Okudum da ne oldu !

arkadaşlar yanlış anlamanızı istemiyorum,hatta kardeşim de tarih okuyor..

ama bu fen-edebiyat fakültelerinin gelecek verdiği yok..çünkü mezun olduktan sonra işverenler aramıyorlar...

bana kalırsa toptan kapatılması lazım..mezunlar polislik sınavına falan giriyorlar..

aslında işin ilim irfan çok güzel ama burası türkiye..önce ekmeğimize odaklanmak zorunda kalıyoruz...

Bende Odtüde Biyoloji okuyuyorum. Ortalamam da iyi şimdilik. Yüksek lisansımı da yapıcam. Gerekirse doktora da. Bütün bunlara rağmen yine işsiz kalma durumum var mı? Devlet hastanesinde çalışmak istiyorum biyokimya uzmanı olarak :/

Ben de kimya okuyorum.Umitsiz degilim simdilik. Ama cok haklisiniz bu ulkede bilime deger verilmiyor.Kpss zaten imkansizin bir tik alti ustune kadro acilmiyor.Okulunuz icin de karamsarliga dusmeyin istanbuldaymissiniz elbet bir is bulursunuz.kariyer siteleri var orda biyoloji bolumu mezunu araniyor baya.Basvurmadiklariniz vardir belki.Ya da basvurdugunuz yerlere bir daha cv gonderin.Hatta yuzyuze gorusun.Belki kabul etmedikleri zaman ihtiyaclari yoktur simdi bakarsiniz pozisyon aciktir.Gida,ilac,tibbi malzeme firmalarina cok biyolog alimi oluyor.

İşsiz kalacağını sanmıyorum canım ya,odtü de okuyan kimsenin kolay kolay işsiz kaldığını görmedim,ama üniversiteden dolayı saşlısın, diğer üniveristelerin bi kaçı hariç durum vahim ..

Doğru söylüyosun bende sırf Odtü diye yazdım açıkçası :)

Bir tanıdığım da biyoloji bölümü mezun.Eşi de öyle..

Kendisi torpille bakanlıga girdi,öyle ahım şahım kpss puanı yoktu. Çoook iyi maası da var .Eşi ise polis olmayı seçti, suan polis.

Yani anlayacağın ya torpilin olucak,yada kendi bransının dısında bir meslek seçeceksin canım benim. Keza ülkede okumakta zor,iş bulmakta..Emeğinin karşılıgını inş alabilirisin,Allah büyüktür,sen çok iyisin ya gönlündeki de olur.Temennim ve duam bu yönde..Sağlıcakla kal.

Aynı soruyu ben de soruyorum kendime. Ankara'da en iyi okullardan birinden kimya mühendisi olarak mezun oldum, 3 yabancı dilim var, eğitim sertifikalarım var, Erasmus bile yaptım ama 1 senedir işsisizim. Hep torpili, tanıdığı olanlar girdi işe benim gibi torpilsizler senin de dediğin gibi bölüm birincisi bile işsiz kaldı. Şu anda yüksek lisans yapıyorum bir de. Kpds ve kpss puanlarım da iyi ama kadro olmayınca onların da bir anlamı olmuyor maalesef. Allah emeklerimizin karşılığını verir inşallah.

işsiz kalmaya odaklanırsanız kalırsınız.maaşı az çok demeden bölümün ile ilgili bir yere at kendini.ben dershanede biyoloji öğretmeniyim çok çalıştım.kendimi geliştirdim gece yarılarına kadar özel ders verdim.35 yaşımda sıfır arabamı evimi aldım kendi birikimlerimle.

36 yaşımda başka bir ile taşındım bir allahın kulunu tanimadığım halde dershana dershane gezdim cv bıraktım 3 yıldır buradayım iyi bir dershanede çalışıyor özel ders veriyorum.iyi kazanıyorum.

daha çok gençsiniz arkadaşlar.neler çıkar karşınıza.ama çok çalışın.az kazansanızda çok çalışın kendinizi vazgeçilmez yapın.yada kapanın evinize delidivane kpss çalışın.illa torpil diye birşey yok.kız kardeşim kpss ile üniversitenin muhasebesine atandı.torpilsiz.

bu kurban edebiyatını bırakın hayatınızın hakimi olun

herşey elinizde.başarılar diliyorum.

canım bende biyoloji mezunuyum . Bize yeni bir hak verildi iş güvenliği ve uzmanlığı ... Açık çok fazla kasımdaki sınava yetişirsem .. Talep artmadan sende uzman olursun inan bana .. çok açık var

kpss de normal yapılan atamalarda pek torpil olmaz tabi ama özel sektörde maalesef var.

orada çalışanların tanıdıklarına öncelik tanıdıkları garanti bu bilinen bir gerçek.

torpilin yoksa çok iyi olmak zorundasın.

sizin zamanınıza göre de iş bulmak daha zor maalesef her yer üniversite mezunu oldu.

sürekli yeni üniversite açılıyor, sürekli kontenjanları arttırıyorlar.

sabretmek lazım.

canım eskiden biyokimya uzmanı olabilmek için tus sınavı hakkımız vardı onuda aldılar malesef
Devlet hastanesi biyolog olarak ya devlet kadrosu ile çalışırsın .. ya da özel hastanelerde kan alan laborant gibi malesef acı ama gerçek
en güzeli tıp fak sağlık bilimleri enst var biyokimya da yl yapabilirsin . BOL ŞANSLAR ..BAŞARILAR DİLERİM

Evet bizlerde TUS'a girebiliyorduk. Sürekli değişiyo kimbilir ben mezun olana kadar da değişir. Teşekkür ederim :)

sizi ekliyoruum ilkkez buralarda çevre mühendisi olan birini bulmuşumm bırakmaaam

bazı bölümlerde iş imkanı zor, insanlar bunu bil bile okuyor sonra da işsizim diyor..Biraz daha iş imkanı olan bölümlere dikkat edilse daha kolay olur iş bulmak..

bölümü seçerken iş imkanlarını falan araştırmamış mıydınız?

eğer araştırıp da sevdiğiniz için seçtiyseniz mutlaka farkınız olacak iş bulucaksınızdır diye düşünüyorum işini seven insanlar fark yaratır

canım seni çok iyi anlıyorum ki sen bir sene arayarak baya uzun yol kat edip de yazmışsın, ben geçen pazartesi mezun oldum, 3 gündür iş arıyorum yok biyolog aramıyorlar bile....
senede kaç bin mezunuz bir de..

üzülme ama demek ki başvurduğun işler senin için hayırlı değilmiş bi de öyle düşün ( diyene bak ben 3 günde bu haldeyim)

Benim yakın bi arkadaşım giresun üni biyoloji mezunu.. oda iş bulamamıştı Hastanelerden labaratuarlara kadar biçok yere başvurdu en sonunda oda senin gibi meslek dışı işlere baktı. 2 sene iş bulamadı 3.senedede çağrı merkezinde işe başladı. Bir sene orda çalştı, şimdi bi dershanede biyoloji öğrentmenliği yapıyor. Bu yönde başvurularda bulun. Stajyer Öğretmen falanda aradıkları oluyo onlarada başvur deneyim olur en azından hiç bir şey yapamıyosan yüksek lisansa başvur en azından zamanını değerlendir. Yada kpss 'ye gir. Aklıma başkada bişey gelmiyo malesef

Cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim
Evet, iş imkanı yönünden araştırmak lazım seçeceğin bölümü. Ama hangimiz 17-18 yaşlarında bunu düşünüyor ki :26: Biyolojiyi severek okudum. İş imkanı gözüyle bakmadım. Ama hayatın gerçekleriyle yavaş yavaş yüzleşmem gerek
Bugün bir adım attım. Kpss kurslarını dolaştım. Kursa yazılmaya karar verdim İnşallah kurs beni motive edecek:13:
Ben de olmayan işlere hayırlı değilmiş diyorum ne diyeyim.
Bi de bir arkadaş iş güvenliği uzmanlığı demiş. Yarın da onun için gideceğim kurs araştırmaya. Sertifikamı alırım en azından. Sınav kasımdaymış.
Burda bana çok fikir geldi, kamçıladınız beni sağolun. En azından üzülmemem gerektiğini anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…