Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Nöbetçi öğretmenden ziyade okulun güvenlik tedbirlerini artırması lazım. Ben de öğretmenim bahçe nöbetini 2 hoca tutuyoruz. Bahçe kapısı, çeşmede birbirlerini ıslatmaması için çeşme başı, tüm bahçe, okulun arkası, oyun parkı ve bahçe duvarı(demir parmaklıklar engin ve üstünden atlayıp kaçıyorlar) derken 1sn kafamızı başka tarafa çevirsek bi olay olabiliyor. Öğretmenler de insan, 2 gözümüz 2 ayağımız var. Yetişememek çok normal.
Çocuğunuzun özgüven problemi olabilir mi? Kendini birilerine ispat çabası, sevdirmeye çalışması.. Çocuğu yalnızlaştırmak çok yanlış, aksine ön sıralarda oturtmak, sorumluluk vermek lazım

Tabi ki konuya hakimim.
Çünkü bu işin içindeyim.
Süreç böyle ilerler, defarlarca gördük ya yaşadık, ya tanık olduk.

Soruma apaçık bir cevap bile vermemişsiniz.
Veremezsiniz çünkü herkese önce kendi evladı..
Hele bir sizin yavrunuz olsun çile çeken, pembe hallerinizi görürdük o zaman sizin de.
Eğitimciler de bilmeden atıp tutan veliye bayılmazlar bu arada bilginiz olsun :)
Ne demişler yargılamadan evvel o yollardan geçmeli.
İyi forumlar size.

Biraz pasif kalıyor olabilir misiniz
El kadar çocuk tenefüste okul dışına elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor birde utanmadan size şikayet mi ediyorlar pess valla
İlaveten çocuğu tek oturtarak dışlamak nedir hangi eğitim sisteminde var bu
Biraz sesinizi çıkartın, çocuğunuz iyi niyetli kalbi güzel bir çocuk bence okulda bir sıkıntı var

Sizin anlattıklarınız kadar kötü davranışlar sergilemiyormuş ki çocuk, sonuçta şuan bu çocuktan bahsediyoruz.. Hergün sizin bahsettiğiniz kadar rahatsız eden bir çocuk olsa tabi bende rahatsız olurum, ama yine de çözümü dışlamak değil. Dışlayan bir şahısa da eğitimci demem ben!

Öperim tabi
Yiyeceklerini de dağıtıyor ancak sınıfını sevmiyor, arkadaşlarımı sevmiyorum diyor
Aslında insancıl bir çocuktur ama bir türlü bu sınıfa kaynaşamadı

Hanım efendi sonuçta o bir çocuk. Fiziksel olarak şiddet dışında davranışları sorun değil ve zamanla çözülmeli bence.
Öğretmenin görevi bu tarz sorunları çözmek, sürekli şikayet etmek değil. Muhakkak sorunlu çocuklar olacak sınıfta. Tüm çocuklar sorunsuz, süt dökmüş kedi gibi olsa zaten ohh ne güzel.

Neden çok şikayet ediyorlar biliyor musunuz? Çünkü siz her seferinde kızınızı haksız buluyor ve şikayet edene tamam ben hallederdim diyorsunuz. Ne var kırıcı laflar kullansa ? Zamanla düzelecek.Zaten öğretmenin görevi değil mi bunu ona öğretmek.

Ben yerinizde olsam kızımın en arkada oturtulmasına da razı gelmezdim. Ayrıca öğretmenine de kızınızla ilgili her şeye şikayet etmemesi gerektiğini bir dille belirtirdim..

Daha 2. sınıfta bir kız çocuğu bu ya, ne yapabilir? Bu kadar büyütmesinler...

Bir eğitimci olarak size katılıyorum. Maalesef bazı meslektaşlarımız böyle problemli durumlarda uğraşıp çözüm bulmak yerine hemen şikayete başlıyorlar. Yok çocuk çok yaramaz, yok susmuyor vb. Yahu bizim işimiz bu, ona toplum içerisinde sınıf içerisinde yaşamayı öğreteceğiz. Hemen şikayet edip, onu başka sınıfa göndermek, okuldan almalarını sağlamak değil.

Mesleğinin hakkını veren çok meslektaşım olduğu gibi böyle işin kolayına kaçan meslektaşlarımız da mevcut maalesef..

Arkada en arka sırada oturtmak çocuğa verilecek en ağır cezadır. "sen tek başına otur, ne yaparsan yap, bir şeyden anlamazsın yeter ki bana karışma"mantığıdır. Kızınızda bir sorun yok, öğretmende bir sorun var hemen müdahale edin. böyle eğitim anlayışı olmaz. çocuk sınıftan dışlanarak en arkaya oturtulmaz, çocuk kazanılır sınıfa kaynaştırılır.

İşiniz çok kutsal, emeğiniz çokk. İşte böyle öğretmenler olmalı bence..
Çocuk sorunlu diyip arka sırada tek başına bırakarak ceza veren değil.

canım ya okuldan çıkmış kimse de dur dememiştir. ya bi şey başına gelseydi? hocalar amma rahatlar

Bizmi fazla iyi niyetliyiz acaba boyle dusunuyoruz:) bu konuda bu sekilde yorum yapan ikimiziz sadece bende sizin gibi ne kadar naif paylasmayi seven bir cocuk olarak degerlendirdim.
Paylaşmayı seven bir çocuk ama geçen sene arkadaşlarının ç
Fotoğrafta kızımın em arka sırada terk oturduğunu görünce şok oldum
Eşim anlatıyor, kızımızı okula almaya gittiğinde sınıfta bir sürü yaramazlık yapan öğrenci var diyor, birbirini iten, yerlere su döken vs ve öğretmen görmüyor onları diyor
Ama benim kızım yanındakine benimki daha güzel deyince öğretmen bise şikayet ediyor
Sınıf çok uslu olsa ve öğretmenini üzmeyen öğrenciler olsa amenna ama kızım kimseye vurmaz etmez, benim ki daha güzel dedi diye bunu bize şikayet etmesinden bıktım
Kızımında var bazı huyları kabul ediyorum, bazen yanındakine pat diye içinden geçeni söylüyor fakat biz herşeyi anlatıyoruz yapmaması gerektiğini, ama sürekli şikayet eden bir öğretmen artık beni sıkmaya başladı

Anlıyorum ve sizin adınıza üzüldüm, Kızımında bu şekilde olmasını istemem İnşallahta olmaz
Kızım kendisine zarat verilmedikçe kimseye vurmaz, yanında bırakın vurmayı salak manyak gibi kötü kelimeler kullanmıyoruz ve kızımıza da kullandırtmıyoruz
O kadar çok yaramaz bir sınıf ki anlatamam, zaten hiç istemedim kızımın bu sınıfta olmasını, keşke şu an imkanımız olsa da Koleje versek

Kolejden daha önemli şey ( ki ben çok pahalı bir kolejde okudum ) sizin desteğiniz .
Nolur nolur her ne yaparsa yapsın size , sizin desteğinize güvenini kaybedecek hic bir şey yapmayın.

Kızımın özgüvenli olduğunu düşünüyorum ki herkeste aynı şeyi söylüyor, pedagog bile buraya bir çok çocuk geldi ama sizin kızınız gibi görmedim diye şaşırmıştı ama ilgi eksikliği mi var diye sürekli düşünüyorum
Kaç öğrenci var okulunuzda
Bizim okulumuzda tadilat olduğu için 3 sınıf var ve bir sınıfta 20-25 civarında öğrenci var, bu kadar öğrenciyi göz önünde tutamıyorsa nasıl olucak, biz çocuğumuzu onlara emanet ediyoruz, ya kızımın başına birşey gelseydi ne olucaktı

Kim çile çekiyor ben anlayamadım
Ne yapıyor yani benim kızım, yanındakine benim ki daha güzel dediyse ne varki bunda
Yanındakine vurması yok, küfür etmesi yok ne yani bu kadar
Azıcık öğrenci olan sınıfta hakimiyet kuramıyorsa, sürekli şikayet edip dert yakınan bir öğretmene denk gelmek istemem ben de bir veli olarak
Hayır sınıf gayet uslu olup bütün çocuklar dört dörtlük olsa tamam ama benim kızımın yaptıkları diğer çocukların yanında devede kulak kalır, diğer arkadaşını iterek ayağının kırılmasına sebep olan öğrencilerin olduğu sınıftan bahsediyorum

ben kızınızda bir problem göremedim açıkçası
şimdi madem kıza böyle bir ceza veriliyor, eğitim hayatı öğretmekense diğer çocuklar da kendilerini her küçümseyeni önemsememeyi karşısında ağlamamayı öğrenmeli.
Gerçek hayatta bizi her aşağılayanı patronumuz bir arka odaya almıyor sonuçta, kendi içinizde halledin diyor.
Hatta şiddete meyilli çocuklara bile böyle cezalar verildiğini hiç görmedim. Ki o apayrı bir ödül-ceza sistemi gerektiriyor bana göre. Bir sınıfta havalısı da, eziği de, dobrası da, anlayışı daha kıt olanı, zekisi de, uyanığı da olacak ki insanlar toplum hayatına adapte olsunlar. Bence ceza sistemi hiç ama hiç hoş değil. Tekrar ediyorum eğer içinde fiziksel şiddet olmadığına kesin eminseniz.
Yine de çocuğunuzu başka okula alırsanız daha rahat edersiniz gibi geliyor.
Bir de mahalle-sitede ya da akraba-arkadaş çevresindeki akranlarına karşı nasıl sizce?

başlığınızı görünce konuyu farklı sananlardanım. çocukta problem göremedim. dışarı çıkması okulun kabahati.... başka veli olsa okulu ayağa kaldırırdı....
herşeyini dağıtması hediyeler alması kendini sanki sevdirmeye, kabul ettirmeye çalışması gibi
üzüldüm çocuk adına öğretmen de dengesiz midir nedir ne demek tek başına oturtmak..... sınıfını sevmiyor demişsiniz. bence okul değiştirin. bu arada da konuşun çocukla sizle iletişimi nasıl bilemem ama acaba ilgisizlikten özgüvensizlikten mi yapıyor....

açık sözlü, paylaşımcı,bencil değil.
öğretmeni bunlarıda görebilse topluma çok faydalı güzel bir çocuk kazandırılır.tabi çocuğa zararı dokunmayacak şekilde bunuda İYİ bir öğretmen çözebilir.

Bu mesajınızı gördükten sonra ikna oldum ki sizin tek çözüm yolunuz okul veya öğretmen değişikliği. Küçük çocuklar gibi “ama ali de konuştu örtmenim” diyorsunuz resmen. Veli’yi şikayet etmemeli çünkü Ali de konuşuyor öyle mi kimden başlasın bu öğretmen ıslah çalışmalarına siz belirleyin ama Pelin’e de kızmamalı çünkü cansu da konuşuyor siz yarından tezi yok alın bence kızınızı

Siz sürekli sadece kızınız açısından yaklaşıyorsunuz olaya yalnız.
Ben arka sırada tek oturtmak üzerine yaptım bu yorumu.
Yani çok daha agresif, çile çektiren çocuklar var.
Kimle oturtsanız sorun, kavga, şikayet.
Diğer çocuklarının eğitim hakkını korumak adına son çare tek başına oturtmak olabiliyor.

Bence de kızınızın aşırı sorunu yok.
Arkadaşları ile güzel iletişim kurmayı bilmiyor, kendini tatlı dili ile
kabullendirmek gibi kolay yollar varken saçma zorlu yollara başvuruyor sorun bu.
Neden bu kadar çaresiz kalıp tek oturmaya kadar gitti onu en iyi öğretmeni bilir.

Ben ise size okul değiştirin diyorum ısrarla.
Yeni başlangıçlar iyidir.
Şimdikinden daha kötü durumda olmayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…