Okulda çalışan bayan öğretmen

Aynen biraz sesi çıkan birinin arkasından yürüyerek milletle polemiğe girmeyi huy edinmiş bir tip ben göz ardı ediyorum artık. Hiç cevap falan verme.

Kendisi ücretli öğretmen. Atanmış olsa evet dediğinizi düşünebilirdim

En doğru ve en güzel cevap..

Evet herkes kendi işini yapsın gerçekten, öğretmenlik mezunları da devletin normal kadrolarına atanmasın. Herkesin mesleği ne ise onu olsun. Diğeri konu sahibi direk polemik yaratacak bir şey yazmışsınız yazınızda "açık öğretimli olduğunu yüzüne vurmuyorum." pardon da siz kimsiniz? Kadının kişiliğiyle ilgili probleminiz varsa o yönde bir çözüm üretmelisiniz. O zaman örgün okuyan boğaziçi mezunu da gitsin sütçü imamdan mezun olan bi insan için aynı şeyi söylesin, bunun sonu yok yani, saçma bi yerden vurmaya kalkmışsınız. Ayrıca bi insanla baş edemeyen biri nasıl bir sınıfı idare edebilir merak ettim doğrusu?
Şunu da demeden geçemicem, açık öğretim örgünden zor olamaz kimse kimseyi kandırmasın. Ben burda kişiler üstünden konuşmuyorum, zaten açık öğretimden bölümü olan alanlar aşırı derece de kısıtlı ve açık öğretim o kadar matah bi öğrenim türüyse, doktorluk, avukatlık, mühendislik bölümleri de olsun o zaman ama olmaz işte çünkü örgünle bir değil.

O bir kişiyle uğraştım ve cevabımı da verdim yalnız kendisi başkalarının işine burnunu sokmayı çok seven bir tip olduğu için artık uğraşmaya gerek duymuyorum siz de benim öğretmenliğimi sorgulayamazsınız. Umarım bu tipte bir iş arkadaşın olur da beni anlarsın iyi akşamlar

Dosyalar var okulda sisteme girilmesi gerek mesela bunu emir veriyor insan bi hal hatır sorar bu kadar mı kaba olunur diyorum hastalanmıştım bi nasılsın demeden derse gitmeyecek misin diye soruyor

Benim bildiğim aramızda ast üst ilişkisi yok X'ciğim bu işi sen de yapabilirsin / Yapmam gereken işleri biliyorum sen benim üstüm değilsin senden emir alacak değilim tarzı laf söyleyin geçin. Ben olsam he he bile demem yani benim üstüm mü de emir alacağım ne münasebet.

Ne torpiller dönüyor, elin suriyelisi istediği üniye giriyor o kadar bilinçsiz doktor öğretmen var ki. Ama hayati mesleklerin yani doktorluk öğretmenlik gibi, örgün okuyanların yapması daha mantıklı.
Ama bir örgünlünün de aöflüyü yerme hakkı yok. Konu zaten bu değil. Konu sahibinin canına tak etmiş ve nereden vurabilirim diye düşünmüş ama yanlış tabi. Konu sahibi açıkça konuşsan? Bakın ben emir kipiyle konuşulmasını sevmiyorum benden birşey rica edecekken siz diye hitap ederseniz sevinirim de. Baktın devam ediyor duymamazlıktan gel. Sorarsa "sizi uyarmıştım" dersin. Çokta umursama. Emrivaki konuştuğunda dediği şeyi yapma.

Dosyalar var okulda sisteme girilmesi gerek mesela bunu emir veriyor insan bi hal hatır sorar bu kadar mı kaba olunur diyorum hastalanmıştım bi nasılsın demeden derse gitmeyecek misin diye soruyor

Dosyalari girmek senin gorevin mi? Senin dosyalari girdiginden emin olmak onun gorevi mi ? Taviz tavizi dogurur. Bir yerde dur demen gerekiyor ama acik ogretim mezunu oldugu icin degil. Oyle bir yetkisi bulunmadigi icin.

Hastalik konusunda kimi insan kabadir , gunaydin demez tesekkur etmez. Ona yapilacak bir sey yok. Is iliskini minimum seviyede koru, extra arkadasliga gerek yok.

En doğru ve en güzel cevap..
Son yıllarda çıktı bu moda, benim öğretmenlerim enstitü mezunu kadınlardı, eli öpülesi idealist öğretmenler, bir mantoyu 3 kişi giyen kadınlardı onlar, sonra üniversiteler açıldı, öğretmen enstitüsünden mezun olanlar küçümsenmeye başladı, peşinden üniversitenin ismine göre yermeler başladı, X Üniversite mezunlarıyla Anadolu'nun bir şehrindeki üniversite mukayeseleri başladı, sonra meslek yermeler.

Ne oluyor gerçekten? Merakımdan soruyorum, cahil bir kadınım mazur görün saçma sorunlarımı, anası babası okutmamış, maddiyatsızlıktan okuyamamış hemcinslerinizi görünce de ben x üniversitenin bilmem ne bölümünü bitirdim yetmedi 2 üniversite daha okuyorum taam mı mı diyorsunuz?

Çok şanslısınız okuyabildiğiniz için ama bu şansınızı bölüm veya üniversitenin namıyla yermek yerine insanlarınıza faydalı olmak, yol göstermek, göğsümüzü kabartmak için kullanın.

Laflarım geneldi tabii, sizi alıntıladım ama buradaki bacılara sordum:)

Çok güzel izah etmişsin

Şu an uzak duruyorum valla

Benim tavrım konu sahibinin rahatsız olduğu kadın gibi olanlara karşı verilmiş bir tavırdı. Yoksa açık öğretim okumuş kimseyi küçümsemedim. Hani iktisat okumuş birinin öğretmenlik yapması gibi olmaması gereken bir şey bana göre. Ben öğretmenim ve belki de bu sistemin içinde olduğum için bu kadar tepkiliyim. Sorun ben çok emek ettim eğitim fakültesi bitirdim değil. Yoksa eğitim fakültelerinin yetiştirdiği öğretmenler de vasat altı olabiliyor. Önemli olan eğitimin kalitesi. Sizin bahsettiğiniz köy enstitülü öğretmenler olsa yine keşke. Bu konuda hiç olmaması gereken bir sistemin içinde yer alıp bir de iş arkadaşına emir yağdıran bir insan var. Benim tepkim böyle insanlara.

İletişim kurdum daha önce fakat kendisi aynı şeyleri tekrar etti. Mesajlarda belirttim bu durumu. Demekki insanların içinde açıktan okuyup öğretmenlik yapanlara karşıymış ki burada dile getirmişler.

Ben örgün öğretimde okuyarak hakkımda öğretmenlik yapan bir öğretmenim o kişi de açıktan okuyarak öğretmenlik yapan biri. Kimsiniz demişsiniz de. Açık açık yazayım dedim

Ellerinden öpesin geldi Mune abla büyüksun valla polemik yapmayayim diye konusmadim ama sen noktayi koydun

Benim yorumum sizlerin tepki gösterdiği konulara değil zaten, bende aynı fikirdeyim öğretmenlik okumamış biri öğretmenlik yapmasın veya ne bileyim ziraat mühendisi makine mühendisliği yapmasın o konuda hak veriyorum sizlere.

Benim tepkim örgündü, aöftü, işte ben x üniversiteyi bitirdim senin üniversitenin adı da nedir benim üniversitenin yanında ya da bir öğretmene veya hemşireye şu mesleği okuyunda görelim tavrı hoşuma gitmeyen kısım.

Görüyorum denk geliyorum üniversite okumuş bir kadına sen de okumuş musun ben 3 üniversite bitirdim diyenler var, yahu 3 üniversite 5 üniversite, master doktora eyvallah ama yani nedir bu eğitimimle döverim seni üslubu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…