Okulda çalışan bayan öğretmen

Evet kesinlikle haklısınız.

Yunus Emre'nin dediği gibi:

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Mune

Ben olaya tam tersinden bakmaya basladim artik.

Cogu kisi ,kendi durumunu kabullenmeden,kendinden görece daha iyi durumdaki insanlari yerme,bulundugu konumu kucumseyip,benden farkin yok demeye basladi.

Aöf okumak örgünden daha zor söylemi bunun en basit ornegi.

Farkliliklar elbette olacak,iyi bir bolum okumak,iyi universitede okumak insan olarak kimseyi diger insanlardan üstün yapmaz ama farklı yapar. Ve ben bu farkliliga,verilen emege ,çabaya saygi duyulmasini bekliyorum.

Çok haklısınız..Örgün okumuş, açıköğretim okumuş..Boğaziçi okumuş veyahut eğitim kalitesi düşük olan bir üniversite okumuş..Veya hiç okumamış, okuyamamış.. Kıyaslama yapılması bile çok ama çok kötü..Bende aöf okuyanların küçümsenmesini hiç anlayamıyorum. Orada da bir emek ve başarı söz konusu. Örgün okuyanları da küçümseseler tepkim aynı olurdu. Ki ben örgünden öğretmen olan birisi olarak bunu söylüyorum. Her sözünüze katılıyorum, hepimizin kulağına küpe olsun..

Aöf halkla ilişkiler mezunu olarak yazıyorum.halkla iliskiler , turizm tamam da.öğretmenlik, doktorluk , mühendislik aöf ne alaka.bu meslekler kesinlikle örgün eğitim olmalı.eğitim standartlari bir olamaz.bir olsa milletin kendini yırtıp o kadar çalışıp örgün üni için çalışmasının ne mantığı var.ama okunan aöf de küçümsenmemeli.milletle konuşurken;
- Hangi okul?
- Aöf
- Hımmm
Sessizlik
Özetle küçümseme de gereksiz

O kadar sinirliyim ki o kişiye karşı sinirden o şekilde yazdım sanırım. Evet ben de diyorum diğerlerine de aynı takma diyorum ama yapamıyorum
Bir şey sorucam ya açık öğretim mezunu derken açık öğretimde eğitim fakültesi var mı ? Ücretli öğretmendir herhalde zaten öyleyse hepten bosverin seneye mudurunuz istemiyoruz onu desin vermezler görev

Açık öğretimde eğitim fakültesi yok. Açık öğretim edebiyat okuyup formasyon almıştır. Zaten ücretli yapıyormuş. Ücretli yapmak için ne formasyon şartı var ne de örgün:)

Açık öğretim belki kolay değildir ancak aynı bölümün örgün eğitimi kadar da zor olamaz. Açık öğretim işte adı üstünde, bu şekilde mezun olan birimin öğretmenlik yapabilmesi de kötü.

Siz kadrolu musunuz? O kadın sanırkm ücretli öğretmen degil mi?
En yakın arkadasım öğretmen, o da ücretli öğretmenlerin cok fazla kompleks yaptığını, kadrolulara Bile diş geçirmeye çalıştığını söylemişti.

Açıktan öğretmenlik bölümü okumuş ve yine uzaktan formasyon almış. Formasyonu da uzaktan eğitim olarak almış. Yahu kardeşim benim amacım aöf de okuyanlar kaka tembel demek değil. Öğretmenlik mesleği için açıktan okuyup ve yine formasyon u para verip uzaktan eğitimle alan birinin öğretmenliği yapmasının doğru olmadığı. Az bi düşünün hiç mi çevrenizde öğretmen olup atanamayan öğretmen yok kaç bin öğretmen işsiz güçsüz onca sene emek harcamış ve ücretli bile yapamıyor. Örgünde okurken sabahlara kadar ben ve meslektaşlarımın ders çalıştığını biliyorum. Kollarım kopardı sınavda. Çan sistemi yok ayrıca. Konu açık örgün değildi ama siz açıktan okuyan insanlar öğretmen olabilir diyerek örgünden mezun olan binlerce öğretmenin hakkını yiyorsunuz. Senin çocuğun da ders alacak böyle bir öğretmenden mi alsın isterdin yoksa yıllarca üniversite eğitimi almış formasyon almış kişilerden mi?
Ne desem siz bildiğinizi okuyacaksınız başınıza gelirse ne dediğimi anlarsınız umarım.

Birde şu açıdan bakılsın isterim, evet çok eksiklikler var, derinlemesine girmek istemiyorum konu farklı ve yasaklı mevzulara sapar diye ama şu var ki bir üniversiteye girebilmek için gençler deyim yerindeyse heryerinden ter akıtıyor, aileler maddi manevi yıpranıyor bu süreçte ve maalesef gençler istedikleri puanları alamadığından hayal ettikleri meslekler yerine puanlarının tuttuğu mesleklere yöneliyorlar veya aileleri öğretmen, doktor, avukat desin diye bölüm tercihlerini ailelerini mutlu edecek şekilde yapıyorlar, çevrede istemediği bölümü mutsuz mutsuz okuyan bir sürü genç var, sebebi birçok şeye bağlı, bunlardan biri de ailelerdir.
Oğlum kızım üniversitede okuyor demek için kurulan baskılar gençleri bunaltıyor.

Birde böyle hmmm AÖF mü hmmmm Anadolu'da x üniversitesi mi hmmmm puanın yetmedi mi gibi sözlerle üzmenin alemi yok.

Alışkanlıktan bence :))) mesela ben işe gidiyorum demem evden cıkarken okula gidiyorum derim. İşyerinden bi arkadaş demem okuldan bi arkadaş derim. Öyledir yani mesleğe ilk başladığımdan beri hep. arkadaslarim da oyle der

Lütfen, lütfen hanımefendi Eğer üyeler açık öğretim mezunuysa böyle bir cümle kuramazsınız.

Portakal sevmiyorum diyemezsiniz misal, ben seviyorum. Bana sordunuz mu? Sormadınız. diyemezsiniz o zaman.

Yahu öğretmenlik bu ya. Açık öğretim degil belli başlı üniversiteler dışındakiler bile alınmamalı. En kaliteli şey eğitim- öğretim olmalı ülkede. Her açık öğretim okuyan kendini gerçekten üniversite mezunu zannediyor.

Açık öğretimde eğitim fakültesi yok. Açık öğretim edebiyat okuyup formasyon almıştır. Zaten ücretli yapıyormuş. Ücretli yapmak için ne formasyon şartı var ne de örgün:)
Tahmin ettim ücretlidir diye ama belli mı olur. Bu ülkede herkes her şeyi biliyor her şey olabilir. Güvenim yok o konuda. Ama şükür ucreyliymis

Adı üstünde açıköğretim olunca ne oluyor?
Bu bilgiye,donanıma ve çabaya bağlıdır. Benim öğretmen arkadaşlarımdan aöf mezunları var, fakat maşallahları var. Ki aöf mezunu bir öğretmen arkadaşımın anlatımını öğrenciler o kadar beğeniyor ki, o derse başka öğretmen girmesin diye imza dahi topladılar. Örgün okuyup mesleğini en iyi şekilde icra edenler de vardır, aöf okuyup da bunu başarabilenler epey vardır. Ya da tam tersi örgün okumuştur ama öğretmenliğini iyi yapamıyordur veyahut aöf okumuştur ama çok eksik kalmıştır. Siz her aöf okuyanı aynı kefeye koyuyorsunuz, en büyük yanlışınız bu.

Ben hem AÖF hem örgün okudum. Aofde üstelik zor bir bölüm okudum. Öğünde valla ne can ne but ne yaz okulu vs yoktu .imanim gevredi 70i gecicem diye. Aofde taktikle maktikle hallettim. Amaç AÖF küçümsemek değil. Aoflu cerraha kimse kendini emanet etmez. Uzaktan eğitimle cerrah olunmaz çünkü. İnsan yetiştirilen bir alanda örgün olup gerekli alanları supervizorler eşliğinde almak lazım. Doğrudan insan yetistirilmez hı anlarim olur.
Ücretliye niye takiyorsunki kafanı. Şikayet et mudure. İstemesibler seneye onu. Ben müdür yetkili olucam bu sene naispse. Öğretmen kibar olur , daha iş arkadaşına selam vermekten aciz biri olursa ikinci döneme istemiyoruz bunu diyeceğim. Öğretmenlik insan yetiştirme sanatıdır. İnsan ilişkisini bilmeyenden öğretmen olmaz .

içerik olarak kesinlikle size katılıyorum ama gereksiz şekilde konu açık-örgün muhabbetine döndü.

keşke sadece derdinizi paylaşsaydınız. şu an derdinize de cevap alamadınız ki

Sen kimsin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…