- Konu Sahibi ozgurruzgar
-
Ben öğretmeni olduğum sınıfta böyle bir karar alınsa çok sevinirim. Haftada 2 gün yerine her gün düzenli canlı ders tabi daha sistematik. Geriye kalan 5 günde çocuk öğrendiğini de unutacak diğer türlü. Bütün sınıf okula göndermezse mümkündür tabi. Öğretmen de evden devam eder. Tabi öğretmene de bağlı maaşında kısıtlamaya gidilirse kabul etmeyebilir. Bence müdürünüzle konuşun, bana gelse bu teklif hiç düşünmem kabul ederim.
Ben köyde öğretmenim, herkes bağlanıyor. Çoğunda 3-4 çocuk var okullu, sadece ders saatlerini onlara göre birazcık öne aldık. Tam sınıf giriyor. Biri telefondan biri tabletten, diğeri bilgisayardan. İnterneti olmayan da bağlattı. Okul açılınca masraf daha çok olacak zaten, o yüzden sınırsız internete aktardılar o parayı. Maddi anlamda bir şey değişmiyor. Forması, beslenmesi, araç gereci, servisi..internet bağlatmak daha kolay geldi onlara. Okuma yazma bilmeyen 2 velim bile Zoom a girebilmek için çok çaba sarfetti ama başardı. Bence isteyince bir yol bulunuyor. Ha şebeke yoktur mezradır ona bir şey diyemem tabi.hocam merak ettim herkes geliyor mu canlı derse
şehrinizi bilmiyorum da bir yanda bilgisayar net yok haberleri bir tarafta canlı ders oturdu gayet güzel gidiyoruz haberleri
evimde internet her türlü sistem vs var
yardımcım da biraz aşağıda oturuyor hatta onun evi mahalle okulunun dibinde diyeyim ama sokağında internet alt yapısı yokmuş bağlamıyorlar
evet kadının da eşinin de akıllı telefonu var ama iş saatinde evde yoklar
giremiyor canlı derse telefon mu alsam modunda ama canlı ders Gb Gb yiyor yani kadın akşama kadar ev temizleyerek bunu sağlayacak
burası büyük şehirin gayet yeni bir mahallesi, her yer site vs
daha küçük yerlere gittiğinde bu sağlanabiliyor mu
Sorun öğretmenin okula gitmesiyse gitsin zaten, yukarıda bir yorumda okudum, öğretmen sınıfa gidip oradan ders anlatıyormuş online olarak. İllaki öğretmeni okula getirtmek ve sağlıksa amaç, öğretmen okula gidip, online eğitim verebilir. Zaten teneffüsler farklı saatte olacak diyorlardı, o da yok. Beslenme yasak dedik velilere ben koyacağım, kimseyle paylaşmasın dikkat edin demeye başladı veliler. Biz neden pazartesi gelmiyoruz, neye göre ayırıyorsunuz demeler..umarım bir an önce düzen oturur yoksa cidden bilinmezlik yoruyor.bence bunu öğretmene bırakmayacaklar ki
okul açılacak
sınıfta öğrenci olsa da olmasa da öğretmen gitmek zorunda
hatta kalabalık sınıflarda cumartesi de okul diyorlar
bu durumda zaten öğretmen 6 gün okulda olacak
istese de canlı ders yapacak zamanı kalmayacak ki
okula gidenler 2 gün gidecek kalan süreçlerde herkes EBA ya mahkum olacak gibi
Ben köyde öğretmenim, herkes bağlanıyor. Çoğunda 3-4 çocuk var okullu, sadece ders saatlerini onlara göre birazcık öne aldık. Tam sınıf giriyor. Biri telefondan biri tabletten, diğeri bilgisayardan. İnterneti olmayan da bağlattı. Okul açılınca masraf daha çok olacak zaten, o yüzden sınırsız internete aktardılar o parayı. Maddi anlamda bir şey değişmiyor. Forması, beslenmesi, araç gereci, servisi..internet bağlatmak daha kolay geldi onlara. Okuma yazma bilmeyen 2 velim bile Zoom a girebilmek için çok çaba sarfetti ama başardı. Bence isteyince bir yol bulunuyor. Ha şebeke yoktur mezradır ona bir şey diyemem tabi.
Mecbur değilsiniz, benim velilerim dilekçe yazıp verecek müdürümüze. Asla mecburiyet yok. Tek madde var, devam zorunluluğu yoktur, ancak içerikten öğrenci sorumludur.Bu konu da çok sinirliyim. Kızlarımın okulu resmen mecbur tutuyor. Bakan bizim tercihimize bırakıp her türlü önlemi alırken okul resmen mecbursunuz dedi. Neye mecbursam. Su an anı karar vermemek için bekliyorum ama içim göndermemeden yana
Şimdi siz sınıfça çocukları okula yollamayacaksınız ve öğretmen evden online verecek dersleri değil mi?çok tatlı modern bir öğretmen geldi bize film çocuklarla çok iyi anlaştı derkennnn m. eğitim yüzyüze eğitim olacak dedi.bizim öğretmenin 1 yaşına yeni girecek bebeği var ona anne babası bakıyor dersler 6 saat artık günde.kadın haklı olarak yüzyüze olursa ben izne ayrılırım onları riske atamam diyor.tüm sınıf online a devam diyorr bu arada öğretmen gitmesin diye zaten 1 ay sonra geldi zor buldukk.müzikten beden dersine kadar var .isteyen online isteyen yüzyüze devam etmeli zorunlu tutulmalı öğretmene de veliye de
Hocam dediklerinize katılıyorum, zaten velinin anlamadığı şu, biz eskisi gibi ödev kontrollerini yanlarına giderek yapamayacağız, yanımıza çağırıp okutamayacağız, yanına oturup yanlış yaptığı soruyu gösteremeyeceğiz. Zil bile çalmayacakmış, çocuğu tenefüsten toplayana kadar ders bitecek, iki günde hangi birini yapıcaz bilmiyorum.Göndermeyin. Youtube da veya paralı morpa kampüs gibi sitelerde çok güzel ders videoları var. Her gün 2 3 saat vakit ayriin. Renkli okuma kitapları alın onlardan her gün okuma yaptırın kitap seti alin oradan çalıştırın. Kaybı olmaz hatta diğerlerinden ileri bile geçer. okula giden çocuk zaten haftada 2 gun gidecek. Kalablaik sınıfta öğretmen birebir ilgilenemeyecek siz evde birebir ilgileneceksiniz daha iyi olur bence.
Öğretmenim boyle düşünüyorum
Ama zoomdan eğitim yapan okul onu açmıyor artık. Bu durumda çocuklar dersleri nasıl öğrenecek? Zoom açmak zor oluyor diyorlar.Mecbur değilsiniz, benim velilerim dilekçe yazıp verecek müdürümüze. Asla mecburiyet yok. Tek madde var, devam zorunluluğu yoktur, ancak içerikten öğrenci sorumludur.
Bir de şimdi şu bilgiyi aldim. Okula giden öğrenci 12 ders, uzaktan eğitim alan öğrenciler 6 ders eğitim görecekmiş. Yani 2 katı. Çok adaletsiz. Hem seçeneği veliye bırakıp hem adaletsiz bir yol izliyorlar. Bu arada benim yeğenim de 2. Sınıf ama onun okulu başkaydı. Hatta kardeşim Pazartesi okula başlatacaktı. O okulda covid çıkmış bu hafta. Onlarda göndermekten vazgeçtiler son durumdaHayırlı akşamlar bayanlar,nerdeyse hepimizin ortak derdimiz okul gitseler mi gitmeselermi diye düşünüp duruyoruz çocuklarımız yiğenlerimiz kardeşlerimiz için.biliyorum mecburi değil ama yinede kararsız kalıyorum eşimde yollama diyo oğlum 2. Sınıfa geçti canlı derslrde çok iyi gidiyoruz tabi neti olmayan çocuklarımız var yada neti olupta ailesi çalıştığı için aile büyükleri baktığı için çok iyi teknolojiden anlayamadıkları için derse giremeyen çocuklarımız var,onlar içinde üzülüyorum mesela sınıfımız 38 kişi ama 16 sı giriyo canlı dersi tabi daha çok netten sorunundan çok ilgisiz aile var aslında.benim yüksek riskli bi hastalığım var eşim yollamayalım diyo açıkçası bende istemiyorum çok korkuyorum.ayrıca 2. Sınıf olduğu için arada ben anlatıyorum dersleri konu tekrrı yapıyorum çocuğuma bu konuda kendime güveniyorum.elbette öğretmenlerimiz kaç sene okumuş en iyisini en doğrusunu biliyolar anlatıyolar sadece 2. Sınıf olduğu için konular henüz kolay olduğu için güveniyorum kendime demek istedim yanlış anlaşılmasın.ebada var elbette bakanımız açıkladı ama benim hala içim rahat değil sizce be yapmalıyım bi fikir veren olurmu acaba doğrumu yapıyorum bilmiyorum
Değişkenlik gösteriyor sanırım . Bizim öğretmenimiz okula gitmeyenler için uzaktan eğitime canlı olarak devam edecek ama daha kısa süreli olacak tabii. Okulda 12 ders verecek uzaktan eğitimle 6 ders verecek. Ama elimden geleni yapacağım çocuklarım için diyor. Öğretmen büyük şans.Programlar da yapıldı. Yanılmayın lütfen yüz yüze eğitimi planlanan ders için çocuk gelse de gelmese de canlı ders yapılmayacak. Sadece eksik kalan saatler için yapılacak. Gelmeyenler Eba tv izleyecek. Bütün sınıf gelmezse canlı ders yaparlar, diye bir şey yok.
evet öyle yapacağız pazartesi sınıftaki her veli dilekçe verecek okula gidipŞimdi siz sınıfça çocukları okula yollamayacaksınız ve öğretmen evden online verecek dersleri değil mi?
Eksik kalan ders saatleri tamamlanacak.Değişkenlik gösteriyor sanırım . Bizim öğretmenimiz okula gitmeyenler için uzaktan eğitime canlı olarak devam edecek ama daha kısa süreli olacak tabii. Okulda 12 ders verecek uzaktan eğitimle 6 ders verecek. Ama elimden geleni yapacağım çocuklarım için diyor. Öğretmen büyük şans.
doğal seleksiyon olarak ölenler ölsün kalan sağlar bizimdir deniliyor velilere ve çocuklara yaniii pekiiiiiEksik kalan ders saatleri tamamlanacak.
Daha önce de örneğini vermiştim. Mesela 5 saat Türkçe var, 3 saati yüz yüze planlandı, 2 saati online yapılacak.
Bunun sebebi de yıllık planların 5 saat üzerinden yapılmış olması. Teknik olarak okulda yetişmeyen konular için yapılıyor, okula gelmeyen öğrenciler için değil. Meb'den gelen yazıda açıkça yüz yüze planlanan dersler için canlı ders yapılmayacağı ifade edilmiş zaten. Sizin öğretmeniniz de normal ders saatini tamamlıyor esasında.
Ne yazık ki.doğal seleksiyon olarak ölenler ölsün kalan sağlar bizimdir deniliyor velilere ve çocuklara yaniii pekiiiiiyüzyüzeye başlayalım gitsinn
biz sınıfça karar aldık hiçbirimiz göndermeyeceğiz ben maskeye 20 dakika dayanamıyorum arada boş alanlarda çıkarıp nefesleniyorum küçücük çocuklar nasıl takacak derslerde sağa sola sürttüğü kirli elleriyle maskeyi durmadan çekiştirecekler aynı maskeyle wc ye gidecek tüm okul sonra susayıp su içilecek mataradan aynı elle maske ikide bir tekrar düzeltilecek nesiii mantıklı bunun anlamıyorumm maskesizlikle aynıııNe yazık ki.
Benimki başlayanlar arasında değil ama başlasaydı göndermeyecektim.
Sınıfta kalmasını önemsemiyorum. En azından önlemler(!) neler görmem gerek.
Kağıt üzerinde her şey kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?