- 31 Ekim 2016
- 4.770
- 20.543
- 308
- 35
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
İşte hala olayı statülere indirgiyosunuz üzüldüm sizin açınızdan gerçekten. Hala yok örgün yok şu diye kanıtlama peşindesiniz ne diyim. Benim bahsettiğim şey siz hangi hakla bi insanı açıköğretim diye küçümsersiniz. Neyse daha fazla polemiğe gerek yok, iyi akşamlarBen örgün öğretimde okuyarak hakkımda öğretmenlik yapan bir öğretmenim o kişi de açıktan okuyarak öğretmenlik yapan biri. Kimsiniz demişsiniz de. Açık açık yazayım dedim
4-5 dakika süren de var 10 dakika süren de, yanlış bir şey dememiş arkadaş.
Ben girdim o kadar arkadaşım girdi kaldı ki arttıralım 15 dk olsun hadi neyi ölçeceksin ki. Sanki bankacıyım bol keseden sallıyorum.4-5 dakika süren de var 10 dakika süren de, yanlış bir şey dememiş arkadaş.
Konunun on numara cevabi bu oldu benceSen kimsin derim
Ben girdim o kadar arkadaşım girdi kaldı ki arttıralım 15 dk olsun hadi neyi ölçeceksin ki. Sanki bankacıyım bol keseden sallıyorum.
Bir kürek bulup ağzının ortasına geciriverirdim. .İyi akşamlar bayanlar. Ben öğretmenim ve okula gidip ders anlatasım gelmiyor. Sebebi ise çalıştığım yerdeki bayan öğretmen. Her şeye burnunu sokma derdinde. Sürekli laf sokmaya çalışıyor bana. Ben ona öyle bi çaba içinde olmadığım halde amacı ne anlamıyorum cidden. Emir kipiyle benimle konuşuyor şunu Yap bunu yap hayır yani ne üstünlüğü var anlamıyorum. Kendisi açıköğretim mezunu olup öğretmenlik yapıyor ben bunu hiç koz olarak yüzüne vurmadm ama kendini sanki okulun en üst yöneticisi gibi kendi kararlar veriyor emir kipiyle bir öğretmene yakışmayan cümlelerle konuşuyor ve gözlem ledim herkese karşı böyle . sesini yükseltiyor. Olgun davranışa ve konuşmaya sahip değil. Muhatap olmak dahi istemiyorum o derece nefret ettim.
Böyle bir durumda Siz olsanız ne yapardınız?
Önyargılı olan sizsiniz. Öğretmen misiniz 5 dakika sürdüğünü mü sanıyorsunuz şeklinde dalga geçtiniz. Öğretmen olmasam bilmediğim konu hakkında yorum yapmam zaten.Sizden önce sizin için yaptığım yorumu okursanız önyargınız için üzülürsünüz. Bir bakın..
Ben hem AÖF hem örgün okudum. Aofde üstelik zor bir bölüm okudum. Öğünde valla ne can ne but ne yaz okulu vs yoktu .imanim gevredi 70i gecicem diye. Aofde taktikle maktikle hallettim. Amaç AÖF küçümsemek değil. Aoflu cerraha kimse kendini emanet etmez. Uzaktan eğitimle cerrah olunmaz çünkü. İnsan yetiştirilen bir alanda örgün olup gerekli alanları supervizorler eşliğinde almak lazım. Doğrudan insan yetistirilmez hı anlarim olur.
Ücretliye niye takiyorsunki kafanı. Şikayet et mudure. İstemesibler seneye onu. Ben müdür yetkili olucam bu sene naispse. Öğretmen kibar olur , daha iş arkadaşına selam vermekten aciz biri olursa ikinci döneme istemiyoruz bunu diyeceğim. Öğretmenlik insan yetiştirme sanatıdır. İnsan ilişkisini bilmeyenden öğretmen olmaz .[/QUOTE
Adı üstünde açıköğretim olunca ne oluyor?
Bu bilgiye,donanıma ve çabaya bağlıdır. Benim öğretmen arkadaşlarımdan aöf mezunları var, fakat maşallahları var. Ki aöf mezunu bir öğretmen arkadaşımın anlatımını öğrenciler o kadar beğeniyor ki, o derse başka öğretmen girmesin diye imza dahi topladılar. Örgün okuyup mesleğini en iyi şekilde icra edenler de vardır, aöf okuyup da bunu başarabilenler epey vardır. Ya da tam tersi örgün okumuştur ama öğretmenliğini iyi yapamıyordur veyahut aöf okumuştur ama çok eksik kalmıştır. Siz her aöf okuyanı aynı kefeye koyuyorsunuz, en büyük yanlışınız bu.
Eğitim- öğretim gibi önemli bir olay açık öğretim gibi eğitimin son halkasından mezun insanlara bence bırakılmamalı. Elbette bahsettiğiniz istisnalar vardır ancak istisna işte.
aa mülakatların 5 dk sürdüğünü mü sanıyorsunuz, iyi günler o zaman minvalinde bir şey dediniz. bu bildiğiniz inanmamanızın göstergesi ya şaka mı?Ben arkadaşa zaten yanlış dediniz demedim. Ki kendisi de benim gibi öğretmen meslektaşım, yanlış bir şey diyecek hali elbet yok. Dikkatli okuyunuz öyle yorum yapınız. Her mülakat 5 dakika sürmüyor. Siz de bunu biliniz. Bu yüzden herkesi aynı kefeye koyamayız. Hayırlı geceler.
Adı üstünde açıköğretim olunca ne oluyor?
Bu bilgiye,donanıma ve çabaya bağlıdır. Benim öğretmen arkadaşlarımdan aöf mezunları var, fakat maşallahları var. Ki aöf mezunu bir öğretmen arkadaşımın anlatımını öğrenciler o kadar beğeniyor ki, o derse başka öğretmen girmesin diye imza dahi topladılar. Örgün okuyup mesleğini en iyi şekilde icra edenler de vardır, aöf okuyup da bunu başarabilenler epey vardır. Ya da tam tersi örgün okumuştur ama öğretmenliğini iyi yapamıyordur veyahut aöf okumuştur ama çok eksik kalmıştır. Siz her aöf okuyanı aynı kefeye koyuyorsunuz, en büyük yanlışınız bu.
Önyargılı olan sizsiniz. Öğretmen misiniz 5 dakika sürdüğünü mü sanıyorsunuz şeklinde dalga geçtiniz. Öğretmen olmasam bilmediğim konu hakkında yorum yapmam zaten.
:)Konunun on numara cevabi bu oldu bence
Hocam işte öğretmen olduğumu bilmeden önce yaptığınız yorum alaycıydı benim takıldığım nokta orası. Öğretmen olduğumu söyledikten sonra olabilir tabii herkesin farklı sürelerde olabilir tavrına geçtiniz. Neyse uzatmayalım artık. İyi geceler diliyorum.Dalga asla geçmedim. Ben dahil kimsenin böyle bir şeye hakkı yoktur. Demek istediğim her mülakat 5 dakika sürmediği için de herkesi aynı kefeye koymamak gerektiği idi. Benim ve arkadaşlarımın mülakatı epey uzun bir süre sürdü. Zaten yukarıda da dedim, yalan söyleyecek haliniz yok. Bundan bir çıkarınız asla olamaz. Kaldı ki siz benim meslektaşımsınız. Kendi meslektaşımla da dalga geçecek değilim, bu mesleğin zorluklarını bildiğim için..
Eğitim- öğretim gibi önemli bir olay açık öğretim gibi eğitimin son halkasından mezun insanlara bence bırakılmamalı. Elbette bahsettiğiniz istisnalar vardır ancak istisna işte.
epey uzun sürdü dediğiniz nedir Allah aşkına taş çatlasa 15 dakikadır. o kadar sürede mi bilgi birikimi ölçülebiliyor, yapmayın.Dalga asla geçmedim. Ben dahil kimsenin böyle bir şeye hakkı yoktur. Demek istediğim her mülakat 5 dakika sürmediği için de herkesi aynı kefeye koymamak gerektiği idi. Benim ve arkadaşlarımın mülakatı epey uzun bir süre sürdü. Zaten yukarıda da dedim, yalan söyleyecek haliniz yok. Bundan bir çıkarınız asla olamaz. Kaldı ki siz benim meslektaşımsınız. Kendi meslektaşımla da dalga geçecek değilim, bu mesleğin zorluklarını bildiğim için..
epey uzun sürdü dediğiniz nedir Allah aşkına taş çatlasa 15 dakikadır. o kadar sürede mi bilgi birikimi ölçülebiliyor, yapmayın.
yahu hayır ben onu mu diyorum ben de girdim mülakata oradan biliyorum en fazla 10 15 dakika sürüyor. ben ne diyorum siz ne, resmen anlamamak için ekstra bir çaba sarfediyorsunuz. ben diyorum ki mülakatların en uzunu olsa olsa 15 dakikadır bilgiyi ölçme şekli yanlış.Örgün okuyanlar da bu mülakatlara giriyor. Bizim bilgi birikimimizi tam ölçemediler demek ki, bunu mu demek istiyorsunuz? Tesadüfen mi öğretmen oldum? Hayırlı geceler diliyorum size, uzatmaya gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?