Okulda çalışan bayan öğretmen

Açıkta okumak devletten pahalı artık.

Açık öğretimde harç yatırıyorsunuz.

Devlet bedava.
Devlette fotokopi, kitap, sunum, slayt, vs birleşince hiç de bedava değil.

Ayrıca AÖF ve örgün diplomayı ilgili bakanlıklar eş tutuyor. Biz miyiz otorite burda?

Vakıf üniversitelerine sallayın bence, asıl yata yata mezun olan onlar.

Ek, eğitim fakültesi en rahatıdır tüm fakülteler içinde.

Ben eğitimde bir bölüm okudum. Bolume 20binle girdim oss siralamasi olarak. Sonra bir de saglik bilimlerinde bir bölüm okudum. O bölüm de sayisalda ilk 30bini alıyor. Eğitimdeki daha zordu. Sağlıkta tıp hocalarının egosu egitimdekilerden küçüktü . Egitimde bazı yerler çok zor. Benim hukuktaki arkadaslaeim çalışma salonuna senede iki kez inerken biz her gün inerdik. Bölüm vs kiyaslamasini boşa yapıyoruz aslında. Onca hukukçu bilmem neci sınavıydi bilmem nesiydi uğraşırken farklı bölümler maliye müfettişi olabiliyor. Ya da hiç alakasız bölümler birbirinin isini yapabiliyor. Yasam koclarinin psikiyatrist ve psikologlardan çok kazandığı ülkede boşuna yorduk kendimizi. Bölümün kıymeti yok Türkiye'de maalesef keşke olsaydı ama yok

Neden bu kadar takıyorsunuz ki? Duymayın, iplemeyin.
Amiriniz değil sonuçta. Hiicccc umursamayın.

öyle mi, hay Allah. ben bahsettiğiniz rahatlığı hiç yaşamadım, eğitim fakültesinde branşı farklı olan arkadaşlarım da keza öyleydi. diğer fakültelerdeki arkadaşlarım gezip tozarken, dizi izlerken vs. ben sabahlara kadar ödev, sunum ve çocuklara oyun, materyal hazırlamak ve bunları hocalara beğendirmekle uğraşıyordum.

Her üniversitede farklı oluyor işte biz burada boşuna genellemeler yaparak birbirimizi üzüyoruz. Benim okuduğum üniversitenin eğitim fakültesindekiler acayip rahat okuyorlardı. Bildiğin gezerek, yatarak, abartmıyorum yurtta kaldığım için arkadaşım çoktu, çoğu üstten ders alıyordu zaten, son seneye dersleri kalmıyordu sadece kpss çalışıyorlardı, okula gitmeden.
Sonra kardeşim başka bir üniversitenin eğitim fakültesini kazandı, ben oh dedim ne güzel yata yata okursun. Bizimki başladı okula, o kadar zorladılar ki orada, sabahlara kadar ders çalışmaya başladı, bazı dersleri zor geçti, yaz okulu açmadılar, başka şehirlerde o dersleri açan üniversiteleri araştırdık, oralara yaz okuluna gitti. Düşün benim okuduğum üniversitedekiler normal sezonda bile yatarak geçerken, kardeşim yaz okuluyla anca mezun olabildi aynı bölümden.

Hayır ücretli öğretmenlik yapıyor
bunca yorum yapan şunu anlamadı mi merak ediyorum. Ne mezunu ne alanında öğretmenlik yapıyor? belli ki çok yıldır ücretli çalışıyor. normalde ücretli çalışanlar.bir çekimser durur. Ne yapacaksınız umursamayacaksiniz. Yapmaniz gerekenleri bildiğinizi, onun uyarisina gerek olmadigini emir kipiyle soyleyeceksiniz. Bu kadar.

Neyi tartisiyorsunuz ki?
Evet acikogretimden (ya da orgun fen/edebiyat fakultelerinden) tarih/edebiyat vs okuyanlar formasyon alip ogretmen olarak ataniyorlar, ama eger bu yanlissa bunun icin ogretmenleri degil buna imkan veren sistemi suclamalisiniz farkindasiniz degil mi?

Ben de formasyonlu bir halkla iliskiler mezunuyum, evet o formasyonu istanbul universitesinden 2500 tl ye bildiginiz satin aldik, sadece ben degil matematik, muzik, cografya tum Branşlar.
Sinavlar o kadar kolaydi ki 3 haneli iq deferine sahip olmak ve okuma yazma bilmek yeterliydi gecmek icin, ha biraz safsan da 1 hafta calisirsim alirsin. Budur yani.

bilmıyodum aöf mezunu olup öğretmen olunacagını
cok sasırdım
o zaman doktorluk da yapılsın. öğretmenlik tüm mesleklerin üstündedir.

muhatap olmazdım.
açıköğretim ya da örgün okuduğu için değil..
yalnızca insanlarla nasıl iletişim kurulacağını öğrenemediği için..
hiç kendinizi germenize gerek yok bence.

Örgün ögretim isletme mezunu arkadasim markette kasiyerlik yapiyor. Buraya bile torpille girdi.

Örgün egitim matematik ogretmeni atanamamis, dersanedeki dusuk ucretten sikayetci olan arkadasim, musterimiz olan bir firmada santralci. Ayni zamanda cay servisi de yapiyor.

Pres makinasinda parmagini yakan az kalsin kaybeden işçi 20 gun izinli gelmeyecek . Örgün ögretim cografya mezunu.

Acik ogretim isletme mezunu mali musavirimiz var.

Acik ogretim iktisat mezunu satinalma sorumlumuz var.

Acikogretim 2 yillik bankacilik mezunu kuzenim bir bankada calisiyor. Torpilsiz girdi. Hakkiyla.

Artik muhendislik ve tip disinda yuz yuze egitim zaman kaybi. Kampus hayati vs. Bosa gecen zaman. Hem calisip hem okuyan insanlar 2 0 önde. Isveren icin. farketmiyor. Kurumsal firmalar da odtu bogazici marmara ing.disinda zaten almiyor.

öffff konu dağılmış yine
konu sahibi arkadaşım ya hiç iplemeyin ya da verin ağzının payını
yaşça sizlerden büyükse bilmişlik taslamaya uğraşıyordur

Benim eski iş yerinde de böyle bir Zorba vardı. basedemedim. akıl hastasiydi. çareyi ordan ayrılmakta buldum. Allah sabır versin böyle manyaklarla günün 8 saatini gecirmek zor.

Çoğu zaMan puanlar oldukça yakın oluyor hatta kazaniyorlar ornekleri çok var kiminin ailesi gondermio ki biri çok yakinimdir kimi aof deninde en başında sizin gbi basit algılayıp onu tercih ediyor böyle böyle sebepler ha evet kazanamayanlar da illaki vardr

Güzel illüzyonlar yaratıp inanmışsınız arkadaşlar

Bozmak gibi olmasın ama çoğu kendini kandırmaktan başka bir şey değil

Şimdi üniversite eğitimi boşa diyen insana ne anlatsam boş aslında

Kampüs hayatının tek özelliği ders değildir.

Eğer sadece ders ve para odaklı bakıyorsanız zaten üniversite hayatını yaşamamış olduğunuz içindir.

Üniversite bir kendini geliştirme mekanıdır, bazen laboratuvarda çalışmaktır, sosyal gruplara katılmaktır, tiyatro oynayabilmektir, sinema günlerine katılabilmektir, voleybol turnuvalarına gitmektir vb.

Üniversitede okumak kendi paranın hesabını öğrenmektir, işlerine kendin koşmaktır, ev düzeni kurabilmektir, eve geldiğinde yemeğinin çamaşırının hazır olmamasıdır, bir sıkıntında ayakta kendi başına durmayı öğrenmektir vs.

Ayrıca evet sadece ODTÜden alıyorlar

ODTÜ Türkiyenin kurumsal çalışan ihtiyacını karşılıyor sdfghj

Biz çalışmasak, bilmesek yiyeceğiz, ufak atın

Ya arkadaslar hala neyin tartismasini yapiyorsunuz??

Yeter ama isteyen istedigi yere gitsin.

Sonuc zaten ortada degil mi puanlardan?

Bosverin artik nolur.

Canım benim benim de aynen öyle bi arkadaşım vardı. Açıköğretim mezunu idi. Ve gerçekten hiç tecrübesi yoktu. Çoğu şeyi benden öğrendi. Kadın sürekli bana bağırıyordu çalışanların yanında azarlıyordu. Sonra konuşmamaya başladım. Bi süre sonra tekrar barıştık ama en ufak bi sorun çıkardığında çok fena ağzının payını verdim. Ondan sonra ne oldu biliyor Musun o kadın resmen kediye döndü. İkinizde aynı konumdasınız. Kimsenin kimseye artistlik yapmasının alemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…