Okudum da ne oldu !

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.132
198
Ben Biyoloji okudum, hem de seve seve. Zor bir bölümdü. Mezun oldum 4,5 sene sonunda
İş aramaya başladım, YOK! 1 sene aradım. Kendi mesleğim olsun dedim. Biyoloji okudum bari emeklerimin karşılığını alayım dedim.
Bulamayınca başka alanlara yöneldim; sekreterlik, muhasebe, kasiyerlik, danışmanlık vs...
Onlar da geri dönmedi
Geçen hafta bir banka mülakatına girdim. Mülakat iyi geçmişti bana göre. Çok güzel giyindim, konuştum. Cuma günü olumlu olanlar aranmış ve işe çağrılmış. Ama beni aramadılar Artık tüm ümitlerim tükenmek üzere.
Bir bilim adamı olarak bu ülkede iş bulamadığım için, alanım dışı işlere başvurduğum için utanıyorum
Sanırım ben ömrümün sonuna kadar işsiz kalıcam

Ben de biyoloji okuyorum şuanda ve bu yazdıkların gözümü korkuttu

Hangi üniversiteden mezunsun?

Amacım gözünü korkutmak değildi canım, kusura bakma. Ama patladım artık. 4 yıllık üniversite mezunuyum ama beni kimse işe almıyor. Napmam lazım, artık kafayı yicem
Adnan Menderes'ten mezunum canım.

malesef ki bende onlardanım
bulunduğum ilin küçük olması iş imkanlarının az olması nedeniyle mesleğim dışı iş yapmaktayım
alanım dış ticaret bölümümü çok severek okudum gümrüklerde ticaret şirketlerinde olmam gerekirken malesef ki ön muhasebe işleriyle uğraşmaktayım çok şükür bir işim var 5 senedir aynı işteyim ama ne uzuyorum ne kısalıyorum çalışıp ekmeğimi kazanıyorum hepsi bu...kadar....

ben kaç yıldır iş bekliyorum. henüz 1 yıl olmuş sabırlı olmalısınız. biyoloji okudyuysanız biyolog olarak atanabilirsiniz. kpss ye girin 90 üstü puanla atanırnısız. bir çok arkadaşım öyle yaptı. maaşları da iyi ve hayatlarından memnunlar. sadece biraz sabır. zamanla her şey düzelir.

Ben küçük yerde de değilim Turkuaz, İstanbuldayım. Ama niye olmuyor? Ben mi sorunluyum. Ne diye almıyorlar beni?
Bence ülkemizde mesleğini yapan insan sayısı çok az
Ekmeğimi kazanabilsem ona da şükredicem. Artık bi yerden başlamak zorundayım. Çok adım attım ama bir türlü olmuyor.

Canım umarım en yakın zamanda gönlüne göre bir iş bulabilirsin.
Laboratuvarlarda, ilaç şirketlerine falan başvurdun mu? yani sen alanını daha iyi bilirsin ama sonuçta ihtiyaç olmayacak bir bölüm okumamamışsın diye sormak istedim.

Bir de artık üniversite tek başına yeterli olmayabiliyor. Vaktin varken sertifika programlarına katıl. 2. bir dilin varsa 3. bir dilin kursunu almaya bak. bunların mutlaka faydası olacaktır. Mesela benim çalıştığım şirkette; başvurularda adayların ilk olarak sertifika ve hobilerine bakılıyor.

Ayrıca seni sekreter, kasiyer olarak aramamaları çok normal. Çünkü üniv. mezunusun. İşveren lise mezunu bir elemanı senden daha kolay tatmin edeceği için seni tercih etmeyecektir.

Şimdiden başarılar.

mülakat demek torpil demek. istediğiniz kadar iyi olun yinede almayabilirler.

Canım Kpss'ye çalışmaya başladım ama evde ne kadar yeterli olur bilmiyorum. Bu banka işi olsaydı haftasonları dersaneye gidecektim.
Bu sene düz memurluğa hazırlanıyorum ben zaten, biyolojiden tümden umudumu kestim

Sertifika programları iyi fikir, ama maddiyata bakıyor o da :18:
İlaç firmaları genelde biyologları satışta kullanıyor canım. Satış pazarlamacı oluyosun resmen Hastanelere çok başvurdum. Maalesef hastanede temizlikçi olmak için bile torpil lazım

Son düzenleme:
canım maalesef ben de aynı durumdayım
hayatımdan 4 sene gittiğine mi yanayım? yoksa 1 yıl da sınava çalışıp kazanamadığıma mı?
olmuyor işte. artık nasip mi ne derler bilemiyorum
sınavda soruları sallayanlar kazanıyorken bizler tabiri caizse eşek gibi çalışıp evde oturuyoruz.

banka sınavın çok güzel de geçse torpilin yoksa almazlar seni
bankaya bel bağlama. torpillik sınavlara girip ömrünü tüketme. kpssye gir artık ne zaman olursa.

Son düzenleme:

canım şehir fırsatlarını takip et bence. İstanbuldaymışsın. Çok uygun fiyata alternatifler var sertifika için.

Artık çok soğudum zaten inanır mısın?
Banka falan istemiyorum. Kpssye yoğunlaşıcam. Dersane araştırmaya da başlıcam Düğünden az bişey takım var. Onunla yazılayım.
Sandıkta bekleyince bana bir faydası mı var sanki?

evet kpssye gir kesinlikle.
yoksa okuduğun boşa gider iş arayayım derken.
sanırım p3 puanı aranıyor normal memurlukta.ama formasyonun var da öğretmenliğe gireceksen daha çok çalışman gerekir
1 sene hayatından feragat et. kitap falan ne lazımsa al kendine
inşallah olur.

hemen pes etmeyin bence.Mezun olalı kaç sene oldu da iş bulamadınız.Dershanede öğretmenlik yapabilirsiniz istemiyor musunuz? maaşları ne kadardır bilmiyorum ama.

işverenler üniversite mezunun çok olduğu günümüzde artık mezuniyet ortalamana ve bitirdiğin okula da bakıyor.iyi bir ortalamanın olması ve iyi bir okuldan mezun olman önemli

hemen pes etmeyin bence.Mezun olalı kaç sene oldu da iş bulamadınız.Dershanede öğretmenlik yapabilirsiniz istemiyor musunuz? maaşları ne kadardır bilmiyorum ama.

1 buçuk sene olcak canım.
Dersane öğretmenliği çok yorucu ve kendini resmen o dersaneye adaman lazım. Ben hem kpssye çalışıp hem de para kazanabileceğim bir iş arıyordum. Banka işi olsaydı güzel olcaktı

işverenler üniversite mezunun çok olduğu günümüzde artık mezuniyet ortalamana ve bitirdiğin okula da bakıyor.iyi bir ortalamanın olması ve iyi bir okuldan mezun olman önemli

Aslında puanın da önemi kalmadı canım. Bneim bölüm 3.sü arkadaşım da işsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…