- 6 Nisan 2018
- 275
- 180
- 103
- Konu Sahibi Ferda ferda
-
psikologa gitmeyi deneyinBebek beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim istemedin çok ağladım aldırmak istediğimi söyledim eşime yakınlarıma tabiki böyle birşeyi istemedi kimse bende zor olsa da bir şekilde kabul ettim ve küçücük şeyleri takan bir insan oldum çıktım hemen hemen herşey beni korkutuyordu hastane muayeneleri dış görünüşümde olabilecek değişiklikler ve daha küçük şeyler vs öyle böyle 6.aya geldim ve inanılmaz tuhaf düşünceler aklıma geldi daha çnce giç böyle düşünmemiştim erkeklerden kaçmaya başladım ben bilmeden birisi bana zarar verdi mi yada bana tacizde bulundu mu ya eşimi aldatmışsam tarzında sonra bir sabah uyandım bebeğimle ilgili kuşku akşıma girdi eşini aldatmışsam başkasından yapmışsam ben çıldırdım bu düşünceden bu düşünce sanki düşünce gibi değil gerçekti benim için dopum yaptım erken doğum yapmak zorunda kaldım hala kendimle bebeğimle ilgili kuşkular korkunç düşünceler içindeyim ya bişey yaptıysam ya bana bu yüzden birileri zarar verirse diye diken üstündeyim bu arada tedavi alıyorum ama zor durumdayım çevresinde böyle olup atlatan düzelen var mı fikirlere de açığım nr yapmam gerekir nasıl davranmam gerekir yardım eder misiniz
Bende kaygı bozukluğu var ama sizin boyutunda degil psikiyatriye gidin tedavi olun bide kafanızı meşgul edecek şeyler bulun mesela bi hobiniz olsunBebek beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim istemedin çok ağladım aldırmak istediğimi söyledim eşime yakınlarıma tabiki böyle birşeyi istemedi kimse bende zor olsa da bir şekilde kabul ettim ve küçücük şeyleri takan bir insan oldum çıktım hemen hemen herşey beni korkutuyordu hastane muayeneleri dış görünüşümde olabilecek değişiklikler ve daha küçük şeyler vs öyle böyle 6.aya geldim ve inanılmaz tuhaf düşünceler aklıma geldi daha çnce giç böyle düşünmemiştim erkeklerden kaçmaya başladım ben bilmeden birisi bana zarar verdi mi yada bana tacizde bulundu mu ya eşimi aldatmışsam tarzında sonra bir sabah uyandım bebeğimle ilgili kuşku akşıma girdi eşini aldatmışsam başkasından yapmışsam ben çıldırdım bu düşünceden bu düşünce sanki düşünce gibi değil gerçekti benim için dopum yaptım erken doğum yapmak zorunda kaldım hala kendimle bebeğimle ilgili kuşkular korkunç düşünceler içindeyim ya bişey yaptıysam ya bana bu yüzden birileri zarar verirse diye diken üstündeyim bu arada tedavi alıyorum ama zor durumdayım çevresinde böyle olup atlatan düzelen var mı fikirlere de açığım nr yapmam gerekir nasıl davranmam gerekir yardım eder misiniz
5 vakit namaz kılan biriyim lohusayım şuan kılamıyorumİlaçla tedavisi falan var mı bilmiyorum ama. Namaz falan kılsanız sizi rahatlatabilir. Ben çok daraldığım da çok iyi geliyor. Dua edin bol bol
Hayır cinsel saldırıya maruz kalmadım aklıma böyle bişeyin gelmesi beni korkuttu ve gerçek değilse neden aklıma geldi dedimOKB kolay kolay düzelen bir durum değil ilaçta alsanız bir müddet geçer ama asla bitmez. Üste üye sormuş geçmişte cinsel saldırıya mı maruz kaldınız neden eşinizi aldattığınızı bebeğin başkasından olma ihtimalini düşünüyorsunuz. Kafanızda bitirirsiniz buna ancak siz son verebilirsiniz. Kendinize güvenin ve bu sorunla başa çıkacağınıza inanın yoksa bebek için de sıkıntılı sağlıklı bir annesi olmayacak.
Aslında nasıl başa çıkacağımı bilemediğim için fikir almak istedimkendime güvenimin gelmesi için bebeğimin bana ihtiyacı varOKB kolay kolay düzelen bir durum değil ilaçta alsanız bir müddet geçer ama asla bitmez. Üste üye sormuş geçmişte cinsel saldırıya mı maruz kaldınız neden eşinizi aldattığınızı bebeğin başkasından olma ihtimalini düşünüyorsunuz. Kafanızda bitirirsiniz buna ancak siz son verebilirsiniz. Kendinize güvenin ve bu sorunla başa çıkacağınıza inanın yoksa bebek için de sıkıntılı sağlıklı bir annesi olmayacak.
beyninize aslında böyle düşünmediğinizi bunların gerçek olmadığınızı söyleyin çünkü beyinde bitmeyen bir şeyin çözümü zor olur. Aklınıza her kötü düşünce geldiğinde onları kovun çocuğunuza sarılın.Aslında nasıl başa çıkacağımı bilemediğim için fikir almak istedimkendime güvenimin gelmesi için bebeğimin bana ihtiyacı var
Siz olsanız böyle mi yapardınız gerçwkten ihtiyacım var bu işi çözmek istiyorumbeyninize aslında böyle düşünmediğinizi bunların gerçek olmadığınızı söyleyin çünkü beyinde bitmeyen bir şeyin çözümü zor olur. Aklınıza her kötü düşünce geldiğinde onları kovun çocuğunuza sarılın.
Başladım tedaviye sadece fikirlere de ihtiyacım var siz olsanız benim yerimde nasıl davranırdınızGeçmiş olsun.
Alanında uzman bir psikolog/psikiyatrist ile görüşün.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Fikirlere ihtiyacım var siz olsanız nasıl davranırdınızDurumunuz buradan çözülecek gibi görünmüyor. Kendinize ve ailenize daha fazla zarar gelmemesi için acilen yardım almanız gerekir.
Bu arada cinsel taciz yaşadınız mı veya cinsel utanma?
Bende de var OKB ondan söylüyorum kafada bitirmeden çözülmüyor ilaçta kullandım ama oda bir yere kadar uyuşuyorsun sonra yine aynı. Tamamıyla bitti diyemem ama azalttım.Siz olsanız böyle mi yapardınız gerçwkten ihtiyacım var bu işi çözmek istiyorum
Size bir soru sormuştum.Fikirlere ihtiyacım var siz olsanız nasıl davranırdınız
Bunun tamamen yanlış bişey olduğunu kendime söylerdim. Bir nevi kendimi telkin ederdim. Yani bunu düşündürecek bişey yaşamadın ki sen de kendine. Böyle böyle sürekli kendini telkin et.Fikirlere ihtiyacım var siz olsanız nasıl davranırdınız
Cinsel saldırıya ugramadım hamilelikte böyle şeyler düşündümSize bir soru sormuştum.
Size bir soru sormuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?