Okb ile yaşamayı öğrendim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok doktor gezdim hamileliğimin başından beri doğum yaptım anca yeterli ilaçlar başlandı ama hastalığım okb mi her neyse ilerledi. Gittiğim her doktor okb tanısı koydu ben garip bir insanım ve ikna olmamda zor benim

Sadece sevdiklerime birsey olmuş düşüncesi gerçek gibiydi. Bazen ağlıyordum mesela o derece. Ölseler nasıl olur diyelim ki hayatta yoklar eşyalarını ne yaparız vs diye düşünceler geliyordu. Sonra birisi dürter kendinize gelirsiniz ya ben ne yapıyorum diye o düşüncelerden sıyrılmaya çalışıyordum. Doktorum kaygı her insanda olan bir durum. Ama öfke kadar tehlikeli kontrol altına alınmazsa delirtir insanı ama bana bir şans ver üstesinden geliriz dedi. Su an tedaviye başladığımdan beri daha sakinim. Astım hastaları nefes alamıyorken neden alamıyorsun ortamda bir sürü oksijen var diyor muyuz mesela? Bu tarz hastalıklarda kötü düşünme iyi düşün demekte bunun aynısı. Kontrol altına alınabilir bir durum yeter ki iyi doktora denk gelin.

Haklısınız neye önem veriyorsanız onunla alakalı geliyor zaten korku endişe şüphe bekarsanız devam edin tedavinize benim gibi olmayın bunu atlatayım inşallah herkese yardım edeceğim ben aştıysam sizde aşarsınız diye

Birde şaşırma ifadesi koyan arkadaşlar enteresansınız gerçekten sanki sizin aklınıza gelmiyor düşünceler düşmez kalkmaz Allahtır benim sorunum düşünceyi gerçek sanmam

Sizin durumunuzda da cok ağır birsey yok. Son zamanlarda ülkece gündemimiz berbat. Bu bahsettiğiniz çocuğum başkasından olabilir mi düşüncesini havadan kapmadınız illa ki. Hangi tv kanalını açsanız gündüz kuşağında bu tarz olaylar yaşanıyor. Bilinçaltı bunu bir şekilde işliyor iste. Pandemi, maddi kaygılar vs derken insanın elinde olmuyor. Sadece iyileseceginize inanarak tedavi olun gerisi Allah’a kalmış.

Kimseyle tartışmıyorum fikir belirtiyoruz sadece. Önce siz inanın kendinize tabi ki destekte alacaksınız. OKB farklı bir boyut maalesef inş bu sarmaldan kurtulup yavrunuzla güzel günlere adım atarsınız.

Ben benzer yasayan birini taniyordum. Hamilelikte basladi dogumdan sonra da duzelmedi. En son narkoz verilirken beyin hucrelerinin kalici zarar gordugune inaniyordu. Psikologu ailesine akil hastanesinde bir sure kalmasi gerektigini yoksa durumunun tehlikeli oldugunu soylemis, ama kizin annesi izin vermemis. Sonuc: Kiz bir iki hafta icinde kendisini oldurdu. Yapabilecegim tek tavsiye tedavi olmaniz. Durumunuz cok ciddi gorunuyor kusura bakmayin. Bir suru anne tanidim duydum. Bildigim tek bir ornek var sizin durumunuza benzeyen. Onun sonu da hic iyi bitmedi.

Bu arada bahsettigim olen kiz, bayagi zeki akli basinda basarili sosyal bir kimse idi. Hamilelikten once hic bir psikolojik sorunu yoktu.

Psikolojik tedavi şart sizin için çok geçmiş olsun

Bunu yazınca ne geçti elinize şimdi benim gibi olup iyi olanlarda mesaj atıyor onlar ümit oluyor sizin yaptığınız ne şimdi Allah aşkına günah ya

Anksiyetenin eşlik ettiği OKB bu, o kadar bariz ki. 13-14 yıl önce geçirdim. Malasef ki ilaç tedavisi olmadan kurtulamazsınız çünkü beyin kimyanız bozulmuş durumda. Beyniniz verileri düzgün işleyemiyor şu an. Nasıl ki karaciğer hastalığı olan bir insana moralini yüksek tut geçer diyemezsek size de diyemeyiz. İlaçla beyin kimyanız düzelecek , sağlam bir psikologlada başetmeyi öğreneceksiniz. OKB her stresli dönemde dener sizi. Onu baştan kesmeyi öğrenmeniz lazım psikologdan.

Ayrıca istemediğiniz halde çocuk sahibi olmak aslında bir travmadır. Biz anneler biliriz ki çocuk doğurmak ve büyütmek hiç kolay değil. Zaten travmanın üstüne uykusuzluk, sorumluluk hissi, loğusa depresyonu, ani değişen hormon seviyeleri, beyniniz çorba şu anda. Geçenlerde Amerikadan bir üniversite 3 yıllık çalışma sonucu paylaştı. Tetris oynamak travma sonrası beyinde oluşan bozukluklara yardım ediyormuş. Siz oyun oynarken nasıl parçaları yerleştiriyorsanız beyninizde anıları ve verileri yerleştiriyormuş. Deneyin isterseniz Google Play'den indirip

İlaç tedavisi görüyorum çaba gösteriyorum yapıcı yorumlar bekliyorum sizin gibi Allah razı olsun. Bri yakınım böyleydi kendini öldürdü tarzı yorumlar görmek istemiyorum şuan mantıklı düşünmediğimi biliyorum karar almıyorum yalnız kalmıyorum araştırıyorum benim gibi olanlar varmmı neler yaptılar başa çıktılar

Şu an kendinizde başa çıkacak güç bulamıyor olabilirsiniz , bu düşünceler neden geçmiyor diye kendinizi daha da strese sokabilirsiniz, olmadığını bildiğim şeylere neden inanıyorum diye kötü hissedebilirsiniz ama siz iyileşeceksiniz. Nereden biliyorum? İyileşmek için ilaç alıyorsunuz, terapi alıyorsunuz, buraya konu açıp fikir ve yardım istiyorsunuz. Siz iyileşmek için elinizden geleni yapıyorsunuz biraz zamana ihtiyaç var sadece. ilaçlar işe yarayacak, tedavi sonuç verecek, kötü yorumlara kulağınızı kapatıp bir gün sizde ben geçirdim 3 yıl sürdü ama 10 yıldır iyiyim diyeceksiniz. Benim sizden hiçbir artım yok, eksim bile vardı. Evladınız için siz bunu aşarsınız

Siz çok güçlüsünüz sizin gibi olup bende bir başkasına umut olmak istiyorum ve çok teşekkür ederim

Zaten tedavi oluyorum ben dikkatli okuyun lohusa bir kadına böyle bir örnek verilmez sizde tedavi görün empati yapmayı öğrenin biraz
Geçmiş olsun dedim diye mi empati yapmayı bilmiyor oluyorum. Sadece geçmiş olsun tedavi görmeniz şart dedim. Her insanın başına gelebilir bunalıma herkes girebilir ama bu kimseye karşısındaki insanlara sebepsiz saldırma hakkını vermez. Size herhangi bir örnek vermedim. Muhtemelen başka birine yazacakken bana yazdınız, aksini düşünmek istemiyorum

Size yazmadım kusra bakmayın alttaki yoruma yanıtlayacaktım

Ee peki ben napıyım canım benim bu güzel örnekten kendime ne almalıyım da bana bunu yazdın ve binlerce hamile ve lohusa kadın görüyor yorumunu hiç. Mi vicdanın sızlamıyor nasıl kadınsın önce senin gibi empati yoksunları tedavi görmeliki bizim gibi olanlar iyileşsin senden yorum yapmanı kim istedi bana ölüm örneği veriyorsun umarım sınanmazsın

Size yazmadım kusra bakmayın alttaki yoruma yanıtlayacaktım
Önemli değil, sizin durumunuzdan bağımsız olarak bir arkadaşım doğum sonrası depresyonu yaşadı. Bebeğinin ağlamasına dayanamıyordu, oda ağlıyordu sinir krizleri geçiriyordu ama atlattı. Size göre çok daha ağır geçiriyordu benim tahminim sizde bu tarz bir bunalım yaşıyorsunuz ama herşey sizin elinizde eğer ilaçlarınızı düzenli kullanıp iyileşeceğinize inanırsanız düzelir. Neden olmasın. Kendinize güvenin hepsi geçecek. En azından bebeğinize karşı sevgi anlamında bir eksiklik yaşamıyorsunuz, böyle durumda olanlar bile düzeliyor sizde düzelirsiniz. Stres yapmayın herkesin her dediğini de kafanıza takmayın

Haklısınız iyi dilekleriniz için teşekkür ederim çok hassas bir dönemdeyim ilaçta kullanıyorum ve kendi çabamla gaytetimle var olmaya çalışırken bana yazdığı şeyler ne kadar ağır ölmemi mi diliyor anlamış değilim.

Ölmenizi dilemiyor. siz şuan çok hassas olduğunuz için ve sürekli kafanızda kötü şeyler düşündüğünüz için birde bunu kafanıza takmayın. Size o örneği veren arkadaş demek istemiş ki tedavi olmazsanız çok ilerleyebilir ihmal etmeyin mutlaka tedavi görün. Ama verdiği örnek çok uç bir örnek olmuş sizi de gördüğüm kadarıyla korkutmuş. Bu tarz şeyleri kafanıza takarak yeni takıntılar edinmeyin herkes bir şey söyler hangi birine kafa yoracaksınız. Madem düzelmek istiyorsunuz böyle birilerinin ne dediğini düşünmekten vazgeçin. Arkadaşın niyeti kötü değilmiş ama sizi olumsuz etkilemiş çünkü hassas bir dönemdesiniz. Ama hepsi geçecek üzülmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…