ok istediiniz ey iin, Dualarnz kabul oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
allaha şükür benimde dualarım hep kabul oldu.şükretmesini ve hayırlısını dilemeyi hiç dilimden düşürmem. allaha şükür işlerim yolunda gider. yolunda gitmeyenlerde olur elbet ama bu bi şansızlık değil yazgıdır, allaha gönülden dua edersen yaşanır ve biter.

ALLAH herzman vermeye hazırdır.
biz yeterki dua etmesini bilelim.. bn buna inanıyorum..
ogün muhakkah duamız kabul olur..olumlu yada olumsuz muhakkak kabl olur.
çünkü ALLAHa yakarırsak rabbim bana yardım et şunu istiyorum dediğimizde
ALLAH sesinimi feryatımızı duyar..ve bizim için doğru olanı verir..

çok şükür ALLAH büyür..bn merhametine inanıyorum..
ve duamda kabl oldu, olmayanlarda var.. ama şükürler olsun herşye ragmen

ALLAH herzman vermeye hazırdır.
biz yeterki dua etmesini bilelim.. bn buna inanıyorum..
ogün muhakkah duamız kabul olur..olumlu yada olumsuz muhakkak kabl olur.
çünkü ALLAHa yakarırsak rabbim bana yardım et şunu istiyorum dediğimizde
ALLAH sesinimi feryatımızı duyar..ve bizim için doğru olanı verir..

çok şükür ALLAH büyür..bn merhametine inanıyorum..
ve duamda kabl oldu, olmayanlarda var.. ama şükürler olsun herşye ragmen

Yeter ki istemesini ve sabır etmesini bilelim inş.

Mübarek bir gün kandiliniz mübarek olsun bol bol dua edelim inş.

memleketime atnmak için dua ediyordum yana yakıla...oldu

Evet oldu.Çok istediğim olmadığı zamanda hayır aradım olduğunda da şükretmesini bildim.Ve birde şöyle bişi var bir şeyi çok istiyorsan Allah sana onu bir şekilde sunuyor.Hemen olmadığı zamanda da vardır zamanı diyorum:) O yüzden çokk şükürr Allah ıma istediklerimi bana nasip ettirdi.:nazar:

Cok uzuldum,hep sabrettim,dua ettim,sadece onume baktim ve simdi , cok sukur, dileklerim bir bir gerceklesmeye basladi..Allahimdan baska ne isterim ki......

merhaba
benim de bir duam var. yana yakıla dua ediyorum. kabul olmasını diliyorum.
siz de bu dileğim için dua ederseniz sevinirimmm.

benimde birçok duam Allah'ın izniyle kabul oldu. hemde umudumu tamamen o dilekten, istekten kesmişken.. uzun zamandan sonra o dileğim aklımın ucunda bile kalmamışken, pes etmişken bir bakıyor ki Allah'a sığınan olmak istediği yerde.

1 buçuk yıldır aşırı derecede çok istediğim bir dileğim daha var.. Allah'ıma sığınıyorum hayırlısını istiyorum ondan dileğimden ötürü.. umarım tez ve hayırlı bir şekilde duam kabul olur da buraya o güzel haberi yazmayı da nasip eder yüce Rabbim..

Allah herkesin gönlündekini hakkında hayırlı eyleyip tez vakitte nasip etsin.. duaları, dilekleri, beklentileri için el-fettah ismiyle hayırlı kapılar hayırlı sebepler yaratsın (amin) onun rahmetine merhametine o kadar ihtiyacımız varki..:43::43::43: Allah'a emanet olun..

2 yıldır iş istiyorum ve hayırlı bir kısmet evlilik ama şimdilik yok hala.çok sıkıldım bunaldım evde otuturp durmaktan bi işim olsun istiyorum..
bi söz var, istediğin şey olmuyorsa ya daha iyisi olacaktır ya senin için hayırlı değildir yada ahirette karşılığını alırsın..bunu düşünüp avutuyorum kendimi. herşeyin HAYIRLISI

evet hayatımın belli dönemlerinde inanılması güç ama akşam dua edip sabah oldu ki olmaz dediğimiz bişeydi

arkadaşlar dilekleri gerçekleşenler okudukları duaları da yazabilir mi? ne kadar okudular kaç adet okudular..

Namazlardan sonra "Hasbunallah ve nımel vekıl" diye dua ediyordum gercekten buyuk bir teslimiyetle. sonrasinda olana olmayana cok takmamaya basliyorsunuz zatten Allah'in izniyle...

bende kendi yöntemimi yazayım
hacet namazı kılıp 3 yasin okuyup peygamber s.a.v. hazretlerinin ve ashabının tüm evliyaların ruhlarına sevabını bağışladıktan sonra
onların hatrı için beni darda bırakma diye dua ediyorum
hep oluyor dileklerim

2 yıldan fazladır bi duam var çooooookkk ama çok istediğim içim yana yana dua ettiğim bir dileğim... Hala Rabbim kabul etmedi ama ben ne bu isteğimi içimden atabiliyorum nede dua etmeyi bırakabiliyorum.. İnanıyorum ki bi gün mutlaka kabul olacak.. Bazen ümidimi kaybedecek gibi oluyorum ve hemen şu sözü hatırlıyorum "Vermek istemeseydi Allah hiç istetirmiydi " ...

Evet eğer vermek istemesydi ben istemezdim hele ki bu kadar çok istemezdim..Rabbim hayırlı yazılar yazsın hayırlısıyla kabul etsin inşallah..

kabul oldu çok şükür..
ama bu kabul olan duamdan önce başka birşeyi çok istemiş, dua etmiştim ve kabul olmamıştı,
şuan iyiki de olmamış diyorum yoksa şimdiki durumumda olamzdım :31:

şair güzel demiş;
Mevlam görelim neyler,
Neylerse güzel eyler..

bu yüzden ben bi duam kabul olmadıysa, mutlaka vardır bi hayır demeyi tercih ediyorum :31:

güçlüklere direnip,isyan etmeyi bırakınca oluyor gerçekten...
hayatta zorlukları da acıyıda kabullenip hepsini veren için
şükretmek gerekiyor daima...dualar,istekler bitmiyor..
İnşallah Rabbim bundan sonraki dualarımın da kabulünü nasip eder..:17:

Hayır, hep sıkıntılı ve üzgün yaşamazsın...Zamanla kabullenirsin...hepimiz geçmişte sevdiklerimizi kaybettik....ilk önce çok üzüldük ama zamanla kabullendik...ve yaşamaya devam ettik...Peki madem eninde sonunda kabulleneceğimiz şeyleri neden kabullenmemekte ısrar ederiz ki...kimsenin kabullenemeyeceği hiçbir şey yoktur bence...Özünde sen korkularından kaçıyorsun...Bence korktuğun şeyle yüzleş...Sen ondan kaçtığın(korktuğun) sürece o hep senin peşinden gelir...Önce korkunu yen...Yenemezsen hep bir panik halinde yaşarsın asla huzurlu olamazsın olsan da bu huzur hayatının geneline yayılmaz...Önce huzur iste huzurlu ol ki açık bir zihinle(bunu daha önceki post'umda yazmıştım) dua edebilesin... eminim sen hayatının bu döneminde hep bir panik halindesin...Sanki hayatı kaçırıyormuşsun da peşinden koşuyor gibisin...Önce yavaşla hatta dur...Kafan sakinleşsin...Ne de olsa huzursuz bir kafayla kimse bir yere varamaz...Di mi? sengözlerimebaksanab

Cok dogru ya tebrikleri:))

benimde sürekli dua ettğim bir olay var inşş olur hayırlıysa tabi .

Kızlar size okuduğum güzel bir kitaptan önerim olacak.
Dua ederken genelde hayırlısıyla deriz ya işte onun yerine aslında "hayırlısının en güzeli" dememiz daha hoşmuş.
Bunu da şöyle açıklamışlar.
Hayırlısı dediğimiz de bizim için o an için hayırlı olabilir ama ilerisi için olmayabilir.
Yahut eşiniz için ediyorsunuz bu duayı bu eş sizin için bir yönden hayırlı ama bir yönden hayırsız olabiliyor.
Onun için dualarımızda "hayırlısının en güzeli" demeyi alışkanlık haline getirelim ki dualarımız daha güzel olsun.
:54:

Son düzenleme:
Kabul olanda oldu olmayanda oldu. Kabul olmayanlar biraz içime oturmuştu ama hayırlısı böyleymiş diyip geçmek en iyisi :34:

Back
X