Okudum da ne oldu !

Aslında puanın da önemi kalmadı canım. Bneim bölüm 3.sü arkadaşım da işsiz

işte bunların hepsi bir bütün demek istedim.
sözüm meclisten dışarı bu üniversiteyi okuyan var mı burda bilemiyorum ama
sütçü imam üniversitesini birinci bitirse de bir şey olmaz zaten.
iyi bir okul, iyi bir bölüm ve iyi bir ortalama demek istedim..

Bizim okulumuz Biyoloji alanında Türkiye şartlarına göre baya iyi bir okuldu. Bütün hocalarımız Odtülü, Hacettepeliydi.
Doğru söylüyosun hepsi bir bütün, artık işverenler o kadar seçici ki

Utanarak söylüyorum ama iki tane iyi yerden torpilim vardı
Eşimin halası ve aile dostumuz

yapmayın cnm ya torpiil emek çalmak demektir. girseydinde inan mutlu olmazdın kanımca. bak belkide biri senin hakettigin yeri torpille almıştır şuan üzülmene sebep olmuştur az kalsın sende birinin aynı duygusuna sebep oluyormussun. bence iyiki olmamış eminim hakettigin birşey olacaktır bence okumuş üni ikincisi bitirmiş sekreterlik başvurusu yapan biriyim. iyiki öyleee ben dayıyla bir yere gelenin bereketli kazancı olacagına inanmıyorum.

Sana katılıyorum canım, ben zaten bu yaşıma kadar kimseden böyle bir iyilik istemedim.
Ama işsizlik başa vurdu. Kira kontratımızın süresi doldu. Evsahibi her an arayabilir. Ben kendimi çok suçlu hissediyorum. Eşim hissettirmiyor, Allah razı olsun ondan ama ben hep kendimi eksik hissediyorum.
Emin ol canıma tak etmeseydi ben kimseden yardım istemezdim

Kuzenim ODTÜ inşaat mezunu iş yok, arkadaşım oxfordda doktora yaptı genetik üzerine boş pozisyon bulamıyormuş.

Şans sanırım biraz da...

Ah ah seni benden başka daha iyi anlayan yine aynı sorunu yaşayanlar olacaktır...
Öyle zor zamanlar geçirdim ki.. 1,5 sene oldu mezun olalı. Girmediğim banka mülakatı kalmadı. Kendi alanımda bulamadım sekreterlik yaptım ama ilkokul mezunu patronum beni beğenmedi! Ne hallere düştüm dedim, nerede hata yaptım dedim depresyona girdim.
Kpss girdim 80 aldım yetmiyor yine peşinden depresyon. Toparlandım ve yine eskisinden daha iyi bir şekilde sınava hazırlanmaya başladım. And ettim 2014 de atanmam lazım. Sende evdeyken ve de çocuğun yokken bence başla. Neresinden tutarsak ucunu kardır...

Son düzenleme:
canm bende matematik bölümü okuyorum bölümüm ingilizce ustelık kaç yıldr burnmdan geldı dyeblrm.seneye mezun olucam gel görkı ne yapıcam dye kara kara dşnmeye başladm iş ilanlarna falan bakıyorum en saçma iş için bıle ya iibf ya da muhendslk mezunu olmanı ıstıyolr .sadece başvuru ıçın bıle bu yuzden bende açık öğretm okumaya başladm sende başlayablrsn canm hem başka alasan alanlarada yoneblrsn çnku çoğu ınsan zaten mezun oldgu bölmn işini yapmıyo kendımızı gelştrp başka alanlaara yonelmeye çalışmalastıyız napalım .bıyolojı mezunusun ilaç frmaları bıyolojı kımya mezunlarını alıyo dye blıyorum yanılıyo muyum cnm

ben şimdiden korkmaya başladım yaaaa! :18::18:

bu yıl lise sona geçtim tam 7 ay sonra Ygs 9,5 ay sonrada Lys ler var sayısalım sağlık alanından istiyorum tıp,diyetetik,fizik rehabilitasyon,diş hekimliğii nolursa artık puanları yüksek ama inşallah yapabilirimm

dersane öğretmenlerim diyorki "artık iş bulunmuyor iş istiyorsanız adam gibi bölümden mezun olcaksınız hukuklar bile iş bulamazken bakalım siz napıcaksınız" dedi resmen biyoloji hocam ve çok severim kendisini harika bir adamdır gerçekçi konuştu adam gibi meslekten kastınız ne hocam mutsuzmu olalım diye sordum bende "öyle bi mutlu olursunuzkiii" dedi(

korkuyorum off offf illa doktormu olmak lazım!

Son düzenleme:
yanlış anlama canım da bir şey sorucam adnan menderes üniversitesi biyoloji bölümüne girerken mezun olunca kolayca iş bulabileceğini mi düşünüyordun?

günümüzde üniversite mezunu olmanın bir anlamı yok ki. talebin fazla olduğu bölümleri iyi üniversitelerde okumak lazım. ki iyi üniversitelerde iyi bölümleri bitirip yine işsiz kalanlar var niye. ayrıca bir de torpil olayı var çünkü. torpilin yoksa ne kadar iyi olsan da yine boş.

zaten biyoloji iş imkanı az olan bir bölüm. arkadaşların da dediği gibi kpssye hazırlan bence. istedikten sonra yaparsın. daha 1 yıl var.

Allah tüm iş arayanların yardımcısı olsun. zor bir süreç.

yanlış anlama ama okuduğun bölüm bilim adamı(doğrusu bilim insanı olacak) yetiştirmiyor biyolog yetiştiriyor. bilim adamı olmak için önce yüksek lisans ve doktora yapmalısın. aslında bölümünün bu olanaklarını kullanabileceğin bir şehirde yaşıyormuşsun bir ales bir yds sınavlarına gir ve gerçek bir bilim insanı olma yolunda zor ve çetrefilli yola gir.

yok o yol zor dolambaçlı ve okuyup okuyup yine bir öğretmen maaşından fazlasını alamayacağım dirseğim çürüdüğü ile kalacak diyorsan al sana kısa yoldan kestirme kariyer;

hastanelerde kan alma bölümünde biyologlar çalışabiliyor. bizzat tanıyorum devlet hastanesinde hem kan alıyor hem analizini yapıyor bir kaç biyoloji mezunu. kpss biraz zor olabilir ama aynı şansı kpss istemeyen özel hastanelerde de bulabilirsin.

birde belediyelerde (genelde su arıtma tesislerinde) istihdam ediliyorsunuz. ama kpss ister mi bilemem 10 sene önce kuzenim altınoluk belediyesine işe girerken istememişlerdi O da biyoloji mezunu (yüksek lisanslı ama bunun etken olduğunu sanmıyorum)

ayrıca ben üniversite okuyan gençlerimizin biraz okudukları süre içinde iş alanı araştırması taraftarıyım. 4 yıl boyunca okuduğun bölümden çıkınca ne iş yapabileceğini hiç mi merak etmedin?

tekrar söylüyorum seni yargılamak için söylemiyorum bunları ama okuduğun bölümü ve iş imkanlarını araştırmalıydın şimdiye kadar çünkü çok geniş bir iş imkanına sahip bir bölüm değil.

ama yinede üzülme kendi mesleğini yapamazsan. çünkü malesef ülkemizde bu işi sadece şu meslektekiler yapabilir diye kanunlar yok. torpili olan yada babası zengin herkes istediği herşey olabiliyor.

kpssden aldığın herhangi bir puan (hatta il milli eğitimde torpilin varsa kpss puanına gerek bile yok) ve 2 yada 4 yıl fark etmez herhangi bir üniversite diploması ile öğretmenlik yapılabilen bir ülkede yaşıyoruz. hiç umudun kalmazsa bunu da deneyebilirsin mesela

Okurken veya tercih ederken şartların bu şekilde olduğunu bilmen gerekirdi malesef,araştırıp,iş alanlarına bakıp girecektin,yeni bir şey değil bu söylediğin

yasemin ben seni iibf mezunu sanıyordum diğer topikten.
fef bölümleri gerçektende iş imkanı olarak çoğu kişiyi zorda bırakıyor.
bizim komşumuz vardı kız biyoloji öğretmeniydi.
tam 5 sene bekledi atanmak için.
pes etmedi ve sonunda atandı.
ama 5 sene ama 3 sene....
demek istediğimi anlamışsındır umarım.
pes etme.gördüğüm kadarıyla sen çabuk yılmışsın.
anlıyorum seni işini yapamama kaygısı seni birazda bu kadar endişelendirmiş.
okurken temelini atmamış mıydın?
en azından okulda kalma alternatifini düşünerek hocalarla sık sık irtibat halinde olup azmini göstermen bile getiri sağlardı sana.
türkiye de artık çoğu meslek değersizleştirildi.
heryerde iibf fakültesi var mesela...
mühendisler hakettiği değeri görmüyor.
eşim eczacı ondan öğreniyorum eczacılıkta bitmiş artık...
yani türkiyenin acımasızlığından her meslek nasibini aldı az ya da çok.
artık üniversite mezunu olmak yetmiyor.
en iyisi olmak şart.
iyi bir üniversite iyi bir bölüm iyi bir derece.
bu üçü bir aradaysa özelde de olsa çok nadir boş kalınır.
bankacılığa gelince....gerçekten çok zor meslek,inan çekilecek dert değil alacağın maaşa.
bu sene disiplinli bir şekilde hazırlanırsan emin ol kazanırsın.
sadece sabret ve çok çalış.

bence senin ''refereans'' ın yok Yas, aynen benim gibi. o yüzden olmuyor.

canım inşallah bulursun iş güvenliği uzmanlığını araştırdınmı ben mühendisim işim var ona rağmen şu an kursa gidiyorum kasımda sınav ve çok açık var yine mesleğini yapacaksın hemde uzman olarak... bu işin içindeyim ve bu eğitimi, alan arkadaşlarım hep iş buldu.. bi araştır derimm bende çevre mühendisiydim dediğin gibi tek diploma ile olmadı mesleğimde nasıl neler eklerim ona baktım çok şükür 6 aydır çalışıorm. inşallah sennde kafana yatar..

Bende bulamıyorum canım bankacılık mezunuyum üstelik ama yine dönen yok. 3 ay oldu mezun olalı erkenden umudu kestim düz memurluk için kpss çalışıyorum.Hiç kimse dönmeyince insan umudunu kaybediyor seni çok iyi anlıyorum Olur inşallah seneye atanırız

Sağlık alanı işşiz kalınmayan bölümlerden cnm merak etme.Hemşire arkadaşlarım vardı okul bitmeden hepsi iş buldular özeller kapıyor hemen yine devlete girmek şart tabi ama puanları uçuk değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…