- 29 Eylül 2014
- 9.718
- 20.094
- 598
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Korkunç ya.. sınavları gectim günlük derse giderken bile çalışıyorum, hoca soru sorar diye.. es kaza bilemezsen de iyi bi fırçayı haketmiş oluyorum. Devam zorunluluğu desen ayrı olay. Hasta olmayı bile ayarlamak gerek. Aöften biri kalkıp da simdi benim bu zorluklarımi yasamayacak, evde kendi kendine çalışacak bir de üstüne benimle tusa girecek ve belki de kazanacak. Katil olur insan asfada
O kadar cok atanmamış ögretmen varken, kontenjanlar bu kadar az açılırken egitim fakültesi dışından öğretmen atamak ne kadar sacma. Aöf'ü bile geçtim yani.
Beni konu sahibi gibi sinir eden biri olsaydı sanirim aöf'ten başlardım sözleşmeli olmasından çıkardım.
Gerçekten haklısın geçen yüksek lisans yapayım neler var dedim baktım yaşam koçluğu sertifakı. Daha kendime yetemiyorum bana sertifika verecekler. Ne ilginç şeyler ya.Şu konuya kadar "küçümsemek" kelimesiyle aynı paragraf içerisinde bile düşünmemiştim AÖF okuyanları açıkçası
Çünkü herkes kendi alanını okuyor, çalışıyor işte şeklinde düşünüyordum
Ama nolacak öğretmen oluversinmiş
Şimdi ben o kadar yırtınacağım o yüzdelik dilimi tutturmak için
Başka birisi gelip yerimi alacak
Hem de çabalamadan
Bir de üstüne benim çabalarımı küçümseyecek
Lisenin son yılı gözlerimin altı mor geziyordum, gece 3e kadar ders çalışırdım, kendi kendime bugün 1000 soru denemesi yapayım bakayım ne kadarını çözebileceğim gibi şakalı komiklikli şeyler yapardım
Sonra bunların hiçbirini yapmayan, senin iş alanınla ilgisi bile olmayan birisi okuyacak, bir de seni küçümseyecek yok öyle
Ben boşuna dirsek çürütmedim o üniversite sıralarında, boşuna sabahlara kadar uykusuz kalmadım
"Düşünmek lazım demi?" Sorunuza cevabım, "de"Pardon ama siz bir örgün eğitim mezunu olarak kendinizi o hanıma ifade edememissiniz.ama o bayan açıköğretim mezunu olduğu halde sizi alt etmiş.acaba bu işler diplomaya göre mi yoksa kendini yetiştirmeye mi bakiyor?düşünmek lazım demi
Gerçekten haklısın geçen yüksek lisans yapayım neler var dedim baktım yaşam koçluğu sertifakı. Daha kendime yetemiyorum bana sertifika verecekler. Ne ilginç şeyler ya.
Zekaniza hayran kaldım.birsey söyleyecek kapasite olmayınca kum kum de"Düşünmek lazım demi?" Sorunuza cevabım, "de"
Kendinizi ifade etmeyi öğrendiğinizde benim ifade ediş tarzımı konuşmaya hak kazanabilirsiniz belki.Zekaniza hayran kaldım.birsey söyleyecek kapasite olmayınca kum kum de
O halde muhattap olmayin .istedigimi yazmakta ozgurum.varsa cevabiniz yazarsiniz yoksa sacmalamaz susarsiniz.artik plaket mi veriyorlar anlamıyorum ki de yi ayrı yazanlara.Kendinizi ifade etmeyi öğrendiğinizde benim ifade ediş tarzımı konuşmaya hak kazanabilirsiniz belki.
Muhattabım değilsiniz zorla olmaya çalışmayın lütfen.
Bir insanın kendini ifade etmesi eğitimin açıklığıyla örgünlüğüyle değil de kişiliğiyle karakteriyle yapıyla ilgili , çok çok iyi eğitim alıp da kendini ifade edemeyen çekingen utangaç insanlar var bu tamamen kişilik özelliği eğitimin açıklığı kapalılığı değil.Zekaniza hayran kaldım.birsey söyleyecek kapasite olmayınca kum kum de
Vizyonumuz bu kadar belkiBizim ülkemizdeki mantık;
Para kazan, ev al, araba al, yazlık al, tarla al, arsa al, ikinci evi al, kiraya ver
Yaşamayı bilmiyoruz hiç.
O eskidendi yeni sistemi bi araştırın isterseniz aof sayfalarına girin bi okuyun herkes isyanlarda çoğu dondurdu kaydını sildirdi yeni sistem ogrencileri pes ettirdi hele iki unv okumak hayal olduaöf zor diyen nasıl yetkin oluyor anlamıyorum kapasite belli yani
size zor gelen şeyi insanlar başka bölümler okurken ekstradan bitiriyolar hani haberiniz olsun
Aof zaten aynı olamaz kimsede zaten aynı demiyor ki ama yattığın yerden bitirlmiyor burda çoğu kişi aof u kucumsemis konu bu.Biz ünideyken duruşm düzenlerdi hocamız, verirdi bi dosya elimize siz davacı siz davalı savunun derdi. Sınıf bize puan verirdi her şet önemliydi. Adli tıp dersinde kadavra incelemeye gittik. Kardeşim üniversitelr arası yarışmalara girdi sınıf arkadşlarıyla. Dokuz Eylül kazanmıştı hatta çok iyi savunma yapmışlardı. Aylarca savunma için hazırlandılar. Kimse bana açıköğrtm aynı demesin.
Yeni sistem çok iyi oldu yatarak gecemesin kimse çalışsın hakkını versin örgündekinin hiç mi canı yokO eskidendi yeni sistemi bi araştırın isterseniz aof sayfalarına girin bi okuyun herkes isyanlarda çoğu dondurdu kaydını sildirdi yeni sistem ogrencileri pes ettirdi hele iki unv okumak hayal oldu
Vizyonumuz bu kadar belkiniye dalga geçiyorsun ki .
Imza: Yazdıklarını bire bir uygulayabilmek için didinen kişi.
Eskidende yatarak gecemiyorduki aol degil aof bu ders muafiyeti yok hepsini vermek zorundasın sonuçta yine essek gibi çalışıyorsun bi takmissiniz yatarak geçmeye ben hiç yatamadım şu yatanlara çok özendim gercektenYeni sistem çok iyi oldu yatarak gecemesin kimse çalışsın hakkını versin örgündekinin hiç mi canı yok
Benim için yattığın yerden bitiriliyor. O sınıfın tozunu yutmamışsan, 1600 kişi ile birlikte sınavdan geçmek için dua etmemişsen ki her sene 15 kişi geçiyordu maksimum birike birike 1600 olmuştuk en son, o hocaların anlatımlarını, içine işleyen konuşmalarını, hukuk vizyonları gözlemleyememişsen,arkadaşlarınla tartışıp kendince makul ve adil olanı savunmamışsan hiç anlamı yok benim için hangi öğretim olursa olsun. Ver kitabı eline isteyen, zeka düzeyi uygun olan herkes bitirir. Ama sana hiç bir hoca kalkıpta, sen kanun koyucu olsan nasıl bir düzenleme getirirsin diye sormaz. O akıl yürütme örgünde olur. Hukuk aynı hukuk ama örgün hayatını sömürür sana tecrübe ve çok sevdiğim hocamın sözü olan vizyon kazandırır.Aof zaten aynı olamaz kimsede zaten aynı demiyor ki ama yattığın yerden bitirlmiyor burda çoğu kişi aof u kucumsemis konu bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?