Oğulları para kazanıyo ya avukatı kesildiler

Aslında böyle yapması iyi olmuş boşverin.
En azından sizde birdaha kimseye kuruş vermezsiniz.
Hatta ben olsam maaşımı bile eksik söylerdim biriktirirdim .

Valla ben annenizle abinize katılıyorum. O ne öyle ya, ilk maaşı alır almaz adamın yakasına çökmüşsünüz para diye... Sanki borcu var size. Zaten onlarla yaşıyorsunuz, size aileniz bakıyor. Elinize para da geçmiş yakın zamanda. Ne ihtiyacınız varsa halletseydiniz. Kimse kimseye para vermek zorunda değil. Yetişkin kadınsınız, çalışın herkes gibi.

100 liranızı istemeniz de ayrı olay. Para geri istenir istenmesine de, üslup denen bir şey var. Haram olsun bilmemne diye söylenmeleriniz çok çirkin. Bu kadar terbiyesizliğe gerek yok. Kardeşiniz veya annenizin yerinde ben olsam tepkim daha sert olurdu sanırım. İnsanların sabrını zorlamışsınız, huzur kaçırmışsınız.

Öyle dışardan kolay konuşmak imkan yoksa çalışmak için olmuyor bi kere eşim izin vermez e hal böyle olunca banada yapacak bişey kalmıyor bende isterdim çalışmayı

Abinin yaptığı tabi ki de hoş değil, ilk ay da alışveriş diye cozutmuş, iş yerinde giyecek kıyafeti yok herhalde. Neyse boşver üzülme, sen de artık çeyiz parası atarsın kenarıya.

Abinizin tavrı tabi ki de hoş değil ama öyle bir hale getirmişsin ki vatan millet Sakarya olmus..Helal etmemeler felan..Abinizin abiligi sorgulanabilir boyutta olabilir ama sizinde ilk kalemde silebilir olmanız pek hoş değil..Tamam siz zamanında yardımcı olmuşsunuz çok iyi yapmışsınız ama bunu bir gün bende ondan isterim diye olmamalı..
Belki aldığı ilk maaşta anında para istemeniz canını sıkmış olabilir..
Bilemiyorum bana üslubunuz çok da yapıcı gelmedi

Abinizin maaşını nereye harcagindan size ne gerçekten parasında gözünüz kalmış gibi duruyor burdan bakınca. İsterse maaşının tamamını car cur eder

Bende ablamdan çok para alırım yıllardır basım sıkıştığında hemen ondan isterim bir kere lafını etmedi çalışmadığım dönemlerde cebime harçlık koydu evlenirken çok borca girdi yinede bana para verdi Hiç bir şeyin yoksada gül gibi ablan var der bence abiniz çok bencil kardeşin yanında olmayacaksa kim yanında olucak. Annenin ve abinin hareketleri çok üzücü.

Burda önemli olan para verip vermemesi değilki lafları tavırları zaten çok zoruma gitti

Paranın insanı bu kadar çabuk değiştirmesi de, enteresanmış gerçekten. Gören tirilyoner oldu sanır, 5 bin alıyor altı üstü. Gerçekten yazık abinize...

Ne guzel bir ablaya sahipmissiniz :) kiymetini bilin

Kardesler arasinda paranin bu kdr huzur bozmasi cok itici . vermiyosa vermiyo vermek zorunda degil.sende vermek zorunda degilsun.parayi alinca sevgilisine gitmesini vurgulamissin gideblr oda kmseyi ilgilendirmez. Annenin babniz var onlardan alin harcliginizi. Aileiz huzur bozmakla itham etmis sizi demekki birseyler yasanmis rahatsizlik duyulmus. Kk itarsfli bakin olaya.

Ablayim her zaman elmden geleni kardeslerimle paylastim ama. Bir krdesim vermek istemezdi verdigini de ertesi gun hatirlatirdi hadi ver die :)hic sorun etmedim vermek zorunda degildi . boyle seyleri sorun etmeyin Allah can sagligi versin gerisi muhim degil.

Bende hep ablam olsun istemişimdir . İşe giriyim de güzel planlarım var bana tecrübe olacak galiba bu yaşanan
Paranın insanı bu kadar çabuk değiştirmesi de, enteresanmış gerçekten. Gören tirilyoner oldu sanır, 5 bin alıyor altı üstü. Gerçekten yazık abinize...

Benden sana tavsiye. Bu konu boyle kapanmaz. Alacagin maasi tam soyleme sakin. . Diger konulara yorum bile yapmiyorum.

Ne guzel bir ablaya sahipmissiniz :) kiymetini bilin

Bundan sonra bir kuruş bile verme onlara. Doğurmakla anne baba olunmuyo

Ama kardeş olmak farklıdır. İhtiyacım olduğunda kardeşime gidemeyeceksem vay halime. Valla Ablam bana 20 bin kadar para verdi. Resmen hibe etti hatta. İstemiyor. Ama kredi borcum bitsin ilk işim onu ödemek olacak. 200 300 ün lafı mı olur?

Size zahmet olacak ama calisin ! Ben utanirim birinden para istemeye abinizde ayrica size para vermk zorunda degik

İyi de demek ki aranızda kardeşlik bağı güçlü.
Konu sahibinde öyle birşey yok ki. Abisine 100lira veriyor , verdiginden daha fazlasını isteyip almayinca hemen başlıyor '100 lirami ver o zaman,tüm kuruslarimi haram ediyorum sana' diye. Siz böyle bir kardeş olsanız ablaniz o parayı verir miydi?
Ya da konudaki abi gibi siz para isteyince 'bende de yok lan, s....git' dese siz o abiden 20 bin değil yirmi lira alır mıydınız?
Konu sahibinin aile bağları belli, hala adamdan birşeyler isteme derdinde.
Gör gerçeği,ona göre ne sen varını yoğunu ailene harca,ne de onlardan tek kuruş iste. Anca böyle huzur dolunur o evde.
Kardeş olmak farklıdır elbet de ben de bir ihtiyacım olduğunda artik yeni bir çatısı olan,yeni ailesi-kocasi çocuğu olan ablamdan da istemem ya. Sonuçta onun bütçesi belli, karı koca kendi masrafları , bir tasarruf politikaları var. Coook zor durumda kalırsam belki ama birkaç yüz lira için yakın arkadaşımdan , birkaç bin lira için de bankadan borç almayı tercih ederim^^

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…