ok heyecanlym korkuyorum

joyist

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
159
0
316
tam 20 gün sonra evleniyorum evleneceğim insanı çok seviyorum ama evliliği yürütebilir miyim biilmiyorum görevim haftada 3 gün sabah 6 akşam 8, diğer günlerde 8.30 ve akşam 6 olduğundan ev işlerini nasıl yetiştiririm diye düşünüyorum benim gibi olupta evinin işini halleden ve kocasına bakan var mı? :a015:

niye kocanıza bakasınız ki?

hem madem sizde çalışıyorsunuz müstakbel eşinizde size ev işlerinde yardımcı olacak.
siz yemek yapıyorsanızo sofra kuracak; siz yer süpürüyorsanız o toz alacak..
çalışan her kadının yaşadığı zorluklar bunlar..

yerinizde olsaydım 2 seçeneğim vardı:
1.çalışırım
kocama bakmak için mi evlendim

az yesin kendine uşak tutsun:umursamaz:

2. süper kadın olamayacağıma göre işi bırakıp ev hanımlığı:lepi:

öncelikle tebrik ederim
her şey karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışla kolaylaşıyor
siz de çalışacağınıza göre eşiniz yardım etmek zorunda

bende 1 yıldır evliyim. ve sabah 8 de evden çıkıyorum akşam 7 de evde oluyorum...cumartesi pazarım tatil olduğu için genel temizliği cumartesiye bırakıyorum.hafta içide işten geldiğimde yemek yapıyorum 8 gibi yiyoruz.genelde hazır yiyecekler yapıyoruz ama onun yanında sebze yemeklerde bol pişiriyorum(çabuk pişiyorlar çünkü:)) )
eşime gelince bana yardımcı olmaya çalışıyor ama ben biraz pippirik olduğumdan onun yaptığı işi pek beğenmiyorum.ama yinede sağolsun bazen yükümü alıyorrr...
yorulmaya gelince evim temiz olduğunda inan yorgunluğumu unutuyorum. tabi bazen isyan ettiğim oluyor ama o zaman annem aklıma geliyor. gurbet elde 3 çocuk bide çalışıyormuş aman tanrımmmmm:)))

-sabah 9 akşam 18:00 rası çalışıyorum.c.tesi pazar tatil..
evt yetiştiriyorum...pazar gününden yapmam gereken yemekleri yapıyorum çorba gibi o anlık yapılması gerekenleri gelince yapıyorum..yemek yedikten bulaşıkları yıkadıktan sonra patlıcan yapacaksam iki dk soğan sarımsak salça patlıcanlar yıkarım doğrarım hemen ocağa yatana kadar pişer soğur doğru dolaba
-evimin temizliğini perşembeden çamaşırları yıkayarak başlıyorum..perşembe bu işi hallederim..
-cuma günü evin sadece tozunu alırım.wc banyo temizlerim ciflerim ç.sularından geçiririmmm.
-c.tesi elektirk süpergesi açılır yerler silinir...tozlar alınmıştı çamaşırlar yıkanmıştı..c.tesi günü birde ütü yaparım..
-erken kalkarım kocam kalkana kadar bir tencere yaprak sarması yaparım doğru ocağa kahvaltıda bile yer..çayı demler kaldırırım...hatta kocama ağdasını bile yaparım k.altı sırtı vs.vs..:)
ben heryere yetişiyorum ama eşimde ben yapacam diyor oda yapıyor hatta bana nasıl yetiştirdiğimi soruyor seni göremiyorum der evet atom karınca gibiyim çok hızlı hareket ederim..sonra c.tesi öğleden sonra ve pazar bana ait oluyor..pazar günü 3-4 adette korku ve macera filmi izleyerek geçirmem gerek çünkü...
herşeyi aynı anda yapamazsın eşinde yardım etmeli

bu ne düzen tertipp
maşallahh
kızım kıçını kaşıı
bnazar degerr alkisalkisalkisalkisalkisalkis

sevgili konu sahibi
sabah 6 çok kötü beya
eşlin kaçta işe gidiyo
beraber bi kahvaltı edemicekmisiniz
tek şansın piyanonun yaptıgı gibi düzenli tertipli olmak
birde allahıma du etmek
eşin konusunda

yenş evliyim,iş hayatını idare etmeye çalışıyorum şimdilik.bugünümü anlatayım,sabah 6da kalkıp kahvaltı hazırladım,işe gittim,4 gibi eve geldim yemeğin ön hazırlığını yaptım,5 te eşim geldi yemeği birlikte yapıp yedik.sonra temizliğe başladım saat 8.30da bitti(haftalık temizlik bu,haftasonu başka işlerim olduğundan bugün yaptım)...birazdan çamaşırları makineye atacağım,vs vs...her gün için bir program bulunuyor,bi sıraya koyabilmek lazım..ama zormuş onu söyleyim

öncelikle mutluluklar.......

başlarda elleriniz ayaklarınız bırbırını dolasa bılır ama zamanla hersey yerine oturur.........
tabıkı eşinizin yardımı ve destegıyle......
sız işten gelir eşiniz oturur sız koşturursanız..........
öylede alışır hep öyle olsun ister.......
baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.........
size yardım etmesını söyleyın.....hem daha az yorulur hemde evde düzen saglamış olursunuz.........

Alla alla bunun derdini neden sadece sen tasıosun 20 gun sonra o masada iyi günde kötü günde hastalıkta saglıkta diye bir söz verilecekk o söz sadece o masada kalmamalı eşin kasesini zahmete sokup sana yardımcı olsun olmalıda hayat müşterek sonuctalmaz:

eşine de iş yaptırkötü olsa da yapsın bütün sorumluluğu sen alma büyüklerim bna öğretti uyguluyorum hoş eşi,m benden iyi iş yapar sağolsun piyanoya benzer bir program yapmaya çalışıyorum ben de sıkma kendini hayat müşterek unutma dediklerimizi uygula

offf acaba ben nasil yapacam nasil yetistirecem merak ediyorum..
yemek yapmasini bilmem, camasir yikamasini bilmem, temizligede gelince nereyi neyle temizlicem pek bilgim yok.. kaydirigubbakcemile3
allahdan nisanlim yanliz yasiyorda benim bilmedigim seyleri O bilio ve bana yardim eder insallah.. bakalim nasil yapcam cok merak ediyorum.. kafamçokkarıştı

hersey zamanla yoluna girer
o san yardımcı olabileceği kadar olur zaten
merak etme
düğün stresinden böyle düşünüyorsundur
kalbını ferah tut

Öncelikle hayırlı olsun canımm.....

Ben geçen seneye kadar çalışıyordum.Sabah 8 akşam 6 eve geldiğim zaman beynim resmen durmuş bir halde oluyordu.Tasarımla uğraşıyorum takı üzerine
eve geldiğim zaman yemek sonrası ilk evvela ertesi günün yemeğini hazırlayıp ocağa atıyordum.
Yemek pişerken makinaya çamaşırları arkasından yapılacak günlük işleri toz alma yerleri silme süpürme işleri bunları yapmak en fazla 1-2 saatimi alıyordu.
Ütüyü hafta sonları yapardım.Yemek benim için başlı başına bir iş eşim herşeyi yemez tam anlamı ile vejeteryan bu sene haftanın 7 günü ( evde hafta sonlarıda çizimlere devam ederdim) değilde 3 günü çalıştığım için daha rahatım allah çalışanlara kolaylık versinn.
Geçen sene resmen adımı jetgiller takmıştım koş eve koş işe eşim sağolsun elini sıcaktan soğuğa değdirmezz.
Canı istiycekde bir işin ucundan tutucak...

Evvelallah başarırsın bunun için kendini üzüp stres etmee kaydirigubbakcemile5

hayırlı olsun
stres yapmana gerek yok
eşını baştan alıştırırsan sana yardımcı olacaktır
sakın yüz verme
tek basına yapman ılk başta zor olsada zamanla buna alışırsın
mutluluğun tadını cıkar bunları dert etme

Ben öleyim, öleyim, nerelere gideyim:dance::dance:, Mahsun Kırmızıgülün kulakları çınlasın, böyle bir şarkısı vardı kanımca, aklıma geldi nedense, getirin boğaz köprüsünü aticiyim kendimi:icecream:

çalışmaya başlamadan önce işlerimi yetiştirmede zorluk çekiyodum.çok güzel şeymiş çalışmak.herşeyim düzene girdi.cuma akşamı temizlik,cumartesi sabah çamaşır,gece ütü ve tüm pazar benim çocuklarımın ve eşimin.kendine bi plan yap.yemek işi zaten çok kolay.gelince 1-1,5 saatte halledersin.kafana takma

sanki bir bebekten bahseder gibi kocama nasil bakicam demen cok komik olmus:roflol:
herkes kendine baksin, pisligin toplasinbenneyaptımki
sen yemek yapiyorsan oda yerleri silsin süpürsün misal yada ütü yapsingamyoncuiremsu
sakin fazla yüz verme, bastan alistir, o evde oda yasadigi icin temizlik yapmak zorunda:mymeka:
sakin su söyledigin lafida nisanlinin yaninda söyleme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…