- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Devlette fotokopi, kitap, sunum, slayt, vs birleşince hiç de bedava değil.Açıkta okumak devletten pahalı artık.
Açık öğretimde harç yatırıyorsunuz.
Devlet bedava.
öyle mi, hay Allah. ben bahsettiğiniz rahatlığı hiç yaşamadım, eğitim fakültesinde branşı farklı olan arkadaşlarım da keza öyleydi. diğer fakültelerdeki arkadaşlarım gezip tozarken, dizi izlerken vs. ben sabahlara kadar ödev, sunum ve çocuklara oyun, materyal hazırlamak ve bunları hocalara beğendirmekle uğraşıyordum.Devlette fotokopi, kitap, sunum, slayt, vs birleşince hiç de bedava değil.
Ayrıca AÖF ve örgün diplomayı ilgili bakanlıklar eş tutuyor. Biz miyiz otorite burda?
Vakıf üniversitelerine sallayın bence, asıl yata yata mezun olan onlar.
Ek, eğitim fakültesi en rahatıdır tüm fakülteler içinde.
Her üniversitede farklı oluyor işte biz burada boşuna genellemeler yaparak birbirimizi üzüyoruz. Benim okuduğum üniversitenin eğitim fakültesindekiler acayip rahat okuyorlardı. Bildiğin gezerek, yatarak, abartmıyorum yurtta kaldığım için arkadaşım çoktu, çoğu üstten ders alıyordu zaten, son seneye dersleri kalmıyordu sadece kpss çalışıyorlardı, okula gitmeden.öyle mi, hay Allah. ben bahsettiğiniz rahatlığı hiç yaşamadım, eğitim fakültesinde branşı farklı olan arkadaşlarım da keza öyleydi. diğer fakültelerdeki arkadaşlarım gezip tozarken, dizi izlerken vs. ben sabahlara kadar ödev, sunum ve çocuklara oyun, materyal hazırlamak ve bunları hocalara beğendirmekle uğraşıyordum.
bunca yorum yapan şunu anlamadı mi merak ediyorum. Ne mezunu ne alanında öğretmenlik yapıyor? belli ki çok yıldır ücretli çalışıyor. normalde ücretli çalışanlar.bir çekimser durur. Ne yapacaksınız umursamayacaksiniz. Yapmaniz gerekenleri bildiğinizi, onun uyarisina gerek olmadigini emir kipiyle soyleyeceksiniz. Bu kadar.Hayır ücretli öğretmenlik yapıyor
Örgün ögretim isletme mezunu arkadasim markette kasiyerlik yapiyor. Buraya bile torpille girdi.Açıköğretim mezunlarının yatarak mı mezun olduğunu sanıyorsunuz? Öyleyse aşırı derecede yanıldığınızı anlamak için bir bölüme kaydolun ve görün diyorum. Ben ilk üniversitemi örgün okudum başka şehirde, ikinci üniversite olarak da aynı dönemde açıköğretimden bir bölüm bitirdim. Ama benim için açıköğretim çok daha zordu, geçmesi daha zordu..örgün de de zor bir bölüm okudum ama bana açıktan daha zor geldi. Bence böyle aşağılamanız çok itici..
Eski sistem ogrencisisinz o zamanSize de birsey demeden gitmeyim .Egitim ve hemsireligi bilemem.Essek gibi ders calistik.Esim muhendislik fakultesinde süründu resmen.Ingilizceydi bolumlerimiz daha da yilmadik. Acikogretim de okudum dediginiz seyi hic yasamadim.
Benim eski iş yerinde de böyle bir Zorba vardı. basedemedim. akıl hastasiydi. çareyi ordan ayrılmakta buldum. Allah sabır versin böyle manyaklarla günün 8 saatini gecirmek zor.İyi akşamlar bayanlar. Ben öğretmenim ve okula gidip ders anlatasım gelmiyor. Sebebi ise çalıştığım yerdeki bayan öğretmen. Her şeye burnunu sokma derdinde. Sürekli laf sokmaya çalışıyor bana. Ben ona öyle bi çaba içinde olmadığım halde amacı ne anlamıyorum cidden. Emir kipiyle benimle konuşuyor şunu Yap bunu yap hayır yani ne üstünlüğü var anlamıyorum. Kendisi açıköğretim mezunu olup öğretmenlik yapıyor ben bunu hiç koz olarak yüzüne vurmadm ama kendini sanki okulun en üst yöneticisi gibi kendi kararlar veriyor emir kipiyle bir öğretmene yakışmayan cümlelerle konuşuyor ve gözlem ledim herkese karşı böyle . sesini yükseltiyor. Olgun davranışa ve konuşmaya sahip değil. Muhatap olmak dahi istemiyorum o derece nefret ettim.
Böyle bir durumda Siz olsanız ne yapardınız?
Çoğu zaMan puanlar oldukça yakın oluyor hatta kazaniyorlar ornekleri çok var kiminin ailesi gondermio ki biri çok yakinimdir kimi aof deninde en başında sizin gbi basit algılayıp onu tercih ediyor böyle böyle sebepler ha evet kazanamayanlar da illaki vardrYani?
Açık öğretim okumak madem bu kadar zor madem bu insanlar örgün eğitimden cok daha zorunu başarıp açık öğretim gibi "zor" bir olayın üstesinden gelmiş o zaman neden aynı insanlar üniversite sınavında o kolayca okunan ama buna rağmen puanı açık öğretimin kat be kat üstünde olan örgün eğitim fakültelerini kazanamamış acaba?
Allah Allah şaşılacak şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?