Öğretmenler günü..

valla ben 2 hediye ki biri müdürümüze artı canlı orkideye 245 tl verdim sınıf adına.gayet makul çam sakızı çoban armağanı anlamlı şeyler aldık.para mara da toplamadım.sınıfın küçük bütçesinden aldımm.vakko çantalar altınlar kendim kullanırım ama asla kimseyi zorlayarak aldırmam .

Bakanlik hangi sebeple yasaklamiski? Cok sacma geldi bana bi gerekce goremedim
Bakanlık o yazıyı her sene yayınlar. Tabi Öğretmenler her zaman dillerde olduğu içi yazı bu sene parlatıldıkça parlatıldı..

Bütçeyi aşan her hediyeye karşıyım bende.. Fakat bazı cevaplarda bazıları yine olayı Öğretmen nefretine dönüştürdü.

İsteyen istediğini almakta özgür kime ne!

sınıfların kişilerin bütçesi önemli.ben hediye olayını seviyorum her sene de yaparız .bu sene 3 de biri indirdik maliyeti.pandemi işsizlik paranın değer kaybı vs sebeplerden.seneye durumlar düzelirse daha güzelini de alırız.

Benim kizim da ortaokula gidiyor.Ben de kizimin sinif temsilcisiyim.Bu sene sordum sinifa naapalim para toplayalimmi diye ses cikmadi.Ben de mavi den kazak aldim sinif ogretmenimize bugun okuldan once kahve icelimmi dedim bir kafede kizim orada verdi hediyesini.Sinifta verdirmek istemedim alamayanlar uzulmesin diye bir de ogretmen zorda kalmasin diye.

Ben mudure bi cop bile vermem, cunku mudurumuz hic iyi degil.
Bence her veli kendi butcesine gore almali.
Bir yil channel ruj almistim Indirimden onu verdim sonraki yil sicak su dokunce foto cikaran kupadan yaptirdim valla o daha cok hosuna gitti. Halbuki suse makyaja duskun bir ogretmendi ama boyle orjinal seyler daha cok hosuna gidiyo yabanci uyruklu ogretmenlerin. Yani ogrentemenin pekde umrunda degil pahali olmus markali olmus.

Sizinde Anneniz bir Emekli Öğretmendi değil mi? ( Yine bir Öğretmenler günü konusundan hatırlıyorum)Annenize saygılar..Günü kutlu olsun.Sağliklı bir ömür diliyorum.

Hiçbirşey almadım 4 yıldır..

Sizinde Anneniz bir Emekli Öğretmendi değil mi? ( Yine bir Öğretmenler günü konusundan hatırlıyorum)Annenize saygılar..Günü kutlu olsun.Sağliklı bir ömür diliyorum.
teşekkürler.mesleğini hakkıyla yapan tüm öğretmenleri çok seviyorum ben.onlar görünce karşılaşınca bile mutlu oluyorum.aileden sonra en önemli faktör onlar insan hayatında

Gayet yerinde ince bir davranış olur hiçde saçma olmaz.

teşekkürler.mesleğini hakkıyla yapan tüm öğretmenleri çok seviyorum ben.onlar görünce karşılaşınca bile mutlu oluyorum.aileden sonra en önemli faktör onlar insan hayatında
Zaten meslegi hakkiyla yapan ogretmen kimseden buyuk hediyeler altinlar beklemez ayrica aldigi hediyeye gore ogrenci ayirmaz.
Eskiden gazeteye sarili corap bile verilirdi, ama hic ayirdim olmazdi.

Olaya çok farklı pencerelerden bakıyoruz galiba.Belki de fazla empati yaptığımdan bu eleştiriyi alıyorum.Kres öğretmeninin sistem tarafından sömürülmesine tepkilisiniz ama sizin çocuğunuz için ödediğiniz miktardan daha az maaş alan bir öğretmene hediye çeki veriyorsunuz.Siztem açığını kapatma yönteminizi tartışmayalım.

Çok ince bir davranış olur

Lütfen tartışalım..
Ne yapmalıyım? Mesela şuan bunu siz de öğrendiniz, ne yapmayı düşünuyorsunuz?
Yok sizinkisi fazla empatiden değil...

Zaten meslegi hakkiyla yapan ogretmen kimseden buyuk hediyeler altinlar beklemez ayrica aldigi hediyeye gore ogrenci ayirmaz.
Eskiden gazeteye sarili corap bile verilirdi, ama hic ayirdim olmazdi.
Ben ilkokulu köy okulunda okudum. Öğretmenler gününde öğretmenlerimize oyalı yemeniler, lifler, el örgüsü çoraplar hediye ederdik. Nedense her hediyenin yanında bir de selpak mendili gazeteye sarar verirdik. Masanın üzeri gazeteyle sarılı selpak dolardı, çok minnoşmuşuz bence ya

Lütfen tartışalım..
Ne yapmalıyım? Mesela şuan bunu siz de öğrendiniz, ne yapmayı düşünuyorsunuz?
Yok sizinkisi fazla empatiden değil...
Tartışmak değil lütfen fikirlerimizi paylaşıyoruz burada.2 kizim var benimle aynı okuldalar.Buyuk kızıma grapon kağıtlarından karanfil buketi yaptık.Sinif olarak karar verdik.Ogretmenimiz de aynı görüşte olduğundan.Kendi içinden gelenleri de mektuba yazdı.Kucuk kizim anasınıfında.Onun öğretmenine de bir buket çiçek alacağız.Hediye almak ,vermek güzel davranışlar. Ama hediyenin cinsi ,bütçe ,asil niyet ve daha bir çok şey hediyeyi etkiler.

Maddi değeri olmayan hediyeler kabul edilir, neden edilmesin?
Bugün çiçek ve kahve fincanı aldım, maksat hatıra küçücük de olsa.
Öyle el boyaması falan bir fincan değil, okul molasında kullanacağı seramik bir şey.
Kitap veya ayracı olabilir, anahtarlık olur, atkı vs bedeli olmayan hatta el emeği olursa tadından yenmeyecek şekilde hediyeler güzeldir.
Bunları da geri çevireceklerini sanmıyorum.
Mesela bir okulda öğretmenler için bağış yapılmış birkaç merkeze, bu da çok güzel bir hediye bana göre.

Bana gelse keşke ama hiç sanmıyorum
Valla böyle çok güzel kutular vardı, fincan kahve çikolata minik kolonyalı ya da french press kupalı falan, ne yapmışlar o fiyatları 300 lirayı aşmış öğretmenler günü kutusu.
Her şey sömürü olmuş, ondan gelmez yani gelemez mantıklı her insan bu parayı buna vereceğime doğru düzgün bir şey alırım diyor.

Bana 300 liralık hediye alacak veli zaten onu tercih etmesin yani 300 liraya daha güzel ve kalıcı şeyler var ben bu anlattığını kendime bile almam

Bana 300 liralık hediye alacak veli zaten onu tercih etmesin yani 300 liraya daha güzel ve kalıcı şeyler var ben bu anlattığını kendime bile almam
Ya ben çok istedim, bir tasarımcı nutuk kitap kutu yapmış, içinde fincanı kahvesi çikolatası, kapağı zaten malum atamız sözleri, evladiyelik kalıcı ve her öğretmen için anlamlı olacağını, daima evinde gözünün önünde bir yerde tutacağını düşündüm, istedim ama ulaşamadım 4 öğretmene alıyorum hediye çünkü
Teki bile olsa gerçekten hakkını verecek bir hediye olmalıydı derken bugün Allahın trafikte satılan 4 dallı papatyaları bile 50 lira idi.

Fiyattan bağımsız olarak, fırsatçılara da gün doğdu.
Eminim ki her veli, çocuğundan küçücük de olsa bir şey yollamak, almak ya da yapmak ister ama bu sene aşırı zor görünüyor.

Yılların okul öncesi öğretmeni ve okul müdürüyüm.
İdareye geçtiğimden bu yana prensip olarak kitap, çiçek, çikolata dışında hediye kabul etmiyorum.
Öğretmenken daha esnek olmakla birlikte maddi değeri yüksek hediye ve altın/takı kabul etmediğimi sene başında iletirdim velilerime.

Geçen yıl bir velimiz sınıf öğretmeni ile birlikte bana da makromeden anahtarlık yapmış,
onu memnuniyetle kabul ettim, kullanıyorum.

14 sene önce bir öğrencimin hediyesi 6 adet küçük tatlı tabağını kullandıkça onu hatırlıyorum.

Yine 8-10 sene önce verilmiş iki ayrı 2’şer kahve fincanını kullandıkça çocuklarımı hatırlıyorum.

Hediye dediğin böyle olur.
Yarım elma, gönül alma hesabı.
Maddi değeri yüksek hediyeler ve altın/takı vs hediye edilmesi, bana,
‘Öğretmenim/ Müdürüm; benim çocuğumla daha çok ilgilen’ talebi gibi geliyor.
Rüşvet demeye dilim varmadı.
Bu tip hediye almayı da vermeyi de etik bulmuyorum.
Bazı etik değerleri biz öğretmenler bari koruyalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…