- 7 Nisan 2013
- 392
- 185
- 323
- Konu Sahibi GuzelOlanHersey
-
Ben devlette çalışmak isterim özel istemem zaten.Devlettede böyle zor mudur?
kusura bakmayın ama bıraz agır yazıcam sızın ıcın calısmanın amacı nedır?bırde eve yorulmadan geldıgınız yorucu olmayan bı ıs soyleyebılırmısınız bana?
bu yüzden iyice düşün çocukları sevdiğin sürece sorun yok. Sonsuz sabır ve sevgi şartdoğru söylüyorsnuz.sıkıntı çekmeden rahat rahat bişy olunmuyor.benm demk istediğim hem okuldaki çocuklar hem kendi çocuklarınızla zor olmazmı yani eve geldiğinizde çocuklardan bıkmış olursanız kendi çocuklarınızla nasıl ilgileniceksiniz.
ben de devlette çalışan okulöncesi öğretmeniyim.Benim çocukluk hayalimdi çok istemiştim ve iyi ki de seçmişim diyorum,inan bana çoook zor hele ilk başladıkları dönem 20 çocuğun ağladığını düşün,bunun yanında sorunlu veliler...yanında yardımcın yoksa ,stajer de yoksa bu zorluk 2 katına çıkabiliyor:)tenefüs asla yok çok afedersin altına kaçıracak durumda da olsan wc ye gitmek işgence kime bırakacaksın sınıfı... ammaaaaaaaa onların gözüne baktığında herşey bitiyor,karşılıksız sevgiyi görüyorsun,annelerinden sonra seni annelerinin yerine koyuyorlar.Annem gibi kokuyorsun öğretmenim diyorlar:) onlarla birlikte öğreniyorsun herşeyi.mümkün olduğunca aktif olacaksın, enerjik olacaksın,bol sabrın olacak,dikkatli olacaksın -ki bu çok önemli kazaların en çok yaşandığı dönem,güler yüzlü olacaksın her daim,dışardan göründüğü gibi laylaylom yapılmıyor orda orasıda bir eğitim yuvası hep oyun oynanmıyor yani,bunun Türkçe dil etkinliği var,okuma yazmaya hazırlık etkinliği var,müzik etkinliği,fen ve matematik etkinliği var...aklına takılan bir şey olursa yardımcı olurum.selametle
bu yüzden iyice düşün çocukları sevdiğin sürece sorun yok. Sonsuz sabır ve sevgi şart
ben henüz öğrenciyim deneyimim yok ama benim için bir zevk çocuklarla olmak. ama şöyle düşün normal öğrencilerle oldugunda herşeyi bilen kişiler olucak karşında. çocuklar ise karşılıksız sever seni çıkarcı değiller arkandan dedikodu yapmazlar .. bence bunlar en güzelyanınorml öğrtmenliklerden çokmu farklı.dahamı zor ? yoksa küçük oldukları için mi zorluk derecesi artıyor?
Ben okul öncesi öğretmenliği öğrencisiyimm.. Normalde sözel öğrencisiyim ama hep hayalimdi okul öncesi çünkü çocuklara bayılıyorum
Bir sözelci olarak türkçe öğretmenliği istiyordum ama dedim ya gönlümde vardı çok düşündüm ettim .. Bence bir bayan için çok ideal ataması kolay devlet olmadı özelde çalışırsın. Geçen sene 57 puanla atanan oldu düşün yani. Zor falan demişsiniz iyi de zor olmayan ne varki?? Her mesleğin zorlukları sorumlulukları olucak tabii ki onu güzel yapanda bu. Ayrıca kazanılması zor okunması kolaydır rahat edersin dersler zorlamıyor.. Ama acabaların varsa iyice düşün ..
baştan zorluğunu da görmen gerekiyor canım.ama ben düşünüyorum bundan başka bir meslekte mutlu olamazmışım,çocukları çok seviyorum çünkü,tatillerde bile özlüyorum.benim de oğluşum var okul öncesi çağında.evet bazen zorlandığım oluyor ama değer.onlar için idolsün .O gün ne giydiğine,ne takıp takıştırdığına öyle dikkat ediyorlarki bazen şaşırıp kalıyorum,özellikle kızlar senin gibi giyinmek istiyorlar:)şahsen ben vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum bazen süreyi aştığımız da oluyor:)çocuksuz bir yaşam düşünemiyorum açıkcası...offf özlemişim kuzularımı ben yaaaaa
kesinlikle öyle canım.en kötü yanı her yıl farklı çocuklarla çalışmak 1 sene boyunca alışıyorsun.sonraki sene farklı çocuklar.Her yıl okul bittiğinde velilerim ,ben,çocuklarım hepimiz ağlıyoruz,sene sonlarını sevmiyorum o yüzden.genç kalmanın sırrı çocuklarla uğraşmak bence hep çocuk kalıyorsun:)içinde hep büyümeyen bir çocuk var
her sınıfın zaman zaman off yeter dedirten diğerlerinden daha hareketli çocukları oluyor.Ama ben onları daha çok seviyorum nedense:)Bu işin vicdani boyutu da var canım kızamıyorum onlara ben çünkü benim oğlumda çok hareketli öğretmeninin oğluma bağırıp çağırmasını istemem açıkcası.ilk yıl çok zorlanmıştım ben çook yumuşaktım çocuklar sürekli tepemdeydi:)25 kişilik sınıf Allahım sözümü dinlemezler ,yüksek sesle konuşurum duymazlar:)sonraki yıllar alıştım artık.Okulun ilk günü kuralları birlikte belirler altına imzalarını attırır kapıya asarım:)gerektiği yerde kullanınırım da:)ha şu an sert değilim ama kontrollüyüm yine kucağımdan inmezler istedikleri zaman gelip öperler,yok kirlilermiş,burunları akmış takılmam.annesini özleyen gelip bana sarılabilir derim sarılma faslımız hiç bitmez yani:)
aynen öyle .Allah gönlüne göre versin.çocukları seviyorsan problem yok bence
merhaba,ben 4. sınıfa geçtim ve okul öncesi öğretmenliği istiyorum bu yıl sınava giricem.Ama okul öncesi öğretmenliği zor mu ileride pişman olur muyum bilmiyorum.Aranızda okul öncesi öğrtmeni olan varsa veya bu bölümü okuyan varsa benim birkaç sorum olucak,yardım edermisiniz ? Lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?