altın ne vakko çanta ne şaşırmışlarBizim sınıfa pasta ve teraryum alındı. 16.5 lira tuttu. Ama kimseye katılmak.zorundasin denmedi. Hatta başta kim katılacak diye sayı belirledik ,kişi sayısına göre hediye aldık maddi külfet olmasın diye.katilmak istemeyen oldu. Kimse de birşey demedi
Hatta kahvaltı seti falan mı alınsa diye düşünüldü . Aynı miktar olurdu büyük ihtimalle . Öğretmenler günü olduğu için manevi olarak çiçek daha güzel diye teraryum seçildi. Günün anlamı bozulmasın diye.En doğrusu bu . Ben 5 kuruş toplamadım sınıfın cüzi bütçesinden aldım uygun bir şeyler . Altın ne vakko çanta ne şaşırmışlar
Altın ne ya, ne kadar saçma bir hediyeBizde güya 75 gibi birşey toplanacaktı.
Toplu olsun ben de gireyim madem dedim.
Kişi sayısı artmadığı gibi o hediye olsun bu olsun derken meblağ 200 e çıkıverdi.
Altun alacağuz.:)
Geri de çıkamadım şimdi çıkarsam kalanlara 50 daha eklerler diye.
Şimdiye kadar ki ilk ve son en pahalı hediyem olsun artık.
Bir daha toplu girmeye tövbe.
Arkadaşlarım d.gunu hediyrme karar vermiş bende fidan bagislayin dedim. Yaş mi ilerledi ne, manevi şeyler daha çok huzur veriyor artık.Malum analık izni bana hediye gelmeyecek bu yıl ben de eşimden fidan bağışı istedim çünkü biliyorum gidip çiçek alacak bir Buket kalıp orda kuruyacak en azından ülkemize geleceğimize katkımız olsun
Ben de ablayya da alalım diyoruım.Merhaba, oğlum kreşe gidiyor. Öğretmenler günü yaklaşıyor ve ilk kez hediye almayı planlıyorduk ki hediye kabul etmediklerini belirttiler günler öncesinden. İki tane öğretmeni var ikisine de çiçek alacağız ayriyetten ilgilenen bir tane abla var oğlum çok seviyor onada almayı teklif etti. Saçma olur mu? Şimdiden teşekkür ederimm. :)
Merhaba, oğlum kreşe gidiyor. Öğretmenler günü yaklaşıyor ve ilk kez hediye almayı planlıyorduk ki hediye kabul etmediklerini belirttiler günler öncesinden. İki tane öğretmeni var ikisine de çiçek alacağız ayriyetten ilgilenen bir tane abla var oğlum çok seviyor onada almayı teklif etti. Saçma olur mu? Şimdiden teşekkür ederimm. :)
En güzel hediyeler. Altın çok saçma, ben vermeye utanırım. Oldu olacak birde siyah ipe dizsinler. Öğretmen olsam kabul etmem.Bizde çicek almayı düsündük ama ne biliyim bulunduğumuz ekonomik ortamda çiçek saçma geldi. Oğlum 2.sınıf bu yıl nerdeyse 10 tane ögretmeni ve 1 sınıf ablamız var hepsininde ayrı ayri emeği var oyüzden hepsi adına TEMA VAKFI na ve yine 1 tane SMA hastası bebeğimize bağış yaptık. Yarın sertifikalarıni vericek güzel birde şiir ezberlettim. Dun arkadaşları oğluma benim annem altın hediye alıcak falan demişler. Oğlum akşam anne ya benle dalga geçerlerse falan dedi. İnşallah öğretmenimiz memnun olur.
En güzel hediyeler. Altın çok saçma, ben vermeye utanırım. Oldu olacak birde siyah ipe dizsinler. Öğretmen olsam kabul etmem.
Çok mu abartıyorsunuz? Kıyafet almak istesem zaten aynı fiyatları verecektim ya da başka bir şeyler. Daha aşağısana mevcut piyasa fiyatlarını düşürsek hiç bir şey gelmiyor. Velilerin toplanarak yaptıkları şeyleri şu şekilde açıklayabiliriz; "bir elin nesi var, iki elin sesi var,", "birlikten kuvvet doğar". Yani tek başıma alacağım hediye bu kadar işe yarar bir hediye olmayacaktı. Hem kullanılır hem de bir gün paraya ihtiyacı olursa satılabilir.Merhabalar ben bir sınıf öğretmeniyim. Bana velilerim kişi başı 180 lira toplayarak hediye almalarını istemem.Paranin pul olduğu dönmemdeyiz eve ;ama çoğu insan için 180 lira büyük para hala.Yapmayin litfen böyle şeyler. Alamayan velim ,hediye veremeyen öğrencim olacak birisi altın kolye alacakmış o çocuğumun yüreği açtıktan sonra banane altın kolyeden.Ogretmenlerin çoğu emin olun hediye falan beklemiyor. Çocuklardan sevgi velilerimizden yaptığımız ise saygı duymalarını istiyoruz.Ayrica hediye çeki alan öğretmeni ben çocuğuma öğretmen olarak istemem.
Bende kreşe bir dünya para veriyordum ama yeri geliyor kendi ihtiyacimizdan kesiyoruz. Siz mi topladiniz bilmiyorum ama evet 180 TL çok para. Zaten hediye yasak. Çocuğu özel kreşe giden aileler çok zengin değil yani bu algidan çıkın bence. Evet birlikten kuvvet doğar, 20-30 TL gibi paralarlada çok anlamlı hediyeler alınabiliyor. Bu yapılan bana tamamen görgüsüzlük ve yarış gibi geliyor. Azalarak bitecek, eminim.Çok mu abartıyorsunuz? Kıyafet almak istesem zaten aynı fiyatları verecektim ya da başka bir şeyler. Daha aşağısana mevcut piyasa fiyatlarını düşürsek hiç bir şey gelmiyor. Velilerin toplanarak yaptıkları şeyleri şu şekilde açıklayabiliriz; "bir elin nesi var, iki elin sesi var,", "birlikten kuvvet doğar". Yani tek başıma alacağım hediye bu kadar işe yarar bir hediye olmayacaktı. Hem kullanılır hem de bir gün paraya ihtiyacı olursa satılabilir.
Öyle bir hava yaratmışsınız ki sanki diğer velilerin başına çökmüşüz de en havalı hediyeyi almaya çalışıyor gibiyiz. Bütçemiz dahilinde kullanışlı ve iyi olduğunu düşündüğümüz bir hediyeyi alıyoruz. Ayrıca bahsettiğim yer devlet okulu değil, aylık 3000 lira verdiğimiz bir kreş yani sizin düşündüğünüz gibi maddi durumu yeterli olmayan, 150 lira veremeyecek ailelerin olacağını sanmıyorum.
Bir de kreş öğretmenlerinin sahipleri tarafından sömürülmesi durumu var, en azından güzel bir hediye onların fedakarlığına teselli olabilir.
Devlet okulu olsa beklentisinin olmaması çok normal, hem emeği parasal olarak karşılık buluyor hem de öğrencileri normal ya da kötü durumlu ailelelerden geliyor. O yüzden bu durum için sizin öğretmen de olsanız empatinizin yetersiz kaldığını düşünüyorum.
Ayrıca bırakalım da kim ne isterse onu alsın, eleştirme konusunda toplum olarak üstümüze yok.
Kesinlikle artık maddi hediyeler mutlu etmiyor kardeşlerim hediye göndermişler demin geldi keşke kendileri gelse idi dedim içimdenArkadaşlarım d.gunu hediyrme karar vermiş bende fidan bagislayin dedim. Yaş mi ilerledi ne, manevi şeyler daha çok huzur veriyor artık.
Ben de öyleyim inanın özellikle sorsalar bile lafı geçiştiririm lisedeyken bi arkadaşımız böyle bir etkinlik için para getirmemişti o gün etkinlik saatinde dersten kaçtı gururuna yediremeyip hem para vermeyip hem etkinliğe katıldı denmesin diye hiç unutmuyorum hiç bir çocuk bu duruma düşmemeliBen de öğretmenim, maddi değeri olan hediyelere her zaman karşı oldum. Öğrencilerim doğum günümü falan sorar asla söylemem, öğrencileriyle parti yapan arkadaşlar var şaşkınlıkla bakıyorum.
Kızım ilkokuldayken işgüzar sınıf anneleri yüzünden her sene para toplayıp bir şeyler aldık ama doğru bulmuyorum.
Şimdi oğlum ana sınıfında, bugün çıkıp öğretmeni ve yardımcı ablası için bir kahve fincanı vs gibi ufak bir hediye almayı düşünüyorum.
Bazen insanların algılarına şaşırıp kalıyorum. Bence güzel bir hediye oldu. Sizin durumunuz yoksa almazsınız. Kaldı ki kimse zorunlu değil isteyen toplu alır, istemeyen bireysel hatta hiç almamayı tercih eden de olabilir.Bende kreşe bir dünya para veriyordum ama yeri geliyor kendi ihtiyacimizdan kesiyoruz. Siz mi topladiniz bilmiyorum ama evet 180 TL çok para. Zaten hediye yasak. Çocuğu özel kreşe giden aileler çok zengin değil yani bu algidan çıkın bence. Evet birlikten kuvvet doğar, 20-30 TL gibi paralarlada çok anlamlı hediyeler alınabiliyor. Bu yapılan bana tamamen görgüsüzlük ve yarış gibi geliyor. Azalarak bitecek, eminim.
1. Si o ülkeyi pok eden gruptan neyi kastettiniz anlamadım ama o gruptan değilim, devlet memuruyum devletin 1 kağıdını buruşturup atmam. Ülkenin bu hale gelmseinde en ufacık bir payım yok emin olabilirsiniz.Bazen insanların algılarına şaşırıp kalıyorum. Bence güzel bir hediye oldu. Sizin durumunuz yoksa almazsınız. Kaldı ki kimse zorunlu değil isteyen toplu alır, istemeyen bireysel hatta hiç almamayı tercih eden de olabilir.
20-30 tl ye bireysel olarak ne alabilirsiniz? Ben zaten vereceğim bir parayı toplu alıma vermiş oldum. Benim bütçem 150-200₺ arasında ve bunu kk nın %80 nin yüksek bulmasını anlamak çok güç. Hem paranın değer kaybettiğinden, markete bir girip çıkmanın 100₺ ye patladığından başka başlık altlarında dert yanarken iş hediyeye gelince 180₺' ye çok fazla denmesi ama ekonomiden konuşurken ay 100₺ ne kaldı diye devam edilmesi....
Az öncede yazdığım gibi herkes bütçesine göre alır, kimseye sen de vereceksin diye baskı yapılmadığı sürece sizleri alakadar etmez, eleştirmek de size düşmez.
%60 nın ülkeyi pok ettiği insanlara bir şey anlatmaya çalışmak çok zor.
İlgi olarak neyi kastettiğiniz önemli. Öğretmenin göreviyle Ablanın görevleri tabi ki aynı değil. Ablalar çocukların üzeri değişmesi gerekiyorsa,wc durumu benzeri işlerle ilgilenir. Öğretmende Eğitim Öğretimle ilgilenir. En azından Devlet Anasınıflarında öyle olmak zorunda..Hediye kabul etmemeleri bakanlık genelgesi ile yasaklanmış hani inisiyatiflerinde değil. O yüzden çiçek kabul ederler mi bilemiyorum. Ama düşünceniz güzel, evet ablayı da es geçmeyin. Kendi anasınıf dönemimden hatırlıyorum da anasınıfında çocukla asıl ilgilenen hep ablalar oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?