- 10 Eylül 2011
- 5.629
- 22.589
- 598
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
İyi akşamlar bayanlar. Ben öğretmenim ve okula gidip ders anlatasım gelmiyor. Sebebi ise çalıştığım yerdeki bayan öğretmen. Her şeye burnunu sokma derdinde. Sürekli laf sokmaya çalışıyor bana. Ben ona öyle bi çaba içinde olmadığım halde amacı ne anlamıyorum cidden. Emir kipiyle benimle konuşuyor şunu Yap bunu yap hayır yani ne üstünlüğü var anlamıyorum. Kendisi açıköğretim mezunu olup öğretmenlik yapıyor ben bunu hiç koz olarak yüzüne vurmadm ama kendini sanki okulun en üst yöneticisi gibi kendi kararlar veriyor emir kipiyle bir öğretmene yakışmayan cümlelerle konuşuyor ve gözlem ledim herkese karşı böyle . sesini yükseltiyor. Olgun davranışa ve konuşmaya sahip değil. Muhatap olmak dahi istemiyorum o derece nefret ettim.
Böyle bir durumda Siz olsanız ne yapardınız?
Açıköğretim mezunları stajlari uygulamalari nasıl yapıyor?Açıköğretim mezunlarının yatarak mı mezun olduğunu sanıyorsunuz? Öyleyse aşırı derecede yanıldığınızı anlamak için bir bölüme kaydolun ve görün diyorum. Ben ilk üniversitemi örgün okudum başka şehirde, ikinci üniversite olarak da aynı dönemde açıköğretimden bir bölüm bitirdim. Ama benim için açıköğretim çok daha zordu, geçmesi daha zordu..örgün de de zor bir bölüm okudum ama bana açıktan daha zor geldi. Bence böyle aşağılamanız çok itici..
Asıl konunun yetkinlik ve yeterlilik olduğunu nedense kimse anlamiyor. kamu kurumlarını ayrı tutuyorum. orada farklı öncelikler oluyor.Güzel illüzyonlar yaratıp inanmışsınız arkadaşlar
Bozmak gibi olmasın ama çoğu kendini kandırmaktan başka bir şey değil
Şimdi üniversite eğitimi boşa diyen insana ne anlatsam boş aslında
Kampüs hayatının tek özelliği ders değildir.
Eğer sadece ders ve para odaklı bakıyorsanız zaten üniversite hayatını yaşamamış olduğunuz içindir.
Üniversite bir kendini geliştirme mekanıdır, bazen laboratuvarda çalışmaktır, sosyal gruplara katılmaktır, tiyatro oynayabilmektir, sinema günlerine katılabilmektir, voleybol turnuvalarına gitmektir vb.
Üniversitede okumak kendi paranın hesabını öğrenmektir, işlerine kendin koşmaktır, ev düzeni kurabilmektir, eve geldiğinde yemeğinin çamaşırının hazır olmamasıdır, bir sıkıntında ayakta kendi başına durmayı öğrenmektir vs.
Ayrıca evet sadece ODTÜden alıyorlar
ODTÜ Türkiyenin kurumsal çalışan ihtiyacını karşılıyor sdfghj
Biz çalışmasak, bilmesek yiyeceğiz, ufak atın
Asıl konunun yetkinlik ve yeterlilik olduğunu nedense kimse anlamiyor. kamu kurumlarını ayrı tutuyorum. orada farklı öncelikler oluyor.
Konu sadece yüksek puan not ortalaması değil. kişinin aldığı Bilgileri pratikte uygulama becerisi. sosyal hayatta farklı kültür ve durumlara uyma becerisi.
Ben tus'a başka bölümden girebilenler olduğunu öğrendiğimde bile sinirlenmistim, üstelik çok az bir bölümü tercih edebilirlerken... öğretmen olsaydım komple fıttırırdım herhalde, ne demek aöf ne demek baska bölüm okuyup formasyon almak, ne demek formasyon almadan bile geçici ögretmen olarak çalışmak, ne demek eğitim fakültelerinin iş alanlarını kullanmak... Allah sabır versin sevgili eğitim fakülteli yurttaşlarım
Pardon ama siz bir örgün eğitim mezunu olarak kendinizi o hanıma ifade edememissiniz.ama o bayan açıköğretim mezunu olduğu halde sizi alt etmiş.acaba bu işler diplomaya göre mi yoksa kendini yetiştirmeye mi bakiyor?düşünmek lazım demiAçık öğretime laf etmedim açık öğretim okuyup öğretmen olunmasına karşıyım tıpkı yıllar önce mektupla öğretmen olanlara karşı olduğum gibi. Siz konuyu tamamen farklı bir yere çekiyorsunuz ben açık öğretim örgün karşılaştırması yapmıyorum zaten. Mülakatla öğretmen olunuyor o bilgiye donanıma sahipse demişsiniz ama 5 dakikada yapılan mülakatla ölçülen donanımda ne kadar oluyor tartışma konusu. Neyse uzatmak istemiyorum Öğretmenlik mesleği açık öğretim okuyanların yapacağı bir meslek değil, bana göre.
Not ortalaması nato kafa nato mermer kurumlarda önemli olabilir ancak
Benim not ortalamam öyle 3.80 falan değil
Ama CV m dolu dolu, bir çok etkinliğe/staja katıldım çünkü
Bugüne kadar başvurup reddedildiğim bir yer olmadı
Kendimi de biliyorum, gidip Harvard'a da başvurmadım yani asdfghj
Bakarsın bir gün olur gerçi kim bilir
Daha güzelini söyleyeyim sana
Hiçbir bölümü okumuş olmana gerek yok
İstersen 0 gün okula gitmiş ol
Gidip dandik bir kuruma diyorsun ki ben sertifika istiyorum
3 ay yine senin gibi eğitimi belirsiz bir insan geliyor, yazdırıyor çizdiriyor
yaşam koçu oluyorsun
Biz boşa okuduk, ezberledik o tanı, terapi kitaplarını zaar
Güzel illüzyonlar yaratıp inanmışsınız arkadaşlar
Bozmak gibi olmasın ama çoğu kendini kandırmaktan başka bir şey değil
Şimdi üniversite eğitimi boşa diyen insana ne anlatsam boş aslında
Kampüs hayatının tek özelliği ders değildir.
Eğer sadece ders ve para odaklı bakıyorsanız zaten üniversite hayatını yaşamamış olduğunuz içindir.
Üniversite bir kendini geliştirme mekanıdır, bazen laboratuvarda çalışmaktır, sosyal gruplara katılmaktır, tiyatro oynayabilmektir, sinema günlerine katılabilmektir, voleybol turnuvalarına gitmektir vb.
Üniversitede okumak kendi paranın hesabını öğrenmektir, işlerine kendin koşmaktır, ev düzeni kurabilmektir, eve geldiğinde yemeğinin çamaşırının hazır olmamasıdır, bir sıkıntında ayakta kendi başına durmayı öğrenmektir vs.
Ayrıca evet sadece ODTÜden alıyorlar
ODTÜ Türkiyenin kurumsal çalışan ihtiyacını karşılıyor sdfghj
Biz çalışmasak, bilmesek yiyeceğiz, ufak atın
her kelimesinin altına tek tek imzamı atarım...
ben okuduğum bölüme %2 lik yüzdelik dilimle eşek gibi çalışarak girmiştim, şimdi aynı fakülte aynı bölüme uzaktan eğitimle diploma dağıtıyor.
ama hiçbir zaman keşke benim zamanımda olsaydı dememdim, mümkün mü aynı olması,
ben 250 bin nüfuslu memleketimden kalkıp geldiğimde hayatımda ne bale, ne opera, ne sanat galerisi, ne resim sergisi görmüştüm, ilk kez akm deki bir gösteriyi izlediğimde çenemi yerine sabitleyememiştim, bu belki en basitidir.
ayrı ev, ayrı hayat, kendi sorumluluğunu almak, çok değerli hocalarla birebir çalışmak, bunların bana/bize kattığı şeyler hiçbir şeyle kıyaslanamaz.
Açıköğretim mezunları stajlari uygulamalari nasıl yapıyor?
Fakültede yüzyüze sınıf çalışması yapma şansları da yok?
Merakimdan soruyorum.
Umarim çocuklarımın öğretmeni bir açıköğretim mezunu olmaz.
Sadece kitaptan okuyup sınava girip öğretmen olunmasi saçma
+1000Sidik yarışına dönmüş muhabbet.istisnalar kaideyi bozmaz!!!hergün sabahın köründen akşama kadar okulda ders dinleyen akşamda dersini çalışan yıllarca olumluydu yoluydu yattığı yeriydi üştüydü başıydı kucak dolusu para harcayan kişiyle açık öğretimi okuyanı aynı kefeye koyanın mantığına şaşarım.pes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?