Hayır onu yaptıramadım. İlk çocuk daha önce düşük vs yaşamadığım için gittiğim hastaneler yapmadılar hatta 3 düşük yaşamadan yapmıyoruz dediler.Genetik testler değişmez canım genetik olarak yaptırmadınız mi
Hayır onu yaptıramadım. İlk çocuk, daha önce düşük vs yaşamadığım için gittiğim hastaneler yapmadılar hatta 3 düşük yaşamadan yapmıyoruz dedilerGenetik testler değişmez canım genetik olarak yaptırmadınız mi
O zamn rapor vermezler canım rapor SSK anlaşmalı özel Bi hastanede belki yazarlar raporHayır onu yaptıramadım. İlk çocuk, daha önce düşük vs yaşamadığım için gittiğim hastaneler yapmadılar hatta 3 düşük yaşamadan yapmıyoruz dediler
Peki düşük kimyasal gibi etkiler yokken özel klinik doktorunuz neye istinaden başladı sulandiriciyi. Tedavili gebelik mi ? Ailede felç inme kalp damar rahatsızlığı gibi rahatsızlıklar mi vardı?Hayır onu yaptıramadım. İlk çocuk, daha önce düşük vs yaşamadığım için gittiğim hastaneler yapmadılar hatta 3 düşük yaşamadan yapmıyoruz dediler
Söylediğiniz gibi bişey yasamadim. Genetik sonucumda pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu için kullaniyorumVar ama iğneyi kullanmaya başladıktan sonra yapıldığı için tahliller normal çıkıyor doktorlar da normal diye kan sulandırıcı iğneye gerek yok diyor. Kendi doktorum da zaten iğne kullanmana rağmen normal diyor ama bunu anlatamadım bir türlü diğer doktorlara
Peki düşük kimyasal gibi etkiler yokken özel klinik doktorunuz neye istinaden başladı sulandiriciyi. Tedavili gebelik mi ? Ailede felç inme kalp damar rahatsızlığı gibi rahatsızlıklar mi vardı?
Daha önce iki kere kanama yaşadım progestan iğne ve fitil kullandım geçti, kanama alanı da kaybolmuştu. 12. haftada kanama tekrarlayınca doktorum buna pıhtılaşmanın neden olabileceğini söyledi. Tam bayram günüydü kendisi burara değildi telefonla iletişime geçip iğneye başladım. Yine de acile gittim kalp atışını duyup rahatlamak için acildeki kadın doğum doktoru da hem çatalda baktı hem ultrasonda rahimde küçük bir pıhtı oluşumu var dedi. Pıhtılaşma süresi testlerini vs yaptırdık sonrasında ama iğneyi kullanmaya başladığım için testler normal çıkıyor. Kendi doktorum da demek ki doğru teşhis eğer gereksiz yere iğneyi kullanıyor olsan tahliller referans dışı çıkardı demişti. Ben de açıkçası ona güvenerek iki aydır kullanıyorum iğneyi. Onun dışında annemin 4 düşüğü olmuş ama nedeni hiç araştırılmamış, anneannem de 65 yaşında kalp krizinden vefat etti.
Şu anda yaptırma şansımız yok araştırma hastaneleri zaten yapmıyor. Ki yaptırsam bile sonuçları 3 ay kadar sürüyormuş ben zaten 5. aya girdim, yine kullanmaya devam etmek durumunda kalıcam iğneyşİmkanınız varsa mutlaka genetik test yaptırın. Gerçekten pıhtılaşma yoksa gereksiz kan sulandirici kullanmak risk oluşturuyor. Bu sadece gebeler için değil her yaştaki bireyler için geçerli.
Ben genetik testleri yaptırmadım. Pıhtılaşma süresi testleri normal çıkıyor iğneden dolayıSöylediğiniz gibi bişey yasamadim. Genetik sonucumda pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu için kullaniyorum
Pıhtılaşma testleri genetik olarak yapılınca 15 gunde çıkıyor ben yaptırdığım da 15 gunde çıktı tıbbi genetik bölümüne gidip durumuzu anlatın yaparlar ben öyle yaptırdımŞu anda yaptırma şansımız yok araştırma hastaneleri zaten yapmıyor. Ki yaptırsam bile sonuçları 3 ay kadar sürüyormuş ben zaten 5. aya girdim, yine kullanmaya devam etmek durumunda kalıcam iğneyş
Hangi durumda yaptırdınız daha önce düşük vs yaşamış mıydınız? Ben 3 farklı hastaneyle görüştüm üçü de yapmadı çünkü gerçi hepsi kadın doğum bölümüydüPıhtılaşma testleri genetik olarak yapılınca 15 gunde çıkıyor ben yaptırdığım da 15 gunde çıktı tıbbi genetik bölümüne gidip durumuzu anlatın yaparlar ben öyle yaptırdım
Kadın doğum değil canım tıbbi genetik bölümüne gidip durumunu anlatırsan yaparlar diye düşünüyorum ama sizde pıhtılaşma kesin varmı oda muamma genenitk olarak bakılmamış gereksiz iğne kullanımı da iyi olmayabilirHangi durumda yaptırdınız daha önce düşük vs yaşamış mıydınız? Ben 3 farklı hastaneyle görüştüm üçü de yapmadı çünkü gerçi hepsi kadın doğum bölümüydü
Ne alakaya daha geçen gün aldım.yok öyle birşey2 aydır Oksapar iğne kullanıyorum. Aile hekimine yazdırıp reçeteyle alabiliyordum. Bugün yine aile hekimine yazdırdım ancak eczacı artık devletin bu iğneleri "düşük tehdidi" reçetesiyle karşılamadığını söyledi. Kalp damar doktorlarının yazdığı iğneleri karşılıyormuş sadece. 5 gün önce değişmiş bu durum. İğne için rapor kullanan varsa bilgilendirebilir mi kadın doğum doktorlarının yazdığı raporlarla Oksapar iğne alabiliyor musunuz? Eğer öyleyse bir şekilde rapor çıkartmaya çalışacağım.
Hiç gitmedim tıbbi genetik bölümüne ama şansımı denerim. Doktorum da emin olmak için testleri yaptırın demişti zaten eğer gereksizse o da kullanmamdan yana değil. Ama çevremde genetik testi yaptırıp pıhtılaşma sorunu olmayan yine de bu iğneyi kullanıp doğum yapan birkaç kişi var. Onların doktoru bebeği beslesin diye vermişler iğneyi hepsi de ben hiçbir sorun yaşamadım iğneden yana dedi. O yüzden doktoruma da güvenip kullanmaya devam ediyorum açıkçası ama dediğiniz gibi genetik bölümünden testleri yaptırırsam çok iyi olacakKadın doğum değil canım tıbbi genetik bölümüne gidip durumunu anlatırsan yaparlar diye düşünüyorum ama sizde pıhtılaşma kesin varmı oda muamma genenitk olarak bakılmamış gereksiz iğne kullanımı da iyi olmayabilir
Ondan dolayıdırBen genetik testleri yaptırmadım. Pıhtılaşma süresi testleri normal çıkıyor iğneden dolayı
O zaman neden kullanmak istiyorsunuzBen genetik testleri yaptırmadım. Pıhtılaşma süresi testleri normal çıkıyor iğneden dolayı
Düşük tehdidi tanısıyla reçete edilirse devlet karşılamıyormuş artık. Doktorumla görüştüm başka tanıyla reçete yazacakNe alakaya daha geçen gün aldım.yok öyle birşey
Çünkü iki kez kanama yaşadım doktorum o zaman progestan iğne ve fitil verdi, kanama alanı vardı kayboldu bu tedaviden sonra. Ama 12. haftada tekrar kanama yaşadım bayram günüydü doktorum burada değildi telefonla sordum biz bunu tedavi ettik kanama alanı kayboldu ona rağmen kanaman varsa pıhtılaşma sorunun var demektir dedi ve iğneyi yazdı. Sonra ben içim rahatlasın diye acile gittim ordaki kadın doğum doktoru da rahimde küçük bir pıhtılaşma var dedi. İğneyi iki aydır kullanıyorum kanama hiç olmadı kasılmalarım oluyordu geçti. Yine de genetik testleri yaptırmak istedik üç hastaneyle görüştük hiçbiri yapmadı. Üç düşük yaşamadan yapmıyoruz dediler. Benim de şu an özel labaratuvarda testleri yaptırma imkanım yok bu nedenle en başından beri takip eden doktoruma da güvenerek iğnelere devam ediyorum.O zaman neden kullanmak istiyorsunuz
Evet kadın doğum rapor çıkarırsa alınabılıyor ama kardiyolojininde onaylaması lazım bi teşhis istiyodu benım kardesımde kullanıyordu hatta son kutuyu parayla aldı ugrasmak istemedıgı için. Devlet hastanesinde yaptırmanız lazım iki dr da onaylaması lazım raporu2 aydır Oksapar iğne kullanıyorum. Aile hekimine yazdırıp reçeteyle alabiliyordum. Bugün yine aile hekimine yazdırdım ancak eczacı artık devletin bu iğneleri "düşük tehdidi" reçetesiyle karşılamadığını söyledi. Kalp damar doktorlarının yazdığı iğneleri karşılıyormuş sadece. 5 gün önce değişmiş bu durum. İğne için rapor kullanan varsa bilgilendirebilir mi kadın doğum doktorlarının yazdığı raporlarla Oksapar iğne alabiliyor musunuz? Eğer öyleyse bir şekilde rapor çıkartmaya çalışacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?