Oğulları para kazanıyo ya avukatı kesildiler

SalakSacma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
1.490
723
123
28
Yok ya gerçekten çıldıracam ben çalışmıyorum şuan geçen ay elime 500 lira para geçti 200 lirasını kendim aldım abime 100 lira verdim gerisini eve harcadım . Abim bu ay memur oldu girer girmez 5000 lira aldı dedimki abi benim ihtiyacım var bana 300 lira verir misin tamam veririm dedi . Neyse dün para istedim dediki yaa 1000 liram var 300 lira veremem sana ay sonuna kadar harcamayı düşünmüyorum dedi . İyi abi tamam dedim . Akşam tartıştık yok sana para fln s**git çalış dedi . Bugun alışverişe gitti 1300 liralık alışveriş yapmış . Bana gelip ben kimseye para vermek zorunda değilim dedi bende oturdum karşısına benim sana verdiğim 100 lirayı geri vereceksin madem öyle bir kuruşum geçtiyse bundan sonra haram olsun dedim 100 lirayı aldım .
Bunu yaptım diye annem avukatı kesildi ben kötü bi insanmışım evin huzurunu bozuyormuşum çocuğun parası yokmuş 100 lirayı nasıl alırmışım . Yine kudurmuşum ne konuştuğumu bilmiyomuşum . Bende dedim ben ondan maddi manevi bi abilik görmüyorum bundan sonra siz böyleyseniz bende böyleyim bi kuruş yok size . Hata mı ettim bilmiyorum ama ben elime geçince onlara harcarken onlar böyle yapıyo bu ay işe başlıyorum zaten . Kimseye muhtaçlığım yok ama herkesin gerçek yüzünü görmüş oldum ?

Biraz karisik anlatmissiniz...abiniz yeni memur olmus...belki karr borcu vardi...onu odemesi lazimdi...300 tl veremedi belki bilemiyorum ama vernek istemeyebilir...bu cok dogal...bir ise girne imkaniniz varsa deneyin derim

Siz neden calismiyorsunuz ?
Ögrenci misiniz ?
100 Tl yi almak tabiki hakkiniz
abinizde yeni calismaya baslamis hemen harcama yapmamak istemis olabilir.
Ama sizin ihtiyaciniz oldugunda da destek olmasi gerekirdi .
Minnet etmeyin kendiniz calisin

Kardes kardese nasil boyle olabilir anlamiyorum. Ben kardeslerimin parasinin bittigini telefonda seslerinden anliyorum. 1000 km uzaklarindayim ustelik. Uni.de okuyan kiz kardesimin harcligi erken bitince babamdan istemeye cekindigini bilirim o bana soylemeden anlar para atarim. Erkek kardesim babamdan da alsa ben yine de veririm. Ne bileyim ya koskoca ogretmen ablam var azicik bir imada bulunsa ay sonu sıkıştıgına dair hemen elimde olani atarim. Kardes bu ya el degil ki. Abini gebertmek istedim su an. Isine gir calis bakma yuzlerine de.. cok kizdim.

Bu ay başında işe başlıycam zaten evrak tamamlıyorum hemşireyim muhtaçlığım yok ama şuan paraya ihtiyacım vardı . Maaşını alınca bişeye ihtiyacım varmı kardeşim demedi bile . Koşa koşa sevgilisinin yaşadığı şehre gitti gidebilir tabiki hakkı ama ben elime geçince onlarla paylaşıyorum . Ağlayarak yazıyorum işin kötü yanı annemgil onu savunur hep ben kötü merhametsiz evlat olurum

Siz neden calismiyorsunuz ?
Ögrenci misiniz ?
100 Tl yi almak tabiki hakkiniz
abinizde yeni calismaya baslamis hemen harcama yapmamak istemis olabilir.
Ama sizin ihtiyaciniz oldugunda da destek olmasi gerekirdi .
Minnet etmeyin kendiniz calisin

İşte bunu bilmek hepsinden soğutuyo
Mühür kimdeyse Süleyman o’dur. Aileler içinde genelde kim daha yüksek pozisyondaysa o haklıdır. Yapacak bir şey yok. Sen 6000 kazanıyor olsaydın sen savunulurdun.

İşe girdiği ay daha ilk maaşından para istemişsiniz. Belki de nasıl başlarsa öyle gider diye düşünmüş vermek istememiştir. Abinin gözüyle bakınca resmen ilk aydan maaşına göz dikmiş gibi bir tablo ortaya çıkıyor. Şimdi 300 verse zaten issizsiniz bir dahaki ay yine yüz ikiyüz ister durursunuz diye korkmus olabilir
Belki de dediği gibi kart borcunu falan ödemiştir,elinde az bir para kalmıştır.
Ayrıca kimse kimseye para vermek zorunda değil ki. Benim de bir ablam var birbirimize hiç hibe vermedik, zor zamanlarda destek çıkardık ogrenciyken-sonra geri oderdik.
Şimdi de kaç defa paraya gerçekten ihtiyacım oldu , hiç ondan istemedim, çok yakın bir arkadaşımdan aldım borçları.
Aranizda kan bağı var diye neden siz ona para veriyorsunuz neden o size veriyor? İkiniz de kocaman insanlarımız.
Madem elinize 500 lira geçti, madem bir geliriniz de yok ben yerinizde olsaydım paramı ona buna sacmaz, cep harçlığı yapardım.
Evde herkesle kavga edip odanda kös kös oturma bence, daha ılımlı olmaya çalıs

Uzulme bosver. Birikimini yap ihtiyaclarini kendin karsila. Onlar merhamet etmediyse sen de etme. 200 300 lira nedir ki yani 4000 lira alan ve kendine 1300 liralik alisveris yapan birine. Verse sanki eline yapisirmis gibi. Minnet etmemek en iyisi. Borc alabilecegin baskalarindan iste ilk maasinla da odersin.

Sanslisin kendi işine baslicaksin ve bunları bir daha yaşamicaksin hem bekarken hemde evlenince rahatsin ya bizim gibi ev hanimlari ne yapsın beterin beteri var yani

Meslektasiz , aglama sakin sende kendi maasini kazandiginda sende tutumlu ol at kenara parani biriktir ,
uzme kendini az kalmis ise baslamana , basladiginda kafan dagilir biraz .
Buarada hamileligimden dolayi 8 aydir calismiyorum izindeyim , inanilmaz özlemisim calismayi ...

1300luk alışverişe ben takılmadim. Benim de dolabimda fazla elbise yoktur mesela. devlet dairesinde ya da şık olmam gereken bir yerde işe girsem mutlaka alışveriş yapmam lazım gelir uzun uzun. Çünkü öyle yerlerde her gün aynı kıyafet giyilmez, müdürler sizden şıklık bekler....
Adam da 4 gömlek 2 ayakkabi bir takım elbise alsa zaten o para yetmez bile.

Gerçekten çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anladım insanın ailesi bile böyleyse elin oğlu ne yapar maddi gücün olunca kendi ailen bile arkanda oluyo nasıl olsa kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş

Calismiyosaniz nerden gecti elinize ?
Bazi insanlar boyledir kardes es arkadas farketmez
Sizde girin ise abinizden istemeyin
Annenizde sizden isterse ise girdiginizde param mi var alisveris yaptim dersiniz

300 lira nedir yaa üstelik o kadar maaş almış abiniz, bilemedim. Şu gün arkadaşlarımız istiyor bi şekilde onlara bile veriyoruz yani kaldı ki kardeşime vermeyeceğim. Bu da bi tecrübe size işte, neyse ki işiniz var ve başlayacaksınız. Üzmeyin kendinizi ve para konularında mesafenizi koruyun artık.

Sanslisin kendi işine baslicaksin ve bunları bir daha yaşamicaksin hem bekarken hemde evlenince rahatsin ya bizim gibi ev hanimlari ne yapsın beterin beteri var yani

Gorende ev hanimi olunmuyor ,ev hanimi doguluyor sanir. Kimse meslegiyle dogmuyor veya ev hanimi dogmuyor. Isteyen okuyup meslegini alip calisiyor. Ha calismak icin meslege de gerek yok. Annem 20 yildan fazladir fabrika isciligi yapiyor. Calsimak isteyen yapar.
Hem okumayip hem de calismak zor geliyorsa gokten para dusecek degil.

Konu sahibine gelince. 100tlnizi almaniz iyi olmus. Anneniz, erkek diye ve fazla kazandigindan onu tutar yapacak birsey yok. Beklentiniz olmasin bosverin.

İşe başlayınca paranı biriktir.Biriktirdiğini ve nasıl biriktirdiğini sakın söyleme.Altın mı dolar mı falan onu bile söyleme.Birikmiş paran olduğunu bilirlerse senden ne yapar eder alırlar onu.Belli ki duygusal ve kardeşliğe önem veren birisin.Maaşını bile tam söyleme ailene.Aileden gizlenmez böyle şeyler ama belli seninkiler bi' garip.

Abinle de tartışma.Vermem diyebilir.Ben vermiştim sen neden vermiyosun diyemezsin.Ha bundan sonra sen de ona para verme.Böyle durumlarda anneler genelde erkek çocuklarını tutar nedense.Kız çocuğu parayı n'apıcak diye düşünüyor bir çoğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…