- 23 Mart 2015
- 5.762
- 12.184
- 448
- 36
- Konu Sahibi SalakSacma
-
Öyle dışardan kolay konuşmak imkan yoksa çalışmak için olmuyor bi kere eşim izin vermez e hal böyle olunca banada yapacak bişey kalmıyor bende isterdim çalışmayıGorende ev hanimi olunmuyor ,ev hanimi doguluyor sanir.Kimse meslegiyle dogmuyor veya ev hanimi dogmuyor. Isteyen okuyup meslegini alip calisiyor. Ha calismak icin meslege de gerek yok. Annem 20 yildan fazladir fabrika isciligi yapiyor. Calsimak isteyen yapar.
Hem okumayip hem de calismak zor geliyorsa gokten para dusecek degil.
Konu sahibine gelince. 100tlnizi almaniz iyi olmus. Anneniz, erkek diye ve fazla kazandigindan onu tutar yapacak birsey yok. Beklentiniz olmasin bosverin.
Bende ablamdan çok para alırım yıllardır basım sıkıştığında hemen ondan isterim bir kere lafını etmedi çalışmadığım dönemlerde cebime harçlık koydu evlenirken çok borca girdi yinede bana para verdi Hiç bir şeyin yoksada gül gibi ablan var der bence abiniz çok bencil kardeşin yanında olmayacaksa kim yanında olucak. Annenin ve abinin hareketleri çok üzücü.
Gerçekten davranışları çok üzücüBurda önemli olan para verip vermemesi değilki lafları tavırları zaten çok zoruma gitti
Paranın insanı bu kadar çabuk değiştirmesi de, enteresanmış gerçekten. Gören tirilyoner oldu sanır, 5 bin alıyor altı üstü. Gerçekten yazık abinize...Yok ya gerçekten çıldıracam ben çalışmıyorum şuan geçen ay elime 500 lira para geçti 200 lirasını kendim aldım abime 100 lira verdim gerisini eve harcadım . Abim bu ay memur oldu girer girmez 5000 lira aldı dedimki abi benim ihtiyacım var bana 300 lira verir misin tamam veririm dedi . Neyse dün para istedim dediki yaa 1000 liram var 300 lira veremem sana ay sonuna kadar harcamayı düşünmüyorum dedi . İyi abi tamam dedim . Akşam tartıştık yok sana para fln s**git çalış dedi . Bugun alışverişe gitti 1300 liralık alışveriş yapmış . Bana gelip ben kimseye para vermek zorunda değilim dedi bende oturdum karşısına benim sana verdiğim 100 lirayı geri vereceksin madem öyle bir kuruşum geçtiyse bundan sonra haram olsun dedim 100 lirayı aldım .
Bunu yaptım diye annem avukatı kesildi ben kötü bi insanmışım evin huzurunu bozuyormuşum çocuğun parası yokmuş 100 lirayı nasıl alırmışım . Yine kudurmuşum ne konuştuğumu bilmiyomuşum . Bende dedim ben ondan maddi manevi bi abilik görmüyorum bundan sonra siz böyleyseniz bende böyleyim bi kuruş yok size . Hata mı ettim bilmiyorum ama ben elime geçince onlara harcarken onlar böyle yapıyo bu ay işe başlıyorum zaten . Kimseye muhtaçlığım yok ama herkesin gerçek yüzünü görmüş oldum ?
Ne guzel bir ablaya sahipmissiniz :) kiymetini bilinBende ablamdan çok para alırım yıllardır basım sıkıştığında hemen ondan isterim bir kere lafını etmedi çalışmadığım dönemlerde cebime harçlık koydu evlenirken çok borca girdi yinede bana para verdi Hiç bir şeyin yoksada gül gibi ablan var der bence abiniz çok bencil kardeşin yanında olmayacaksa kim yanında olucak. Annenin ve abinin hareketleri çok üzücü.
Paranın insanı bu kadar çabuk değiştirmesi de, enteresanmış gerçekten. Gören tirilyoner oldu sanır, 5 bin alıyor altı üstü. Gerçekten yazık abinize...
Benden sana tavsiye. Bu konu boyle kapanmaz. Alacagin maasi tam soyleme sakin. . Diger konulara yorum bile yapmiyorum.
Ne guzel bir ablaya sahipmissiniz :) kiymetini bilin
Bundan sonra bir kuruş bile verme onlara. Doğurmakla anne baba olunmuyoYok ya gerçekten çıldıracam ben çalışmıyorum şuan geçen ay elime 500 lira para geçti 200 lirasını kendim aldım abime 100 lira verdim gerisini eve harcadım . Abim bu ay memur oldu girer girmez 5000 lira aldı dedimki abi benim ihtiyacım var bana 300 lira verir misin tamam veririm dedi . Neyse dün para istedim dediki yaa 1000 liram var 300 lira veremem sana ay sonuna kadar harcamayı düşünmüyorum dedi . İyi abi tamam dedim . Akşam tartıştık yok sana para fln s**git çalış dedi . Bugun alışverişe gitti 1300 liralık alışveriş yapmış . Bana gelip ben kimseye para vermek zorunda değilim dedi bende oturdum karşısına benim sana verdiğim 100 lirayı geri vereceksin madem öyle bir kuruşum geçtiyse bundan sonra haram olsun dedim 100 lirayı aldım .
Bunu yaptım diye annem avukatı kesildi ben kötü bi insanmışım evin huzurunu bozuyormuşum çocuğun parası yokmuş 100 lirayı nasıl alırmışım . Yine kudurmuşum ne konuştuğumu bilmiyomuşum . Bende dedim ben ondan maddi manevi bi abilik görmüyorum bundan sonra siz böyleyseniz bende böyleyim bi kuruş yok size . Hata mı ettim bilmiyorum ama ben elime geçince onlara harcarken onlar böyle yapıyo bu ay işe başlıyorum zaten . Kimseye muhtaçlığım yok ama herkesin gerçek yüzünü görmüş oldum ?
Ama kardeş olmak farklıdır. İhtiyacım olduğunda kardeşime gidemeyeceksem vay halime. Valla Ablam bana 20 bin kadar para verdi. Resmen hibe etti hatta. İstemiyor. Ama kredi borcum bitsin ilk işim onu ödemek olacak. 200 300 ün lafı mı olur?İşe girdiği ay daha ilk maaşından para istemişsiniz. Belki de nasıl başlarsa öyle gider diye düşünmüş vermek istememiştir. Abinin gözüyle bakınca resmen ilk aydan maaşına göz dikmiş gibi bir tablo ortaya çıkıyor. Şimdi 300 verse zaten issizsiniz bir dahaki ay yine yüz ikiyüz ister durursunuz diye korkmus olabilir
Belki de dediği gibi kart borcunu falan ödemiştir,elinde az bir para kalmıştır.
Ayrıca kimse kimseye para vermek zorunda değil ki. Benim de bir ablam var birbirimize hiç hibe vermedik, zor zamanlarda destek çıkardık ogrenciyken-sonra geri oderdik.
Şimdi de kaç defa paraya gerçekten ihtiyacım oldu , hiç ondan istemedim, çok yakın bir arkadaşımdan aldım borçları.
Aranizda kan bağı var diye neden siz ona para veriyorsunuz neden o size veriyor? İkiniz de kocaman insanlarımız.
Madem elinize 500 lira geçti, madem bir geliriniz de yok ben yerinizde olsaydım paramı ona buna sacmaz, cep harçlığı yapardım.
Evde herkesle kavga edip odanda kös kös oturma bence, daha ılımlı olmaya çalıs
İyi de demek ki aranızda kardeşlik bağı güçlü.Ama kardeş olmak farklıdır. İhtiyacım olduğunda kardeşime gidemeyeceksem vay halime. Valla Ablam bana 20 bin kadar para verdi. Resmen hibe etti hatta. İstemiyor. Ama kredi borcum bitsin ilk işim onu ödemek olacak. 200 300 ün lafı mı olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?