Öğretmenler günü..

Gerçekten belirsizlikzormuş.. Kimse kimseye bu konuda ders vermemeli herkes mantığına, bütçesine uyanı yapar yargılıyorsunuz resmen!

Toplu olarak yapmanın anlamı ne öyleyse? Yani bütçeniz atıyorum 150 lira ama 3 kişi yapılacaksa, aaaa oldu o zaman 50₺ verelim aynıya gelsin mi?
Ben veli olarak yarışmıyorum, siz sadece görmek istediğiniz gibi görüp insanlara hakarete varacak söylemlerde bulunuyorsunuz.
Bir de şöyle detaylı detaylı anlatmaya deneyeyim çünkü sizin yaptığınız gibi malum bedavadan yargı dağıtılıyor canım ülkemde; şöyle ki kızım geçen yıl kreşe asla gitmek istemezken, bu yıl cuma günü geldiğinde yarın neden gitiyorum diye ağlıyor. Biz de babası ile öğretmenine bu konuda teşekkürlerimizi her fırsatta sunuyoruz zaten. Öğretmenimiz de daha gencecik 23-24 yaşlarında özel sektörde sömürülen bir kızımız. Sömürülen diyorum çünkü sizlerin de her konuda belirttiği gibi asgari ücret oldu pul, bir yağ oldu 150₺, fasulye 25₺, bknz. 1€ 13₺. Her neyse tüm bunlar ışığında biz bu ay ki bütçemizi şöyle belirledik 150-200₺ arası olsun, düzgün işe yarar bir hediye verelim bu güzel ve fedakar öğretmene dedik. Sonra 15-17 kişilik veli grubumuzda bir bayan beraber almayı teklif etti bazı kişiler katılmadı, bazıları çoktan almış derken 6 kişi biz birlikte alalım dedik. Sonra ayrı bir grup kurup (kimseinin gözüne sokmadan) herkesten bütçesini yazmasını istedik hatta bir velimizin iki çocuğu da aynı kreşte olduğunu yazdı, ona siz 100₺ verin zorlanmayın dedik. 5*150₺+100₺=850₺ oldu. Sonra bir kişi küpe alalım dedi, bir kişi çanta cüzdan bir kişi de kolye. Herkes bulduğu ürünleri grupta paylaştı biz de kolyede karar kıldık. Çok da içimize sindi. Hem evlenmek üzere olan bir genç kadına çok güzel hediye oldu hem de bireysel alacağımız hediyelereden daha güzel.
Ayrıca bunu yazmak istemezdim ama aylık gelirimiz 30.000 üstü ve sizin çirkin tabiriniz ile görgüsüzlük peşinde olsam tek başıma bir altın kolye rahatlıkla alırım ve yine sizin çirkin deyiminizle en iyi ben olurum.
Sizin düşünceniz çirkin ve bu yüzden herkesin bu düşüncede olduğunu sanıyorsunuz. Empatiden yoksun takıntılı bir şekilde ben bilirim diyorsunuz. Hayır, tek doğru bu değil, çeyrek altın alsam görgüsüzlük olabilir, tek başıma altın kolye alsam ya da sınıf anneliğine soyunup ben anlamam herkes 180₺ vermek zorunda desem yine yargılayabilirsiniz ama grup halinde gönlümüzden geçen orta bir rakama hayır, çok fazla diye baskı yapmak neden? Sizin için yüksek olabilir benim için düşük bile ama ben sizinle bunu tartışıyor ya da size baskı yapıyor muyum? "En sonuncusu sensin" ya da "30₺ lik şey hediye diye verilir mi!" gibi aşağılayıcı bir cümle kurmuş muyum?
Laf anlatmak o kadar zor ki. Yapılan tek bir güzelliği bile kirletmeden geçemezsiniz değil mi? Hep çamur atmak tüüü kaaa demek için sebepleriniz var değil mi? %60 ın içinde olmasanız ne olur ki! Ülkemizi yaşanmaz kılmak için gereken ışığı saçıyorsunuz her tarafa...

Çok uzun valla okuyamadım. Siz kendi dogrulanizla ben kendi dogrularimla devam edeyim. İyi günler diliyorum.

Düşünceleriniz o kadar güzel ki..

İnsani düşünmek gerçekten başka.
Nasil bir Aileniz ve Çevreniz olduğu şu yazdıklarınızdan bile ortaya çıkıyor.❣

Bütün mesajları okumadım ama bence öğretmene hediye almak etik olarak da doğru değil, sonuçta öğretmenden tarafsızlığı koruması istenir ve beklenir. Hediye olması gereken öğretmen, öğrenci ilişkisine zarar verir bence.

Valla cikolata ve kahve alacagim.. cantalar altinlar vs hic bir sekilde dogru bulmuyorum.. artik en guzel hediye alalim degil en pahali hediyeyi alalima döndü olay.. bazi ogretmenler kendi aralarinda yarisa girdi en pahali bana alindi diye..
Dogru degil.. herseyin gosteris oldugu bir donemde bu bari eksik kalsin .. vermeyen veliler var.. yazik gunah

Bakanlik hangi sebeple yasaklamiski? Cok sacma geldi bana bi gerekce goremedim

Bakanlik hangi sebeple yasaklamiski? Cok sacma geldi bana bi gerekce goremedim
Yukarıda konuşmuşlar aslında. En basitinden etkinlik için para veremeyen ve bunu kendine yediremeyip etkinlik saati okuldan kaçan öğrencileri falan. Çok absürt pahalı hediye alanları (kişi başı 180 liraya tekabül edecek şekilde) falan. Bu yüzden yasaklanmış olabilir.

Gerçekten belirsizlikzormuş.. Kimse kimseye bu konuda ders vermemeli herkes mantığına, bütçesine uyanı yapar yargılıyorsunuz resmen!
anaokulunda alınabilir kendi bütçesi fazlaysa kişisel pahalı bir hediye ama ilkokul ortaokulda resmen rüşvet ayrımcılık kendi çocuğuna daha fazla önem verilmesi için alınmış bir şey gibi gelir.o yüzden etik değildir .

Anlatmayın bence, sonra kötü kalpli oluyorsunuz

Hm anladim cok uzucu olmus.
Boyle guzel ve anlamli gunun neredeyse yoka sayilmasi
Sinifta ogrenci velileri aralarinda para toplayip bi hediye yapilabilirdi.
Iste herkes en pahali hediye alma derdine dustuyse yasaklanmasini anlayabiliyorum

Ne sacma bise ya
Hediyelesmede bile klas farki oluyo
Ben suana kadar en fazla 20 euro degerinde hediye almisimdir ogretmene. Kimse yadirgamaz yadirgayamazda adi ustunde hediye yani.
Kisisellestirilmis hediyeler daha cok tutuyor bizim burda onlarda her butceden var zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…