Okb ile yaşamayı öğrendim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ferda ferda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
275
180
103
Bebek beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim istemedin çok ağladım aldırmak istediğimi söyledim eşime yakınlarıma tabiki böyle birşeyi istemedi kimse bende zor olsa da bir şekilde kabul ettim ve küçücük şeyleri takan bir insan oldum çıktım hemen hemen herşey beni korkutuyordu hastane muayeneleri dış görünüşümde olabilecek değişiklikler ve daha küçük şeyler vs öyle böyle 6.aya geldim ve inanılmaz tuhaf düşünceler aklıma geldi daha çnce giç böyle düşünmemiştim erkeklerden kaçmaya başladım ben bilmeden birisi bana zarar verdi mi yada bana tacizde bulundu mu ya eşimi aldatmışsam tarzında sonra bir sabah uyandım bebeğimle ilgili kuşku akşıma girdi eşini aldatmışsam başkasından yapmışsam ben çıldırdım bu düşünceden bu düşünce sanki düşünce gibi değil gerçekti benim için dopum yaptım erken doğum yapmak zorunda kaldım hala kendimle bebeğimle ilgili kuşkular korkunç düşünceler içindeyim ya bişey yaptıysam ya bana bu yüzden birileri zarar verirse diye diken üstündeyim bu arada tedavi alıyorum ama zor durumdayım çevresinde böyle olup atlatan düzelen var mı fikirlere de açığım nr yapmam gerekir nasıl davranmam gerekir yardım eder misiniz

psikologa gitmeyi deneyin
geçmiş olsun

Aslında siz de bunların gerçek olmadığını sadece bir düşünce olduğunu biliyorsunuz. Zaman zaman herkesin aklına tuhaf şeyler gelebiliyor aklına gelenden utanıyor mesela o kadar saçma rüyalar görüyorum ki etkisi altında kaldığım oluyor o gün kötü geçiyor önemli olan bunları sürekli takıntı haline getirmemek yoksa düşünce denilen şey normal bu noktada artık bir uzmandan yardım almanız gerekiyor çünkü sizin hayatınızı etkiliyor

OKB kolay kolay düzelen bir durum değil ilaçta alsanız bir müddet geçer ama asla bitmez. Üste üye sormuş geçmişte cinsel saldırıya mı maruz kaldınız neden eşinizi aldattığınızı bebeğin başkasından olma ihtimalini düşünüyorsunuz. Kafanızda bitirirsiniz buna ancak siz son verebilirsiniz. Kendinize güvenin ve bu sorunla başa çıkacağınıza inanın yoksa bebek için de sıkıntılı sağlıklı bir annesi olmayacak.

Bende kaygı bozukluğu var ama sizin boyutunda degil psikiyatriye gidin tedavi olun bide kafanızı meşgul edecek şeyler bulun mesela bi hobiniz olsun

Hayır cinsel saldırıya maruz kalmadım aklıma böyle bişeyin gelmesi beni korkuttu ve gerçek değilse neden aklıma geldi dedim

Aslında nasıl başa çıkacağımı bilemediğim için fikir almak istedimkendime güvenimin gelmesi için bebeğimin bana ihtiyacı var

Aslında nasıl başa çıkacağımı bilemediğim için fikir almak istedimkendime güvenimin gelmesi için bebeğimin bana ihtiyacı var
beyninize aslında böyle düşünmediğinizi bunların gerçek olmadığınızı söyleyin çünkü beyinde bitmeyen bir şeyin çözümü zor olur. Aklınıza her kötü düşünce geldiğinde onları kovun çocuğunuza sarılın.

Siz olsanız böyle mi yapardınız gerçwkten ihtiyacım var bu işi çözmek istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…