- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Evet kesinlikle haklısınız.Benim yorumum sizlerin tepki gösterdiği konulara değil zaten, bende aynı fikirdeyim öğretmenlik okumamış biri öğretmenlik yapmasın veya ne bileyim ziraat mühendisi makine mühendisliği yapmasın o konuda hak veriyorum sizlere.
Benim tepkim örgündü, aöftü, işte ben x üniversiteyi bitirdim senin üniversitenin adı da nedir benim üniversitenin yanında ya da bir öğretmene veya hemşireye şu mesleği okuyunda görelim tavrı hoşuma gitmeyen kısım.
Görüyorum denk geliyorum üniversite okumuş bir kadına sen de okumuş musun ben 3 üniversite bitirdim diyenler var, yahu 3 üniversite 5 üniversite, master doktora eyvallah ama yani nedir bu eğitimimle döverim seni üslubu?
Son yıllarda çıktı bu moda, benim öğretmenlerim enstitü mezunu kadınlardı, eli öpülesi idealist öğretmenler, bir mantoyu 3 kişi giyen kadınlardı onlar, sonra üniversiteler açıldı, öğretmen enstitüsünden mezun olanlar küçümsenmeye başladı, peşinden üniversitenin ismine göre yermeler başladı, X Üniversite mezunlarıyla Anadolu'nun bir şehrindeki üniversite mukayeseleri başladı, sonra meslek yermeler.
Ne oluyor gerçekten? Merakımdan soruyorum, cahil bir kadınım mazur görün saçma sorunlarımı, anası babası okutmamış, maddiyatsızlıktan okuyamamış hemcinslerinizi görünce de ben x üniversitenin bilmem ne bölümünü bitirdim yetmedi 2 üniversite daha okuyorum taam mı mı diyorsunuz?
Çok şanslısınız okuyabildiğiniz için ama bu şansınızı bölüm veya üniversitenin namıyla yermek yerine insanlarınıza faydalı olmak, yol göstermek, göğsümüzü kabartmak için kullanın.
Laflarım geneldi tabii, sizi alıntıladım ama buradaki bacılara sordum:)
Bir şey sorucam ya açık öğretim mezunu derken açık öğretimde eğitim fakültesi var mı ? Ücretli öğretmendir herhalde zaten öyleyse hepten bosverin seneye mudurunuz istemiyoruz onu desin vermezler görevO kadar sinirliyim ki o kişiye karşı sinirden o şekilde yazdım sanırım. Evet ben de diyorum diğerlerine de aynı takma diyorum ama yapamıyorum
Açık öğretimde eğitim fakültesi yok. Açık öğretim edebiyat okuyup formasyon almıştır. Zaten ücretli yapıyormuş. Ücretli yapmak için ne formasyon şartı var ne de örgün:)Bir şey sorucam ya açık öğretim mezunu derken açık öğretimde eğitim fakültesi var mı ? Ücretli öğretmendir herhalde zaten öyleyse hepten bosverin seneye mudurunuz istemiyoruz onu desin vermezler görev
Açıköğretim mezunlarının yatarak mı mezun olduğunu sanıyorsunuz? Öyleyse aşırı derecede yanıldığınızı anlamak için bir bölüme kaydolun ve görün diyorum. Ben ilk üniversitemi örgün okudum başka şehirde, ikinci üniversite olarak da aynı dönemde açıköğretimden bir bölüm bitirdim. Ama benim için açıköğretim çok daha zordu, geçmesi daha zordu..örgün de de zor bir bölüm okudum ama bana açıktan daha zor geldi. Bence böyle aşağılamanız çok itici..
İyi akşamlar bayanlar. Ben öğretmenim ve okula gidip ders anlatasım gelmiyor. Sebebi ise çalıştığım yerdeki bayan öğretmen. Her şeye burnunu sokma derdinde. Sürekli laf sokmaya çalışıyor bana. Ben ona öyle bi çaba içinde olmadığım halde amacı ne anlamıyorum cidden. Emir kipiyle benimle konuşuyor şunu Yap bunu yap hayır yani ne üstünlüğü var anlamıyorum. Kendisi açıköğretim mezunu olup öğretmenlik yapıyor ben bunu hiç koz olarak yüzüne vurmadm ama kendini sanki okulun en üst yöneticisi gibi kendi kararlar veriyor emir kipiyle bir öğretmene yakışmayan cümlelerle konuşuyor ve gözlem ledim herkese karşı böyle . sesini yükseltiyor. Olgun davranışa ve konuşmaya sahip değil. Muhatap olmak dahi istemiyorum o derece nefret ettim.
Böyle bir durumda Siz olsanız ne yapardınız?
Açıktan öğretmenlik bölümü okumuş ve yine uzaktan formasyon almış. Formasyonu da uzaktan eğitim olarak almış. Yahu kardeşim benim amacım aöf de okuyanlar kaka tembel demek değil. Öğretmenlik mesleği için açıktan okuyup ve yine formasyon u para verip uzaktan eğitimle alan birinin öğretmenliği yapmasının doğru olmadığı. Az bi düşünün hiç mi çevrenizde öğretmen olup atanamayan öğretmen yok kaç bin öğretmen işsiz güçsüz onca sene emek harcamış ve ücretli bile yapamıyor. Örgünde okurken sabahlara kadar ben ve meslektaşlarımın ders çalıştığını biliyorum. Kollarım kopardı sınavda. Çan sistemi yok ayrıca. Konu açık örgün değildi ama siz açıktan okuyan insanlar öğretmen olabilir diyerek örgünden mezun olan binlerce öğretmenin hakkını yiyorsunuz. Senin çocuğun da ders alacak böyle bir öğretmenden mi alsın isterdin yoksa yıllarca üniversite eğitimi almış formasyon almış kişilerden mi?Bir şey sorucam ya açık öğretim mezunu derken açık öğretimde eğitim fakültesi var mı ? Ücretli öğretmendir herhalde zaten öyleyse hepten bosverin seneye mudurunuz istemiyoruz onu desin vermezler görev
Evet o ücretliSiz kadrolu musunuz? O kadın sanırkm ücretli öğretmen degil mi?
En yakın arkadasım öğretmen, o da ücretli öğretmenlerin cok fazla kompleks yaptığını, kadrolulara Bile diş geçirmeye çalıştığını söylemişti.
Hiç muhatap olmayın, memnun olmadığı hayatının hıncını sizden çıkaramasın.Evet o ücretli
Birde şu açıdan bakılsın isterim, evet çok eksiklikler var, derinlemesine girmek istemiyorum konu farklı ve yasaklı mevzulara sapar diye ama şu var ki bir üniversiteye girebilmek için gençler deyim yerindeyse heryerinden ter akıtıyor, aileler maddi manevi yıpranıyor bu süreçte ve maalesef gençler istedikleri puanları alamadığından hayal ettikleri meslekler yerine puanlarının tuttuğu mesleklere yöneliyorlar veya aileleri öğretmen, doktor, avukat desin diye bölüm tercihlerini ailelerini mutlu edecek şekilde yapıyorlar, çevrede istemediği bölümü mutsuz mutsuz okuyan bir sürü genç var, sebebi birçok şeye bağlı, bunlardan biri de ailelerdir.Çok haklısınız..Örgün okumuş, açıköğretim okumuş..Boğaziçi okumuş veyahut eğitim kalitesi düşük olan bir üniversite okumuş..Veya hiç okumamış, okuyamamış.. Kıyaslama yapılması bile çok ama çok kötü..Bende aöf okuyanların küçümsenmesini hiç anlayamıyorum. Orada da bir emek ve başarı söz konusu. Örgün okuyanları da küçümseseler tepkim aynı olurdu. Ki ben örgünden öğretmen olan birisi olarak bunu söylüyorum. Her sözünüze katılıyorum, hepimizin kulağına küpe olsun..
Niye burda konu açan tüm öğretmenlerimiz, mesleğini bildirme derdinde?
Sıradan bir kamu personelisiniz nihayetinde.
Mübaşir, polis, sağlıkçı...
"İş yeri" de, geç
Öğretmen ,ve okul yazınca başka tepki mi alacaksın sanki?
Orada okuyanlar yata yata mezun oluyor dememişim ama siz konuyu oraya getirdiğinize göre çok popüler bir yaklaşım belli.
Açık öğretimden mezun birinin öğretmen olması bana göre yanlış olmaması gerekir. Benim fikrimden size ne? Rica ediyorum benimle polemiğe girmeyin.
Tahmin ettim ücretlidir diye ama belli mı olur. Bu ülkede herkes her şeyi biliyor her şey olabilir. Güvenim yok o konuda. Ama şükür ucreyliymisAçık öğretimde eğitim fakültesi yok. Açık öğretim edebiyat okuyup formasyon almıştır. Zaten ücretli yapıyormuş. Ücretli yapmak için ne formasyon şartı var ne de örgün:)
Açık öğretim belki kolay değildir ancak aynı bölümün örgün eğitimi kadar da zor olamaz. Açık öğretim işte adı üstünde, bu şekilde mezun olan birimin öğretmenlik yapabilmesi de kötü.
Ben hem AÖF hem örgün okudum. Aofde üstelik zor bir bölüm okudum. Öğünde valla ne can ne but ne yaz okulu vs yoktu .imanim gevredi 70i gecicem diye. Aofde taktikle maktikle hallettim. Amaç AÖF küçümsemek değil. Aoflu cerraha kimse kendini emanet etmez. Uzaktan eğitimle cerrah olunmaz çünkü. İnsan yetiştirilen bir alanda örgün olup gerekli alanları supervizorler eşliğinde almak lazım. Doğrudan insan yetistirilmez hı anlarim olur.Açıktan öğretmenlik bölümü okumuş ve yine uzaktan formasyon almış. Formasyonu da uzaktan eğitim olarak almış. Yahu kardeşim benim amacım aöf de okuyanlar kaka tembel demek değil. Öğretmenlik mesleği için açıktan okuyup ve yine formasyon u para verip uzaktan eğitimle alan birinin öğretmenliği yapmasının doğru olmadığı. Az bi düşünün hiç mi çevrenizde öğretmen olup atanamayan öğretmen yok kaç bin öğretmen işsiz güçsüz onca sene emek harcamış ve ücretli bile yapamıyor. Örgünde okurken sabahlara kadar ben ve meslektaşlarımın ders çalıştığını biliyorum. Kollarım kopardı sınavda. Çan sistemi yok ayrıca. Konu açık örgün değildi ama siz açıktan okuyan insanlar öğretmen olabilir diyerek örgünden mezun olan binlerce öğretmenin hakkını yiyorsunuz. Senin çocuğun da ders alacak böyle bir öğretmenden mi alsın isterdin yoksa yıllarca üniversite eğitimi almış formasyon almış kişilerden mi?
Ne desem siz bildiğinizi okuyacaksınız başınıza gelirse ne dediğimi anlarsınız umarım.
Açıktan öğretmenlik bölümü okumuş ve yine uzaktan formasyon almış. Formasyonu da uzaktan eğitim olarak almış. Yahu kardeşim benim amacım aöf de okuyanlar kaka tembel demek değil. Öğretmenlik mesleği için açıktan okuyup ve yine formasyon u para verip uzaktan eğitimle alan birinin öğretmenliği yapmasının doğru olmadığı. Az bi düşünün hiç mi çevrenizde öğretmen olup atanamayan öğretmen yok kaç bin öğretmen işsiz güçsüz onca sene emek harcamış ve ücretli bile yapamıyor. Örgünde okurken sabahlara kadar ben ve meslektaşlarımın ders çalıştığını biliyorum. Kollarım kopardı sınavda. Çan sistemi yok ayrıca. Konu açık örgün değildi ama siz açıktan okuyan insanlar öğretmen olabilir diyerek örgünden mezun olan binlerce öğretmenin hakkını yiyorsunuz. Senin çocuğun da ders alacak böyle bir öğretmenden mi alsın isterdin yoksa yıllarca üniversite eğitimi almış formasyon almış kişilerden mi?
Ne desem siz bildiğinizi okuyacaksınız başınıza gelirse ne dediğimi anlarsınız umarım.
Sen kimsin derimİyi akşamlar bayanlar. Ben öğretmenim ve okula gidip ders anlatasım gelmiyor. Sebebi ise çalıştığım yerdeki bayan öğretmen. Her şeye burnunu sokma derdinde. Sürekli laf sokmaya çalışıyor bana. Ben ona öyle bi çaba içinde olmadığım halde amacı ne anlamıyorum cidden. Emir kipiyle benimle konuşuyor şunu Yap bunu yap hayır yani ne üstünlüğü var anlamıyorum. Kendisi açıköğretim mezunu olup öğretmenlik yapıyor ben bunu hiç koz olarak yüzüne vurmadm ama kendini sanki okulun en üst yöneticisi gibi kendi kararlar veriyor emir kipiyle bir öğretmene yakışmayan cümlelerle konuşuyor ve gözlem ledim herkese karşı böyle . sesini yükseltiyor. Olgun davranışa ve konuşmaya sahip değil. Muhatap olmak dahi istemiyorum o derece nefret ettim.
Böyle bir durumda Siz olsanız ne yapardınız?
4-5 dakika süren de var 10 dakika süren de, yanlış bir şey dememiş arkadaş.Öğretmen misiniz? Mülakatların 5 dakika sürdüğünü mü sanıyorsunuz? Bence konu kapanmıştır. :) Hayırlı geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?