- 9 Ağustos 2020
- 93
- 88
- 13
Bu okb egilimi yüksek demektir. Okb olup olmadiginizi baska sorular sorarak psikologunuz yada psikyatristiniz bilebilir. Böyle sorularin yanitlarini bizim vermemiu dogru olmaz . Gecmis olsun cokMesela ben ocakta çaydanlık var demlenmiş, ya da tencere var soğusun diye kapağı aralık bırakılmış. Ben mutfak tezgahına spreyli temizleyiciler var ya ondan sıkıyorum, siliyorum. İçime bir kurt düşüyor, acaba çaydanlığın memesinden yada tencerenin aralık olan kapağından deterjan girmiş midir diye. Bir kaç saniye sonra yok ya fiziken mümkün değil yada girmiş olsa bile 1-2 damla girmiştir o da zehirlemez diyorum. Konuyu kapatıyorum. Bu okb midir?
Cok gecmis olsun bende de hepsi vardiBenimde anksiyetw bozukkugu panik atakti tabi hafif takintilarda vardi sonra tamamen okbye dondu
Bu dediğin herkese olur ki zaman zamanMesela arkadaslar sohbet etsem o biri hakkinda konussa aradan bikac saat gecse nedemisti o kisiden icin diyip o konusmayi hatirlamaya calisiyorum
Ama soyle mesela o kisi hakkinda ne konuatugumuzu hatirlamaya calisiyorum bird3 arada o kisiye zararmi verdim gordummu ki nezaman gordum diye kendi kendime basliyorum konusmayaBu dediğin herkese olur ki zaman zaman
Nasıl yani zarar verdim mi ki derken konuşarak dedikodusunu yaparak mıAma soyle mesela o kisi hakkinda ne konuatugumuzu hatirlamaya calisiyorum bird3 arada o kisiye zararmi verdim gordummu ki nezaman gordum diye kendi kendime basliyorum konusmaya
Yok daha onceden gordummu diyerek oan dusunuyorumyaNasıl yani zarar verdim mi ki derken konuşarak dedikodusunu yaparak mı
Takıntı işte bırak o düşünceyi başka bir düşünceye yoğunlaşmaya çalışYok daha onceden gordummu diyerek oan dusunuyorumya
Nezormus yarabbim ruh kanseri bildiginTakıntı işte bırak o düşünceyi başka bir düşünceye yoğunlaşmaya çalış
Biz de İzzet Güllü dinlemeye başladık bakalım fayda edecek mi diyeBirbirimize destek olalim hanimlar bizi biz anlariz
Benim başka bir takıntım yok. Her insanda bir miktar takıntı vardır. Bu benim hayatımı derinden etkilemiyor, yani gidip tencereyi dökmüyorum hayatıma devam ediyorum.Bu okb egilimi yüksek demektir. Okb olup olmadiginizi baska sorular sorarak psikologunuz yada psikyatristiniz bilebilir. Böyle sorularin yanitlarini bizim vermemiu dogru olmaz . Gecmis olsun cok
Arkadaslarim hepinize mrb ben okb rahatsizligim var doktor teshisi oyle koymustu kac sene once artk yoruldum ilacimi birakmistim 3ay once ama cok artti takintilarim gunun her dakikasi takintilarim oluyor disariya bile cikmak istemiyorum takinti gelecek diye yoruldum bittim hic birseyden keyif alamiyoeum nasil atlatcam bilmiyorum dayanamiyorum uyusam hic uyansam hic birsy dusunmemek gulmek eglenmek istoyrum normal insanlar gibi artik yoruldum yardim edin doktor randevum var tekrar gidecegim nasil dayancam bilmiyorum
O bendede var. Normalde,aman en fazla midemiz bozulur diyordum,şimdi hamileyim ya aman bebek zehirlenir diye koca tencere suyu döküp baştan haşalama yıkama devam ediyordum. Lanet birşey o tencereyi üç dört kere yıkıyorum birde acaba yıkarken içine bulaşık deterjanı damlamışmıdır suyun diye döküp üçüncüyü haşladığımıda bilirim. Annem geldi bana kalmaya o yemek işinde elimi bile sürmüyorum,atlattım.doğum yapıncada hiç takmam diyorum bu sefer ne gelecek bakalım.alıştımda ha geldi benimki diyorumMesela ben ocakta çaydanlık var demlenmiş, ya da tencere var soğusun diye kapağı aralık bırakılmış. Ben mutfak tezgahına spreyli temizleyiciler var ya ondan sıkıyorum, siliyorum. İçime bir kurt düşüyor, acaba çaydanlığın memesinden yada tencerenin aralık olan kapağından deterjan girmiş midir diye. Bir kaç saniye sonra yok ya fiziken mümkün değil yada girmiş olsa bile 1-2 damla girmiştir o da zehirlemez diyorum. Konuyu kapatıyorum. Bu okb midir?
Evet herkeste biraz oluyor, abartili olmadigi sürece sorun yoktur. Benim bir dönem abartiydi , birde yazilari falan cok okuyordum etkilenenlerin hep olumsuza gidiyordu aklim . Olumlu seylere takilmayi huy edinmeye calismak lazim.Benim başka bir takıntım yok. Her insanda bir miktar takıntı vardır. Bu benim hayatımı derinden etkilemiyor, yani gidip tencereyi dökmüyorum hayatıma devam ediyorum.
Bende de çıkmıştı bir dönem. Nasil olduysa geçti çocukluğumdan beri var. İnsallah sizinde geçer. Yalniz senelerce( 20 kusur )okb hastaligi yüzünden psikologlara gitmis denenmedik yol birakmayan bi tanidik aile dizimi acarak hafifletmisti. Turkiyede aile dizimi acan en iyi dizimci ise feride gursoydur. Bir arastirin derimArkadaslarim hepinize mrb ben okb rahatsizligim var doktor teshisi oyle koymustu kac sene once artk yoruldum ilacimi birakmistim 3ay once ama cok artti takintilarim gunun her dakikasi takintilarim oluyor disariya bile cikmak istemiyorum takinti gelecek diye yoruldum bittim hic birseyden keyif alamiyoeum nasil atlatcam bilmiyorum dayanamiyorum uyusam hic uyansam hic birsy dusunmemek gulmek eglenmek istoyrum normal insanlar gibi artik yoruldum yardim edin doktor randevum var tekrar gidecegim nasil dayancam bilmiyorum
Inanin yoruldum her anim eziyet gibiBende de çıkmıştı bir dönem. Nasil olduysa geçti çocukluğumdan beri var. İnsallah sizinde geçer. Yalniz senelerce( 20 kusur )okb hastaligi yüzünden psikologlara gitmis denenmedik yol birakmayan bi tanidik aile dizimi acarak hafifletmisti. Turkiyede aile dizimi acan en iyi dizimci ise feride gursoydur. Bir arastirin derim
Allah yardimciniz olsun ama bu haliniz için etrafa sadaka niyetlenip verin. Durumu kötü olan bir ailenin biraz alisverisini yapmak. Fakir veya öksüz kimsesiz birinin işini görmek gönlüne girmek duasini almak emin olun en büyük sifadir size. Eminim vardir etrafinizda. Birde ibadetlerinizi ihmal etmeyin gerekirse hacer namazj kilin salavatlar cekin ama asla umutsuz olmayin. Hersey elbet birgun duzelecektir yeterki Allaha yonelip onun için iyilikler yapalimInanin yoruldum her anim eziyet gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?