Okulda çalışan bayan öğretmen

+1

Evet çok yoruluyorlar inanılmaz zor bir bölüm bir tıp okuyanlar bir açık öğretimliler Allah açık öğretimlilere yardım etsin gerçekten çok zor.

Bilmiyorlar ki aof te ders anlatan yok vs yok birsuru dezavantajlari var tek basina birsuru kitaba gomuluyorsun ayrica bir donem dersi 12 tane ve suresi 1.5 ay 1 5 ay sonra sinav ahh keske su orgun okuyanlar bi aof de okusa hayir yani ne saniyorlar acaba yatip yatip mi bitiriyirz unvrsteyi o zamn bravo bzeee

Herkes açıköğretime takmış ama asıl noktaya değinmemiş. Açıköğretimde öğretmenlik bölümleri nasıl oluyor?
Olmuyor. Edebiyat var sadece o da öğretmenlik değil. Konudaki kişi zaten ücretli öğretmenmiş ücretli öğretmenlik için öğretmen olma şartı aranmıyor.

Zamanında çalışın dezavantajlı açık öğretim bölümlerinde okumayın o zaman.

Siz diyorsunuz dezavantajları var diye bakın, ben değil.

Bunca insan zaten gelecekleri avantajlı olsun diye üniversiteye girmeye çalışıyor.

Aynı noktada buluştuğumuza sevindim, sonunda.

Ek:

IQ 140, görsel hafıza tavan değilse sanmıyorum ki kimseye üniversite kabul kağıdı gökten zembille insin.

Çalışan yapıyor arkadaş.

Sonra kalkıp kimse örgün eğitim okuyanları eziklemeye çalışmasın.

Çalışın, sizin de olsun.

açıköğretim örgün öğretim olması farketmez. Öğretmen olmuş bir kişi karşısındakiyle nasıl konuşacağını bilmiyorsa yeterli öğretmen olma için yeterli donanımdan yoksun olarak kendini yetiştirmiş demektir.
Siz de aranıza mesafe koyun. Bu sebep meslekten mi soğutuyor sizi. O kadar emekle öğretmen olmuşsunuz. Nasıl davrandığının farkında olmayan biri yüzünden emeklerinizi görmezden mi geleceksiniz. Bu kadar basit olmamalı. İşiniz gereği her türlü insanla muhatap olmak zorundasınız ve herşeyi kafanıza takmayın. Bazı şeyleri de görmezden gelin.

Alt etmek kelimesiyle ne kadar seviyesiz bir kişiliğe sahip olduğunu belli ediyorsun. Saygılı olup cevap vermemek sana ve senin gibilere saflık enayilik geliyor sanırım. İşte sizin gibilerden eğitmen nasıl oluyorsa artık! Bence önce siz kendinizi eğitin öğrencileri sonra eğitirsiniz. Kendimi ifade ettim ve bu durumdan hoşlanmadığımı o şahsa ifade ettim ama aynı üslup ile devam etti kendisi. Demek ki kendini yetiştirmeye daha çok ihtiyacı var böyle insanların.

Yav 3 ay olsa keşke en azından çabalıyorlar falan derim yani 3 ay bile değil 10 günde enerji zımbırtısı eğitimli "yaşam koçu" olabiliyorlar. Kendi hayatına gram faydası yok yaşam koçu olmuş haspam. Utanmadan kendine psikolog diyenlere zaten diyecek bir şeyim yok. Bunlara giden de ayrı konu gerçi.

Cunku bazi insanlara gore mesele alt etme, uste cikma, topu taca cikarma, 90+2den gol atma vs

Karsinizdaki kisinin size yaptigi terbiyesizligi alt etme, sizin edepli durusunuzu alt edilme olarak yorumluyor

ben egitimciyim mi dedim?klavyede konuşmak kolay geldi sanırım.buralarda süpermen sin .disarda fisssss

Bana kalirsa , lisansi nerde (aof /orgun) yaptiginin bir onemi yok. Okuduktan sonra is bulabiliyor musun , onemli olan o. Eskiden farkli dusunurdum bu konuda hatta universite konusunda bile cok seciciydim ama simdiki aklim olsaydi lisans bile yapmazdim.

Imza : Yurt disinda iki master yapmis bir issiz.

Türkiye sıralamasında ilk 3'te olan ve eğitim dili İngilizce olan bir üniversitede örgün okudum. Gerçekten canımız çıkıyordu.
2.sınıftayken bir yandan da AÖF işletme okuyayım dedim aynı anda. Ki ben hayatta sayısal yapamam, muhasebe ihtisat falan hiç anlamam.
Sınav cumartesi ise, cuma akşamı işletme okuyan 3 arkadaş toplanır göz atar ve çıkmış soruları çözerdik.
AÖF'te okursan ne sorulacağını bilemezsin diyen arkadaşlar iyi sallamış, çıkmış soruları çözünce geçiyorsun zaten
AÖF 2.sınıfa geçtim ama İşletme'nin İ'sini bile öğrenemedim çünkü örgünde çalışmaktan AÖFe vakit kalmamıştı.
Bende haksızlık olacağını düşünüp bıraktım, çünkü o diplomayla hiçbir yerde çalışamazdım çünkü bilmiyorum.

MEzun oldum, şimdi tekrar WEB tasarıma kaydoldum AÖF'ten. Sistem değişmiş, sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürüyor. Bu kez son gün değil ama son hafta çalışmama rağmen bir dersten 17 aldım, şaka gibi

Eski sistemde AÖF kekti, zorlandım diyen kendine bakmalı
Ama yeni sistemde AÖF zor, AÖF okuyan arkadaşlarım zorlanıyor.

Vay arkadasss giriyorum cikiyorum yine ayni muhabbet yine ayni muhabbet... Kim nerde isterse orda okusun, saygi duyun birbirinize.

Mune bir el atsan su olaya

Ağzınıza sağlık. Bu sabah bir söz okudum sosyal medyada sanırım tam da konuya uyacak: ' Oku emrini diploma al olarak anlamanın bedelini çok ağır ödüyoruz'

Eskidende yatarak gecemiyorduki aol degil aof bu ders muafiyeti yok hepsini vermek zorundasın sonuçta yine essek gibi çalışıyorsun bi takmissiniz yatarak geçmeye ben hiç yatamadım şu yatanlara çok özendim gercekten
Ben ben, yata yata iktisat bitirdim AÖF de. Hatta çoğu dönem ara sınava giremedim bile işyerimden izin alamadığım için, yılsonu sınavıyla geçtim.

Ben Anadolu'nun sıradan bir üniversitesinde örgün İktisat okudum. Belki okuluma bakanlar "yata yata geçmiştir" diye düşünebilirler (bölümü bilenler bölüme göre böyle birşey söylemez ama okulu baz alarak düşünebilirler belki) ben size birşey söyleyeyim mi, tam tersi. canım çıka çıka geçtim. canımız çıktı desem daha doğru olur çünkü sınıf arkadaşlarım, üst sınıflar, alt sınıflar falan derken koca okul hep aynı şeylerden şikayetçiydik. GEÇEMİYORUZ! KALIYORUZ! DERSLER ALTTAN KALIYOR! ÇOK ZOR!

Geçme notumuz ben 2. sınıfı da bitirdiğimde 60'tı. bakın 60 diyorum ki diğer okullarda 50 falan olan bir nottu bu. sonradan çan sistemi geldi de bir parçacık rahatladık ama onun da bizi zorladığı dersler oldu. Hocalar bize çile çektirmek için anlaşmıştı sanki. mezun olamayan, uzatan çok oldu yani yarısı sınıfın uzattı. şimdi hal böyle iken kimse buraya gelip de 3-5 okul dışındakiler yata yata geçirir demesin, hiç öyle uzaktan gördüğünüz gibi değil. bu kadar cahil olmayın, bu kadar dar açıdan bakmayın olaylara. kadın gelmiş diyor ki "ben çevremden duydum örgünde hocalar yardım ediyormuş geçiriyormuş, aöf'te böyle birşey yok" diyor. bu neyin kafası pardon? senin çevren, tanıdıkların toplamda kaç kişi? çok merak ediyorum sen kaç tane tanıdığından duydun bunu? en fazla 50 kişiden duydun diyelim, sağdan soldan... Türkiye'de 81 il var, onlarca üniversite var, binlerce de örgün öğretim öğrencisi. binlerce öğrencinin olduğu bir ortamda 50 kişi hoca yardımıyla geçmiş diye "örgündekiler hoca yardımıyla geçiyor yeaa" denmez. bunu diyebilecek mantığın varsa ben sana sadece gülerim. benim arkadaşlarım kedi gibi kapılarında beklerdi hocaların not istemek için de kimse adam yerine bile koymaz. yüzlerine bakmazlardı. "geçseydin" der konuyu kapatırdı olur da kaale alırlarsa. uzaktan sallamak kolay. burada örgün-aöf muhabbeti yapacağınıza gidip onlarda okusaydınız o zaman kardeşim? neden birilerine "örgündekiler daha rahat geçiyor" der ki bir insan? git örgün oku o zaman ya da aöf'ün çok basit olduğunu düşünüyorsan aöf oku, seni tutan mı var?

daha sonra... "örgündekiler ile aöf bir mi? aynı şey olmamalı" deyip insanları aşağılamadan önce kızmanız gereken doğru kişiyi bulun bence. bu konuda tepki göstermeniz gereken kişiler aöf'te okuyanlar değil, devlettir, eğitim sistemidir. her bölümün aöf'ü de olmasın bi zahmet? yani öğretmenliğin aöf'ü mü olur ayol? "ama herkes okusun diye aöf var, belki durumu yok bik bik" kardeşim bunun çözümü bu değil. herkes üniversite okumasın zaten. şu an üniversite mezunlarının hali buysa bunun nedeni "herkes okuyabilsin" mantığı. bu olmamalı. üniversite okumak gerçekten çok zor olsaydı mezunlar daha kaliteli olurdu. "ama onun da canı var, ne yapsın o da aöf maöf okusun bari" diye bir zihniyet yüzünden zaten bu haldeyiz. okumasın, okuyamasın yahu? devlet bu imkanı bu kadar kolay vermemeliydi. öğretmenliğin aöf'ü olmamalıydı, öğretmenlik okumak isteyen de bi zahmet çok fazla çalışıp burs vs. kazanıp bir şekilde okumalıydı, gerçek anlamda ciddi fedakarlıklar yapmalıydı. olmaz yani aöf'ten öğretmenlik nedir? üniversite okumak aöf'ten okumak değildir, bir şekilde diplomayı alırsın ama ÜNİVERSİTE mezunu olmazsın. çünkü kampüste takılmadın, kantinde sohbet etmedin, çimlere yayılmadın, kendin gibi öğrenciler ile bir arada yaşamadın (bazı kişiler için) ders saatini beklerken dedikodu yapmadın, ders iptal olduğu zaman sevinmedin... bunları yaşamadan üniversite diploması aldığın zaman üniversite mezunu olmuyorsun, diploma sahibi oluyorsun sadece. kimse kusura bakmasın. burada aöf okuyana suç bulmamak lazım, adama devlet bu imkanı tanımış, bunu aöf'ten de okuyabilirsin demiş onun da işine gelmiş okumuş. devlete kızmak lazım neden bu imkanı verdi diye? okumayıversin o da. çok isteyen zorlasın kendini, örgünden girsin okusun. sonra bu nesil neden böyle diyorsunuz. aöf'ten iktisat okuyan biri ile örgünden iktisat okuyan biri arasındaki fark zaten ortaya çıkıyor, gidin okuyun iktisat'ı aöf'ten okuyabiliyorsanız, içinize siniyorsa, sonra "ben iktisat mezunuyum" diyebilecekseniz buyurun devlet bu imkanı vermiş yani. ben hep düşünürdüm mesela bazı derslerde, yahu bunu ben derste anlamıyorum, aöf'te nasıl anlayacağım? yani kendi bölümüm için konuşuyorum, hakikaten anlayabilen varsa aöf'te helal olsun. ama yok çıkmış soruları çözüp de öyle girdiysen sınavlara zaten nasıl bir vicdanla "ben de iktisat okudum abi" diyebileceksin merak ediyorum.

Herkes açıköğretime takmış ama asıl noktaya değinmemiş. Açıköğretimde öğretmenlik bölümleri nasıl oluyor?
Ücretli öğretmenmiş. Eee onda da hangi bölümü nerede okuduğun hiç önemli değil. Edebiyat öğretmenliği bitiren eşime sınıf öğretmenliği yap denildi zamanında, bu vebale giremem dedi. Kamu mezunu arkadaşım fizik öğretmenliği yaptı. Sonra eğitimin durumu şöyle böyle diyoruz. Geleceğimizi çalıyoruz.

Fen fakültesi mezunuyum(giriş de mezuniyet de dereceyle), eğitimde yüksek lisans yaptım. Ona rağmen her zaman öğretmenliği eğitim fakültesi mezunlarının yapmasını savunurum.

Madem böyle eğitim aşkıyla yanıp tutuşuyordunuz da niye yata yata okudunuz onu anlamadım. Hani öenmli olan diploma değil eğitimdi. Bilgi bilgidir, fırsat deyip değerlendirip açıp kitabı okusaydınız ya ! Ha eğitim diye yaygara koparıyorum ama benim için önemli olan 35'i geçip ders vermekti diyorsanız, bence asıl bu zihniyet öğretmen olmamalı. Ne açıktan ne örgün.. Aöf'nin en büyük zafiyeti şudur ki gerçekten eğitim amacıyla okuyan insanlar ile bazıları gibi sırf diploma olsun diye okuyan insanları ayıramıyor'du. Yeni sistemle sizin gibilerin hepsi döküldü çok şükür de asıl emek veren bizler canla başla okumaya devam ediyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…