ok istediiniz ey iin, Dualarnz kabul oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
duaların kabul olması gereken şartlar nedir veya ne olduğunu düşünüyorsun?
seni hangi özelliklerin iyi bir kul yapmıyor?

bunu ben dusunmuyorum
okudum arastirdim
dua nin kabul olmasi icin en basta namaz sartmis
ve kabul olacagina inanarak yapilmasi, bu dunyada veya obur dunyada mutlaka kabul olurmus
ben dua ederken kesin kabul olur diye bakamiyorum, kabul olmayabilir de diyorum icimden
isterseniz okuyup arastirin bunlara rastlarsiniz

bunu ben düşünmüyorum demişsin ama okuduklarına inanmaya başlamışsın...ayrıca ben namazın şart olduğunu düşünmüyorum ama namaz kıldığında dualarının kabul olacağına inanıyorsan günde 1 kere de olsa namaz kılabilirsin...En önemlisi kabul olacağına inanmıyorsan neden dua ediyorsun...?Bence ilk olarak inanmaya başla...İstediğin şeyin sana verileceğine inan...

herşey için sürekli dua ederim zaten...
ama önemli ve riskli durumlarda ettiğim dualarımı
Rabbim geri çevirmedi,çok şükür...
ama dualarımı ederken dediğim tek şey,
hayırlıysa olsun,hayırlı değilse olmasın şeklindedir...
sevgiler...

vermek istemeseydi istemek vermezdi...işte olay bu..işte yüzyılın keşfi the secret i ilk biz açıklıyoruz diyen kepazeler bunu söylemeye çalışıyor...ama onlar alltan alttan tanrıyı ekarte edip panteizm i bilinçaltımıza yerleştirme çabalarındalar..

Ettim ve şükürler olsunki kabul etti Yüce Yaradanım..O na minnettarım şükürler olsuun...

bunu ben dusunmuyorum derken, bu sahsi fikrim degil okuduklarimdan bunu soyluyorum demek istedim aksini dusunuyorum anlaminda degil yani
kabul olacagina inanmiyorum da demiyorum sadece kabul olmayanlarin sebebini buna dayandiriyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

haklısın
o kitap surekli ayni seyleri tekrarlayarak, bilincaltina isteklerimizi elde etmenin tanrıyla alakası olmadigini yerlestirmeye calisan bir kitap bence
sen ordaki fikirleri kabul etmesen de surekli olarak kitap boyunca tekrarini bilincaltina okudugun icin, bilincalti onu ogreti seklinde kabul eder ve uygular

inanmak onemlidir ama neye inandigin daha onemli
bir arkadas ben aldim ben basardim istediklerimi demis
sen degil, O istedigi icin sana verdi hepsi bu

ama bunun da bazi sartlari var ben onlari diyorum

Ettiğimiz duaların kabul olma şartlarını hiç bilmem ben..
Benim için tek şart Yaradana inanmak.
Bence eğer bir başkasının kötülüğü dilemiyorsak dualarımız er ya da geç kabul olur..
Ancak inanmamıza rağmen isteklerimiz olmuyorsa; vardır bunda da bir hayır deyip Allahtan gelene razı olmaktır.. İnanmak budur bana göre..

ben dedim ve yine söylüyorum ki ben aldım...
ben böyle istediğim için bu şekilde oldu...
hayatımı ben seçtim...
böyle olmasından mutlu muyum?n evet çok...
inanıyor muyum? kalbimde zerre şüpheye yer bırakmayacak kadar...
sizin bahsettiğiniz bir kulda olması gereken özelliklerin hiç birine de sahip değilim...
sonuçta bahsettiğiniz namazı kul kendi için kılar, Allah dualarını kabul etsin diye değil...
diğer ibadetler de onun içindir..
Allah istediği için sana verdi demişsin...
niye ben seçilmiş değilim ki...
Allah karşısında benim kimseden üstünlüğüm yok ki...
Allah'ım kulları arasında ayırım yapmaz ki...
isteyen istediği şeyi hakettiği mertebeye ulaşırsa alır...

Son düzenleme:
namaz ibadetlerin en güzeli en anlamlısı bence...
günlük hayatımızda eşimizle ,dostumuzla saatler harcarken,bizi varedenle bir saat harcamısız çokmu...
beş vakit namazın toplam süresi dualarla beraber sadece bir saattir,namaz dualar ve duaların sürekliliğine vesile olur.
ama duaların kabulü için namaz şartmıdır?konusuna gelince,
_bakın allah ateistede,budistede,deistede veriyor,demekki vermek için biz insanlar gibi şart koşmuyor,sizcede onun ululuğunun sebebi bu değilmi!

arkadaşlar..dua etmekten hiç bir zaman vazgeçmeyin...dua müminin en büyük silahıdır ..oun için maddi manevi her zaman dua edrim Rabbime..çok şükür bir çoğunu verdi ...dua etmek çok iyiymiş..bazen bu dünyada veriyomuş..bazende öbür dünyada..herşeyin en iyisini bilen Rabbimizdir ..her zaman ona sığınalım derim....

kimsenin kuyusunu kazmam, kimseye de kotuluk dilemem, beddua etmem korkarım, beni kiranlarin beni kirdigini bile zamanla unutur sonra yine onlara iyilik yaparim, iyilik yaptiktan sonra aklima gelir anca.

Ama bilmiyorum yani kendince iyi bir insan olmak yeterli mi dua larin kabulu icin acaba, daha cok sey yapmak gerektigine inaniyorum ben, benim dusuncem bu.

kesinlikle arkadaşa katılıyorum...

ve ilk önce insanın yüreği temiz olmalı bence...

söyle bakim sen neden bu kadar tatlısın. a.s. duaların kabulu için yürekten istemelisin inanmalısın...Ama sende " ya dualarım kabul olmazsa" gibi bir kararsızlık hatta tam inanamama durumu var...Eminim dua ederken bile zihninin bir yerlerinde ya olmazsa düşüncesi beliriyordur...Peki duaların kabul olmazsa ne olur?Ölene kadar istediğin şeyi elde edemeyeceğini bilsen ne olur?O zamandan yaşamaktan vaz mı geçeceksin...Ya da hep sıkıntılı üzgün mü yaşayacaksın..?Hayır...Çünkü bir hayat böyle geçmez...Peki ne yapacaksın durumu kabullenip yaşamaya devam edeceksin..o zman şimdi de aynı yap ama dua etmekten vaz geçmee.

vazgecmedim hic ama
evet hep sıkıntılı ve uzgun yasarim o zaman

sen de cok tatlısın :)a.s.

ben dua ederken hep hayırlısı ise diye dua ederim ... çok istediğim şeyleri de isterken korkarım... benim için doğru olup olmadıklarını asla bilemem çünkü... benim duam genelde şöyledir;

"Allahım benim için doğru olanı sen biliyorsun... hakkımda hayırlısı ise olsun ... benim için doğru olmasını istediğimi biliyorsun... sana inanıyorum ve yanımda olduğunu biliyorum.... " :)

herkesin hakkında hayırlısı olsun...

Bakalım birkaç gün sonra göreceğiz,kabul olacak mı ,olmayacak mı?

vazgecmedim hic ama
evet hep sıkıntılı ve uzgun yasarim o zaman

sen de cok tatlısın :)a.s.

Hayır, hep sıkıntılı ve üzgün yaşamazsın...Zamanla kabullenirsin...hepimiz geçmişte sevdiklerimizi kaybettik....ilk önce çok üzüldük ama zamanla kabullendik...ve yaşamaya devam ettik...Peki madem eninde sonunda kabulleneceğimiz şeyleri neden kabullenmemekte ısrar ederiz ki...kimsenin kabullenemeyeceği hiçbir şey yoktur bence...Özünde sen korkularından kaçıyorsun...Bence korktuğun şeyle yüzleş...Sen ondan kaçtığın(korktuğun) sürece o hep senin peşinden gelir...Önce korkunu yen...Yenemezsen hep bir panik halinde yaşarsın asla huzurlu olamazsın olsan da bu huzur hayatının geneline yayılmaz...Önce huzur iste huzurlu ol ki açık bir zihinle(bunu daha önceki post'umda yazmıştım) dua edebilesin... eminim sen hayatının bu döneminde hep bir panik halindesin...Sanki hayatı kaçırıyormuşsun da peşinden koşuyor gibisin...Önce yavaşla hatta dur...Kafan sakinleşsin...Ne de olsa huzursuz bir kafayla kimse bir yere varamaz...Di mi? sengözlerimebaksanab

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…