Oksapar iğneyi eczane reçeteli vermedi. Raporla alabilir miyim?

Apelesy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2021
195
93
48
33
2 aydır Oksapar iğne kullanıyorum. Aile hekimine yazdırıp reçeteyle alabiliyordum. Bugün yine aile hekimine yazdırdım ancak eczacı artık devletin bu iğneleri "düşük tehdidi" reçetesiyle karşılamadığını söyledi. Kalp damar doktorlarının yazdığı iğneleri karşılıyormuş sadece. 5 gün önce değişmiş bu durum. İğne için rapor kullanan varsa bilgilendirebilir mi kadın doğum doktorlarının yazdığı raporlarla Oksapar iğne alabiliyor musunuz? Eğer öyleyse bir şekilde rapor çıkartmaya çalışacağım.

Rapor çıkartması pek uzun süreç değil. Takipçi olduğunuz kadın doğum doktoru raporu şuana kadar çıkartması gerekirdi 2 ay olmuş çünkü. Kadın doğumdan rapor talep edin. Eger pıhtılaşma sorununuzu tahlillerle tespit ettiyseniz bu sonuçla diğer ilgili alanlardan da rapor talep edebilirsiniz. Rapor ile 2 3 aylık igne alırdım ben. Haaa bu arada bazı eczaneler reçeteye hatta rapora rağmen vermiyorlar iğneyi. 2 kez başıma gelmişti hemen başka eczaneye gidip sorun derim benzer durumla karşılaşırsaniz. Bizim sabit eczanemiz vardi ekstrem durumlarda başka eczanelerden yaşadık ilac vermiyo sistem laflarını. Hafta içi raporu halledin. Elinizde igne yoksa emanet alın iğneyi sonra rapordan düşerler

Evet alabiliyorum. Doktor sekreteri sisteme rapor düşüyor ve eczaneden alabiliyorsun normalde kutusu 1000 lira nerdeyse raporlu olduğunda 3 kutusunu 400 liraya aliyorsunuz

Doktorumun kendi kliniği var hastanede çalışmadığı için rapor çıkaramıyor. Devlet hastanesindeki kadın doğum doktorları da iğne kullanmamı bile önermiyor. Pıhtılaşma testlerini iğneyi kullanmaya başladıktan sonra yaptırdık tahliller normal çıktığı için doktorlar da iğneyi kullanmana gerek yok pıhtılaşma yok diyorlar. Kendi doktorum da iğneyi kullandığın için tahliller normal seviyede zaten diyor. Dün onunla görüştüm zaten reçete "düşük tehdidi" olarak girildiği için iğneyi vermiyorlarmış, tekrar gidicez başka bir hastalık tanısıyla reçeteyi yazacak. Rapor konusunu da doktorumun anlaştığı özel hastaneye en azından bir kere muayeneye gidip çözebiliriz herhalde, devlet hastanesinden herhangi bir doktorun çıkaracağını sanmıyorum. Evet bazen eczanelerde sorun çıkarıyor ama biz farklı iki eczaneye gittik ikisi de aynı şeyi söyledi

Evet alabiliyorum. Doktor sekreteri sisteme rapor düşüyor ve eczaneden alabiliyorsun normalde kutusu 1000 lira nerdeyse raporlu olduğunda 3 kutusunu 400 liraya aliyorsunuz
Siz raporu devlet hastanesinden mi aldınız özel hastaneden mi?

Benzer durum arkadasiminda başına geldi. Testler temiz çıktı ama iğneye gebelik içindeyken başlayınca doktorlar bıraktırma konusunda inisiyatif alamadilar. Ve ona çıkartılan rapor ile kuruş para ödemeden alıyordu ben bi miktar ödeme yapıyordum düşük erken doğum riski ve pıhtılaşma sorunum testlerle kanıtlı olsa bile.
Özel kliniklerde yapılamıyor ama özel hast doktoruna gidip rapor cikarticaksiniz artık. Yoksa devlet yapmaz zannetmiyorum. 1 buçuk yil once 3 ayda bir rapor yenilenmesi gerekiyordu suan hala aynı mı bi gidince danışın yada eczacinizla takibini yapın rapor yeniletme gerekebilir zorda kalmayın

Ben pıhtılaşma nedeni ile özel hastanede kadın doğumcumun bir yıllık verdiği rapor ile alabiliyorduk sorun yaşamadık ekstra eczane tanıdıktı da o zaman korona zamanı idi zor bulunuyordu o arkadaş bize üç dört kutu bile verirdi ama tekrar hamile kalsam sistem nasıl ilerler bilemedim

Ben de gebelik içindeyken iğneye başladım ama ona rağmen devlet hastanesindeki doktorlar iğne kullanma dediler. Şu anda da 3 ayda bir yeniletmek gerekiyor galiba doktorum laf arasında bahsetmişti. Reçeteyle alınca 170 lira gibi bir ücret alıyorlar kutu başına. Raporla ne olur bilmiyorum

Devlet hastanesi
Size direkt devlet hastanesi doktoru verdi o zaman iğneyi bana özel kliniği olan doktorum verdiği için devlet hastanesindeki doktorlar reçete olarak bile yazmıyorlar. Hatta iğneyi bırak dediler hep o yüzden sorun yaşıyorum

Benim doktorum hastanede çalışsa zaten sorunumuz yok kendi kliniği olduğu için rapor çıkarma yetkisi yok. Yaşadığım yerde özel hastane yok doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastane şehir merkezinde, devlet hastanesindeki doktorlar da reçete olarak bile yazmıyorlar iğneyi kendi teşhisleri olmadığı için. Ama en son çare anlaşmalı özel hastaneye gidip raporu çıkarıcaz artık.

Kan pıhtılaşma testiniz yok mu

Pıhtılaşma testlerinizle gidip rapor çıkarmanız gerekir

Kan pıhtılaşma testiniz yok mu
Var ama iğneyi kullanmaya başladıktan sonra yapıldığı için tahliller normal çıkıyor doktorlar da normal diye kan sulandırıcı iğneye gerek yok diyor. Kendi doktorum da zaten iğne kullanmana rağmen normal diyor ama bunu anlatamadım bir türlü diğer doktorlara

Pıhtılaşma testlerinizle gidip rapor çıkarmanız gerekir
Pıhtılaşma testini iğne kullanmaya başladıktan sonra yaptırdığım için testler normal çıkıyor bu nedenle de doktorlar iğne kullanmamı gereksiz buluyorlar. Hatta 12. haftada kanamam oldu acile gittim acildeki doktor rahimde pıhtı var demesine rağmen iğneyi kullanmamı onaylamadı. Kendi doktorumu dinledim iki aydır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım ama devlet ve araştırma hastanesinde gittiğim tüm doktorlar kullanma diyor

Oksapar'ın ödeme şartları 4 nisanda değişti. Ama kadın doğum doktorundan rapor yazdırarak eczanelerden alabilirsiniz. Devlet veya özel, her uzman çıkarır raporu. Gidip durumu anlatın, o an çıkarırlar.

Evet öyleymiş. Doktorumun kendi kliniği var hastanede çalışmadığı için rapor çıkaramıyor. Burada özel hastane yok devlet hastanesinde de 3 doktora gittim üçü de bırakın raporu iğne kullanmamı bile gereksiz buluyor pıhtılaşma testini iğne kullandıktan sonra yaptırdıpım için normal çıkıyor diye. Denemediğim bir doktor kaldı ona da gidip anlatıcam durumu. O da olmazsa doktorumun anlaştığı şehirdeki özel hastaneye gidip çıkarabilirim diye düşünüyorum

Hmm evet rapor için test sonucunun uygun aralıkta olması lazım. Umarım çözebilirsiniz durumu

Genetik testler değişmez canım genetik olarak yaptırmadınız mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…