Öğretmenler günü..

Bence sizin sınıf annesini direkt okula müdür yapsınlar

bizimki fakir işi.sen zengünn sınıf temsilcilerinden mi fikir alsan gümüş bileklik orkide saksı çiçeği bir de taş baskı tablo aldım
Gümüş bileklik ucuz mu canım? Gayet zengin işi, orkide falan. Biz bireysel alacağız, sınıfça değil o yüzden güzel uygun bir şey istiyorum.

Yorumları okuyunca bir garip oldum. Herkes parça parça ıvır zıvır hediye götüreceğine tek bir tane güzel bir şey alınması daha iyi değil mi?
Bizim kız daha kreşte geçen yıl 150₺ lcw çeki vermiştik öğretmenine. Bu sene grupta ortak almak isteyenler olur mu diye sordum, 5-6 veli ortak aldık. Altın kolye aldık hatta, kişi başı 180₺ verdik. Ha böyle olmasaydı ben zaten o parayı verecektim ama böyle daha kullanışlı ve kalıcı olmuş oldu.
Paranın pul olduğu bir dönemdeyiz 150₺ 200₺ çok bir para değil ki? Toplu olunca gözünüze fazla gelmiş gibi.
Düzgün bir kiyafet alsanız en az 150₺ ya da çanta, cüzdan vs.

Gümüş bileklik ucuz mu canım? Gayet zengin işi, orkide falan. Biz bireysel alacağız, sınıfça değil o yüzden güzel uygun bir şey istiyorum.

Çicek sepetinde çok güzel hediyeler var uygun fiyatli bakabilirsiniz..
Bizim grubumuz yok sadece öğretmenin etkinlikleri yolladığı bir grup var.. Veliler olarak birbirimizle hiç iletisimimiz yok oyuzden hediyeyi kişisel alicaz ben cupcake yaptiriyorum öğretmenimiz için üzerlerinde öğretmenler gününuz kutlu olsun yazılı yardımcı ablamiz çok genç onun içinde LCW hediye çeki aldım.. İki hediyeye toplam 200 lira bütçe ayırdım..

Yazacaklarım umarım yanlış yere çekilmez, daha engelim yeni kalktı!Öğretmen arkadaşlarım da objektif olarak yazacaklarımı okursa çok sevinirim. Deneyimlerimden yola çıkarak izninizle bu konuda ben de bir öğretmen olarak görüşümü paylaşmak istiyorum. Dilerim hepiniz hep olumlu şeyler deneyimlemişsinizdir.

Her meslek dalında olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de türlü türlü karakter özelliklerine sahip bireyler mevcut. Kimisi kendisine yazılmış minik bir sevgi cümlesini yıllarca saklarken, kimisi belkide velisinin cebindeki son parayla aldığı hediyeyi küçümseyebiliyor. Kaldı ki bazı velilerin hediyeye ayıracak kadar parası yok, ya da hediyeyi gereksiz görüyor. Hâliyle o cânım kuzular da ya kendi harçlıklarından biriktirebildikleri, ya da ailesinin verdiği yemek parasını ayırarak öğretmenine hediye almaya çalışıyor. Alamayan yavrunun da boynu bükük kalıyor. Ben öğretmenler gününde hediye alamadığı için, o gün okula gelemeyen öğrenciler biliyorum. Sınıf adına öğrenci ismi belirtilmeksizin alınıyorsa bu hediyeler o durumu yazdıklarımdan münezzeh tutuyorum.

Bir öğretmen yüzlerce öğrencinin dersine giriyor, hâliyle kendisine onlarca hediye veriliyor. Evet, kendisine gelen her çiçeği bile tek tek kurutup, saklayan öğretmenler de var; ancak bu kadar çiçeği, ona göre ıvır zıvırı ne yapacağım diyip beğenmediklerini çöpe atan da...Hediye alamadığı için boynu bükük kalan yavruları üzülmesin diye günü geçiştiren öğretmen de var; gelen hediyeleri tek tek sınıfa şov gösterisi hâlinde abartarak takdim eden de... Günün manevi güzelliğiyle huzur bulan öğretmen de var; ona ne kadar hediye gelmiş, şuna gelen hediylerin değeri neymiş diye hesap yapıp kendi kendini tüketen öğretmen de...

Bu nedenle birçok arkadaşımızın da belirtiği gibi, bir hediye almak istiyorsanız, bir vakıfa bağış yapın. Öğretmenler günüyle de sınırlı değil, bir insan için alabileceği bundan güzel hediye bilmiyorum ben. Düşünsenize, birisi sizin için çocukların ya da toplumun yararına olan bir kuruma bağış yapmış. Güzel niyetine birde sizi ortak etmek istemiş.❤ Çocukların yararı için çalışan onlarca vakıf var. Çoğu, bağış sertifikası da veriyor. Çok yüksek ücretler karşılığında da değil üstelik. Öğretmenler günü bağış sertifikası yazarsanız, direkt çıkar zaten hangi vakıfların sertifika verdiği. Çok kısa bir süre kaldığı için basılı sertifika yetişmez. Online sertifikanızı, bir kırtasiye de istediğiniz gibi bastırabilirsiniz.

Böyle bir hediyeyi beğenmeyecek biri çıkacağını zannetmiyorum. Eğer beğenmiyorsa da zaten öyle birine hediye almaya değmez. Her durumda çocuklara bir yarar sağlanmış olunur.

Ne kadar acımasızca herkesin maddi durumu olmayabilir ki olsada gerek görmeyebilir.

Benim büyük oğlumun zamanında bir sınıf annemiz vardı. Öğretmene yaranmak için nerdeyse kanımızı emiyordu. Öğretmenler günü, anneler günü, yılbaşı, sevgililer günü adı altında para toplayıp öğretmene marka çantalar, yatak örtüleri, saat vs seyler alırdı.

Veliler de istemese bile birşey diyemiyor, zoraki veriyordu. Çünkü kadın kim vermiyorsa watsap grubunda ifsaliyordu.

Öğretmenler gününü anladık da, diğerleri neydi bilmiyorum. Anneler gününde bırak çocuğu alsın hediyeyi, sevgililer gününde bırak kocası alsın hediyeyi! Yok illa biz alcaz. Ruhumuzu emdi kadın. İşte böyle sınıf anneleri de vardı.

Sonra hocamızın tayini çıktı. Yeni gelen hocaya böyle şeyler yapmadı. İlginc bir anamiz vardı.

Çok güzel düşünmüşsünüz, bizde kızım anaokulundayken yardımcı anlaya da hediye almıştık.

Merhabalar ben bir sınıf öğretmeniyim. Bana velilerim kişi başı 180 lira toplayarak hediye almalarını istemem.Paranin pul olduğu dönmemdeyiz eve ;ama çoğu insan için 180 lira büyük para hala.Yapmayin litfen böyle şeyler. Alamayan velim ,hediye veremeyen öğrencim olacak birisi altın kolye alacakmış o çocuğumun yüreği açtıktan sonra banane altın kolyeden.Ogretmenlerin çoğu emin olun hediye falan beklemiyor. Çocuklardan sevgi velilerimizden yaptığımız ise saygı duymalarını istiyoruz.Ayrica hediye çeki alan öğretmeni ben çocuğuma öğretmen olarak istemem.

Bizim sınıfa pasta ve teraryum alındı. 16.5 lira tuttu. Ama kimseye katılmak.zorundasin denmedi. Hatta başta kim katılacak diye sayı belirledik ,kişi sayısına göre hediye aldık maddi külfet olmasın diye.katilmak istemeyen oldu. Kimse de birşey demedi

Birde çocuklar reris yapacak öğretmenlerine ,pasta gelince hepsi bir çıkarıp verecek . Çocuklar da bu günü anlasın diye böyle birşey düşündük

Bıktım bu özel günlerden.
60 yaşına gelmiş hocama ben ayrı hediye aldım, 15 hocaya daha çalışanlar olarak ayrı hediye aldık. Aslında ben de öğretmenim ama bana ne var bir çöp bile alan yok zaten alınmasın da gereksiz oluyor. İşini yapıyor diye birine kıymetli şeyler almak zorunda değiliz. Alamayan öğrenciler üzülüyor.
Bence sadece ilkokul öğretmenlerine alınmalı alınacak ise. Canım ilkokul öğretmenim hayatımda bu kadar güzel izler bıraktığınız için teşekkür ederim.

Benim küçüğün sınıfına böyle teklif ettim. Hediye çeki yok gömlek vs diye çıldırıp birbirlerine girdiler
Gelin fidan bağışı yapalım, büyüğün öğretmenine de yapmıştık yıllar önce temaya çok memnun olmuştu dedim. Şükür hasarsız atlattık

hediye çekinden gömlekten daha mutlu edecek hediye bu bence en iyisini yapmışsınız

Hediye kabul edilmiyorsa onların yerine bir yetim çocuğa falan bağışta bulunup küçük bir karta da bunu bastırıp verebilirsiniz. Biz anneler günü dahil o şekilde hediye veriyoruz bence çok şık oluyor.

hediye çekinden gömlekten daha mutlu edecek hediye bu bence en iyisini yapmışsınız
Ben öğretmen olsaydım böyle bir hediye isterdim
4 sene önce fidan bağışını teklif edince katılmayanlar öyle hediye mi olur diyenler öğretmenin memnuniyetini görünce pişman olmuşlardı

Bi resim çizerse yada kendi yaptıgı bir hediye degeri büyük olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…