- 30 Ekim 2015
- 572
- 908
- 103
O kadar. konuya hakim yazmışsınız ki bir an o çocugun öğretmenisiniz diye şüphelendim :)
Ben anlatamıyorum galiba, çocugun sorunlaeı var pedagogla görüşülmeli dedim okey. Ama öğretmenin tutumu yanlış. Neyi anlamak istemiyorsunuz. Ben şahsen böyle bir eğitimciye çocugumu vermek istemezdim. Bugün X kişisine böyle davranan yarın brnim çocuguma da davranabilir. Yapıcı olmaya çalışıyorum , yıkıcı değil.
Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Tabi ki konuya hakimim.
Çünkü bu işin içindeyim.
Süreç böyle ilerler, defarlarca gördük ya yaşadık, ya tanık olduk.
Soruma apaçık bir cevap bile vermemişsiniz.
Veremezsiniz çünkü herkese önce kendi evladı..
Hele bir sizin yavrunuz olsun çile çeken, pembe hallerinizi görürdük o zaman sizin de.
Eğitimciler de bilmeden atıp tutan veliye bayılmazlar bu arada bilginiz olsun :)
Ne demişler yargılamadan evvel o yollardan geçmeli.
İyi forumlar size.
Öperim tabiBen bir sorun göremedim çocuğun hayatında hep sevgi yerleşmiş ve hayatı sevgi üzerine kurulmuş .bence çok güzel :) yani bunlar büyütülecek ya da şikayet edilecek seyler değil :) harçlık miktarını ayarlayabilirsiniz, yanına yesin diye bir şeyler koyarsınız. Ama muhtemelen o yiyecekleri bile paylaşır canım benim ya :) yerime kizinizi öper misiniz lutfen
Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Sizin anlattıklarınız kadar kötü davranışlar sergilemiyormuş ki çocuk, sonuçta şuan bu çocuktan bahsediyoruz.. Hergün sizin bahsettiğiniz kadar rahatsız eden bir çocuk olsa tabi bende rahatsız olurum, ama yine de çözümü dışlamak değil. Dışlayan bir şahısa da eğitimci demem ben!
Arkada en arka sırada oturtmak çocuğa verilecek en ağır cezadır. "sen tek başına otur, ne yaparsan yap, bir şeyden anlamazsın yeter ki bana karışma"mantığıdır. Kızınızda bir sorun yok, öğretmende bir sorun var hemen müdahale edin. böyle eğitim anlayışı olmaz. çocuk sınıftan dışlanarak en arkaya oturtulmaz, çocuk kazanılır sınıfa kaynaştırılır.Hata öğretmen de, sorunlu çocuğu (ki ben Bi sorun göremedim) tek başına oturtmak özgüvenini kırmaktır. Onu geçtim ya Bi çocuk teneffüste okuldan çıkıyorsa bu oradaki öğretmenlerin suçudur. Nöbetçi öğretmen yok mu o sınıfta?
Bir eğitimci olarak size katılıyorum. Maalesef bazı meslektaşlarımız böyle problemli durumlarda uğraşıp çözüm bulmak yerine hemen şikayete başlıyorlar. Yok çocuk çok yaramaz, yok susmuyor vb. Yahu bizim işimiz bu, ona toplum içerisinde sınıf içerisinde yaşamayı öğreteceğiz. Hemen şikayet edip, onu başka sınıfa göndermek, okuldan almalarını sağlamak değil.
Mesleğinin hakkını veren çok meslektaşım olduğu gibi böyle işin kolayına kaçan meslektaşlarımız da mevcut maalesef..
Paylaşmayı seven bir çocuk ama geçen sene arkadaşlarının çBizmi fazla iyi niyetliyiz acaba boyle dusunuyoruz:) bu konuda bu sekilde yorum yapan ikimiziz sadece bende sizin gibi ne kadar naif paylasmayi seven bir cocuk olarak degerlendirdim.
Fotoğrafta kızımın em arka sırada terk oturduğunu görünce şok oldumKesinlikle aynı fikirdeyiz.. bu konuda da görüldüğü gibi eğitimde önemli eksiklikler var maalesef.. umarım şimdi niye güldüğümü daha iyi anlamışsınızdır..
Korkutarak otorite kurmak ne kadar doğru peki.. korkunun kaynağı ortadan kalktığında çocuk yine aynı davranışı sergiler.. önemli olan davranışları içselleştirmesidir. Bu yaşlarda kazanmalı bu davranışları.. yanlış anlamayın baştan beri öğretmen haklı demiyorum ben.. o otoritesini bir şekilde kurmalıydı zaten..sınıf almış başını gidiyor anladığım kadarıyla ki bunlar daha 2. Sınıf.. diğerlerinin yaptıkları şikayet edilmiyor muhtemelen çünkü onlar arkadaşlar maalesef kızınız dışlanmış ve artık her davranışı diğerlerine batıyor hemen şikayet ediyorlar.. o yüzden demiştim okul değişikliğini düşünün diye.. çocuklar tahmininizden daha acımasız, kızınız ağzıyla kuş tutsa faydası olmaz.. onun için en iyisi farklı bir ortama girmesi.. pedagogla düzelmişti demişsiniz. Tekrar başlayın ve davranışları düzeldiğinde yeni bir okula alın.. kızınızı bu şekilde kazanabilirsiniz diye düşünüyorum..
Dedesine söylemesine gelince her gün okuldan o alıp bırakıyorsa söylemekte sakınca görmemiş olabilir..
Son olarak arkada oturmak kötü bir şey değil emin olun. Geçici bir süreçtir zaten.. bundan daha büyük sorunlarınız var onlara odaklanın.. hakkınızda hayırlısı olsun...
Anlıyorum ve sizin adınıza üzüldüm, Kızımında bu şekilde olmasını istemem İnşallahta olmazbaşlığı görünce kızınız her gün birilerini dövüyor sandım . maalesef cocuk cok siddet yanlısı degilse , okul ya da arkadasları sorunlu oluyor . 2. sınıfta ögretmenim kımden dikayetciniz diye yazdırmıstı ve onları tek tek okumustu cogu da sanırım beni yazmıs ve bu yuzden bana kızmıstı .davranıslarımda bugun bile düşününce cok bir sorun oldugunu düşünmüyorum küçük bir cocuktum sadece .
ama bugun bile unutamadım 27 yasındayım . ki o ögretmen yine bana sınıfın ortasında neden saclarınıo taramıyorsun diye kızmıstı , hasta oldugum bir dönem revire cok gittim diye ailemi arayıp sikayet etmişti??
o sınıftaki insanlarla cok fazla travmam oldu ve ailemin bunların hic birinden haberi olmadı . o cocuk yaşımla yapayalnız bir sekilde kendimi suclamayı ögrendim , bugun bile en iyi yaptıgım sey bu . siz lutfen cocugunuzun yanında olun
Kolejden daha önemli şey ( ki ben çok pahalı bir kolejde okudum ) sizin desteğiniz .Anlıyorum ve sizin adınıza üzüldüm, Kızımında bu şekilde olmasını istemem İnşallahta olmaz
Kızım kendisine zarat verilmedikçe kimseye vurmaz, yanında bırakın vurmayı salak manyak gibi kötü kelimeler kullanmıyoruz ve kızımıza da kullandırtmıyoruz
O kadar çok yaramaz bir sınıf ki anlatamam, zaten hiç istemedim kızımın bu sınıfta olmasını, keşke şu an imkanımız olsa da Koleje versek
Kızımın özgüvenli olduğunu düşünüyorum ki herkeste aynı şeyi söylüyor, pedagog bile buraya bir çok çocuk geldi ama sizin kızınız gibi görmedim diye şaşırmıştı ama ilgi eksikliği mi var diye sürekli düşünüyorumNöbetçi öğretmenden ziyade okulun güvenlik tedbirlerini artırması lazım. Ben de öğretmenim bahçe nöbetini 2 hoca tutuyoruz. Bahçe kapısı, çeşmede birbirlerini ıslatmaması için çeşme başı, tüm bahçe, okulun arkası, oyun parkı ve bahçe duvarı(demir parmaklıklar engin ve üstünden atlayıp kaçıyorlar) derken 1sn kafamızı başka tarafa çevirsek bi olay olabiliyor. Öğretmenler de insan, 2 gözümüz 2 ayağımız var. Yetişememek çok normal.
Çocuğunuzun özgüven problemi olabilir mi? Kendini birilerine ispat çabası, sevdirmeye çalışması.. Çocuğu yalnızlaştırmak çok yanlış, aksine ön sıralarda oturtmak, sorumluluk vermek lazım
Kim çile çekiyor ben anlayamadımTabi ki konuya hakimim.
Çünkü bu işin içindeyim.
Süreç böyle ilerler, defarlarca gördük ya yaşadık, ya tanık olduk.
Soruma apaçık bir cevap bile vermemişsiniz.
Veremezsiniz çünkü herkese önce kendi evladı..
Hele bir sizin yavrunuz olsun çile çeken, pembe hallerinizi görürdük o zaman sizin de.
Eğitimciler de bilmeden atıp tutan veliye bayılmazlar bu arada bilginiz olsun :)
Ne demişler yargılamadan evvel o yollardan geçmeli.
İyi forumlar size.
Bu mesajınızı gördükten sonra ikna oldum ki sizin tek çözüm yolunuz okul veya öğretmen değişikliği. Küçük çocuklar gibi “ama ali de konuştu örtmenim” diyorsunuz resmen. Veli’yi şikayet etmemeli çünkü Ali de konuşuyor öyle miPaylaşmayı seven bir çocuk ama geçen sene arkadaşlarının ç
Fotoğrafta kızımın em arka sırada terk oturduğunu görünce şok oldum
Eşim anlatıyor, kızımızı okula almaya gittiğinde sınıfta bir sürü yaramazlık yapan öğrenci var diyor, birbirini iten, yerlere su döken vs ve öğretmen görmüyor onları diyor
Ama benim kızım yanındakine benimki daha güzel deyince öğretmen bise şikayet ediyor
Sınıf çok uslu olsa ve öğretmenini üzmeyen öğrenciler olsa amenna ama kızım kimseye vurmaz etmez, benim ki daha güzel dedi diye bunu bize şikayet etmesinden bıktım
Kızımında var bazı huyları kabul ediyorum, bazen yanındakine pat diye içinden geçeni söylüyor fakat biz herşeyi anlatıyoruz yapmaması gerektiğini, ama sürekli şikayet eden bir öğretmen artık beni sıkmaya başladı
Kim çile çekiyor ben anlayamadım
Ne yapıyor yani benim kızım, yanındakine benim ki daha güzel dediyse ne varki bunda
Yanındakine vurması yok, küfür etmesi yok ne yani bu kadar
Azıcık öğrenci olan sınıfta hakimiyet kuramıyorsa, sürekli şikayet edip dert yakınan bir öğretmene denk gelmek istemem ben de bir veli olarak
Hayır sınıf gayet uslu olup bütün çocuklar dört dörtlük olsa tamam ama benim kızımın yaptıkları diğer çocukların yanında devede kulak kalır, diğer arkadaşını iterek ayağının kırılmasına sebep olan öğrencilerin olduğu sınıftan bahsediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?