E
EU3
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU3
-
duaların kabul olması gereken şartlar nedir veya ne olduğunu düşünüyorsun?
seni hangi özelliklerin iyi bir kul yapmıyor?
bunu ben dusunmuyorum
okudum arastirdim
dua nin kabul olmasi icin en basta namaz sartmis
ve kabul olacagina inanarak yapilmasi, bu dunyada veya obur dunyada mutlaka kabul olurmus
ben dua ederken kesin kabul olur diye bakamiyorum, kabul olmayabilir de diyorum icimden
isterseniz okuyup arastirin bunlara rastlarsiniz
bunu ben düşünmüyorum demişsin ama okuduklarına inanmaya başlamışsın...ayrıca ben namazın şart olduğunu düşünmüyorum ama namaz kıldığında dualarının kabul olacağına inanıyorsan günde 1 kere de olsa namaz kılabilirsin...En önemlisi kabul olacağına inanmıyorsan neden dua ediyorsun...?Bence ilk olarak inanmaya başla...İstediğin şeyin sana verileceğine inan...
vermek istemeseydi istemek vermezdi...işte olay bu..işte yüzyılın keşfi the secret i ilk biz açıklıyoruz diyen kepazeler bunu söylemeye çalışıyor...ama onlar alltan alttan tanrıyı ekarte edip panteizm i bilinçaltımıza yerleştirme çabalarındalar..
haklısın
o kitap surekli ayni seyleri tekrarlayarak, bilincaltina isteklerimizi elde etmenin tanrıyla alakası olmadigini yerlestirmeye calisan bir kitap bence
sen ordaki fikirleri kabul etmesen de surekli olarak kitap boyunca tekrarini bilincaltina okudugun icin, bilincalti onu ogreti seklinde kabul eder ve uygular
inanmak onemlidir ama neye inandigin daha onemli
bir arkadas ben aldim ben basardim istediklerimi demis
sen degil, O istedigi icin sana verdi hepsi bu
ama bunun da bazi sartlari var ben onlari diyorum
namaz ibadetlerin en güzeli en anlamlısı bence...
günlük hayatımızda eşimizle ,dostumuzla saatler harcarken,bizi varedenle bir saat harcamısız çokmu...
beş vakit namazın toplam süresi dualarla beraber sadece bir saattir,namaz dualar ve duaların sürekliliğine vesile olur.
ama duaların kabulü için namaz şartmıdır?konusuna gelince,
_bakın allah ateistede,budistede,deistede veriyor,demekki vermek için biz insanlar gibi şart koşmuyor,sizcede onun ululuğunun sebebi bu değilmi!
kimsenin kuyusunu kazmam, kimseye de kotuluk dilemem, beddua etmem korkarım, beni kiranlarin beni kirdigini bile zamanla unutur sonra yine onlara iyilik yaparim, iyilik yaptiktan sonra aklima gelir anca.
Ama bilmiyorum yani kendince iyi bir insan olmak yeterli mi dua larin kabulu icin acaba, daha cok sey yapmak gerektigine inaniyorum ben, benim dusuncem bu.
söyle bakim sen neden bu kadar tatlısın. a.s. duaların kabulu için yürekten istemelisin inanmalısın...Ama sende " ya dualarım kabul olmazsa" gibi bir kararsızlık hatta tam inanamama durumu var...Eminim dua ederken bile zihninin bir yerlerinde ya olmazsa düşüncesi beliriyordur...Peki duaların kabul olmazsa ne olur?Ölene kadar istediğin şeyi elde edemeyeceğini bilsen ne olur?O zamandan yaşamaktan vaz mı geçeceksin...Ya da hep sıkıntılı üzgün mü yaşayacaksın..?Hayır...Çünkü bir hayat böyle geçmez...Peki ne yapacaksın durumu kabullenip yaşamaya devam edeceksin..o zman şimdi de aynı yap ama dua etmekten vaz geçmee.
Bakalım birkaç gün sonra göreceğiz,kabul olacak mı ,olmayacak mı?
vazgecmedim hic ama
evet hep sıkıntılı ve uzgun yasarim o zaman
sen de cok tatlısın :)a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?