- 10 Nisan 2014
- 43.688
- 116.194
- 798
valla ben 2 hediye ki biri müdürümüze artı canlı orkideye 245 tl verdim sınıf adına.gayet makul çam sakızı çoban armağanı anlamlı şeyler aldık.para mara da toplamadım.sınıfın küçük bütçesinden aldımm.vakko çantalar altınlar kendim kullanırım ama asla kimseyi zorlayarak aldırmam .Ne sacma bise ya
Hediyelesmede bile klas farki oluyo
Ben suana kadar en fazla 20 euro degerinde hediye almisimdir ogretmene. Kimse yadirgamaz yadirgayamazda adi ustunde hediye yani.
Kisisellestirilmis hediyeler daha cok tutuyor bizim burda onlarda her butceden var zaten.
Bakanlık o yazıyı her sene yayınlar. Tabi Öğretmenler her zaman dillerde olduğu içi yazı bu sene parlatıldıkça parlatıldı..Bakanlik hangi sebeple yasaklamiski? Cok sacma geldi bana bi gerekce goremedim
sınıfların kişilerin bütçesi önemli.ben hediye olayını seviyorum her sene de yaparız .bu sene 3 de biri indirdik maliyeti.pandemi işsizlik paranın değer kaybı vs sebeplerden.seneye durumlar düzelirse daha güzelini de alırız.Bakanlık o yazıyı her sene yayınlar. Tabi Öğretmenler her zaman dillerde olduğu içi yazı bu sene parlatıldıkça parlatıldı..
Bütçeyi aşan her hediyeye karşıyım bende.. Fakat bazı cevaplarda bazıları yine olayı Öğretmen nefretine dönüştürdü.
İsteyen istediğini almakta özgür kime ne!
Ben mudure bi cop bile vermem, cunku mudurumuz hic iyi degil.valla ben 2 hediye ki biri müdürümüze artı canlı orkideye 245 tl verdim sınıf adına.gayet makul çam sakızı çoban armağanı anlamlı şeyler aldık.para mara da toplamadım.sınıfın küçük bütçesinden aldımm.vakko çantalar altınlar kendim kullanırım ama asla kimseyi zorlayarak aldırmam .
Sizinde Anneniz bir Emekli Öğretmendi değil mi? ( Yine bir Öğretmenler günü konusundan hatırlıyorumsınıfların kişilerin bütçesi önemli.ben hediye olayını seviyorum her sene de yaparız .bu sene 3 de biri indirdik maliyeti.pandemi işsizlik paranın değer kaybı vs sebeplerden.seneye durumlar düzelirse daha güzelini de alırız.
teşekkürler.mesleğini hakkıyla yapan tüm öğretmenleri çok seviyorum ben.onlar görünce karşılaşınca bile mutlu oluyorum.aileden sonra en önemli faktör onlar insan hayatındaSizinde Anneniz bir Emekli Öğretmendi değil mi? ( Yine bir Öğretmenler günü konusundan hatırlıyorum)Annenize saygılar..Günü kutlu olsun.Sağliklı bir ömür diliyorum.
Gayet yerinde ince bir davranış olur hiçde saçma olmaz.Merhaba, oğlum kreşe gidiyor. Öğretmenler günü yaklaşıyor ve ilk kez hediye almayı planlıyorduk ki hediye kabul etmediklerini belirttiler günler öncesinden. İki tane öğretmeni var ikisine de çiçek alacağız ayriyetten ilgilenen bir tane abla var oğlum çok seviyor onada almayı teklif etti. Saçma olur mu? Şimdiden teşekkür ederimm. :)
Zaten meslegi hakkiyla yapan ogretmen kimseden buyuk hediyeler altinlar beklemez ayrica aldigi hediyeye gore ogrenci ayirmaz.teşekkürler.mesleğini hakkıyla yapan tüm öğretmenleri çok seviyorum ben.onlar görünce karşılaşınca bile mutlu oluyorum.aileden sonra en önemli faktör onlar insan hayatında
Olaya çok farklı pencerelerden bakıyoruz galiba.Belki de fazla empati yaptığımdan bu eleştiriyi alıyorum.Kres öğretmeninin sistem tarafından sömürülmesine tepkilisiniz ama sizin çocuğunuz için ödediğiniz miktardan daha az maaş alan bir öğretmene hediye çeki veriyorsunuz.Siztem açığını kapatma yönteminizi tartışmayalım.Çok mu abartıyorsunuz? Kıyafet almak istesem zaten aynı fiyatları verecektim ya da başka bir şeyler. Daha aşağısana mevcut piyasa fiyatlarını düşürsek hiç bir şey gelmiyor. Velilerin toplanarak yaptıkları şeyleri şu şekilde açıklayabiliriz; "bir elin nesi var, iki elin sesi var,", "birlikten kuvvet doğar". Yani tek başıma alacağım hediye bu kadar işe yarar bir hediye olmayacaktı. Hem kullanılır hem de bir gün paraya ihtiyacı olursa satılabilir.
Öyle bir hava yaratmışsınız ki sanki diğer velilerin başına çökmüşüz de en havalı hediyeyi almaya çalışıyor gibiyiz. Bütçemiz dahilinde kullanışlı ve iyi olduğunu düşündüğümüz bir hediyeyi alıyoruz. Ayrıca bahsettiğim yer devlet okulu değil, aylık 3000 lira verdiğimiz bir kreş yani sizin düşündüğünüz gibi maddi durumu yeterli olmayan, 150 lira veremeyecek ailelerin olacağını sanmıyorum.
Bir de kreş öğretmenlerinin sahipleri tarafından sömürülmesi durumu var, en azından güzel bir hediye onların fedakarlığına teselli olabilir.
Devlet okulu olsa beklentisinin olmaması çok normal, hem emeği parasal olarak karşılık buluyor hem de öğrencileri normal ya da kötü durumlu ailelelerden geliyor. O yüzden bu durum için sizin öğretmen de olsanız empatinizin yetersiz kaldığını düşünüyorum.
Ayrıca bırakalım da kim ne isterse onu alsın, eleştirme konusunda toplum olarak üstümüze yok.
Çok ince bir davranış olurMerhaba, oğlum kreşe gidiyor. Öğretmenler günü yaklaşıyor ve ilk kez hediye almayı planlıyorduk ki hediye kabul etmediklerini belirttiler günler öncesinden. İki tane öğretmeni var ikisine de çiçek alacağız ayriyetten ilgilenen bir tane abla var oğlum çok seviyor onada almayı teklif etti. Saçma olur mu? Şimdiden teşekkür ederimm. :)
Lütfen tartışalım..Olaya çok farklı pencerelerden bakıyoruz galiba.Belki de fazla empati yaptığımdan bu eleştiriyi alıyorum.Kres öğretmeninin sistem tarafından sömürülmesine tepkilisiniz ama sizin çocuğunuz için ödediğiniz miktardan daha az maaş alan bir öğretmene hediye çeki veriyorsunuz.Siztem açığını kapatma yönteminizi tartışmayalım.
Ben ilkokulu köy okulunda okudum. Öğretmenler gününde öğretmenlerimize oyalı yemeniler, lifler, el örgüsü çoraplar hediye ederdik. Nedense her hediyenin yanında bir de selpak mendili gazeteye sarar verirdik. Masanın üzeri gazeteyle sarılı selpak dolardı, çok minnoşmuşuz bence yaZaten meslegi hakkiyla yapan ogretmen kimseden buyuk hediyeler altinlar beklemez ayrica aldigi hediyeye gore ogrenci ayirmaz.
Eskiden gazeteye sarili corap bile verilirdi, ama hic ayirdim olmazdi.
Tartışmak değil lütfen fikirlerimizi paylaşıyoruz burada.2 kizim var benimle aynı okuldalar.Buyuk kızıma grapon kağıtlarından karanfil buketi yaptık.Sinif olarak karar verdik.Ogretmenimiz de aynı görüşte olduğundan.Kendi içinden gelenleri de mektuba yazdı.Kucuk kizim anasınıfında.Onun öğretmenine de bir buket çiçek alacağız.Hediye almak ,vermek güzel davranışlar. Ama hediyenin cinsi ,bütçe ,asil niyet ve daha bir çok şey hediyeyi etkiler.Lütfen tartışalım..
Ne yapmalıyım? Mesela şuan bunu siz de öğrendiniz, ne yapmayı düşünuyorsunuz?
Yok sizinkisi fazla empatiden değil...
Valla böyle çok güzel kutular vardı, fincan kahve çikolata minik kolonyalı ya da french press kupalı falan, ne yapmışlar o fiyatları 300 lirayı aşmış öğretmenler günü kutusu.Bana gelse keşke ama hiç sanmıyorum
Bana 300 liralık hediye alacak veli zaten onu tercih etmesin yani 300 liraya daha güzel ve kalıcı şeyler varValla böyle çok güzel kutular vardı, fincan kahve çikolata minik kolonyalı ya da french press kupalı falan, ne yapmışlar o fiyatları 300 lirayı aşmış öğretmenler günü kutusu.
Her şey sömürü olmuş, ondan gelmez yani gelemez mantıklı her insan bu parayı buna vereceğime doğru düzgün bir şey alırım diyor.
Ya ben çok istedim, bir tasarımcı nutuk kitap kutu yapmış, içinde fincanı kahvesi çikolatası, kapağı zaten malum atamız sözleri, evladiyelik kalıcı ve her öğretmen için anlamlı olacağını, daima evinde gözünün önünde bir yerde tutacağını düşündüm, istedim ama ulaşamadım 4 öğretmene alıyorum hediye çünküBana 300 liralık hediye alacak veli zaten onu tercih etmesin yani 300 liraya daha güzel ve kalıcı şeyler varben bu anlattığını kendime bile almam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?