Okulda çalışan bayan öğretmen

Aöf mezunu oluşunu eleştirmeniz etik olmaz. Nitekim gün gelir aöf mezunu işini hakkıyla yapan, donanımlı, özverili bir öğretmen arkadaşa sahip olabilirsiniz de. Bu özellikte insanların varlığı inkar edilemez. Gerçi konunuz bu yönde hayli saptırılmış, çok keskin ifadeler kullanılmış. Sanırım tüm aöf mezunu öğretmenleri tanıyıp değerlendirme imkanı bulanlar var! Her neyse...

Bence açık bi şekilde ' X hanım rica ediyorum benimle emir kipiyle konuşmayın, rahatsızlık duyuyorum' diyebilirsiniz. Belki sizin gibi düşünen başka öğretmen arkadaşlar da vardır, destek olurlar.

Açıköğretim mezunu olup nasıl öğretmenlik yapabiliyor ben atanamayıp tercihini memur olmaktan yana kullanan bir öğretmenim çok üzülüyorum ..
Bak canım nereye gitsen böyle insanlar olacak benim bulunduğum yerdede var bu tipler..üslup sıkıntısı var insanlarda ..fazla muhattap olma dersine gir çık ..öğretmenliğin böyle bir avantajıda var dersini verirsin muhattap olmayabilirsin..

Mürekkebin akmadigi yerden kan akiyor. Okumak farkinda olmak ne guzel sey.
Peki egitim nedir ?
Aldatilmayi normal karsilayan, anneligi meslek goren, sadece anne oldugu icin eşinin kendisine saygi duydugunu sanan univ.mezunu kadinlar yok mu K.K forumunda ?
Ya da guzellik ölçütü barbi olup da sindi yi dislayan ?
Egitim insani farklilastirmiyorsa ozgurlestirmiyorsa kadini itaatkar yapiyorsa ...ne ise yarar ki ?
Tiyatro, edebiyat, sanat bizim gibi ortadogu musluman ulkelerinde degeri yok ki patron bunlarla ilgilenmez ki senin diplomanla birlikte iş tecrübene bakar. Arz talep egrisi keynesyenci gorus ne ise yariyor gunluk hayatta . Uludag univ.isletme 2.bitiren arkadasim ki yuksek lisans da yapti 32 yasinda 3 senedir is bulamiyor yaşi gecti is tecrubesi yok diye ise alinmiyor. Senin yaptigin isi 2 yillik mezun da yapiyor yuksek lisans yaptiysan bana mi yaptin diye isveren vekili dalga gecmis.
Emeğe saygi lutfen. Zaten temeli olmayan kisiler acikogretimde iktisat matematik vs dersleri veremiyor mezun olamiyor. Aof okuyanlar da aksam 6 dan sonra istedikleri derse giriyor.
Uludag univ.iktisat hocasinin agzindan duydum ayni bolumun aöf varsa ne geregi var beyhude zaman sorulari bile hocalar veriyor ezberleyip geciyorlar ya ama aöf de cikan sorulari tahmin etme şansin sifir.
İlüzyon...bahsettigim otomotiv firmalarimi ve aof mezunlarinin calistiklari departmanlari , isimlerini verebilirim ban yemezsem

Açıköğretim mezunları stajlari uygulamalari nasıl yapıyor?
Fakültede yüzyüze sınıf çalışması yapma şansları da yok?

Merakimdan soruyorum.
Umarim çocuklarımın öğretmeni bir açıköğretim mezunu olmaz.

Sadece kitaptan okuyup sınava girip öğretmen olunmasi saçma

Ben kendimden daha çok eğitim görmüş daha çok bilen insanlara hayranlıkla bakıyorum.

Umarım ben de her zaman daha bilgili olmak için çabalarım.

Yüksek lisansa başlayacağım ama şimdiden doktora yapmış insanlara imreniyorum, araştırmacılara imreniyorum.

Onlar gibi olmak hayalim.

Bir başkası bir konuda benden daha eğitimliyse onlarla beraber vakit geçirmekten daha çok mutlu oluyorum.

O insanlardan kendi uzmanlıkları hakkında her zaman öğrenecek bir şeyim var.

Daha çok okumuş insanlar beni hiç gocundurmuyor, onları küçültmeye de çalışmıyorum.

Zira ortada gerçek, adam doktorasını yapmış, bu konuda benden daha uzman.

Darısı başıma

Asıl konunun yetkinlik ve yeterlilik olduğunu nedense kimse anlamiyor. kamu kurumlarını ayrı tutuyorum. orada farklı öncelikler oluyor.

Konu sadece yüksek puan not ortalaması değil. kişinin aldığı Bilgileri pratikte uygulama becerisi. sosyal hayatta farklı kültür ve durumlara uyma becerisi.

Ben tus'a başka bölümden girebilenler olduğunu öğrendiğimde bile sinirlenmistim, üstelik çok az bir bölümü tercih edebilirlerken... öğretmen olsaydım komple fıttırırdım herhalde, ne demek aöf ne demek baska bölüm okuyup formasyon almak, ne demek formasyon almadan bile geçici ögretmen olarak çalışmak, ne demek eğitim fakültelerinin iş alanlarını kullanmak... Allah sabır versin sevgili eğitim fakülteli yurttaşlarım

Not ortalaması nato kafa nato mermer kurumlarda önemli olabilir ancak

Benim not ortalamam öyle 3.80 falan değil

Ama CV m dolu dolu, bir çok etkinliğe/staja katıldım çünkü

Bugüne kadar başvurup reddedildiğim bir yer olmadı

Kendimi de biliyorum, gidip Harvard'a da başvurmadım yani asdfghj

Bakarsın bir gün olur gerçi kim bilir

Daha güzelini söyleyeyim sana

Hiçbir bölümü okumuş olmana gerek yok

İstersen 0 gün okula gitmiş ol

Gidip dandik bir kuruma diyorsun ki ben sertifika istiyorum

3 ay yine senin gibi eğitimi belirsiz bir insan geliyor, yazdırıyor çizdiriyor

yaşam koçu oluyorsun, sonra psikolog/psikiyatr/psikolojik danışman hak getire

İnsanların paralarını evrene enerji göndermeli tekniklerle indiriyorsun yan cebe

Biz boşa okuduk, ezberledik o tanı, terapi kitaplarını zaar

Burda bir üye de bu konuya benzer bir konu açmıştı. Daha sonra bahsettigi öğretmen vefat etmişti meğer kadının bir hastalığı varmış. Konu sahibi de öyle bir konu açtığı için pişman olmuştu. O konu geldi aklıma nedense.

Pardon ama siz bir örgün eğitim mezunu olarak kendinizi o hanıma ifade edememissiniz.ama o bayan açıköğretim mezunu olduğu halde sizi alt etmiş.acaba bu işler diplomaya göre mi yoksa kendini yetiştirmeye mi bakiyor?düşünmek lazım demi

Korkunç ya.. sınavları gectim günlük derse giderken bile çalışıyorum, hoca soru sorar diye.. es kaza bilemezsen de iyi bi fırçayı haketmiş oluyorum. Devam zorunluluğu desen ayrı olay. Hasta olmayı bile ayarlamak gerek. Aöften biri kalkıp da simdi benim bu zorluklarımi yasamayacak, evde kendi kendine çalışacak bir de üstüne benimle tusa girecek ve belki de kazanacak. Katil olur insan asfada

O kadar cok atanmamış ögretmen varken, kontenjanlar bu kadar az açılırken egitim fakültesi dışından öğretmen atamak ne kadar sacma. Aöf'ü bile geçtim yani.

Beni konu sahibi gibi sinir eden biri olsaydı sanirim aöf'ten başlardım sözleşmeli olmasından çıkardım.

Bunu bazen gençlere anlatıyorum garip geliyor onlara. cv de okul bölüm not ortalaması kadar soysal beceriler de degerlendiriliyor diyorum. aynı okul mezunu iki aday arasindan seçim yapılacaksa; sosyal becerileri olan cv de sanat spor vs. gibi etkinlikleri olan tercih ediliyor. ne de olsa çalışmaya başlayınca cam fanusta tek başına çalışmayacak tedarikçi, diğer çalışanlar, ast'ı, üstü, müşteri ile iletişim halinde olacak. Sosyal ortamda iletişimde kal gelen becerilerini sergileyemeyen isgoreni şirket ne yapsın.

her kelimesinin altına tek tek imzamı atarım...

ben okuduğum bölüme %2 lik yüzdelik dilimle eşek gibi çalışarak girmiştim, şimdi aynı fakülte aynı bölüme uzaktan eğitimle diploma dağıtıyor.
ama hiçbir zaman keşke benim zamanımda olsaydı dememdim, mümkün mü aynı olması,
ben 250 bin nüfuslu memleketimden kalkıp geldiğimde hayatımda ne bale, ne opera, ne sanat galerisi, ne resim sergisi görmüştüm, ilk kez akm deki bir gösteriyi izlediğimde çenemi yerine sabitleyememiştim, bu belki en basitidir.
ayrı ev, ayrı hayat, kendi sorumluluğunu almak, çok değerli hocalarla birebir çalışmak, bunların bana/bize kattığı şeyler hiçbir şeyle kıyaslanamaz.

Bizim ülkemizdeki mantık;

Para kazan, ev al, araba al, yazlık al, tarla al, arsa al, ikinci evi al, kiraya ver

Yaşamayı bilmiyoruz hiç.

Aof de ders anlatan hoca yok, okul yok, devamsızlık yok nasıl örgünle kıyaslanabilir ki

+1000
Yıllarca ziraat mühendisi sınıf öğretmenlerinden neler çekti insanlar
Bizim matematik öğretmenimiz de gidersin yanına her soruyu çözer ama en basit formülü bile öğretemezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…