ok fena Noel zlemi ekiyorum:(

evet noel suslemeleri diyebilirsin bende bunda bi sakinca gormuyorum
evine falan susle bahceni falan canim gercekten birazda olsun azalir belki
bende yurt disindayim gercekten cok ozenli cok guzel cok degisik bir hava icinde oluyor noel ve oncesi
ama sen sakin uzulme cok sanslisin canim en azindan sen orda bizim bayramimizi kutlayabiliyorsun biz burda ici bos bi guzellik noel kutlamadigimiz icin bir anlami yok
ah keske ben tr de olsammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm benimde bayralarda icim ciz ediyor

yanlış anlaşılmasın ben bizim bayramlarıda çok seviyorum kıyaslama zaten yapılmaz akpak arkadaşımızın verdigi bilgileri okudum çok saolsun

Yok hayatim niye yanlis anlayayim. Sen almanyanin özlemini cekiyorsun gibime geldi, ki buda cooookk normal.
Orda dogup büyüdüysen özelliklede..
Bende Türkiyeye tasinacagim evlendikten sonra, buralari sevmesemde, cok özleyecegimi biliyorum, eminim buna.

Ayyy içim bi hoş oldu simli kartlar gözümde canlandı ya :gitme: Ben de hep içinde yılbaşı, noel olan filmleri izlemeye bayılırım...opuyorumnanaktan

bu arada evimi falan süslemem ben ordaki bütün ev ve bahçe süslemelerini seviyorum yani almanların.. ben geleli 2 ay oldu şimdi tekrar gidemem

yok canım kesinlikle almanyada tekrar yaşama özlemi çekmiyorum gayet memnunum hayatımdan Türkiye gibisi yok zaten 6 ayda bi gidiyorum.. bir an annem telefonda bu sene çok güzel süslediler diyince eski kar altında bol ışıklar altında kulagımda kulaklık nehirin yanında yürüyüş yapmayı özledim

Anladim ben seni canim. Insan özler tabi özlemezmi. Gercektende güzel süslüyorlar ama. Üzülme, o yürüyüsü yaparsin insallah yine
Nasil alistin oralara? Zor oldu mu? Konuyu saptirmayayimda gercekten merak ediyorum, hazir seni yakalamisken sorayim dedimkaydirigubbakcemile3

Tamam özleminiz doğal cok da güzel anlatmışsınız ama şuna bari noel değil de yılbaşı ya da yeniyıl deseniz de şu güzel Türkçemiz yaşasa biraz..

kar yagdıramazsın ama aynı şekil evi süslersin:)ben de çok severim bu tabloyu hele pencereden kahve içerken karın yağışını,etrafı izlemek ah ahhhhh şakkıdı

Tamam özleminiz doğal cok da güzel anlatmışsınız ama şuna bari noel değil de yılbaşı ya da yeniyıl deseniz de şu güzel Türkçemiz yaşasa biraz..

Canim noel ayri yilbasi ayri. Noel hristiyanlarin bir bayramidir, yilbasi ise yeni yilin gelisi.
Türkiye'de bu iki seyi cok karistiriyorlar. Noel baba, cam agaci vs vs. bunlar, noel bayraminin bir parcasidir, yani hiristiyanlar bayramlarini kutlarken, nasilki biz ramazanda karagöz ile hacivatla egleniyorsak, onlarda noel babalariyla egleniyorlar, veya evlerini cam agaclariyla süslüyorlar.Ama benim anlamadigim bir nedenden dolayi Türkiye'de bunlari yil basi geldiginde ortaya cikarirlar, ki yilbasiyla bunun bir alakasi yoktur. Yurtdisinda hic bir Türk ailesinin evini bu aylarda cam agaciyla veya noel babalarla süsledigini göremezsiniz. Almanyada nasil bilmiyorum ama en azindan benim yasadigim ülkede böyle. Hatta Türkiye'de neden bu aylarda bunlar kullanilir anlam veremeyiz bile.
Kimse yanlis anlamasin, tabiki hos görüntü veriyor, ama bu birazda özenti gibi geliyor bana.

artık türkiye de de benzer şekilde geçmiyo mu yeniyıl? bütün alışveriş merkezlerini filan süslüyorlar günler öncesinde.. her yerde noel babalar dolaşıyor :)

canim bende simdi o atmosferi yasayanlardanim.esim iki gündür calismiyordu bizde cocuklari weihnachtsfeier e götürdük yeni geldim valla.dedigin gibi su anda kar yok ama o süsler felan acaip güzel.insan baska bi kisilige bürünüyor sanki.

sakin yanlis anlasilmasin bende inancim geregi cam agaci süslemek yada cam önlerini süslemek bilmiyorum yani biraz türkleinde avrupaya özentisini gösteriyor gibi geliyor.ben sadece uzaktan seyredenlerdenim.

hiç kendinizi suçlu hissetmeyin arkadaşım..bunun dinle falan alakası yok..ben sizin ne demek istediğiniz anladım.
sizin özlediğiniz noel değil siz orada yaşanan coşkuyu özlemişsiniz.ışıklar,süslemeler,insanların
heyecanla alışveriş yapmaları hayatı anlatıyor....yaşadığınızı hissediyorsunuz.
yanlış anlamayın hiç yurtdışında bulunmadım.sadece hayal edebiliyorum.
memleketimizde kar yağınca hayat felç olur insanlar sokağa çıkmaz eve kapanırlar.
halbuki bende çok isterdim.şöyle lapa lapa kar yağsa,her taraf ışıl ışıl,bütün insanlar sokaklarda kartopu oynasa,kardanadam yapsa.
neyi kutladığınız inanın hiç önemli değil...önemli olan hayatı yaşamak..

Türkiyede bayramların tadı mı kaldı artık da bayramları özlüyorsunuz? Ben oldum olası akraba ziyaretlerini zaten hiç sevmem. Ne varsa almanyanın bayramlarında var. Bide östern (easter) bayramı vardı o da Süper... :)

pardon yaa ostern bayramı... Bizim bayramlarımzda daha farklı olabilirdi. Yani süslemeler, değişik aktiviteler...

canım benim dediğim noel yılbaşıdeğil zaten benim dediğim etkinlik 24 aralıga kadar sürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…