Okulda çalışan bayan öğretmen

bilgi birikimi zaten sınavla ölçülüyordu. Şimdi 88-90 alanlardan bile atanamayan tanıdıklarım oldu. Bence mülakat 10-15 kişinin alınacağı konularda olmalı uzun uzun. Bu kadar çok kişinin alınacağı sınavda gözden kaçanlar olabilir. Size bir şey demiyorum yanlış anlamayın ama uygulama doğru mu? Bilemem.

Çünkü öğretmen olmayan birinin(bazılarının) mülakatlarla ilgili bilgi sahibi olmadığını düşünmüştüm. O yüzden cevabım o yönde oldu. Dalga geçmek için yazmamıştım tekrar ediyorum. Bu arada Bursa da mı öğretmensiniz? Tabi burada söylemek istemiyorsanız cevaplamayın.

AÖF okuduysa size ne? Maaşını siz mi veriyorsunuz? Size ne ya? Ne kadar küçümser tavrınız var! İmkanı bunu elvermiş bunu okumuş demekki. Tövbe tövbe ya gerçekten bazı yargılarınız azalarak bitse keşke. Keşke AÖF okusaydım diyorum bazen ben mesela. Hem çalışırdım, hem okurdum. Her gün yoklama alan bir üniversitem var mesela. Devam zorunluluğu olan derslerim var mesela. Bence AÖF'ün de avantajları var.

Kadın donanımlı ki sizinle aynı 'yerde' işe alınmış.

Son düzenleme:
Sidik yarışına dönmüş muhabbet.istisnalar kaideyi bozmaz!!!hergün sabahın köründen akşama kadar okulda ders dinleyen akşamda dersini çalışan yıllarca olumluydu yoluydu yattığı yeriydi üştüydü başıydı kucak dolusu para harcayan kişiyle açık öğretimi okuyanı aynı kefeye koyanın mantığına şaşarım.pes

Estağfurullah, yanlış anlamadım hiç. Bu konuda size hak veriyorum. Benim kendi abimde zamanında 90 ile atanamadı. Mülakatların daha uzun olup daha irdelenmesi bence de daha doğru olur. Benim tepki gösterdiğim şey her aöf mezunu olana "aöflüden öğretmen olmaz" denilmesi idi. Çünkü çalıştığım okulda aöf mezunu öğretmenlerimiz öğrenciler tarafından anlatım bakımından o kadar çok seviliyor ki.. Maşallahları var bende şahit oldum. Ama sizin fikrinize de katılıyorum..

Acikogretimde size ders anlatan kimse yok kendi imkanlarinzla essek gibi ders çalışmak zorundasınız hemde sınav zamaniniza kadar soluksuz ders notu alacagniz kimsede yok herşeyi kendi imkanlarnizla bulup çalışmak zorundasnz çıkacak soruları asla tahmin edemezsiniz işiniz hep şansa kalır bi dünya para yatrr gözleriniz şişene kadar ders calisirsnz evet kesin bu çıkar dediginz soruları cozersnz tam tersi çıkar emin olun o saydiklarnz daha basit geliyo kulağa kaldiki bütün kuzenlerim okudu öğretmen hemşire oldular ve hepsi geze toza okudu ha öyle para içindede yuzmuyolardi öğrencilik o kadar zor deil yani

Yani?

Açık öğretim okumak madem bu kadar zor madem bu insanlar örgün eğitimden cok daha zorunu başarıp açık öğretim gibi "zor" bir olayın üstesinden gelmiş o zaman neden aynı insanlar üniversite sınavında o kolayca okunan ama buna rağmen puanı açık öğretimin kat be kat üstünde olan örgün eğitim fakültelerini kazanamamış acaba?
Allah Allah şaşılacak şey.

Biri ücretli öğretmen diğeri kadrolu öğretmen olarak çalışıyor. Aynı yer belki ancak aynı statüde değiller elbette.

Size de birsey demeden gitmeyim .Egitim ve hemsireligi bilemem.Essek gibi ders calistik.Esim muhendislik fakultesinde süründu resmen.Ingilizceydi bolumlerimiz daha da yilmadik. Acikogretim de okudum dediginiz seyi hic yasamadim.

Konu sahibi lafim size degil.1000 kere yazdim 1001 . de yazarim .Eğitim kolaydi. Ogretmenlik kolaydi .Yazip gidebilirdi imkani olanlar.Olmayanlara Allah yardim etsin lafim onlara degil .Her ogretmenlik konusunda bir kisim insan inatla meslegi gommeye calisiyor .Vallahi toplumun derdi ney anlayamiyorum

Size de birsey demeden gitmeyim .Egitim ve hemsireligi bilemem.Essek gibi ders calistik.Esim muhendislik fakultesinde süründu resmen.Ingilizceydi bolumlerimiz daha da yilmadik. Acikogretim de okudum dediginiz seyi hic yasamadim.

Herhalde ya. Neredeyse odtü makine mühendisliğiyle açık öğretimi kıyaslayıp açık öğretim daha zor diyecekler. Açık öğretimi öven örgün eğitim mezunları lise gibi üniversitelerden mezun bence. Farkı anlayamıyorlar.

Sevgili konu sahibi arkadas ,cogu kisi aof mevzusuna takılmış ve senin aofleri küçümsediğini düşünmüş ama senin demek istediğin o değil aslnda. Olay çok başka boyutta ama simdi yeni bir seyler soyleyip yeniden bir tartışma baslatmak istemiyorm çünkü yine anlamayacak cogu. Dediklerini ancak örgün okuyup atanamayan yada ücretli yapmak icin bile basvuru yaptiginda alinmayan onun yerine sırf torpili var diye isletme iktisat mezunlarinin ücretli yaptığını caresizce izleyen öğretmenler anlayabilir.
Oyle bir sistem ki artık kadrolularin ucretli yapan öğretmenlik mezunlarini gercek ogretmen saymadığı yada senin yaşadığın durumdaki gibi öğretmenlikle alakası olmayip yine de o mesleği yapan kompleks sahibi kisilerin atanmış öğretmenleri sacma davranışlarıyla sinir ettiği bir durumdayız. Hic kaale bile almayın, orda kalıcı olan sizsiniz ve ne güzel ki atanmış mesleğinizi yapıyorsunuz. Bir kere bozun o şahsı,bana emir kipiyle konusamazsiniz deyip sert çıkışın. Tepkisiz kaldikca sizin de uysal olduğunuzu anladiysa üstünüze gelmeye devam edecektir. Tepkinizi göstermelisiniz.

Ikisi de ovulmesin ama hakkimiz da yenmesin ya.Nasil emek veriliyor orgunde habersizler mi?Yurt yoktu orda burada idare eder .Yurda girer ac kalirsin.Pislige hic girmeyeyim.Maddi manevi yipraniyorsun.Hala aklima geldikce gozlerim doluyor.

Bu her yerde var galiba , açık okuyanla örgün okuyanın kıyaslanması , sözleşmeli ile kadrolunun kıyaslanması , 2 yıllık okuyanla 4 yıllık okuyanın kıyaslanması.... uzaaar gider. Kadın açık okumuş devlet ona hak vermiş mi ? Sen öğretmenlik yapabilirsin demiş mi? O zaman bunu dile getirmek ne kazandırır ki bize?

Bizde de sürekli bir kadrolu ile sözleşmeli üstünlüğü tartışması. Kadrolularda bir buralar benim havası , sözleşmelilerde ben üni mezunuyum sen kadroluysan ne olmuş yani havası...

Bırakın bunları , kadın sizinle emir kipi ile konuşuyormuş konu bu. Örgün eğitim almış olsaydı emir kipiyle konuşması hak olacaktı da açık okuduğu için mi kötü? Hayır. O halde nasıl eğitim aldığıyla sizin konunuzun hiçbir alakası Yok. Amir olarak çalışıyorum yıllardır , daha bir kere görev olarak altımdaki insana emir vermedim, rica ettim.

konuya gelirsek ben olsam uyarırdım , "rica ediyorsunuz sanırım?" derdim bir emir kipinden sonra. Olur biterdi mesele

Ikisi de ovulmesin ama hakkimiz da yenmesin ya.Nasil emek veriliyor orgunde habersizler mi?Yurt yoktu orda burada idare eder .Yurda girer ac kalirsin.Pislige hic girmeyeyim.Maddi manevi yipraniyorsun.Hala aklima geldikce gozlerim doluyor.

Ben fiziksel şartları önemsemiyorum açıkcası, herkese göre değişir. Ama asla açık öğretim ve örgün fakültelerin eğitimi bir tutulamaz. Bence üniversiteler arasında bile uçurum var bırakalım aöfü.

Siz muhatap olmayın, ben de öğretmenlik yaptım, öğretmenler odası aşırı seviyesiz olabiliyor, zorunlu bir arkadaşlık ortamı ve boş muhabbet. Kitabınızı yanınıza alın bir köşede okuyun, sohbet etmek zorunda hissetmeyin, branşınız ne acaba? Beden, resim, sınıf, müzik ise sınıfınızda oturun, soranlara başlarda annem rahatsız moralim bozuk vb dersiniz, sonra herkes alışır, mesafe iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…